Donacgreece Δημοσ. Παρασκευή στις 10:51 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:51 πμ Γεια σε όλους! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το project πάνω στο οποίο δουλεύω τον τελευταίο καιρό: το OliveBranch Pro. Είναι μια web εφαρμογή-ERP, σχεδιασμένη για έναν πολύ συγκεκριμένο αλλά και παραδοσιακό κλάδο στην Ελλάδα: την παραγωγή ελαιόλαδου. Το Πρόβλημα: Μεγαλώνοντας κοντά σε ανθρώπους του χώρου, είδα ότι η διαχείριση βασίζεται ακόμα σε τεφτέρια, ατελείωτα Excel και πολλή... μνήμη. Παραγωγοί, παραλαβές, υπολογισμός "δικαιώματος", αποθήκες, οικονομικά, όλα είναι διάσπαρτα. Αυτό δημιουργεί χάος, χαμένο χρόνο και δυσκολεύει την όποια προσπάθεια για βελτιστοποίηση. Η Λύση: OliveBranch Pro Στόχος μου ήταν να φτιάξω ένα σύγχρονο, all-in-one εργαλείο που να είναι πανίσχυρο αλλά και απίστευτα απλό στη χρήση. Η εφαρμογή έχει δύο "modes": Λειτουργία Ελαιοτριβείου: Διαχειρίζεσαι παραγωγούς, παραλαβές, ελαιοποίηση, αποθήκες, οικονομικές καρτέλες κ.λπ. Λειτουργία Παραγωγού: Διαχειρίζεσαι τα ελαιοτριβεία με τα οποία συνεργάζεσαι και παρακολουθείς τις παραδόσεις και τις αποδόσεις σου. Σημαντικές Διευκρινίσεις για το Demo: Είσοδος: Κάνοντας "Είσοδο" μπαίνετε κατευθείαν σε έναν demo λογαριασμό για να μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις λειτουργίες άμεσα. Αποθήκευση Δεδομένων: Επειδή είναι demo, όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται τοπικά στον browser (localStorage). Αυτό κάνει την εφαρμογή γρήγορη και λειτουργική ακόμα και offline, αλλά σημαίνει ότι τα δεδομένα σας είναι ορατά μόνο στη συσκευή και τον browser που χρησιμοποιείτε. Η "Μαγεία" του AI: Εδώ είναι που το πράγμα γίνεται πιο ενδιαφέρον. Αντί να είναι απλά ένα CRUD app, ενσωμάτωσα μια σειρά από AI εργαλεία για να δώσω πραγματική προστιθέμενη αξία: AI Διάγνωση: Ο χρήστης ανεβάζει φωτογραφία από φύλλο ελιάς ή ήχο από μηχάνημα και η AI κάνει μια πρώτη εκτίμηση για ασθένειες ή βλάβες. Ανάλυση Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων: Ανεβάζεις μια φωτογραφία από τη χημική ανάλυση και η AI "διαβάζει" τις τιμές (Οξύτητα, Κ232 κ.λπ.) και τις ερμηνεύει. Βοηθός Marketing: Δίνεις ένα όνομα προϊόντος και λέξεις-κλειδιά, και η AI σου γράφει μια εμπορική περιγραφή και σου φτιάχνει μια πρόταση για λογότυπο. AI Chatbot ("Oli"): Μια AI βοηθός που έχει πρόσβαση στα δεδομένα της εφαρμογής και απαντάει σε ερωτήσεις του τύπου: "Ποιο είναι το υπόλοιπο του πελάτη 'Delicatessen A';" ή "Ποιος παραγωγός είχε τη μεγαλύτερη απόδοση φέτος;". Το Tech Stack: Framework: Next.js 14 (με App Router) Γλώσσα: TypeScript UI: React, ShadCN UI, Tailwind CSS AI Backend: Google Genkit (flows, prompts, tools) Models: Gemini 2.0 Flash (για text & analysis), Gemini TTS (για Text-to-Speech) State Management: useLocalStorage custom hook (για την προσομοίωση της βάσης δεδομένων στο demo) Ζητάω τη γνώμη σας! Θα ήθελα πολύ να ακούσω τα σχόλιά σας, τις παρατηρήσεις σας ή τυχόν ιδέες για βελτίωση. Πώς σας φαίνεται η γενική ιδέα; Υπάρχει κάποιο feature που σας κεντρίζει το ενδιαφέρον; Βλέπετε κάποια προφανή παράλειψη ή κάποιο πιθανό πρόβλημα στην αρχιτεκτονική; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Link εφαρμογής: https://olivebranchpro.gr/ 2
geomagas Δημοσ. Παρασκευή στις 12:42 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:42 μμ Ωραίο στήσιμο, responsive, λειτουργικό backoffice, και από domain νομίζω πέτυχες διάνα! Δεν είχα το χρόνο (ούτε το background) να εξερευνήσω όλες τις λειτουργίες, Μπήκα μόνο στις ρυθμίσεις. Αλήθεια, μπορεί κάποιος να μεταβαίνει ανά πάσα στιγμή από ρόλο παραγωγού σε ρόλο ελαιοτριβείου και τούμπαλιν; Περίεργο μου φάνηκε... Και λίγα λόγια για την Oil (μήπως να την έλεγες Olive?). Θεωρώ καλό να περιορίσεις τις απαντήσεις της στη λειτουργία της εφαρμογής (πως κάνω το τάδε) και όχι στα δεδομένα των χρηστών. Εγώ έχω εμπιστοσύνη ότι έχεις κάνει ό,τι καλύτερο μπορείς από πλευράς ασφάλειας/privacy, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει ένα σημαντικό πλήθος εκεί έξω που δεν αισθάνεται άνετα να έχει ένα AI πρόσβαση στα δεδομένα του. Επίσης, μόλις μπαίνω από την πόρτα, μου αρχίζει τις παρατηρήσεις! Καταλαβαίνω το λόγο της συγκεκριμένης λειτουργίας, αλλά επίσης μου θύμισε και το λόγο που χώρισα... Κάντο λίγο πιο φιλικό και διακριτικό... Α, και 1 στις 5 φορές βγάζει κάτι λάθη τύπου `Failed to fetch AI insight: TypeError: Cannot read properties of undefined (reading 'insight')` Γενικά, πολύ καλή προσπάθεια. Συνέχισε! 1
Donacgreece Δημοσ. Παρασκευή στις 02:19 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 02:19 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, geomagas είπε Ωραίο στήσιμο, responsive, λειτουργικό backoffice, και από domain νομίζω πέτυχες διάνα! Δεν είχα το χρόνο (ούτε το background) να εξερευνήσω όλες τις λειτουργίες, Μπήκα μόνο στις ρυθμίσεις. Αλήθεια, μπορεί κάποιος να μεταβαίνει ανά πάσα στιγμή από ρόλο παραγωγού σε ρόλο ελαιοτριβείου και τούμπαλιν; Περίεργο μου φάνηκε... Και λίγα λόγια για την Oil (μήπως να την έλεγες Olive?). Θεωρώ καλό να περιορίσεις τις απαντήσεις της στη λειτουργία της εφαρμογής (πως κάνω το τάδε) και όχι στα δεδομένα των χρηστών. Εγώ έχω εμπιστοσύνη ότι έχεις κάνει ό,τι καλύτερο μπορείς από πλευράς ασφάλειας/privacy, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει ένα σημαντικό πλήθος εκεί έξω που δεν αισθάνεται άνετα να έχει ένα AI πρόσβαση στα δεδομένα του. Επίσης, μόλις μπαίνω από την πόρτα, μου αρχίζει τις παρατηρήσεις! Καταλαβαίνω το λόγο της συγκεκριμένης λειτουργίας, αλλά επίσης μου θύμισε και το λόγο που χώρισα... Κάντο λίγο πιο φιλικό και διακριτικό... Α, και 1 στις 5 φορές βγάζει κάτι λάθη τύπου `Failed to fetch AI insight: TypeError: Cannot read properties of undefined (reading 'insight')` Γενικά, πολύ καλή προσπάθεια. Συνέχισε! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου, φίλε μου. Ελπίζω αυτό το "1 στα 5" να συμβαίνει επειδή το δουλεύω και το pushάρω live σε πραγματικό χρόνο, οπότε μερικές φορές προκύπτουν κάποια θεματάκια. Θέλω απλώς να κάνω και mobile δοκιμές, γι’ αυτό το ανεβάζω live χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα tests. Είναι Oli, ;oxi Oil Οι παρατηρήσεις σου σημειώθηκαν και τις λαμβάνω σοβαρά υπόψη! Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:38 μμ από Donacgreece
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα