Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Sony πραγματοποίησε μια εκτενή παρουσίαση για το επερχόμενο αποκλειστικό παιχνίδι για το PS5, Ghost of Yōtei, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου.

Την ανάπτυξη του παιχνιδιού την έχει αναλάβει η Sucker Punch και αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου Ghost of Tsushima.

Η ιστορία του Ghost of Yōtei είναι εμπνευσμένη εν μέρει από το πλάσμα της ιαπωνικής λαογραφίας γνωστό ως "onryō", ένα είδος εκδικητικού πνεύματος που ταιριάζει με τα θέματα του παιχνιδιού. Η πλοκή ακολουθεί μια ρόνιν ονόματι Atsu, η οποία κυνηγά τους έξι παράνομους που σκότωσαν την οικογένειά της όταν ήταν νέα. Καθώς το κυνήγι προχωρά, η Atsu παίρνει το προσωνύμιο "onryō" και ο θρύλος της μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου.

Το Yōtei θα διαθέτει αυτό που φαίνεται να είναι μια διευρυμένη λειτουργία φωτογραφίας και θα περιλαμβάνει και πάλι τη "λειτουργία Kurosawa", η οποία εμφανίζει το παιχνίδι ασπρόμαυρο, όπως μια κλασική ταινία του Akira Kurosawa. Όμως η Sucker Punch συνεργάστηκε επίσης με άλλους σημαντικούς σκηνοθέτες. Υπάρχει τώρα η "λειτουργία Miike" (εμπνευσμένη από τον Takashi Miike) για πιο έντονη, κοντινή και αιματηρή δράση, καθώς και η lo-fi "λειτουργία Watanabe" με χαλαρωτικούς ρυθμούς εμπνευσμένους από τον Shinichirō Watanabe.

Η Sucker Punch τονίζει ότι ο ανοιχτός κόσμος έχει σχεδιαστεί γύρω από τις επιλογές του παίκτη, επιτρέποντάς του να εστιάσει σε συγκεκριμένα στοιχεία gameplay – όπως η εξερεύνηση ή οι μάχες – ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Οι developers διευκρινίζουν ότι το Ghost of Yōtei δεν θα σε πιέσει να περάσεις γρήγορα από κανένα σημείο. Όπως και ο προκάτοχός του, ο κόσμος παρουσιάζεται εντυπωσιακά όμορφος, με ένα καταπράσινο τοπίο για εξερεύνηση, τοποθετημένο στο Ezo (το σημερινό Hokkaido) το 1603. Σχετικά με τις μάχες, η ομάδα στοχεύει να δημιουργήσει την αίσθηση μιας "κλασικής ταινίας σαμουράι". Και αυτή τη φορά, μπορείς να συνεργαστείς με έναν λύκο.

Παράλληλα με τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού, η Sony αποκάλυψε επίσης μια ειδική έκδοση του PS5 και ορισμένα αξεσουάρ που θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο.

Το Ghost of Yōtei είναι συνέχεια του Ghost of Tsushima, το οποίο λειτούργησε ως κύκνειο άσμα του PS4 όταν κυκλοφόρησε το 2020. Βελτιωμένες εκδόσεις του παιχνιδιού έφτασαν τελικά στο PC και το PS5, και ήταν τόσο επιτυχημένο που ο σκηνοθέτης του John Wick έχει αναλάβει μια κινηματογραφική διασκευή.

Η συνέχεια είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη επειδή το 2025 είναι μια σχετικά ήσυχη χρονιά για μεγάλα αποκλειστικά παιχνίδια του PS5. Μια άλλη συνέχεια, το Death Stranding 2: On the Beach, κυκλοφόρησε μόλις τον προηγούμενο μήνα, αλλά δεν υπάρχουν πολλές άλλες αποκλειστικότητες στο πρόγραμμα εκτός από μια remastered έκδοση του παιχνιδιού με μοτοσικλετιστές και ζόμπι, Days Gone. Ένας άλλος υποσχόμενος τίτλους του PS5, το Marathon της Bungie, αναμενόταν αρχικά τον Σεπτέμβριο αλλά έχει αναβληθεί.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Παιχνιδάρα φαίνεται πολύ προσεγμένο. Έστω και λίγο καλύτερο από το ghosto of tsushima να είναι θα το τσιμπήσω κάποια στιγμή.

Ένα αρνητικό πάντως είναι οτι αλλάξανε τα wind stance, water stance τα οποία μου άρεσαν πολύ.  Ήταν ωραία ιδέα και πρωτότυπη που δε είχα δει σε άλλο παιχνίδι. Τώρα άμα το κάνουν με όπλα θα είναι μιά απο τα ίδια..

:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μονο φαντασματα εχουν εκει? Κανα ζωντανο- πεθαμενο θρυλο? :P

Επεξ/σία από 2cpu
  • Haha 1
Δημοσ.

Φαινεται παιχνιδαρα! Πολυ ωραιες οι λεπτομερειες που εδειξαν στην παρουσιαση. Δεν θα παραξενευτω καθολου αν κερδισει και game of the year.

• Like 2
Δημοσ.

Πανέμορφο. Κρίμα που δεν θα βγει αμέσως στο PC. ,

1 ώρα πριν, dikasths είπε

Όταν κυκλοφορήσει και το Ghost of Toyota, θα το πάρω για να θυμηθώ το πρώτο μου αμάξι 

Αν κοπεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ πολλά toyota θα γίνουν ανάμνηση

• Haha 3
Δημοσ.

Ωραίο είναι αλλά μοιάζει πάρα πολύ με το ghost of tsushima. Παρόμοιες περιοχές, ίδιο combat, ίδια collectibles στο map κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Silverage είπε

Ωραίο είναι αλλά μοιάζει πάρα πολύ με το ghost of tsushima. Παρόμοιες περιοχές, ίδιο combat, ίδια collectibles στο map κλπ.

Εγώ δεν θα κάνω το λάθος που έκανα με το horizon zero dawn που ήταν απλά μια πολύ πιο βαρετή επανάληψη από το πρώτο που είχε κάποια πρωτοτυπία.

Μου άρεσε πολύ το πρώτο ghost, αλλά αυτό θα το προσπεράσω μου φαίνεται τελείως αδιάφορο 

Δημοσ.

Φαίνεται έπος όπως και το πρώτο (που λάτρεψα και ασχολήθηκα  πάρα πολύ), και μου φαίνεται βρήκα το παιχνίδι μου που θα ασχοληθώ τα επόμενα χρόνια

Δημοσ.

Οταν έρθει στο PC και πέσει η τιμή μπορεί να κάνω rush το main story στο lethal. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγγίξω τα side stuff του πάντως αυτή τη φορά. Χειρότερο AI Slop και απο την Ubisoft είναι το open world τους.

Γραφικά τα ίδια, animation τα ίδια, 2-3 νέα όπλα και κινήσεις, νέος χαρακτήρας, ακόμα ένα revenge story και νατο το καινούργιο παιχνίδι για τη Sony. Είναι ουσιαστικά το Miles Morales του GoT.

• Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, psof είπε

Γραφικά τα ίδια, animation τα ίδια, 2-3 νέα όπλα και κινήσεις, νέος χαρακτήρας, ακόμα ένα revenge story και νατο το καινούργιο παιχνίδι για τη Sony. Είναι ουσιαστικά το Miles Morales του GoT.

Προσπαθώ και εγώ να δω τι το εντυπωσιακό είδαμε όπως λέει ο συντάκτης του θέματος στον τίτλο και μετά αναρωτιέμαι τι διάολο είμαι ο μόνος που βλέπω το ίδιο παιχνίδι με τα ίδια assets που ήταν ήδη από το πρώτο μέρος πολύ πίσω σε σχέση με άλλα Sony παιχνίδια??? Απο γραφικά δείχνει στασιμότητα λες και το ξεκίνησαν για ps4. 

• Like 1
Δημοσ.

φενεται παντως πολυ προσεγμενο game σε ολα του..λογικα η τιμη κανα 80 μαλλον..απο τους λογους που μετανιωνω οτι πουλησα το play ειναι ο συγκεκριμενος τιτλος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...