Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αρκετά μηχανάκια HP SFF 400 G6, είτε από καθαρή εγκατάσταση windows 11 είτε από κλώνο από ίδιο Pc που δουλεύει, 

μόλις τραβήξει τον driver από windows update, κάνει black screen χάνει δηλαδή το refresh rate και δεν ξανά δείχνει.

Δείχνει μόνο αν του βάλω με το ζόρι από safe mode τον standard vga driver.

Καμιά ιδέα ?

εχω δοκιμάσει άπειρους drivers παλαιότερους αλλά και τον τελευταίο χωρίς αποτέλεσμα...

Δημοσ.

Επειδή δεν κατάλαβα καλά, μερικές ερωτήσεις...

Πριν πάρει το update δουλεύει κανονικά και μόλις το πάρει τότε δημιουργείται το πρόβλημα;

Αυτό που έγραψες "είτε από κλώνο από ίδιο Pc που δουλεύει," έχεις δηλαδή άλλο ίδιο με drivers κανονικά που δουλεύει και όταν το κάνεις κλώνο δεν δουλεύει;

Αυτά τα pc έχουν τρεις διαφορετικές κάρτες γραφικών, (intel, radeon r5/r7, radeon rx). Ποια έχει το συγκεκριμένο και ποια το άλλο που δουλεύει; Μπορείς να το δεις στη διαχείριση συσκευών αν πας στον προσαρμογέα οθόνης, κάνεις διπλό κλικ στον προσαρμογέα και πας "Λεπτομέρειες" και εκεί επιλέξεις "Αναγνωριστικό υλικού". Εκεί θα έχει 4 γραμμές. Θα κάνεις αντιγραφή την 3η καταχώρηση και αναζήτηση στο google. Δες και στα δύο τι έχει.

Δημοσ.

Ναι, δουλεύει με τον standard vga adapter,

Ναι, έχω ίδια που δουλεύουν κανονικά και όταν πάω τον κλώνο τους στα άλλα δεν δουλεύουν.

Intel UHD graphics 630 είναι η κάρτα.

Μου το κάνει και σε καθαρή με δεκάρια.

Όλα έχουν το ίδιο firmware το τελευταίο.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με το Intel UHD 630 driver στα HP SFF 400 G6 με Windows 11, όπου μετά την εγκατάσταση του driver από τα Windows Update εμφανίζεται μαύρη οθόνη, πιθανόν οφείλεται σε ασυμβατότητα μεταξύ της έκδοσης του driver, του BIOS ή της εξόδου εικόνας (HDMI/DP). Λύση: κάνε BIOS update στην πιο πρόσφατη έκδοση από την HP, απενεργοποίησε την αυτόματη εγκατάσταση drivers μέσω Windows Update (είτε από Group Policy είτε με Registry tweak), και εγκατέστησε χειροκίνητα τον τελευταίο Intel Graphics driver από το site της Intel και όχι μέσω HP ή Microsoft. Αν συνεχίζει, μπες από Safe Mode, βάλε τον Microsoft Basic Display Adapter και δοκίμασε να περάσεις driver μέσω Device Manager με manual .INF install. Εναλλακτικά, δοκίμασε να βάλεις Windows 10 όπου η υποστήριξη για UHD 630 είναι πιο σταθερή.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, MiriamGreene είπε

Το πρόβλημα με το Intel UHD 630 driver στα HP SFF 400 G6 με Windows 11, όπου μετά την εγκατάσταση του driver από τα Windows Update εμφανίζεται μαύρη οθόνη, πιθανόν οφείλεται σε ασυμβατότητα μεταξύ της έκδοσης του driver, του BIOS ή της εξόδου εικόνας (HDMI/DP). Λύση: κάνε BIOS update στην πιο πρόσφατη έκδοση από την HP, απενεργοποίησε την αυτόματη εγκατάσταση drivers μέσω Windows Update (είτε από Group Policy είτε με Registry tweak), και εγκατέστησε χειροκίνητα τον τελευταίο Intel Graphics driver από το site της Intel και όχι μέσω HP ή Microsoft. Αν συνεχίζει, μπες από Safe Mode, βάλε τον Microsoft Basic Display Adapter και δοκίμασε να περάσεις driver μέσω Device Manager με manual .INF install. Εναλλακτικά, δοκίμασε να βάλεις Windows 10 όπου η υποστήριξη για UHD 630 είναι πιο σταθερή.

Τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά, δεν έγινε τίποτα...

15 ώρες πριν, atheatos είπε

Φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει τον driver από το site της HP:

https://support.hp.com/us-en/drivers/hp-prodesk-400-g6-small-form-factor-pc/27733971

Intel Video Driver and Control Panel

31.0.101.2130 Rev.A

Τον δοκίμασα μια απο τα ίδια, black screen.

Να πω μόνο οτι είναι το HP PRODESK 600 G4 με I5-8500.

Δημοσ.

Στις ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους δοκίμασε το παρακάτω...

spacer.png

Με αυτό δεν θα τραβάει αυτόματα drivers για τις συσκευές. Αυτό το ορίζουμε σε παλαιότερα συστήματα όπου ενώ εμείς βάζουμε έναν driver που δουλεύει, τα windows κατεβάζουν αυτόματα έναν νεώτερο driver με αποτέλεσμα να μην δουλεύει μετά. Όρισε το μετά που θα επαναφέρεις τον κλώνο και χωρίς να έχεις συνδέσει ακόμα internet.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, micos000 είπε

Στις ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους δοκίμασε το παρακάτω...

spacer.png

Με αυτό δεν θα τραβάει αυτόματα drivers για τις συσκευές. Αυτό το ορίζουμε σε παλαιότερα συστήματα όπου ενώ εμείς βάζουμε έναν driver που δουλεύει, τα windows κατεβάζουν αυτόματα έναν νεώτερο driver με αποτέλεσμα να μην δουλεύει μετά. Όρισε το μετά που θα επαναφέρεις τον κλώνο και χωρίς να έχεις συνδέσει ακόμα internet.

Το εχω κλείσει αυτό και απο εδώ και απο gpedit.

νομίζω οτι θέλει και κάτι άλλο για να παίξει σωστά, βλέπω οτι τραβάει και ενα intel extension δεν ξέρω αν παίζει ρόλο...

Δημοσ.

Τελικά θα τα στείλω πίσω γιατί κανένας driver δεν έπαιξε παλιός ή νέος...

Αν έχω νέα από το service τους θα επανέλθω, ευχαριστώ !

Δημοσ.

Θα σου έγραφα το ίδιο. Αν δεν παίζουν με κανένα driver μάλλον κάποιο πρόβλημα έχουν. Για σιγουριά καλύτερα θα ήταν να γίνουν test και με μια Linux διανομή ώστε να βεβαιωθείς ότι το πρόβλημα έγκειται στο hardware.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...