Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
33 minutes ago, benign said:

ενω οι αποσυνδεσεις ειναι πολυ λιγες, λιγοτερες του λεπτου χρονικα και συμβαινουν καθε 3 μηνες  μια δυο φορες,μηδαμινες δηλαδη.

Και κατά 99.9999% λόγω αναβαθμίσεων των συστημάτων του παρόχου.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 15/7/2025 στις 3:44 ΠΜ, 29gk είπε

Τι λειτουργικο εχεις; Ειναι πληρως ενημερωμενο; Drivers εχεις απο τους κατασκευαστες ή απο windows update; Ποτε εκανες τελευταια φορα καθαρη εγκατασταση λειτουργικου;

Win 11. Εγκαταστάθηκαν αυθεντικά και καθαρά πριν 3,5 χρόνια περίπου.

Drivers αυτοί που βρήκε μόνο του λογικά αν και δεν νομίζω να υπήρχε αυτό το πρόβλημα από τότε.

Τις ενημερώσεις πάντως τις έχω κλειστές εδώ και πολύ καιρό

Στις 15/7/2025 στις 11:44 ΠΜ, Joethegod80 είπε

Δεν ξέρω αν αφορά την περίπτωσή σου, πάντως κάποια στιγμή μου έκανε τα ίδια (τόσο σε σύνδεση ethernet όσο και σε wifi) - μάλιστα θυμάμαι την παράνοια του να φορτώνει κανονικά τη σελίδα του σκρουτζ αλλά όχι του eshop ξέρω γω - και πίστευα ότι έχω θέμα στο pc, κάνοντας διάφορα πειράματα στο software μπας και διορθωθεί αλλά δεν...

Μέχρι που σε κάποια φάση άρχισαν να έχουν ζήτημα και οι συνδέσεις σε κινητά tablet κλπ στο σπίτι, οπότε μιλώντας με την cosmote (πολλές, πολλές φορές... 😵‍💫) τελικά κάποιο τζιμάνι ανακάλυψε ότι έφταιγε κάποια αναβάθμιση στο router (ΖΤΕ δε θυμάμαι μοντέλο) και κάτι άλλαξε στα settings και έκτοτε είμαστε κομπλέ.

Αν δεις ότι δεν είναι hardware/software το θέμα ή ότι επεκτείνεται και στις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού, προτείνω να μιλήσεις με τον πάροχο και να επιμείνεις (γιατί τις πρώτες φορές είμασταν σε φάση  "μα το φτιάξαμε" "εσείς μπορεί να το φτιάξατε, εγώ ίντερνετ δεν έχω μάτια μου")

Θα το έχω υπόψην αν και δεν νομίζω ότι είναι η ίδια περίπτωση. Μόνο στο pc το κάνει και δεν είναι ότι φορτώνει επιλεκτικά σελίδες

Στις 15/7/2025 στις 3:59 ΜΜ, benign είπε

Αρκετα ταλαιπωρηθηκες.Ζητησε να σου αλλαξουν modem. Και εγω Nova εχω και το modem που μου εχουν δωσει ειναι αυτο :  https://e.huawei.com/en/products/optical-terminal/eg8145x6-10

Με 500mbps γραμμη,δεν εχω προβλημα ουτε απο ταχυτητες ενω οι αποσυνδεσεις ειναι πολυ λιγες, λιγοτερες του λεπτου χρονικα και συμβαινουν καθε 3 μηνες  μια δυο φορες,μηδαμινες δηλαδη.

Χμμ λες δλδ ότι φταίει το ρούτερ.

Δεν θα έπρεπε να έχω κάποιες αποδείξεις για την αιτία όμως πριν κάνω αυτήν την αξίωση? Δεν νομίζω ότι θα μου στείλουν άλλο έτσι και αλλιώς απλά επειδή τους το ζήτησα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, cthulhucarbide said:

Win 11. Εγκαταστάθηκαν αυθεντικά και καθαρά πριν 3,5 χρόνια περίπου.

Drivers αυτοί που βρήκε μόνο του λογικά αν και δεν νομίζω να υπήρχε αυτό το πρόβλημα από τότε.

Τις ενημερώσεις πάντως τις έχω κλειστές εδώ και πολύ καιρό

Θα το έχω υπόψην αν και δεν νομίζω ότι είναι η ίδια περίπτωση. Μόνο στο pc το κάνει και δεν είναι ότι φορτώνει επιλεκτικά σελίδες

Δεν θα έπρεπε να έχω κάποιες αποδείξεις για την αιτία όμως πριν κάνω αυτήν την αξίωση? Δεν νομίζω ότι θα μου στείλουν άλλο έτσι και αλλιώς απλά επειδή τους το ζήτησα

Ενδειξεις εχεις,ολα αυτα που ανεφερες.Τι αποδειξεις? Σαφως απο την στιγμη που εχεις ολα αυτα που ανεφερες,κατι παει λαθος.Και δεν φαινεται να ειναι software related. Ζητησε να ερθει ενας τεχνικος να ριξει μια ματια.

Στον τορρεντ client εχεις βαλει κοφτη στο upload,φυσικα, ετσι?

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.

Εφοσον το ζητημα υπαρχει μονον σε μια συσκευη, τοτε θεμα εχει η συγκεκριμενη συσκευη. Αυτο πρακτικα σημαινει πως δεν ειναι θεμα ρουτερ και μηχανικης φυσης, αλλα ενδεχομενως ρυθμισεων του ρουτερ προς το pc και εαν αυτες δεν ειναι "πειραγμενες", τοτε το pc εχει ειτε μηχανικο ειτε software/λειτουργικου προβλημα.

Θα ξεκινουσα λοιπον απο το λειτουργικο, ειτε με φρεσκια εγκατασταση του και με οδηγους των υποσυστηματων απο τους κατασκευαστες. Διαφορετικα βαθυ ψαξιμο των εγκατεστημενων προγραμματων και ολων των ρυθμισεων τους οπως και του λειτουργικου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, cthulhucarbide said:

Μπορει να φταιει το ρουτερ, μπορει και οχι. Οπως ειπε και το παιδι πιο πανω αν εχεις θεμα μονο με αυτη τη συσκευη τοτε ισως το προβλημα να ειναι σε αυτη. Δοκιμασε τα εξης :

Να κατεβασεις ενα μεγαλο αρχειο απο το κινητο ή καποιο αλλο μηχανημα και παρακολουθησε αν κανει τα ιδια.

Αλλαξε καλωδιο και συνδεσε το σε αλλες θυρες, και στο ρουτερ και στο pc, αν η μητρικη σου διαθετει και αλλη θυρα.

Κανε ενα backup και μετα καθαρη εγκατασταση του λειτουργικου και drivers απο τον κατασκευαστη της μητρικης. Αν το προβλημα συνεχιζεται απλα επαναφερεις το backup. Αν εχεις ανεση δοκιμασε και μια διανομη Linux, αν λειτουργει απροβληματιστα εκει πιθανοτατα ειναι θεμα driver.

Επισης δε μας ειπες ποια μητρικη εχεις.

Υ.Γ. Υποθετω οτι το ρουτερ δεν ειναι σε καποιο ντουλαπι/στριμωγμενο/το χτυπαει ο ηλιος και ζεσταινεται υπερβολικα.

Επεξ/σία από Noreak
Δημοσ.

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με Vodafone, παρα πολυ συχνες διακοπες, ηρθε 2 φορες τεχνικος και ειπε πως μαλλον το προβλημα ειναι στα καλωδια του δρομου και δε μπορουν να γινουν πολλα. Διπλα ο γειτονας (ιδια πολυκατοικια, ιδιος οροφος) με κοσμοτε δεν ειχε ποτε προβλημα. Σε λιγες μερες θα παω να να κανω αλλαγη σε κοσμοτε, δεν εχω καν ορεξη να το ψαξω περαιτερω, τι φταιει κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...