arxontas2323 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Στον 1ο όροφο έχω το ρουτερ της cosmote και ενα cudy 3000 δίπλα του.... το προβλημα μου ειναι οτι θελω να μεταφερω ιντερνετ(με καλή ταχύτητα) στον 3ο οροφο.. να χρησιμοποιησω ethernet καλώδιο απο τον 1ο μέχρι τον 3ο(μέσα σε σπιραλ για καιρικές συνθήκες) και ενα mesh μέσα στο σπιτι ή μπορω να κανω δουλεια μόνο με mesh; υποψιν οτι δεν εχω προσβαση στον 2ο οροφο(ωστε να εβαζα και εκει ενα mesh ωστε να κανω την δουλεια μου μόνο με mesh) επισης ποιο mesh προτεινετε; προς το παρον εχει 200αρα γραμμη και ισως βάλω 500αρα
uniquegr Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Απο τη στιγμή που μπορείς να μεταφέρεις τη σύνδεση μέσω καλωδίου, είναι το καλύτερο. Απο'´κει και πέρα, δεν είναι απαραίτητο να βάλεις mesh. Και ένα απλό router σαν access point αρκεί.
arxontas2323 Δημοσ. 9 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 9 ώρες πριν, uniquegr είπε Απο τη στιγμή που μπορείς να μεταφέρεις τη σύνδεση μέσω καλωδίου, είναι το καλύτερο. Απο'´κει και πέρα, δεν είναι απαραίτητο να βάλεις mesh. Και ένα απλό router σαν access point αρκεί. θα μπορω να εχω προσβαση στο σπιτι μετα απο 15 μερες περιπου οποτε και τοτε θα ερθει ηλεκτρολογος να δουμε αν ειναι εφικτο το καλωδιο...εγω με την μηδενικη(δεν ειμαι ηλεκτρολογος) εμπειρια που εχω μου φαινεται εφικτο... επισης τι καλωδιο ethernet πρεπει να ζητησω; ειδικα αμα το δουμε και για μελλοντικες ταχυτητες 1gbps... ρουτερ εννοεις να παρω ενα σαν το cuddy που εχω τωρα αλλα με wifi 7 πχ
uniquegr Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Ως προς το καλώδιο, cat6 αν χωράει καθώς υποστηρίζει μέχρι 10gpbs ( αν θυμάμαι καλά ). Διαφορετικά, για 1Gbps θα είσαι μια χαρά και με το cat5e. Ως προς το router, ακόμα και ένα παλιό να έχεις που να κάθεται, το βάζεις και λειτουργεί σαν access point, εκτώς αν θέλεις πιο εξεζητημένες λειτουργίες όπως vpn, οπότε εκεί πας προς cuddy μεριά. Αλλά αν το θέλεις απλά για να παρέχεις τη σύνδεση στο αποθηκάκι, δεν χρειάζεται να αγοράσεις νέο εξοπλισμό ( αν ήδη διαθέτεις κάποιο παλιό δηλαδή ).
elio_1 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις κάτι λιγότερο από cat6. https://www.cablify.ca/speeds-of-cat5e-cat6-cat6a-cat7-and-cat8-cables-compared/
arxontas2323 Δημοσ. 9 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2 ώρες πριν, uniquegr είπε Ως προς το καλώδιο, cat6 αν χωράει καθώς υποστηρίζει μέχρι 10gpbs ( αν θυμάμαι καλά ). Διαφορετικά, για 1Gbps θα είσαι μια χαρά και με το cat5e. Ως προς το router, ακόμα και ένα παλιό να έχεις που να κάθεται, το βάζεις και λειτουργεί σαν access point, εκτώς αν θέλεις πιο εξεζητημένες λειτουργίες όπως vpn, οπότε εκεί πας προς cuddy μεριά. Αλλά αν το θέλεις απλά για να παρέχεις τη σύνδεση στο αποθηκάκι, δεν χρειάζεται να αγοράσεις νέο εξοπλισμό ( αν ήδη διαθέτεις κάποιο παλιό δηλαδή ). συνδεση απο το γραφειο(της δουλειας) στο σπιτι που θα μεινω!! οποτε θα παω μαλλον σ ενα cuddy να γινει σωστη δουλεια!! σ ευχαριστω πολυ!! 1 ώρα πριν, elio_1 είπε Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις κάτι λιγότερο από cat6. https://www.cablify.ca/speeds-of-cat5e-cat6-cat6a-cat7-and-cat8-cables-compared/ και εγω εκει με βλεπω σε cat 6..ξερουμε αν υπαρχει καλωδιο για εξωτερικους χωρους ή πρεπει να αγορασω και σπιραλ; βεβαια αυτα θα μου τα λυσουν κ σ ενα καταστημα αλλα καμια φορα δεν ξερεις σε τι υπαλληλο θα πεσεις!!
uniquegr Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε συνδεση απο το γραφειο(της δουλειας) στο σπιτι που θα μεινω!! οποτε θα παω μαλλον σ ενα cuddy να γινει σωστη δουλεια!! σ ευχαριστω πολυ!! 1 ώρα πριν, elio_1 είπε Σαν VPN εννοώ π.χ. το NordVPN, αν θέλεις δηλαδή όλο το δίκτυό σου να καλύπτεται απο το VPN. Αν συνδέεσαι απομεμακρυσμένα μέσω VPN σε κάποιο συγκεκριμένο server ( της εργασίας ), τότε - συνήθως τουλάχιστον - η σύνδεση δεν γίνεται σε επίπεδο δικτύου, αλλά σε επίπεδο client. Δηλαδή, ο client τρέχει μια εφαρμογή που δημιουργεί τη σύνδεση με τον vpn server. Το cuddy είναι χρήσιμο στη περίπτωση που θέλεις όλο το δίκτυο του σπιτιού σου ( όλοι οι υπολογιστές, τα κινητά, όλοι οι clients ) να συνδέονται στο vpn. Δεν είναι κακό να έχεις το cuddy δηλαδή, αλλά ίσως είναι ένα έξοδο που θα μπορούσες να αποφύγεις. 1
elio_1 Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 28 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε ξερουμε αν υπαρχει καλωδιο για εξωτερικους χωρους ή πρεπει να αγορασω και σπιραλ; βεβαια αυτα θα μου τα λυσουν κ σ ενα καταστημα αλλα καμια φορα δεν ξερεις σε τι υπαλληλο θα πεσεις!! Για μένα πάρε spiral. Όπως πολύ σωστά γράφει και ο @uniquegr αν χρειάζεται μόνο ένα τερματικό να συνδέεται με το δίκτυο της εργασίας σου θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις client εφαρμογή που θα τρέχει στο τερματικό.. Όπως το έγραψες καταλαβαίνω το αντίθετο: 34 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε συνδεση απο το γραφειο(της δουλειας) στο σπιτι που θα μεινω!! όπως και να έχει το hardware έπεται... 1
arxontas2323 Δημοσ. 9 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 44 λεπτά πριν, uniquegr είπε Σαν VPN εννοώ π.χ. το NordVPN, αν θέλεις δηλαδή όλο το δίκτυό σου να καλύπτεται απο το VPN. Αν συνδέεσαι απομεμακρυσμένα μέσω VPN σε κάποιο συγκεκριμένο server ( της εργασίας ), τότε - συνήθως τουλάχιστον - η σύνδεση δεν γίνεται σε επίπεδο δικτύου, αλλά σε επίπεδο client. Δηλαδή, ο client τρέχει μια εφαρμογή που δημιουργεί τη σύνδεση με τον vpn server. Το cuddy είναι χρήσιμο στη περίπτωση που θέλεις όλο το δίκτυο του σπιτιού σου ( όλοι οι υπολογιστές, τα κινητά, όλοι οι clients ) να συνδέονται στο vpn. Δεν είναι κακό να έχεις το cuddy δηλαδή, αλλά ίσως είναι ένα έξοδο που θα μπορούσες να αποφύγεις. 18 λεπτά πριν, elio_1 είπε Για μένα πάρε spiral. Όπως πολύ σωστά γράφει και ο @uniquegr αν χρειάζεται μόνο ένα τερματικό να συνδέεται με το δίκτυο της εργασίας σου θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις client εφαρμογή που θα τρέχει στο τερματικό.. Όπως το έγραψες καταλαβαίνω το αντίθετο: όπως και να έχει το hardware έπεται... Δεν το εγραψα σωστα. Στον 1ο ειναι το γραφειο της δουλειας μου(εκει ειναι και η συνδεση ιντερνετ) και στον 3ο θα ειναι το σπιτι που θα μείνω.
Λύση uniquegr Δημοσ. 9 Ιουλίου Λύση Δημοσ. 9 Ιουλίου Τότε καλώδιο και απλό router. Επαναλαμβάνω, μπορείς να βάλεις και ένα cuddy αν σκοπεύεις μελλοντικά να έχεις υπηρεσίες vpn, αλλά τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη διασύνδεση μεταξύ των δύο ορόφων, δεν χρειάζεται. Για να καταλάβεις, εγώ κάνω κάτι παρόμοιο χρησιμοποιώντας Zyxel VMG8623-T50B, ενώ παλιότερα χρησιμοποιούσα ένα απλό ZTE H108NS απο την εποχή του ΟΤΕ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα