adminaros Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) αν καποιος παει διακοπες στη Ταϊλάνδη , λετε να χρειάζονται καποια εμβόλια ? Επεξ/σία 8 Ιουλίου από adminaros
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, adminaros είπε αν καποιος παει διακοπες στη Ταϊλάνδη , λετε να χρειάζονται καποια εμβόλια ? https://www.emvoliasmos.gr/emvolia-ana-xvra/ 1
Papakaliati Δημοσ. 8 Ιουλίου Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ηπατίτιδας Α-Β, τέτανο, τα συνηθισμένα βασικά απλά ανανέωση, δεν θέλεις κανένα ιδιαίτερο - εξωτικό. Άμα σε δαγκώσει / γρατσουνίσει όμως ζώο, να πας να κάνεις αμέσως για λύσσα. Αντικουνουπικά φουλ να έχεις σίγουρα. Επεξ/σία 8 Ιουλίου από Papakaliati 1
Therempant Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Αν παθεις λυσσα ουσιαστικα δεν ειναι η περιπτωση που δεν παιρνει τιποτα?
Papakaliati Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 15 hours ago, Therempant said: Αν παθεις λυσσα ουσιαστικα δεν ειναι η περιπτωση που δεν παιρνει τιποτα? Αν εμφάνισεις συμπτώματα είσαι goner, αλλά διαρκεί μερικές βδομάδες / μήνες μέχρι να εμφανιστουν. Άμα κάνεις εμβόλιο μετά από δάγκωμα ή γρατσουνιά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 9 Ιουλίου Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 3 ώρες πριν, Papakaliati είπε Αν εμφάνισεις συμπτώματα είσαι goner, αλλά διαρκεί μερικές βδομάδες / μήνες μέχρι να εμφανιστουν. Άμα κάνεις εμβόλιο μετά από δάγκωμα ή γρατσουνιά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Aυτο^^ Fun (ή not so fun βασικα) fact. Εχουν καταγραφει μονο 29 ατομα που εχουν ζησει μετα απο συμπτωματα λυσσας. Εννοειται με τρελες επιπλοκες κλπ. Υποτιθεται οτι στους τελευταιους ειχαν εφαρμοσει το Milwaukee protocol, το οποιο περιλαμβανει να σε βαλουν σε κωμα, αλλα... Γενικα, αν σε γρατζουνισει ζωο (ειδικα σε τετοιες χωρες) πας σουμπιτο για εμβολιο. Επισης οι νυχτεριδες μπορει να μεταφερουν τον ιο και το κακο ειναι πως το δαγκωμα τους δεν ποναει και δεν το καταλαβαινεις. Γενικα στο κομματι αυτο της λυσσας, το Reddit με εχει καταστρεψει 😛
cthulhucarbide Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Άμα γίνεται μετά το δάγκωμα λέγεται εμβόλιο? Νομίζω αντιλυσσικός ορός λέγεται εκτός αν μπορείς να κάνεις όποιο να'ναι και έχουν το ίδιο εφέκτ
Moderators stormrain Δημοσ. 9 Ιουλίου Moderators Δημοσ. 9 Ιουλίου 11 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Άμα γίνεται μετά το δάγκωμα λέγεται εμβόλιο? Νομίζω αντιλυσσικός ορός λέγεται εκτός αν μπορείς να κάνεις όποιο να'ναι και έχουν το ίδιο εφέκτ Δεν εχω ιδεα, αλλα μαλλον εχεις δικιο περι ορου.
Luciddream Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Ανάλογα και που θα πας, εγώ όταν είχα πάει δεν είχα κάνει κανένα. Και στις περιοχές που ήμουν (Bangkok, Phuket), δεν είχαμε θέμα με κουνούπια. Στην Ελλάδα έχω πετύχει πολύ περισσότερα. Είχα πάει Αύγουστο πριν 7 χρόνια για 2 βδομάδες. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε σε αυτές τις περιοχές αλλά δεν νομίζω.
ribo7 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, stormrain είπε Γενικα, αν σε γρατζουνισει ζωο (ειδικα σε τετοιες χωρες) πας σουμπιτο για εμβολιο. Επισης οι νυχτεριδες μπορει να μεταφερουν τον ιο και το κακο ειναι πως το δαγκωμα τους δεν ποναει και δεν το καταλαβαινεις. Γενικα στο κομματι αυτο της λυσσας, το Reddit με εχει καταστρεψει 😛 Νυχτερίδες αλλά και μαϊμούδες/μακάκες που είναι άπειρες σε πολλά σημεία. Εγώ που πήγα, μένοντας Ολλανδία, μου είχε συστήσει γιατρός εμβολίων ότι αν σε δαγκώσει άγριο ζώο με λύσσα, θες ορό εντός 48 ωρών + 4 εμβόλια (2 διπλών δόσεων). Και άντε να βρεις άκρη με γιατρούς εκεί ανάλογα που είσαι για τον ορό. Αν είσαι ήδη εμβολιασμένος (με 2 δόσεις), σε περίπτωση δαγκώματος θες επίσης άλλα 2 εμβόλια. Απλά δεν έχεις το άγχος του ορού εντός 48 ωρών. Έτσι μου είχε πει έτσι σας λέω. Ηπατίτιδα Α και DTP καλό είναι να τα κάνεις (ούτως ή αλλως). Γενική συμβουλή είναι να έχεις ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση (παγκόσμια/Ευρώπη) που να έχει 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη σε περίπτωση ανάγκης ώστε να σε καθοδηγήσουν και με ποια νοσοκομεία/ιατρεία συνεργάζονται. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από ribo7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα