philos Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου Δεν ξέρω τι απόθεμα υπάρχει, εγώ πάντως παρέλαβα. Δίτομο λεξικό: GRIVAS English-Greek Dictionary (Vol.1) -> 4.49 EUR GRIVAS English-Greek Dictionary (Vol.2) -> 3.99 EUR https://www.public.gr/product/books/ksenoglossa-frontistiriaka/aggliki-glossa/grivas-english-greek-dictionary-vol1/1500771 https://www.public.gr/product/books/ksenoglossa-frontistiriaka/aggliki-glossa/grivas-english-greek-dictionary-vol2/1500772 Τιμή skroutz: Vol.1 -> 36.80 EUR https://www.skroutz.gr/s/24727688/GRIVAS-ENGLISH-GREEK-DICTIONARY-1-A-L.html Vol.2 -> 37.32 EUR https://www.skroutz.gr/s/24727689/GRIVAS-ENGLISH-GREEK-DICTIONARY-2-M-Z.html Μπορείτε να δείτε εδώ το sample: https://www.grivas.gr/assets/files/samples2020/sample-grivas-dictionary-a-l.pdf Ξέρω ότι έχουν απαξιωθεί τα φυσικά βιβλία - λεξικά, αλλά το κόστος είναι μικρό και μιλάμε για ένα πολύ καλό λεξικό, μάλιστα σκληρόδετο (μάλλον δεν ισχύει το "μαλακό εξώφυλλο" που λέει στο public.gr / εγώ παρέλαβα σκληρόδετο). Σε κόστος "ούτε η εκτύπωση", είναι τούβλα και τα δύο! 3 3
comfuzio Δημοσ. 10 Ιουλίου Δημοσ. 10 Ιουλίου 56 minutes ago, panagiotis54 said: τι να τα κανεις εν ετη 2025? Decor σε κάποια βιβλιοθήκη; Βαράκι για να κρατάει άλλα έγγραφα και να μην τα πάρει ο αέρας; Έχει πρακτικές χρήσεις 1 6
astrolavosg Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Μόλις τώρα έκανα και εγώ τήν αγορά τών δύο τόμων. Χρήσιμο για τήν βιβλιοθήκη.
alfaeffe Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 7 ώρες πριν, astrolavosg είπε Μόλις τώρα έκανα και εγώ τήν αγορά τών δύο τόμων. Χρήσιμο για τήν βιβλιοθήκη. Αν θελεις πες μας και ποια η χρησιμοτητα τους "για τη βιβλιοθηκη".
thewildones Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Για να δίνουν βάρος να μην πέφτει! Πέρα απο την πλάκα, είναι tough sell εκτυπωμένο λεξικό εν έτει 2025. Next step: εγκυκλοπαίδεια Επεξ/σία 11 Ιουλίου από thewildones
Moderators matrixxx Δημοσ. 12 Ιουλίου Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου Εξαντληθηκαν οπως ηταν αναμενομενο. Αντε τωρα να δουμε τι θα γινει για οσους πηραν την αποφαση να παραγγειλουν. Η γνωστη διαδικασια των τοπικ οταν τελειωνει ενα προιον: Εβαλα το tag στον τιτλο και περιμενουμε σχολια μονο με νεα σας για την εξελιξη της παραγγελιας σας. 1
driver4 Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου Όταν ήμουν παιδί, ήταν πανάκριβα. Τώρα με 8,5€ αγοράζεις 2 τεράστιους τόμους... Ευχαριστώ @philos! 1
downhill Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου κ εγώ παρέλαβα σε box now. πολύ καλό, ευχαριστώ @philos Πολύ ωραίο, έχει και πολλά παραδείγματα για κάθε λέξη με ολόκληρες προτάσεις. Για τα παιδιά ιδανικό, γιατί κάθε φορά που ψάχνουν μια λέξη στο κινητό, χάνουν και 10 λεπτά στο ινστα 1 1
alfaeffe Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 2 ώρες πριν, downhill είπε κ εγώ παρέλαβα σε box now. πολύ καλό, ευχαριστώ @philos Πολύ ωραίο, έχει και πολλά παραδείγματα για κάθε λέξη με ολόκληρες προτάσεις. Για τα παιδιά ιδανικό, γιατί κάθε φορά που ψάχνουν μια λέξη στο κινητό, χάνουν και 10 λεπτά στο ινστα Δηλαδη οντως ενα παιδι της εποχης μας οταν εχει μια αγνωστη αγγλικη λεξη θα ψαξει στον αντιστοιχο τομο που υπαρχει το γραμμα, να σκαναρει τις σελιδες για να βρει εκει τη μεταφραση της, αντι να ανοιξει ενα random chat gptοειδες και να το ρωτησει "τι σημαινει η λεξη x" κατευθειαν; Εξαλλου τα παιδια ειναι με το κινητο στο χερι συνεχεια, οχι με τον τομο του λεξικου. Σε καθε περιπτωση καλοριζικα σε οσους τα πηρατε, απλως προσωπικα θεωρω οτι ειναι impulse buy επειδη παρουσιαστηκε σαν μεγαλη εκπτωση, θα ξεφυλιστει μια δυο φορες και αν (ισως και μονο ενας απο τους δυο τομους) και μετα θα μεινει για παντα σκονισμενος στη βιβλιοθηκη, σε σημειο που να καλυπτει τα κενα μεταξυ του ξυλου και του τελευταιου βιβλιου 😄 Μερικοι τομοι ισως εμφανιστουν και στις αγγελιες εδω, ως "vintage" προιοντα με αυξημενη αξια κιολας 😇 1
downhill Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου αν είναι με το κινητό στο χέρι όταν διαβάζουν τα μαθήματά τους, έχει χαθεί το παιχνίδι. επίσης πολλές λέξεις έχουν διάφορες σημασίες. Μπορεί το chatgpt ή το google translate να δώσει 4-5 εναλλακτικές μεταφράσεις και να μην ξέρει ποια είναι η σωστή, ενώ με το λέξικο μπορεί να βρει καταλάβει μέσα από τα παραδείγματα πώς εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. πχ. για τη λέξη nerve έχει 2 στήλες με παραδείγματα 3
alfaeffe Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 1 ώρα πριν, downhill είπε αν είναι με το κινητό στο χέρι όταν διαβάζουν τα μαθήματά τους, έχει χαθεί το παιχνίδι. επίσης πολλές λέξεις έχουν διάφορες σημασίες. Μπορεί το chatgpt ή το google translate να δώσει 4-5 εναλλακτικές μεταφράσεις και να μην ξέρει ποια είναι η σωστή, ενώ με το λέξικο μπορεί να βρει καταλάβει μέσα από τα παραδείγματα πώς εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. πχ. για τη λέξη nerve έχει 2 στήλες με παραδείγματα Ακριβως τα ιδια φαινεται πως βγαζει: 1. (ανατ) νευρο, 2 & 3. θρασος, κουραγιο, 4. νευρα, ανησυχια Τα παραδειγματα ειναι απλως περισσοτερα. Προφανως η αναζητηση γινεται και γρηγοροτερα. Απλως το χαρτι προσφερει μια αλλη αισθηση, που ομως δε θα εκτιμηθει πρακτικα για πολυ καιρο. My two cents.
benign Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Εχει αξια ακομη γλωσσικα γιατι κανει ανα λεξη διασυνδεσεις με ιδιωματισμους και χρησεις και εφαρμογες στην καθημερινοτητα που το ChatGTP προς το παρον,δεν ειναι σε θεση να κανει. Οπως π.χ. η φραση ''She is a bag of nerves''' στην συγκριση των posts των 2 μελων απο πανω,για καποιον που λογω καποιου οδυνηρου συμβαντος,ειναι σε κακιστη κατασταση ψυχολογικα. Οποτε για απλη χρηση το chatgtp καλυπτει ,για λογοτεχνικη, η για εμβαθυνση σε διαλεκτους οπως η Βρεττανικη ας πουμε,υπερτερει προς το παρον το λεξικο. Αν και το καλυτερο ειναι του Hornby - Σταυροπουλου απο το Πανεπιστημιο της Οξφορδης που ομως εχει γενικα αλμυρη τιμη. https://www.protoporia.gr/hornby-a.-s.-oxford-english-greek-learners-dictionary-114892.html Επεξ/σία 14 Ιουλίου από benign 1
philos Δημοσ. 14 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Εγώ να πω ότι δε το πήρα για καθημερινή γρήγορη αναζήτηση λέξεων όταν προκύπτει ανάγκη, όπου εκεί προφανώς χρησιμοποιώ διαδίκτυο, αλλα ως κάτοχος proficiency για ξεφύλλισμα και αυτοβελτίωση και επειδή και μόνο για αυτο το σκοπό ήταν αρκετά φθηνό. Άρα το διαδίκτυο για μένα εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα όταν αναζητώ. Επεξ/σία 14 Ιουλίου από philos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα