Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θέλω να φτιάξω ένα νέο PC για να αντικαταστήσω το παλιό μου  (fx6300 και 650ti ~12 ετών, το είχα φτιάξει με βοήθεια από εδώ και παραδόξως δουλεύει ακόμα χωρίς να έχει βγάλει κανένα προβλημα ποτέ 😊).

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Ποσό που διαθέτουμε :

1200 ευρώ, όχι αυστηρά αλλά σίγουρα να μην ξεφύγουμε πολύ από αυτό

Χρήση υπολογιστή :
Gaming και προγραμματισμός

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Ήδη το laptop μου με καλύπτει στα περισσότερα σε βασικό βαθμό. Με τουλάχιστον 32 GB ram και μια τίμια GPU για τα λεφτά νομίζω θα είμαστε super. 
https://www.skroutz.gr/s/46631597/Asus-VivoBook-15-X1502ZA-BQ438W-15-6-FHD-i5-1240P-16GB-512GB-SSD-W11-Home-Icelight-Silver-US-Keyboard.html

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.
Ναι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?
Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?
Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Για το tower δεν θα με πείραζε να είναι από το ίδιο κατάστημα αν το συναρμολογούν, αλλά αν αξίζει μπορώ να το συναρμολογήσω και εγώ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Όχι, αλλά θα βάλω windows

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες αυτό μιας και ζητάτε περίπου τα ίδια πράγματα->

Επιπλέον εσύ προσθέτεις και έναν nvme 1 η 2tb. Θα έλεγα για τον wd sn 7100 που είναι αρκετα καλός και όχι ιδιαίτερα ακριβός.

Τώρα μένει η οθόνη, τι διάσταση την θέλεις και κατά πόσο θα ήθελες να είναι και high refresh rate για τα παιχνίδια?

Γενικά εγώ είμαι της άποψης ότι για productivity όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα οπότε αρχικά θα έλεγα για 32inch.

Τωρα λόγο κάρτας και budget να έχει ανάλυση 2κ.

Το θέμα είναι εάν ζητάς πολλά hz για gamming η όχι.

Επεξ/σία από @topos
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση,

για gaming δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, και με 1080p είμαι οκ. Γενικά, σκεφτόμουν κάτι στις 27" γύρω στα 200,  μια ακόμη ίσως προστεθεί αργότερα και ίσως να μείνει εντελώς εκτός και η πρώτη οθόνη για τώρα (για να μπει το budget στα άλλα parts).

Σκέφτομαι μάλλον μια υλοποίηση με nvidia και κάποιον amd. Θα ήθελα να υπάρχουν cuda cores για να μπορώ να κάνω training σε μοντέλα και να φτιάχνω workflows με μικρά llms.

Κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου σαν άνω όριο + κουτί γύρω στα 70 το πολύ, μια ψύκτρα στα 20-40 και 1ΤΒ ssd αντί για 500GB.

Από κει και πέρα δεν είμαι σίγουρος  αν αξίζει να πέσω σε φθηνότερο επεξεργαστή και motherboard ( ή / και ΑΜ4), gpu στα 12 ή 8 Gb και άλλο τροφοδοτικό ώστε να πέσει γύρω στα 200 ευρώ το pc και να μπει και η οθόνη από τώρα.
image.png.ae0e10bfef88592de2df1cdba570c117.png

Επεξ/σία από mixalis99999
Δημοσ.

Τότε όντως πας σε 5060 ti 16gb αντί της 9060xt και αναγκαστικα θα πληρώσεις το "Nvidia" tax του ~15% παραπάνω τιμης εφόσων θέλεις cuda(το ίδιο έκανα και εγώ).

Τώρα από την σύνθεση σου υπάρχουν 2 τρόποι να κόψεις λίγα χρήματα

Α)Παίρνεις την 5060ti από skroutz με ~430 και την βάζεις μόνος σου.(Όπως και να έχει την eagle δεν θα την προτιμούσα, κοίτα και για την zotac από e-shop-δινει αλλά 3χρονια εγγύηση εάν την κάνεις register στο site)

Spoiler

Για "μικρότερη" καινούργια δεν αξίζει, ίσως όμως κάποια 3060 12gb να σε βόλευε από τα μεταχειρισμένο για κάποιο καιρό με κανένα ~180αρη

Β)Πας στον 7600(σκέτο) που περιλαμβάνει και ψυκτρα μέσα στο κουτί.

Γ)Τώρα για τον nvme.Ειμαι της άποψης πως πρώτα κοιτάμε το μέγεθος που χρειαζόμαστε και έπειτα τις ταχύτητες.

Εάν χρειάζεσαι περισσότερα gb από αυτά που βρίσκεις σε "γρήγορο" δίσκο, ε δεν έγινε και τίποτα να πέσεις σε ταχύτητα.

Πάντως σίγουρα δεν αξίζει ο sn7100 στα 55 ευρώ για 500αρη δισκο., έχει και 1tb σε αυτές τις τιμές.

Τώρα για την οθόνη εσύ ξέρεις τις αναγκες σου και το budget σου.Αλλα θα έλεγα ότι μια 32αρα 2κ αξίζει για να βγάζεις δουλειά, και στο gamming (με dlss) μια χαρά θα τα πηγαίνει η 5060ti 16gb για χρόνια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τελικά, αποφάσισα να πέσω στην οθόνη για τώρα.
Θα κοιτάξω για μια καλύτερη γύρω στην black friday (ίσως και 32άρα), γιατί θέλω η αγορά να γίνει αυτές τις μέρες.

Θα το σκεφτώ για τον CPU αν θα πάω στον σκέτο από άλλο κατάστημα γιατί δεν υπάρχει στο eshop, και το ίδιο για την gpu γιατί δεν έχω εικόνα για τις palit.
Θέλω να τα πάρω όλα από 1-2 καταστήματα γενικά.

@topos σε ευχαριστώ για την βοήθεια!

image.png.8b01ecf570d213dc003cf4958b5dc318.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...