iliata2410 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου Καλησπέρα έχω σταθερό pc με μοντέλο μητρικης combo g41m. αυτο εδω. https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-G41M-Combo-rev-13 θέλω να κάνω αναβάθμιση ,συγκεκριμένα θα πρέπει να αλλάξω σχεδον ολα απο την αρχή,οπως μητρική,επεξεργαστή,κάρτα γραφικών giga ram ανεμιστηρες και οτι αλλο χρειαζετε που μου διαφευγει.επειδη τα οικονομικα μου ειναι λιγο περιορισμενα,σκεφτομαι καθε μηνα να αγορασω οτι μπορω ,ετσι ωστε καποια στιγμη να το χτισω.θα με πειτε τωρα εφοσον τα χερια μου δεν πιανουν πρεπει να παω σε τεχνικο να μου τα περασει,αν παω σε αυτον να παραγγειλω σιγουρα θα με περασει ακριβα πραγματα.θελω να καταληξω για αγορα απο aliexpresss εχετε να προτεινετε για αρχη για μητρικη,και με βαση αυτην να δουμε τι επεξεργαστη θα βαλω συν τα υπολοιπα.;ευχαριστω εκ το προτερων(εν αναγκη θα δω καποια βιντεο στο youtube για το πως χτιζω ενα pc και θα προσπαθησω μονος μου)
sattack Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει κανενα νόημα να αγοράζεις κάθε μήνα 1 εξαρτημα. Αν νομίζεις οτι κάπως έτσι θελεις να φτιάξεις υπολογιστή, τοτε καλύτερα κάθε μήνα βάζε στην άκρη τα λεφτα που θα έδινες για το εξαρτημα, και οταν τα μαζέψεις στο συνολο, έλα παλι να σου πουνε τι να πάρεις, όλα μαζί. Επεξ/σία 12 Ιουλίου από sattack
iliata2410 Δημοσ. 13 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 40 λεπτά πριν, sattack είπε Δεν υπάρχει κανενα νόημα να αγοράζεις κάθε μήνα 1 εξαρτημα. Αν νομίζεις οτι κάπως έτσι θελεις να φτιάξεις υπολογιστή, τοτε καλύτερα κάθε μήνα βάζε στην άκρη τα λεφτα που θα έδινες για το εξαρτημα, και οταν τα μαζέψεις στο συνολο, έλα παλι να σου πουνε τι να πάρεις, όλα μαζί. Προφανώς θέλεις να πεις ότι μπορεί στον τάδε μήνα μπορεί να μην υπάρχει το εξάρτημα που θα σε πω τώρα,από την μια σωστό σαν σκέψη,καλύτερα να έχω στην άκρη για όλα μαζί.Οκ θα το δω στην πορεία αν είναι και θα επανέλθω.
sattack Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, iliata2410 είπε Προφανώς θέλεις να πεις ότι μπορεί στον τάδε μήνα μπορεί να μην υπάρχει το εξάρτημα που θα σε πω τώρα,από την μια σωστό σαν σκέψη,καλύτερα να έχω στην άκρη για όλα μαζί.Οκ θα το δω στην πορεία αν είναι και θα επανέλθω. Ναι. Και οχι μονον αυτο. Αν ο υπολογιστής ολοκληρωθεί πχ σε 6 μηνες. Αν εσύ εχεις ηδη αγορασει πχ τη μητρική τον 1ο μήνα, και την έχεις και κάθεται 6 μηνες χωρις να δουλεύει, πολυ πιθανον τότε στους 6 μηνες ειτε η ιδια μητρικη να κοστιζει πολυ φθηνοτερα οποτε έχασες λεφτα χωρις λογο, ειτε βγηκε νεα καλυτερη μητρικη στα ιδια λεφτα οποτε έχασες το καλύτερο προιον, ειτε βγηκε και νέα και καλυτερη και φθηνότερη μητρικη και τα έχασες ολα, λεφτα και καλύτερο προιον, χωρις το παραμικρό κερδος για σενα. Τα ιδια ισχύουν και για όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Ελάχιστες εξαιρέσεις μπορει να γίνουν σε αυτην την εξέλιξη. Πχ τωρα λενε οτι ισως ακριβυνουν λιγο οι μνήμες. Παντως ο γενικός κανόνας ειναι τα εξαρτηματα να φθηναινουν, ή να βγαίνουν νέα καλύτερα. Αλλο να στήσεις ενα μηχανημα που να δουλεύει απο τωρα και να συμπληρώσεις κατι αργότερα. Και αλλο να αγοραζει κομματια που δεν θα δουλέψουν για κάποιους μηνες. Αυτο δεν εχει λογικη! Αγοράζεις κατι μονο όταν προκειται να το δουλέψεις άμεσα. 2
@topos Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 17 hours ago, iliata2410 said: Καλησπέρα έχω σταθερό pc με μοντέλο μητρικης combo g41m. αυτο εδω. https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-G41M-Combo-rev-13 επειδη τα οικονομικα μου ειναι λιγο περιορισμενα,σκεφτομαι καθε μηνα να αγορασω οτι μπορω ,ετσι ωστε καποια στιγμη να το χτισω ΟΧΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! Εκτος απο τους λογους που σου ειπε ο sattack υπαρχει αλλος ενας, εαν καποιο υποσυστημα ερθει doa εσυ που θα το εχεις στο ραφι ~μηνες δεν θα το καταλαβεις και μετα στην αλλαγη του θα ειναι περισσοτερο μπερδεμα. Γενικα 1000φορες να παρεις εναν κουμπαρα και να βαζεις εκει οτι νομιζεις καθε μηνα και οταν μαζεψεις ολο το ποσο κανεις κινηση. Το μονο που -συνηθως- δεν χανει την αξια του ειναι το psu κ το κουτι αλλα και παλι δεν εχει νοημα να τα παρεις εφοσων δεν εχεις εικονα του τι θελεις να στησεις τελικα. Spoiler Τωρα εαν το θελεις για γενικη "χρηση γραφειου"(θα υποθεσω πως κατι τετοι θελεις μιας και εισαι ακομα σε 775)και μπορεις να κρατησεις και το κουτι σου και ισως το psu(μαλλον οχι) μπορεις να στησεις ενα ικανο αλλα basic pc με ~250-300 ευρω.Τωρα βεβαια εαν θελεις gamming η τιποτα αλλα πιο περιπλοκα πραγματα θα πρεπει να δωσεις περισσοτερα(υπολογιζε τα τριπλα min). Επεξ/σία 13 Ιουλίου από @topos 2
iliata2410 Δημοσ. 13 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου δεν με ενδιαφέρει το gaming ,απλα να υποθεσω οτι οταν ερθει εκεινη η ωρα το κουτι το κραταω,και παιρνω ,μητρική,επεξεργαστή,κάρτα γραφικών giga ram,ανεμιστηρακια,ασυρματη καρτα δικτυου αυτη που παρειγγειλα πριν κατι μερες για προσωρινη λυση wifi δεν ξερω αν θα ταιριαζει(αν κατι αλλο ξεχασα δεν ξερω),γενικα θα τα αλλαξω ολα.τροφοδοτικο δεν ξερω αν μπορω να το κρατησω
Sheogorath Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 26 λεπτά πριν, iliata2410 είπε δεν με ενδιαφέρει το gaming ,απλα να υποθεσω οτι οταν ερθει εκεινη η ωρα το κουτι το κραταω,και παιρνω ,μητρική,επεξεργαστή,κάρτα γραφικών giga ram,ανεμιστηρακια,ασυρματη καρτα δικτυου αυτη που παρειγγειλα πριν κατι μερες για προσωρινη λυση wifi δεν ξερω αν θα ταιριαζει(αν κατι αλλο ξεχασα δεν ξερω),γενικα θα τα αλλαξω ολα.τροφοδοτικο δεν ξερω αν μπορω να το κρατησω Καλησπέρα, ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα. Έχει γίνει κουβέντα για αντίχτοιχα με τα δικά σου. Καταλήξαμε πιστεύω στο καλύτερο οικονομικό σύστημα ΑΜ4 για γενική χρήση. Εσύ θα χρειαστείς τροφοδοτικό και δίσκο έξτρα οπότε υπολογίζω με 250 ευρώ θα είσαι μια χαρά. Επεξεργαστής με ενσωματωμένα γραφικά θα σου κάνει; Παίζει παιχνίδια καινούρια με πολλές υποχωρήσεις ή δεκαετίας άνετα. 1
iliata2410 Δημοσ. 13 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Sheogorath είπε Εσύ θα χρειαστείς τροφοδοτικό και δίσκο έξτρα Εχω ssd 500αρι ,και σκληρο στην αλλη υποδοχη ως αποθηκευτικος χωρος επισης 500,η αληθεια θα το κανω 1 τερα αυτο με αποθηκευτικο ,οποτε αλλαγη και ο δευτερος σκληρος
@topos Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου 2 hours ago, iliata2410 said: δεν με ενδιαφέρει το gaming ,απλα να υποθεσω οτι οταν ερθει εκεινη η ωρα το κουτι το κραταω,και παιρνω ,μητρική,επεξεργαστή,κάρτα γραφικών giga ram,ανεμιστηρακια,ασυρματη καρτα δικτυου αυτη που παρειγγειλα πριν κατι μερες για προσωρινη λυση wifi δεν ξερω αν θα ταιριαζει(αν κατι αλλο ξεχασα δεν ξερω),γενικα θα τα αλλαξω ολα.τροφοδοτικο δεν ξερω αν μπορω να το κρατησω Κάρτα γραφικών δεν χρειάζεσαι εάν πάρεις cpu με ενσωματωμένη (δεν κάνει για gamming αλλά για χρήση γραφείου είναι μια χαρά).Τώρα εάν το τροφοδοτικό σου είναι ημιαξιοπρεπες ίσως να μπορούσες να το κρατήσεις μιας και η κατανάλωση ενός τέτοιου συστήματος είναι μηδαμινή(~100watt).Οπότε αν πεις ποιο μοντέλο είναι θα σου πούμε εάν είναι οκ. Όσο για την κάρτα wifi πρέπει να δώσεις specs για να σου πούμε, το ίδιο και για το κουτί σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα