Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

20 χρονια χωρις γεμισμα δεν παιζει...

Αυτα ειναι γραμμενα σε ολη την βιβλιογραφια ολου του κοσμου απο οταν ο Carrier κατασκευασε το πρωτο κλιματιστικο.

Ολες οι σοβαρες εταιριες δινουν permeation rate στους ελαστικους σωληνες τους ΟΛΕΣ

image.png.b4e910e0c7b1610116458156f3456434.png

image.png.47363be355b33d451c7c98a70702f0fe.png

Μολις γινετε, ολοι οσοι μιλατε για πραγματα που δεν καταλαβενετε και τοσο καλα (ή και καθολου), ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, τοτε ξαναμιλαμε για το τι ειδαμε και ΠΟΥ το ειδαμε γραμμενο.

ΕΛΕΟΣ

Ακριβώς, μηχανικός είσαι γιαυτό βάζεις ψυκτικό υγρό σε κύκλωμα που δεν είναι στεγανό και σου φταίνε τα ελαστικά, πες ότι τους έχεις κάνει πελατάκια κάθε χρόνο.
Όταν ένα λάστιχο/oring φτάσει σε σημείο να χάνει το αλλάζεις μετά από έλεγχο που ΔΕΝ μπορεί να κάνει το πάτημα του enter.

Απλά το πάτε με την ίδια φιλοσοφία του βάλε - βγάλε μέχρι να βρείτε την βλάβη με την τσέπη του πελάτη αφού από διάγνωση και εργαλεία διάγνωσης 0.

• Like 2
  • Haha 3
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

20 χρονια χωρις γεμισμα δεν παιζει...

Αυτα ειναι γραμμενα σε ολη την βιβλιογραφια ολου του κοσμου απο οταν ο Carrier κατασκευασε το πρωτο κλιματιστικο.

Ολες οι σοβαρες εταιριες δινουν permeation rate στους ελαστικους σωληνες τους ΟΛΕΣ

image.png.b4e910e0c7b1610116458156f3456434.png

image.png.47363be355b33d451c7c98a70702f0fe.png

Μολις γινετε, ολοι οσοι μιλατε για πραγματα που δεν καταλαβενετε και τοσο καλα (ή και καθολου), ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, τοτε ξαναμιλαμε για το τι ειδαμε και ΠΟΥ το ειδαμε γραμμενο.

ΕΛΕΟΣ 

αν μου πληρωνεις ΕΣΥ την πληρωση καθε 3-5 χρονια παω πασο.Εγω παντως 20 χρονια που το εχω το αμαξι δεν εχω κανει πληρωση ποτε.

Γνωριζω οτι τα παντα εχουν διαρροη ,αλλα κατι λεει σε υπερβολικο ρυθμο ο φιλος που παραθεσες.Δεν αναφερει πιεσεις λειτουργιας,καθως τα αερια λειτουργουν σε διαφορετικες πιεσεις.Αν θες να βγαλουμε να τις μετρησουμε πολυ ευχαρίστως παντως,πες μας με τι ασχολεισαι περα απο το χαζο γκουγκλινγκ

2 λεπτά πριν, Klausx είπε

Ακριβώς, μηχανικός είσαι γιαυτό βάζεις ψυκτικό υγρό σε κύκλωμα που δεν είναι στεγανό και σου φταίνε τα ελαστικά, πες ότι τους έχεις κάνει πελατάκια κάθε χρόνο.
Όταν ένα λάστιχο/oring φτάσει σε σημείο να χάνει το αλλάζεις μετά από έλεγχο που ΔΕΝ μπορεί να κάνει το πάτημα του enter.

Απλά το πάτε με την ίδια φιλοσοφία του βάλε - βγάλε μέχρι να βρείτε την βλάβη με την τσέπη του πελάτη αφού από διάγνωση και εργαλεία διάγνωσης 0.

Ενταξει μην υπερβαλλουμε τωρα.Υπαρχουν αρκετες μεθοδοι ανιχνευσης διαρροων και λιγο συμπληρωμα στην 5 ετια θεωρειται φυσιολογικο πριν προβεις σε μεθοδους ανιχνευσης.

Δημοσ.

Μπορεί να είναι και o συμπλέκτης του air condition ή η μετάδοση του (λουρί) και να την βγάλεις σχετικά φτηνά γιατί κομπρεσορ δυστυχώς...€€€

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Klausx είπε

Δε ξερω αν πρεπει να γελασω ή να κλαψω με αυτα που λες.

Το αστειο ειναι οτι ΛΕΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και εσυ νομιζεις ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.

1 λεπτό πριν, vasilllis είπε

αν μου πληρωνεις ΕΣΥ την πληρωση καθε 3-5 χρονια παω πασο.Εγω παντως 20 χρονια που το εχω το αμαξι δεν εχω κανει πληρωση ποτε.

Γνωριζω οτι τα παντα εχουν διαρροη ,αλλα κατι λεει σε υπερβολικο ρυθμο ο φιλος που παραθεσες.Δεν αναφερει πιεσεις λειτουργιας,καθως τα αερια λειτουργουν σε διαφορετικες πιεσεις.Αν θες να βγαλουμε να τις μετρησουμε πολυ ευχαρίστως παντως,πες μας με τι ασχολεισαι περα απο το χαζο γκουγκλινγκ

Ωραια εισαι εξω απο το 99th percentile τι θες να κανω, επεσες σε god sample.

Ο φιλος δε λεει τιποτε υπερβολικο λεει 7 χρονια και μειωμενη αποδοση (δηλαδη ~30% απωλεια), αν μιλαμε για ενα συστημα 300gr μιλαμε για μολις 90gr.

Δεν μπορω να δω κατι μη φυσιολογικο. Ετσι πρεπει να ειναι το συστημα αν θελει ας αλλαξει τους πυρηνες των βαλβιδων.

Αντι να σου πω εγω τι επαγγέλλομαι (εκτος απο χαζο γκουγκλινγκ) μηπως να μας πεις εσυ την επιστημονικη σου καταρτιση που σε καθιστα αρμοδιο να σχολιαζεις φαινομενα σε μοριακο επιπεδο?

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Δε ξερω αν πρεπει να γελασω ή να κλαψω με αυτα που λες.

Το αστειο ειναι οτι ΛΕΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και εσυ νομιζεις ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.

Ωραια εισαι εξω απο το 99th percentile τι θες να κανω, επεσες σε god sample.

Ο φιλος δε λεει τιποτε υπερβολικο λεει 7 χρονια και μειωμενη αποδοση (δηλαδη ~30% απωλεια), αν μιλαμε για ενα συστημα 300gr μιλαμε για μολις 90gr.

Δεν μπορω να δω κατι μη φυσιολογικο. Ετσι πρεπει να ειναι το συστημα αν θελει ας αλλαξει τους πυρηνες των βαλβιδων.

Αντι να σου πω εγω τι επαγγέλλομαι (εκτος απο χαζο γκουγκλινγκ) μηπως να μας πεις εσυ την επιστημονικη σου καταρτιση που σε καθιστα αρμοδιο να σχολιαζεις φαινομενα σε μοριακο επιπεδο?

ηλεκτρολογος μηχανικος ειμαι και οχι τεχνικος οχηματων. Γινεσαι εριστικος στους συνομιλητες σου και δεν σου βγαινει σε καλο.Καλυτερα να μην μιλησουμε για επιστημονικη καταρτιση που αναρτησες  μια μπουρδα μαρκετινγκ.

Σε κοσμιο επιπεδο συζητησης,δεν ειπα οτι δεν ειναι φυσιολογικες κάποιες απώλειες.Ειδικα τα oring που αναφερε κάποιος φίλος σαν κυριότερη αιτία κακού.Απλα θεωρησα υπερβολή τόσο μεγάλη απώλεια  απο τα ελάστικα μέρη.

• Like 2
Δημοσ.

Σημερα εκανα πληρωση. Ο μαστορας ειπε οτι ελειπε παρα πολυ. Ειδα αμεσως διαφορα αλλα το κύριο πρόβλημα δεν το βρήκα. Ξαφνικα εβγαζε κανονικο αερα. Ανοιχτα λαμπακια ac, κανονικα ο ανεμηστηρας αλλα ουτε στο ποδι ενιωσα το γκάζι να πεφτει ουτε εφερε ποτέ κρύο αερα. Καποια στιγμη αποφασισε να δουλεψει αλλα εγω εκανα μια αλλαγη υγρων και οντως εχει διαφορά στην αποδοση. Δεν ξέρω αν ειχε γινει ποτε. 25 ετων πλεον...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, vasilllis είπε

ηλεκτρολογος μηχανικος ειμαι και οχι τεχνικος οχηματων. Γινεσαι εριστικος στους συνομιλητες σου και δεν σου βγαινει σε καλο.Καλυτερα να μην μιλησουμε για επιστημονικη καταρτιση που αναρτησες  μια μπουρδα μαρκετινγκ.

Ωραια αφου εισαι μηχανικος ξερεις πολυ πολυ πολυ καλα οτι δεν ειναι μπουρδα μαρκετινγκ οι κανονισμοι για το επιτρεπομενο permeation απο ελαστικους σωληνες φρεον. Ειναι μεγεθος που μετραται στο εργαστηριο για ευνοητους λογους.

Το οτι βρηκα ευκολα υλικο απο μια εταιρια που κανει αυτη την δουλεια εγινε για χαρη illustration (το ορθο θα ηταν η παραθεση βιβλιογραφιας).

Τα δεδομενα εχουν οπως ειπα προυγουμενως για καθε μετρο σωληνα. 

και οι σωληνες ειναι το 50% της απωλειας, μεγαλυτερη απο τα oring μεγαλυτερη απο τις βαλβιδες, μεγαλυτερη απο ολα ιδιατερα αν βαλεις μεσα και τις τερματικες συνδεσεις τους ουφ φτανεις στο 68%...

Δεν γινομαι λοιπον εριστικος, απλα εκνευριζομαι οταν πραγματα γνωστα στον κοσμο της μηχανολογιας τα τελευταια 50 χρονια τα αγνοουμε επιδεικτικά.

Οπως και εχει απολογουμαι αν σε προσεβαλα 

37 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Σημερα εκανα πληρωση. Ο μαστορας ειπε οτι ελειπε παρα πολυ. Ειδα αμεσως διαφορα αλλα το κύριο πρόβλημα δεν το βρήκα. Ξαφνικα εβγαζε κανονικο αερα. Ανοιχτα λαμπακια ac, κανονικα ο ανεμηστηρας αλλα ουτε στο ποδι ενιωσα το γκάζι να πεφτει ουτε εφερε ποτέ κρύο αερα. Καποια στιγμη αποφασισε να δουλεψει αλλα εγω εκανα μια αλλαγη υγρων και οντως εχει διαφορά στην αποδοση.

Μηπως παγωνει η εβαπορετα και το κοβει?

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Μηπως παγωνει η εβαπορετα και το κοβει?

Εμενα δεν μου μιλας ασκημα φιλος 🤪 

Το εβαλα μια μερα σταματημενον να δουλέψει μολις το είχα αναψει το μοτερ. Εκλασε τελείως δεν δουλεψε ποτε. 2 μερες ηταν οφφ. Πηγαίνοντας σημερα στο μαστορα αρχισε να δουλευει...

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Το εβαλα μια μερα σταματημενον να δουλέψει μολις το είχα αναψει το μοτερ. Εκλασε τελείως δεν δουλεψε ποτε. 2 μερες ηταν οφφ. Πηγαίνοντας σημερα στο μαστορα αρχισε να δουλευει.

κατι αλλο παιζει, εχεις μηπως το διαγραμμα του συστηματος σου?

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Σημερα εκανα πληρωση. Ο μαστορας ειπε οτι ελειπε παρα πολυ. Ειδα αμεσως διαφορα αλλα το κύριο πρόβλημα δεν το βρήκα. Ξαφνικα εβγαζε κανονικο αερα. Ανοιχτα λαμπακια ac, κανονικα ο ανεμηστηρας αλλα ουτε στο ποδι ενιωσα το γκάζι να πεφτει ουτε εφερε ποτέ κρύο αερα. Καποια στιγμη αποφασισε να δουλεψει αλλα εγω εκανα μια αλλαγη υγρων και οντως εχει διαφορά στην αποδοση. Δεν ξέρω αν ειχε γινει ποτε. 25 ετων πλεον...

Ποσα πλερωσες? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 11osmikrosmhtsos είπε

το R134a ειναι φτηνο και πολλα συνεργεια εχουν στανταρτ τιμες το 1234yf ειναι πανακριβο

Το ξερω . Αλλά χρεωνουν απο 40 εως 70-80€ . Εξαρταται που θα πεσεις, γι αυτο ρωτησα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 2MM είπε

Αλλά χρεωνουν απο 40 εως 70-80€

προπερσυ ηταν 50 ευρω στην επαρχια σε αμαξι που παιρνει 650gr και ηταν πληρως αδειο λογω αφαιρεσης του κομπρεσορα για να φτασω στο δυναμο.

Επειδη σεβομαι το περιβαλλον πηγα να μου τα αδειασει, αλλα και παλι με χρεωσε...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

προπερσυ ηταν 50 ευρω στην επαρχια σε αμαξι που παιρνει 650gr και ηταν πληρως αδειο λογω αφαιρεσης του κομπρεσορα για να φτασω στο δυναμο.

Επειδη σεβομαι το περιβαλλον πηγα να μου τα αδειασει, αλλα και παλι με χρεωσε...

Ηταν γεματο, το ρουφηξε αυτος, πηγες μετα να το ξαναβαλεις και ηθελε 50 ? 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 2MM είπε

Ηταν γεματο, το ρουφηξε αυτος, πηγες μετα να το ξαναβαλεις και ηθελε 50

ναι χαχα και μαλιστα εβγαλε 700 διοτι μου ειχε βαλει παραπανω την προυγουμενη φορα, δεν ειχε την σωστη λιστα για το AC με αποτελεσμα να παγωνει η εβαπορετα και να ξεκομπλαρει τον κομπρεσορα το θερμιστορ

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...