Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πήγα στον μηχανικό για να φτιάξει το πρόβλημα με τον κροτάλισμα στον κινητήρα του μοτό και μου είπε ότι είναι piston slapping. Δηλαδή ότι έχει δημιουργηθεί κενό λόγω φθοράς μεταξύ κυλίνδρου και πιστονιού και το πιστόνι 'χαστουκίζει τον κύλινδρο'.

Το θέμα ειναι ότι οταν το βάζω μπροστά δεν ακούγεται και όσο ζεσταίνεται ακούγεται περισσότερο. Αλλά λόγω διαστολής μετάλλων δεν θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο; Το πιστόνι διαστέλλεται και άρα μειώνεται το κενό. Μετά ο κύλινδρος όταν ζεσταθεί μεγαλώνει προς τα έξω; δηλαδή "γίνεται πιο πολλά κυβικά' ??? 

Πριν 3-4 χιλιάδες χιλιόμετρα που το είχα αγοράσει είχα ρυθμίσει με φίλο μάστορα βαλβίδες και είχαμε σφύξει τεντωτήρα καδένας και δεν ακουγόταν κάτι. 

Πριν 100-200 χιλιόμετρα το είχα πάει στον τελευταίο μηχανικό και πάλι είχε σφύξει τεντωτήρα γιατί πάλι άρχισε να ακούγεται μάλλον η καδένα. Και από τότε ακούγεται μόνο όταν ζεσταίνεται ο θόρυβος.

Γνώμες και πως προχωράω; Η μηχανή έχει 65.000χλμ.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, calico είπε

Αλλά λόγω διαστολής μετάλλων δεν θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο; Το πιστόνι διαστέλλεται και άρα μειώνεται το κενό. Μετά ο κύλινδρος όταν ζεσταθεί μεγαλώνει προς τα έξω; δηλαδή "γίνεται πιο πολλά κυβικά' ??? 

Ξερεις για τι αποκλησεις μιλάμε, για δέκατα του χιλιοστού.

Δημοσ.

οκ, εστω οτι ειναι μικρες οι αλλαγες μετα την διαστολη . 

Μια βασικη ερωτηση ειναι αν ο κύλινδρος 'σφίγγει' και το πιστονει μεγαλωνει , αρα μειωνεται ο χωρος για 'χαστουκια' του πιστονιου στον κύλινδρο

Δημοσ.

Δεν σφίγγει τιποτα ολα διαστέλλονται και μεγαλώνουν οι ανοχές, επίσης ο κύλινδρος γίνεται οβαλ λόγω των πλαγιων δυνάμεων που ασκουν τα πιστόνια.

Δημοσ.

Λογικά θα πρέπει να σου καίει και λάδια αν συμβαίνει αυτό που περιγράφει ο μηχανικός.

Τι λάδια χρησιμοποιείς αν επιτρέπεται?

Δημοσ.
2 hours ago, calico said:

Καλησπέρα, πήγα στον μηχανικό για να φτιάξει το πρόβλημα με τον κροτάλισμα στον κινητήρα του μοτό και μου είπε ότι είναι piston slapping. Δηλαδή ότι έχει δημιουργηθεί κενό λόγω φθοράς μεταξύ κυλίνδρου και πιστονιού και το πιστόνι 'χαστουκίζει τον κύλινδρο'.

Το θέμα ειναι ότι οταν το βάζω μπροστά δεν ακούγεται και όσο ζεσταίνεται ακούγεται περισσότερο. Αλλά λόγω διαστολής μετάλλων δεν θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο; Το πιστόνι διαστέλλεται και άρα μειώνεται το κενό. Μετά ο κύλινδρος όταν ζεσταθεί μεγαλώνει προς τα έξω; δηλαδή "γίνεται πιο πολλά κυβικά' ??? 

Πριν 3-4 χιλιάδες χιλιόμετρα που το είχα αγοράσει είχα ρυθμίσει με φίλο μάστορα βαλβίδες και είχαμε σφύξει τεντωτήρα καδένας και δεν ακουγόταν κάτι. 

Πριν 100-200 χιλιόμετρα το είχα πάει στον τελευταίο μηχανικό και πάλι είχε σφύξει τεντωτήρα γιατί πάλι άρχισε να ακούγεται μάλλον η καδένα. Και από τότε ακούγεται μόνο όταν ζεσταίνεται ο θόρυβος.

Γνώμες και πως προχωράω; Η μηχανή έχει 65.000χλμ.

ο τεντοτηρας δεν σφίγγει οπως το φαντάζεσαι αν χαλάρωσε η αλυσίδα αλλάζουν ολα σετ 
γνωμη μου πας σε εναν σωστο μαστορα γιατι βλεπω να μην ειναι αυτο που σου λενε 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Black Demis είπε

ο τεντοτηρας δεν σφίγγει οπως το φαντάζεσαι αν χαλάρωσε η αλυσίδα αλλάζουν ολα σετ 
γνωμη μου πας σε εναν σωστο μαστορα γιατι βλεπω να μην ειναι αυτο που σου λενε 

αρα λες απλα να θελει καδενα και γλιστρες; 

και εμενα μου φανηκε λιγο περιεργο ολο αυτο. Μου ειπε οτι συμβαινει αυτο συχνα στους συγκεκριμενους κινητηρες , αλλα δεν το εχω δει καπου. Ενα θεμα που ειχαν ηταν με την ασφαλεια στον  στροφαλο ,που ηθελε σφιξιμο η βιδα. 

Εχει και καλες αξιολογησεις στο maps παντως 

1 ώρα πριν, atheatos είπε

Λογικά θα πρέπει να σου καίει και λάδια αν συμβαίνει αυτό που περιγράφει ο μηχανικός.

Τι λάδια χρησιμοποιείς αν επιτρέπεται?

bel&ray thumber 15w50 του ειχα βαλει. Δεν καει σταγονα λάδι. 

Εγω τον ρωτησα οτι αν ισχυει αυτο που λεει , οτι θα εχει και λιγότερη συμπιεση. Μου απαντησε οτι θα εχει αλλα και παλι θελει λυσιμο

Δημοσ.
2 minutes ago, calico said:

αρα λες απλα να θελει καδενα και γλιστρες; 

και εμενα μου φανηκε λιγο περιεργο ολο αυτο. Μου ειπε οτι συμβαινει αυτο συχνα στους συγκεκριμενους κινητηρες , αλλα δεν το εχω δει καπου. Ενα θεμα που ειχαν ηταν με την ασφαλεια στον  στροφαλο ,που ηθελε σφιξιμο η βιδα. 

Εχει και καλες αξιολογησεις στο maps παντως 

το οτι ξεχειλώνει η καδένα λογο κακής κατασκευής γενικός ναι άδικο δεν είχε..... το σφίξιμο δεν το θεωρώ λυση αλλαγη όλα και τέλος 

στο επίσημο γιατι δεν πηγες?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δεν σφίγγει τιποτα ολα διαστέλλονται και μεγαλώνουν οι ανοχές, επίσης ο κύλινδρος γίνεται οβαλ λόγω των πλαγιων δυνάμεων που ασκουν τα πιστόνια.

Αυτο δεν το καταλαβαινω ακριβως. πλαγια δυναμη επειδη η αναφλεξη γινεται απο την μια πλευρα; 

2 λεπτά πριν, Black Demis είπε

το οτι ξεχειλώνει η καδένα λογο κακής κατασκευής γενικός ναι άδικο δεν είχε..... το σφίξιμο δεν το θεωρώ λυση αλλαγη όλα και τέλος 

στο επίσημο γιατι δεν πηγες?

Μαλλον επρεπε να μου ελεγε οτι απλα αλλαζουμε καδενα και δεν την σφιγγουμε. 

Δεν πηγα στο επισημο γιατι θεωρησα οτι θα το φτιαξει σωστα. Ισως αξιζει σε μαστορια για πιο απλες δουλειες

Δημοσ.
23 minutes ago, calico said:

Αυτο δεν το καταλαβαινω ακριβως. πλαγια δυναμη επειδη η αναφλεξη γινεται απο την μια πλευρα; 

Μαλλον επρεπε να μου ελεγε οτι απλα αλλαζουμε καδενα και δεν την σφιγγουμε. 

Δεν πηγα στο επισημο γιατι θεωρησα οτι θα το φτιαξει σωστα. Ισως αξιζει σε μαστορια για πιο απλες δουλειες

ειναι αναλογα με τα μαστορια..... αρκετοί ζυγίζουν και τον πελάτη και την μηχανη προφανος ..... αν σε δει οτι δεν θα πλυρωσεις θα κανει τα ελάχιστα για να σου πάρει οσα μπορεις 

Δημοσ.

Αφού δεν καεί λάδια λίγο χλωμό το βλέπω για να έχει φθορά σε χιτώνιο ή πιστόνι. Ο θόρυβος μπορεί να είναι από την καδένα όπως προαναφέρθηκε αλλά δεν ξέρω την διάρκεια ζωής της στον συγκεκριμένο κινητήρα. Συνήθως αν τα λάδια είναι καλά, η καδένα είναι εφόρου ζωής. 
Δεν ξέρω τα συγκεκριμένα λάδια που βάζεις , αλλά ίσως θα ήταν προτιμότερο να δοκιμάσεις αλλά λάδια να δεις μήπως βελτιωθεί η διάρκεια ζωής της καδένας ή θόρυβος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...