cthulhucarbide Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου Εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο έχω κατά καιρούς προβληματάκια με την σύνδεση του υπολογιστή στο ίντερνετ. α) Όταν βάζω να κατεβάσω μαζεμένα μπόλικα αρχεία torrent και χρειαστεί δηλαδή να γίνει έντονο download, μετά από κανα λεπτό σταματάγανε όλα. Τα γραφήματα του qbit δείχνανε 0 στις ταχύτητες, αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξεκίναγε πάλι. Μετά από λίγο μπορεί να ξανασταμάταγε για κανα λεπτό, αλλά ξαναξεκίναγε μόνο του, έπιανε καλές ταχύτητες και όλα καλά. Δεν είχα δώσει παραπάνω σημασία. β) Ενώ απλά σερφάρω ή κάνω οτιδήποτε, χωρίς να γίνεται κανένα ουσιαστικό download, σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να κοπεί το ίντερνετ. Δεν φορτώνει τίποτα και μετά από λίγο εμφανίζεται και αυτό το εικονίδιο στη γραμμή εργασιών: Αυτό το πρόβλημα λυνόταν κάθε φορά με επανεκκίνηση του pc. Με το που άνοιγε, η σύνδεση ήταν μια χαρά. Αυτό μου το έκανε μια φορά κάθε λίγες μέρες, αλλά τον τελευταίο καιρό το κάνει πιο συχνά, και έχει τύχει να γίνει και 2 φορές μέσα στην μέρα. Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια αυτών των διακοπών, από το κινητό με wifi είχα ίντερνετ κανονικά. Τα προηγούμενα δεν ήταν τεράστιο πρόβλημα οπότε βαριόμουν να το κοιτάξω και ζούσα έτσι. Σήμερα όμως το πρόβλημα χόντρυνε. Μπήκα στο site της autodesk και άρχισα να κατεβάζω ένα πρόγραμμα. Έγινε μια λήψη στον browser, πάτησα πάνω και άνοιξε ένα παράθυρο της autodesk με μια μπάρα που φόρτωνε και έλεγε "Setting up". Προφανώς έκανε download αρχείων και εγκατάσταση ταυτόχρονα. Όμως με το που ξεκίναγε αυτή η διαδικασία, σχεδόν αμέσως άρχιζαν να μην φορτώνουν οι σελίδες. Άνοιξα το qbit ώστε να βλέπω από το γράφημα πότε έχει ίντερνετ και πότε όχι. Το γράφημα είναι του upload μόνο, download δεν κάνω αυτές τις μέρες αλλά έχω τσεκάρει γενικά ότι up και down ταυτίζονται πλήρως στο πότε λειτουργούν. Η κατάσταση πάει κάπως έτσι: Όπως βλέπετε μετά το άνοιγμα του pc και το ξεκίνημα του κατεβάσματος/εγκατάστασης του προγράμματος αρχικά ξεκινάει κανονικά αλλά μετά από λίγα λεπτά μία σταματάει, μία ξεκινάει μέχρι που κάποια στιγμή σταματάει τελείως και εμφανίζεται και το εικονίδιο . Έκανα επανεκκίνηση καθώς τόσο καιρό έτσι έλυνα αυτό το πρόβλημα αλλά η κατάσταση συνεχίστηκε ουσιαστικά ίδια! Στην αρχή κατεβαίνει αλλά μετά σταματάει. Έχω κάνει επανεκκίνηση 3 - 4 φορές τις τελευταίες ώρες αλλά όλες έχει κολλήσει πριν ολοκληρωθεί, σε διαφορετική χρονική στιγμή κάθε φορά που είναι και λίγο τυχαία. Άμα το δοκιμάσω άλλες 10 φορές μπορεί και να ολοκληρωθεί αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή, υπάρχει θέμα εδώ. Η σημερινή συμπεριφορά σε συνδυασμό με το α) που περιέγραψα πριν μου δίνει την αίσθηση πως όταν ξεκινάει ένα download με μεγάλη ταχύτητα τότε κάτι την ακούει και γίνονται αυτά τα θέματα, μερικές φορές προσωρινά, άλλες τελείως και θέλει επανεκκίνηση. Εδώ και 1,5 χρόνο έχω σύνδεση 100στάρα από Νόβα. Στην αρχή έπιανα 90 στο speedtest και ήμουν ευχαριστημένος. Εδώ και κάτι εβδομάδες έπιανα 70 και στο μυαλό μου κατηγορούσα την Νόβα. Έκανα speedtest όκλα και πριν λίγο με σκοπό να δω αν το ζόρι στο download θα προκαλέσει διακοπή έστω προσωρινά αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Όμως είδα ότι σήμερα πιάνω μόνο 45-50 (μ.ο. από 2-3 τεστ)!! Δεν ξέρω αν αυτά έχουν κάποια σχέση αλλά τα αναφέρω. Το pc έχει win11 και το μόντεμ είναι ZTE H288A και όπως είπα το wifi στο κινητό δουλεύει κανονικά. Βάζω το θέμα σε αυτό το section προς το παρών γιατί δεν ξέρω που εντοπίζεται το πρόβλημα
nickol-us Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου Με τι τρόπο συνδέεσε στο ίντερνετ από τον υπολογιστή; Αν χρησιμοποιείς οτιδήποτε άλλο εκτός από καλώδιο και Lan, έχεις τον πρώτο ύποπτο. κάρτες δικτύου wifi υπάρχουν αρκετές προβληματικές, αν υπάρχει δυνατότητα δοκιμής με καλώδιο κάντο. Η απότομη αλλαγή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι από γήρας στα ηλεκτρονικά τσιπ. Επίσης αφού αναφέρεις torrent και έχεις υψηλό upload, είναι γενικός κανόνας ότι το upload "μπουκώνει" την γραμμή και το έχω πάθει ακόμη και σε ftth. Δοκίμασε να περιορίσεις το upload σου στο 70% της δυνατότητας της γραμμής και δες πως θα πάει. 1
Aris_ Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου διακοπες σε lan γραμμη πρεπει να την τσεκαρεις με αλλο μχν με lan συνδεση, μπορεις να μπεις στο event viewer μεσα στο router και να δεις τι γινεται την ωρα που εχεις αποσυνδεση πχ εχεις lan αλλα οχι wan ? μπορεις να ρωτησεις την nova τι ταχυτητες εχει για την περιοχη σου υπαρχουν χαρτες με τα μεγιστα και μεσους ορους καμια σχεση με τα πακετα που πουλανε 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου Ποια κάρτα δικτύου έχει η mobo σου? 1
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου Λίγες ώρες μετά το ποστ προσπάθησα πάλι να κατεβάσω το πρόγραμμα και παρότι έκανε 1-2 κολλήματα με το που ξεκίνησε, τελικά ολοκληρώθηκε και μάλιστα γρήγορα. Μάλλον είχε κατεβάσει τα περισσότερα αρχεία από τις προηγούμενες δοκιμές. Τώρα όμως δεν έχω κάποιο τρόπο για stress test του προβλήματος που περιέγραψα. 12 ώρες πριν, nickol-us είπε Με τι τρόπο συνδέεσε στο ίντερνετ από τον υπολογιστή; Αν χρησιμοποιείς οτιδήποτε άλλο εκτός από καλώδιο και Lan, έχεις τον πρώτο ύποπτο. κάρτες δικτύου wifi υπάρχουν αρκετές προβληματικές, αν υπάρχει δυνατότητα δοκιμής με καλώδιο κάντο. Η απότομη αλλαγή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι από γήρας στα ηλεκτρονικά τσιπ. Επίσης αφού αναφέρεις torrent και έχεις υψηλό upload, είναι γενικός κανόνας ότι το upload "μπουκώνει" την γραμμή και το έχω πάθει ακόμη και σε ftth. Δοκίμασε να περιορίσεις το upload σου στο 70% της δυνατότητας της γραμμής και δες πως θα πάει. Συνδέομαι με καλώδιο ethernet. Γήρας στα ηλεκτρονικά της κάρτας δικτύου εννοείς; Δεν νομίζω ότι φταίει το upload. Πάντως αυτό το έχω ήδη κάνει. Το qbit δεν έχει ρύθμιση με ποσοστό αλλά του είχα βάλει ένα άνω όριο περίπου στο 70-80% του μέγιστου που έπιανε η γραμμή. Τώρα αν έχει πέσει η ταχύτητα της γραμμής και μπουκώνει τι να πω. 4 ώρες πριν, Aris_ είπε διακοπες σε lan γραμμη πρεπει να την τσεκαρεις με αλλο μχν με lan συνδεση, μπορεις να μπεις στο event viewer μεσα στο router και να δεις τι γινεται την ωρα που εχεις αποσυνδεση πχ εχεις lan αλλα οχι wan ? μπορεις να ρωτησεις την nova τι ταχυτητες εχει για την περιοχη σου υπαρχουν χαρτες με τα μεγιστα και μεσους ορους καμια σχεση με τα πακετα που πουλανε Άλλο μηχάνημα να δοκιμάσω δεν έχω. Αλλά και να είχα θα έπρεπε να το λειτουργήσω πολύ για να τύχει το πρόβλημα γιατί δεν έχω πλέον κάτι να το δοκιμάσω. Προσπάθησα να βρω το event viewer του ρούτερ αλλά σύμφωνα με το chatgbt το εν λόγω ρούτερ δεν τα δείχνει παρά με πολύ προχωρημένους τρόπους που δεν κατάλαβα. Μπορεί να κάνει και λάθος βέβαια. Μπήκα μέσα και βλέπω αυτές τις καρτέλες, παίζει να είναι κάπου εκεί? 3 ώρες πριν, Thresh είπε Ποια κάρτα δικτύου έχει η mobo σου? Νομίζω είναι το Realtek PCIe GbE Family Controller
Aris_ Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου θα τρεξεις network diagnosis την ωρα που το κανει και κοιτα στο system management για το event viewer 1
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, Aris_ είπε θα τρεξεις network diagnosis την ωρα που το κανει και κοιτα στο system management για το event viewer Το network diagnosis είναι ξεχωριστό εργαλείο και πρέπει να το κατεβάσω? Λινκ?
Aris_ Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου αριστερα στην καρτελα στο μενου που εστειλες στο screenshot
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου Στο System management μου βγάζει αυτά: Spoiler Και στο Network Diagnosis βγάζει αυτά: Spoiler Πως ακριβώς θα το χρησιμοποιήσω αυτό το εργαλείο? Ζητάει κάτι ip και κάτι τέτοια. Επίσης θα δουλεύει σίγουρα η πρόσβαση στο ρούτερ από την στιγμή που βγάζει αυτό το εικονίδιο?
Aris_ Δημοσ. 13 Ιουλίου Δημοσ. 13 Ιουλίου θα κανεις το δευτερο dsl diagnosis βαλε κατι στα κουτια και πατα diagnosis μετα screenshot το αποτελεσμα μπορει να σου λεει και στο status αριστερα επανω οτι η dsl γραμμη ειναι κατω η στο router να αναβοσβηνουν τα led η να μην αναβουν το εικονιδιο σου λεει οτι δεν εχει προσβαση στο wan εξου και η υδρογειος , μπορεις να το τσεκαρεις απο τα network settings αλλη ιστορια 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 4 hours ago, cthulhucarbide said: Νομίζω είναι το Realtek PCIe GbE Family Controller Οκ, άρα δεν είναι το κλασικό πρόβλημα μερικών Intel 2.5GbE. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 15 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου Μόλις πριν λίγο μου έκανε μια ακόμα διακοπή στα καλά καθούμενα και εμφανίστηκε και το γνωστό εικονίδιο . Προσπάθησα να μπω στο ρούτερ για να τρέξω διάγνωση αλλά... δεν έμπαινε! Σαν μια ακόμα σελίδα που δεν φόρτωνε. Πως να κινηθώ τώρα?
29gk Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου Τι λειτουργικο εχεις; Ειναι πληρως ενημερωμενο; Drivers εχεις απο τους κατασκευαστες ή απο windows update; Ποτε εκανες τελευταια φορα καθαρη εγκατασταση λειτουργικου; 1
Joethegod80 Δημοσ. Τρίτη στις 11:44 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:44 πμ Δεν ξέρω αν αφορά την περίπτωσή σου, πάντως κάποια στιγμή μου έκανε τα ίδια (τόσο σε σύνδεση ethernet όσο και σε wifi) - μάλιστα θυμάμαι την παράνοια του να φορτώνει κανονικά τη σελίδα του σκρουτζ αλλά όχι του eshop ξέρω γω - και πίστευα ότι έχω θέμα στο pc, κάνοντας διάφορα πειράματα στο software μπας και διορθωθεί αλλά δεν... Μέχρι που σε κάποια φάση άρχισαν να έχουν ζήτημα και οι συνδέσεις σε κινητά tablet κλπ στο σπίτι, οπότε μιλώντας με την cosmote (πολλές, πολλές φορές... 😵💫) τελικά κάποιο τζιμάνι ανακάλυψε ότι έφταιγε κάποια αναβάθμιση στο router (ΖΤΕ δε θυμάμαι μοντέλο) και κάτι άλλαξε στα settings και έκτοτε είμαστε κομπλέ. Αν δεις ότι δεν είναι hardware/software το θέμα ή ότι επεκτείνεται και στις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού, προτείνω να μιλήσεις με τον πάροχο και να επιμείνεις (γιατί τις πρώτες φορές είμασταν σε φάση "μα το φτιάξαμε" "εσείς μπορεί να το φτιάξατε, εγώ ίντερνετ δεν έχω μάτια μου") 1
benign Δημοσ. Τρίτη στις 03:59 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:59 μμ 12 hours ago, 29gk said: Τι λειτουργικο εχεις; Ειναι πληρως ενημερωμενο; Drivers εχεις απο τους κατασκευαστες ή απο windows update; Ποτε εκανες τελευταια φορα καθαρη εγκατασταση λειτουργικου; Το εχει αναφερει οτι εχει Windows 11. 12 hours ago, cthulhucarbide said: Μόλις πριν λίγο μου έκανε μια ακόμα διακοπή στα καλά καθούμενα και εμφανίστηκε και το γνωστό εικονίδιο . Προσπάθησα να μπω στο ρούτερ για να τρέξω διάγνωση αλλά... δεν έμπαινε! Σαν μια ακόμα σελίδα που δεν φόρτωνε. Πως να κινηθώ τώρα? Αρκετα ταλαιπωρηθηκες.Ζητησε να σου αλλαξουν modem. Και εγω Nova εχω και το modem που μου εχουν δωσει ειναι αυτο : https://e.huawei.com/en/products/optical-terminal/eg8145x6-10 Με 500mbps γραμμη,δεν εχω προβλημα ουτε απο ταχυτητες ενω οι αποσυνδεσεις ειναι πολυ λιγες, λιγοτερες του λεπτου χρονικα και συμβαινουν καθε 3 μηνες μια δυο φορες,μηδαμινες δηλαδη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα