Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μεγαλες συγκινησεις η σειρα ειδικα αν αναλογιστουμε ποσο πισω παει και το ονομα και το lore που πρεσβευει. 

Spoiler

Screenshot-1.png

• Like 1
Δημοσ.

Καποιος μου ειπε οτι κυκλοφορει στο τικτοκ στα Ρωσικα το τελευταιο επεισοδιο και μου ειπε και τι γινεται στο τελος 

Πως γινεται αυτο αφου βγαινει την Παρασκευη  ?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, giout21 είπε

παιδιά καλησπέρα δεν έχω δει καθόλου την σειρά , πρέπει να τα δω όλα?  Η μπορώ μόνο αυτό?

Να δεις και τη βασικη και το spin off και το sequel και μετα πας εδω. Ολες αξιζουν παρα πολυ με μελανο σημειο οι σεζον 4-8 της βασικης σειρας που οκ και αυτες εχουν τις στιγμες τους αλλα μεχρι εκει. Το Resurrection ειναι εξαιρετικο ενα επεισοδιο εμεινε για να τελειωσει η σεζον σε 2 μερες και παει οπως πρεπει μεχρι στιγμης. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

5-8 εννοείς φίλε μου Arkin 😋

9 ώρες πριν, Arkin είπε

Να δεις και τη βασικη και το spin off και το sequel και μετα πας εδω. Ολες αξιζουν παρα πολυ με μελανο σημειο οι σεζον 4-8 της βασικης σειρας που οκ και αυτες εχουν τις στιγμες τους αλλα μεχρι εκει. Το Resurrection ειναι εξαιρετικο ενα επεισοδιο εμεινε για να τελειωσει η σεζον σε 2 μερες και παει οπως πρεπει μεχρι στιγμης. 

H 4η είναι φωτια και βρίσκω και εγώ το Resurrection άψογο 

Επεξ/σία από insaneblyat
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, insaneblyat είπε

H 4η είναι φωτια και βρίσκω και εγώ το Resurrection άψογο 

5-8 ναι η 4η ειναι εξαιρετικη. Αναμενουμε πως και πως το αυριανο επεισοδιο να δουμε πως θα κλεισει και αν θα εχουμε 2η σεζον μιας και το original sin δεν θα εχει 2η οχι οτι χρειαζεται αλλα θα ηθελα μιας και μου αρεσει και αυτη παρα πολυ. 

Δημοσ.

H 4η σεζόν ήταν η καλύτερη μακράν.

5-6 εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ. Η 7 ήταν ΟΚ. Η 8 ήταν κακή.

On 03/09/2025 at 16:50, giout21 said:

παιδιά καλησπέρα δεν έχω δει καθόλου την σειρά , πρέπει να τα δω όλα?  Η μπορώ μόνο αυτό?

Όλα με τη σειρά... Dexter 1-8, New Blood, Original Sin, Resurrection... αλλιώς δε θα καταλάβεις τίποτα.

Δημοσ.

10

Spoiler

Ωραιοτατο το φιναλε για το Ντεξτερ αυτη τη φορα ασχετα που ηταν βολικοτατο.Γιατι να σας πω κατι μεταξυ μας,το προτιμω απ'τα ξενερωματα των φιναλε της 8ης και της 9ης σεζον.Αλλωστε το ρεζουμε ειναι αυτο που αυτη τη φορα το καταλαβαν οι δημιουργοι της σειρας και το ειπε στο τελος I'm Dexter Morgan I'm exactly who YOU want me to be!

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Members
Δημοσ.

Τώρα που την τελείωσα, ας γράψω κι εγώ το σεντόνι μου να τα βγάλω από μέσα μου.

Η σχέση μου με το Dexter είναι περίεργη: η πρώτη σεζόν ήταν για κάποιο διάστημα (μέχρι να δω το The Wire) η αγαπημένη μου σειρά μαζί με το Twin Peaks. Αυτό που με είχε κερδίσει ήταν η όλη ιδέα ότι σε έβαζε στην άβολη θέση να υποστηρίζεις έναν δολοφόνο που δεν είχε ηθικούς φραγμούς: ο κώδικας του Χάρι αρχικά είχε παρουσιαστεί ως κάτι που ο Ντέξτερ δεν ακολουθούσε γιατί κατά βάθος ήταν καλός άνθρωπος, αλλά καθαρά γιατί ήταν πιο αποτελεσματικός και τον βοηθούσε στο να ξεφεύγει πιο εύκολα από την αστυνομία. Κατά τα άλλα, όταν ήταν μικρός σκότωνε συστηματικά ζώα, και θα μπορούσε δυνητικά να σκοτώσει οποιονδήποτε αθώο χωρίς ενδοιασμούς. 

Η δεύτερη σεζόν το πήγε αρκετά καλά, τον έδειξε να κοινωνικοποιείται ως ένα βαθμό και έθεσε το πολύ ενδιαφέρον δίλημμα του αν θα παραβίαζε τον κώδικα και θα σκότωνε τελικά έναν αθώο υποκύπτοντας στις σκοτεινές ορμές του, ή θα αποδεχόταν τις όποιες συνέπειες, να συλληφθεί ή να γίνει φυγάς. Ό,τι από τα δύο κι αν γινόταν, θα μου άρεσε. Αντί γι' αυτό, όμως, προέκυψε ο βολικός από μηχανής θεός για να σκοτώσει τον Ντόουκς χωρίς ο Ντέξτερ να χρειαστεί να λερώσει τα χέρια του.

Και κάπου εκεί άρχισε ο κατήφορος. 

Η τρίτη σεζόν ήταν πολύ μέτρια, και η τέταρτη αποδείχτηκε απλά μια αναλαμπή: παρά τις ατέλειές της είχε ίσως την περισσότερη δράση και τον πιο ενδιαφέρον κακό από κάθε άλλη σεζόν και μας ξεγέλασε νομίζοντας πως μπορεί οι επόμενες να ανέβουν. Συνέβη, όμως, το ακριβώς αντίθετο, και οι επόμενες σεζόν ήταν τόσο διεκπεραιωτικές που δεν τις θυμάμαι καν πια. Παρόλα αυτά, είναι από τις σειρές που όσο χαμηλά κι αν πέσει, θα συνεχίσω να τη βλέπω κι ας γκρινιάζω στο τέλος. 

Το New Blood, έστω κι αν από άποψη ποιότητας δεν ήταν κάτι τρομερό, πήγε να δώσει ένα ενδιαφέρον κλείσιμο, αφού δεν μπορούσε ο Ντέξτερ να τη γλιτώνει για πάντα με μαγικό τρόπο. Επίσης, ο Χάρισον ήταν καλός στο ρόλο του.

Το άλλο που ακολούθησε, με τα εφηβικά χρόνια του Ντέξτερ, δεν το σχολιάζω καν - ήταν σαν σκετσάκι-παρωδία από αυτά που παίζουν στις βραδινές εκπομπές στις ΗΠΑ, και είναι το μόνο που θα έκοβα αν συνεχιζόταν και σε δεύτερη σεζόν. Θα προτιμούσα να το είχαν γυρίσει με τον ίδιο τον M. Hall με τη γνωστή περούκα-καπελάκι να παριστάνει στα 50 του τον έφηβο, παρά τον ηθοποιό που έβαλαν τελικά. 

Το Resurrection, λοιπόν, το περίμενα χωρίς σοβαρές προσδοκίες, ελπίζοντας πως θα ήταν τουλάχιστον διασκεδαστικό. Από αυτή την άποψη, δεν μου έκανε ούτε κρύο ούτε ζέστη, αλλά το είδα σχετικά ευχάριστα. Παρόλα αυτά,

Spoiler

με ενόχλησε το πόσο εκβιαστικά πόνταρε στη νοσταλγία, ενώ ήταν λίγο ηλίθιο το εύρημα με τη λέσχη των δολοφόνων. Αφού το έκαναν που το έκαναν, όμως, τουλάχιστον ας διάλεγαν πιο ενδιαφέροντες κακούς.

Όλοι τους ήταν αδιάφοροι και ελάχιστα απειλητικοί. Δεν έδιναν σε καμία στιγμή την εντύπωση πως θα αποτελούσαν πρόκληση για τον Ντέξτερ. Όλα έγιναν γιατί έπρεπε ντε και καλά να έχει σε κάθε επεισόδιο και κάποιον στο κρεβάτι του πόνου για να ικανοποιείται η νοσταλγία του θεατή.

Θα ήθελα, δηλαδή, τους κακούς πιο απειλητικούς, να φοβάσαι λίγο πως υπάρχει περίπτωση και να μην τα καταφέρει τελικά - κι ας ήταν λιγότερα τα κρεβάτια του πόνου, π.χ. ένα και καλό στο τέλος.  

Γενικά, πάντως, δεν βαρέθηκα, αν και πιστεύω πως αυτή τη φορά ο Χάρισον ήταν ο πιο ενδιαφέρων χαρακτήρας και κουβάλησε τη σειρά περισσότερο κι από τον ίδιο τον Ντέξτερ.

Θα ήθελα, ωστόσο, ένα καλύτερο κλείσιμο στη σειρά. Κάτι παρόμοιο με αυτό του Breaking Bad ή, ακόμα περισσότερο, αυτό του Barry (που έτσι κι αλλιώς μοιάζει από πολλές απόψεις με τον Ντέξτερ). Επίσης, θα έβρισκα ενδιαφέρουσα και μια πλήρη αλλαγή ύφους, ώστε να μην είναι τόσο προβλέψιμο: Π.χ. ο Ντέξτερ στη φυλακή να έχει ρόλο Χάνιμπαλ Λέκτερ, ή φυγάς με κάποιον στο κατόπι του. Στο σημείο που φτάσαμε, δε θα με χάλαγε αν ακολουθούσαν ακόμη και την πλοκή των βιβλίων, με το υπερφυσικό στοιχείο, όπου ο σκοτεινός επιβάτης είναι κάποιος αρχαίος δαίμονας.  

Ξέρω βέβαια (μας το είπαν ξεκάθαρα, άλλωστε)

Spoiler

πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, και οι επόμενες θα συνεχιστούν κι αυτές στο ίδιο ύφος που έχουμε συνηθίσει. Βάζω στοίχημα από τώρα ότι στο πρώτο επεισόδιο της επόμενης σεζόν στο κρεβάτι του πόνου θα καταλήξει ο δολοφόνος με τις κοτσίδες, που του ξέφυγε φέτος. 

Τουλάχιστον όσο δεν θα είναι βαρετές θα συνεχίσω να τις βλέπω στη λογική του τραβάτε με κι ας κλαίω, ελπίζοντας σε πιο ενδιαφέροντες κακούς και κάποια αναλαμπή τύπου Τρίνιτι. 

• Sad 2
Δημοσ.

Μετριο μου φανηκε για dexter  η ιστορια μου φανηκε ψιλοαδιαφορη οπως και ο γιος του

Βαλανε τον "τυριον λανιστερ" και την ουμα θερμαν και σου λεει ενταξει δεν χρειαζεται να εχουμε και δυνατο σεναριο φτανει

Το original sin μου αρεσε περισσοτερο και σαν παραγωγη

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...