Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά  σας!

Έφτασε  η ώρα για να αντικαταστήσω τον υπολογιστή μου!

Με την βοήθεια σας είχα στήσει πριν 13 ολόκληρα χρονιά τον υποφαινόμενο υπολογιστή, και  ήταν και είναι ακόμα παλληκάρι, μέχρι που οι αυξανόμενες επεξεργαστικές απαιτήσεις ο όγκος των αρχείων και   το Premier pro τον υποχρέωσε σιγά-σιγά να γονατίσει και τελικά να λυγίσει!

Στο δια ταύτα τώρα :

Ασχολούμαι εντελώς ερασιτεχνικά με την δημιουργία και σύνθεση –επεξεργασία μοντάζ βίντεο. Παρ΄ όλα αυτά θέλω να έχω ένα μηχάνημα το οποίο να είναι ισχυρό και απροβλημάτιστο, και να έχει και μια διάρκεια στον χρόνο.( αν και λόγο ηλικίας η δική διάρκεια είναι περιορισμένη 🙃)

Τι πρέπει να εκπληρώνει  η σύνθεση που θα προτείνεται:

1)      Να διαχειρίζεται αρχεία 4k

2)      Να είναι συμβατός με τα Windows 11

3)      ……. και να είναι συνεργάσιμος με τον  Core i9-14900K  που έχω είδη στην κατοχή μου.

Ποσό που διαθέτουμε : 

3.000 ευρώ

Χρήση υπολογιστή :

Επεξεργασία VIDEO

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Premier Pro 2021

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

ΟΧΙ

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

ΟΧΙ.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

ΑΘΗΝΑ

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.

Αναμένοντας την γνώμη σας και τις προτάσεις σας ,σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Χρήστος Ε.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από τι μηχανές είναι τα 4κ αρχεια?

Εάν κατάλαβα καλά, έχεις ήδη στην κατοχή σου τον 14900κ?

Δεν φαινετε κάπου το "υποφαινομενο" σύστημα.Απο τι αποτελείτε.

Spoiler

Γενικά δεν θεωρώ δόκιμο να χώνεις ένα πολύ μεγάλο ποσό και να αφήνεις μετά χωρίς αναβαθμίσεις/αλλαγές το ίδιο σύστημα για τόσα πολλά χρόνια.

Πιστεύω πως μάλλον με 3 μηχανήματα του ~1000 θα είχες καλύτερη εμπειρία στην 12ετια.

• Like 1
Δημοσ.

Τα 4k….. από μια φωτογραφική μηχανή OLYMPUS Tg 6 , από το κινητό μου XIAOMI ULTRA 14, και από ένα drone.

O 14900κ έρχεται με έναν ξάδελφο σε 20 ημέρες από Γερμανία με 360 ευρώ.

Την είχα κάνει την ανάρτηση αρχικά εδώ ,(στο τέλος)

και δεν ανταποκρίθηκε κανένας, και άνοιξα καινούργιο θέμα με αποτέλεσμα στο copy paste  που έκανα να έρθει και το υποφαινόμενος χωρίς όμως  αντίκρισμα.

Ιδού και ο υποφαινόμενος.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω με @topos, αν και εχω 14700kf. Mπορουμε να εχουμε ενα καλο μηχανημα, αλλα αναβαθμιση "γιοκ". Εχω το μηχανημα αυτο εναμιση χρονο περιπου, χωρις προβληματα που εχουν αναφερθει, δεν εχω κανει undervolting. Πιστευω οτι οι 14700 και 14900 απαιτουν τουμπανο αεροψυξη (αν οχι υδροψυξη) δεν θα πηγαινα σε τιποτα λιγοτερο απο μια noctua με διπλα ψυγεια και διπλους ανεμιστηρες. Επισης καλη μητρικη. Προτιμω MSI η Gigabyte. Eγω εχω giga Z790 Aorus Elite AX. Mνημες GSkill tridentZ5 2x16/ddr5/6400/cl 32. Μου τις συστησαν τα παιδια εδω, τις κουμπωσα και τις ξεχασα. Για την μητρικη να φροντισεις να εχει το καταλληλο bios για 14xxx. Σε χρεωνουν κανα δεκαρικο να στο περασουν, αν και στις μοντερνες μητρικες ειναι πολυ ευκολο πλεον. Συνδεεις μονο τροφοδοτικο κι ενα μεμοστικ με το καταλληλο αρχειο στην ειδικη γι αυτο υποδοχη usb. Πατας το κουμπακι "flash bios" και αναλαμβανει ο αυτοματος πιλοτος.

Τροφοδοτικο, εξαρταται κι απο την καρτα γραφικων που θα βαλεις, για 4070ti εχω ενα 850w platinum. Εννοειται seasonic! ΟΚ πλακα κανω, ειμαι υπερ της seasonic, αλλα και αλλες μαρκες εχουν βγαλει εξ ισου καλα και ποιοτικα τροφοδοτικα. Κουτι μεγαλο κι ευρυχωρο με καλο air flow, σιτες και χωρο ανετο για τα καλωδια. Καλο ειναι και 4-6 ανεμιστηρες να ρουφοβγαζουν τον αερα στον χωρο.

Η γνωμη μου πηγαζει απο εμπειρια, εκτος του δικου μου PC και απο τα πισια του γιου μου και δυο φιλων με παρομοια μηχανηματα που ταχουμε στησει παρεα και τα τσεκαρω συχνα πυκνα. Πιο "καλος" ο ενας φιλος στον οποιο εχουμε βαλει 7800x3d.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας!

Και εγώ συμφωνώ με την άποψη του @topos, σχετικά με την προοπτική των αναβαθμίσεων , αλλά αυτό απαιτεί γνώσειs, ενημέρωση και παρακολούθηση της εξέλιξης της τεχνολογίας. 

Ιδικά οι γνώσεις που πρέπει να έχουν και βάσεις ιστορικές δεν βλέπω πως θα μπορούσα να ανταποκριθώ σε αυτό. Δηλώνω σχεδόν αδαής και ένας απλός χειριστής του 10% ( ίσως λέω και πολλά) των δυνατοτήτων του Premier Pro.

Στις 13/7/2025 στις 7:39 ΠΜ, Chris2756 είπε

Πιστευω οτι οι 14700 και 14900 απαιτουν τουμπανο αεροψυξη (αν οχι υδροψυξη) δεν θα πηγαινα σε τιποτα λιγοτερο απο μια noctua με διπλα ψυγεια και διπλους ανεμιστηρες.

Αν μιλήσουμε για αερόψυξη τότε σε αυτήν να καταληξω?

https://shorturl.at/RdiPL

η σε αυτην:

https://shorturl.at/Kvw4k

Επεξ/σία από eXrhsots
Δημοσ.

αν αναλαβανα την δουλεια ως τεχνικος πρωτα θα καναμε μαθηματα γιατι οι πηγες σου δεν κανουν για ημισοβαρη επεξεργασια σε 4k , πχ τα αρχεια που βγαζουν οι midrange μχν ειναι 40-50gb την ωρα video, ξεκινας απο εδω για το min μεγεθος της ram 

ασε τι λενε σε 4k 30-60fps θες bitrate αρκετο για καλο αποτελεσμα στο τελικο μονταζ 

Δημοσ.

Η οπτική διαφορά  όμως είναι σαφής ακόμα και με τα δικά μου μέσα  όταν προκύπτουν λείψεις 4κ η FHD.

Αυτό που προσδοκώ εγώ από την σύνθεση που ελπίζω ότι  θα καταλήξουμε είναι, όταν θα έχω υλικό που θα είναι όπως μου περιγράφεις από ημισόβαρο και πάνω να, περνάει από τις επεξεργαστικές διεργασίες χωρίς να έχει πρόβλημα να το κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, eXrhsots said:

Αν μιλήσουμε για αερόψυξη τότε σε αυτήν να καταληξω?

https://shorturl.at/RdiPL

η σε αυτην:

https://shorturl.at/Kvw4k

Κοίτα, αν και ο 14900κ παραμένει πάρα πολύ καλό cpu, προσωπικά θα τον απευφευγα-εαν δεν έχει αγοραστεί ακομα-.

Ο λόγος είναι ότι είναι τρομακτικά θερμός με αρκετές απαιτήσεις και από τα vrm της μητρικής + ότι είχε βγάλει κάποια προβλήματα degredation -αλλα αυτό ίσως να διορθώθηκε με bios updates-

Επιπλέον είναι σε προηγούμενη/παλιοτερη πλατφόρμα.

Για την ψύξη του θα πρότεινα κατευθείαν υδροψυξη 360 η 420 (κοίτα για arctic cooling απο το επίσημο site).Προφανώς πρέπει να υποστηρίζει την τοποθέτηση της και το κουτι σου.

Εκτίμηση μου είναι πως η θερμότητα του δεν αντιμετωπίζετε επαρκώς ακόμα και με κορυφαίες αεροψηξεις(που εγώ θεωρώ max load τα ~200watt-πραγματικα, όχι απλώς "tdp") για κλίμα Ελλάδας.

Σίγουρα θα προτιμούσα έναν i7 ultra η ακόμα και 14700k που κάπου εκεί είναι το όριο τους.

Τώρα, premier του 2021, υποθέτω πως είναι η τελευταία έκδοση που μπορούσες να αγοράσεις μια και έξω?.

To θέμα είναι εάν υποστηρίζει της νέες κάρτες 50x0?

Μπορεί ναι, μπορεί όχι.Ψαξτο.

Εάν όχι, θα έλεγα να κοιταξεις για davinci resolve που είναι δωρεάν -η το αγοραζεις μια και έξω με ~300ευρω-μιας και ~600 ευρώ ανά έτος στην adobe για το premier "cloud" είναι σημαντικό ποσό.

Ο λόγος είναι ότι οι encoders/decoders αναλαμβάνουν "σχεδόν" όλη την δουλεια στο premier/davinci και ο επεξεργαστής "κοιματε" -αρκει να έχει και αρκετή vram η gpu-

(Γενικά για τα αρχεία που συζητάμε το Α και το Ω στο μοντάζ είναι η κάρτα γραφικών.Το cpu χρειαζετε μόνο εάν δουλεύεις raw αρχεία που δεν γίνονται encode/decode στην gpu, αλλά αυτά από μόνο από επαγγελματικές κάμερες π.χ braw/prores κοκ)

Δλδη μην σκέφτεσε μόνο το hardware, αλλά κ το software μιας και είναι αλληλενδετα στο το εμπειρία χρήσης θα εχεις.

Τώρα αυτό που σου έγραψα για τις αναβαθμισεις->Εάν είχες αλλάξει GPU και είχες προσθέσει ram πριν μια ~5ετια θα είχες γλιτώσει πολύ χρόνο και θα είχες πολύ καλύτερο workflow.

Spoiler

Τέλος εκτιμώ ότι εφόσων η λήψη και το μοντάζ είναι το "σοβαρό" σου hobby, πάλι θα επρεπε να ξανασκεφτείς το budget σου ακόμα και εάν παραμείνει στα 3000 "σπάζοντας" το σε pc και μια κάμερα που να σου δίνει δυνατότητα για ρυθμίσεις.

Σκέψου τα παραπανω, πες μου και επανερχόμαστε.

Το μόνο σίγουρο για το καινούργιο pc είναι μια Nvidia 5060 ti 16gb -ή καλυτερη*- και θα έλεγα  64gb ram + να δεις εάν το premier 2021 υποστηρίζει τα features της 50x0 Nvidia.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι κάπως 2οντα.

Δηλαδή εγώ σίγουρα θα προτιμούσα pc με τα αποπανω για μονταζ ακόμα και με i5 12400 του 100ευρου και προφανώς πρόγραμμα που να υποστηρίζει τα features της 50x0 παρά 14900 και 32gb ram π.χ μια 3050

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Ο  @topos, ειναι ενας απο τους 5-6 γκουρου των πισιων, που εχουμε στο σαιτ (προσωπικη μου γνωμη) που λαμβανω σοβαρα τις συμβουλες του. Οποτε αν λεει αυτος, υδροψυξη, τοτε υδροψυξη μαυρο δαγκωτο.

Για τις δυο noctua που εδειξες η πρωτη ειναι για AMD συστημα, η δευτερη κανει και για AMD και για Intel. OMΩΣ, στελνεις ενα μειλ στην noctua, αναφεροντας, επεξεργαστη, μητρικη και μνημες και σου υποδεικνυουν την καταλληλη. (οχι την ακριβοτερη) Αυτο καρατσεκαρισμενο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ευχαριστήσω κατά αρχήν όσους συμμετέχουν συμβάλλοντας  στην συζήτηση μας.

23 ώρες πριν, @topos είπε

Κοίτα, αν και ο 14900κ παραμένει πάρα πολύ καλό cpu, προσωπικά θα τον απευφευγα-εαν δεν έχει αγοραστεί ακομα-.

Ο επεξεργαστής έχει αγοραστεί και επόμενος χτίζουμε πάνω σε αυτόν. Αλώστε όπως είπες δεν είναι κακός επεξεργαστής αλλά έχει τις απαιτήσεις του και τις ιδιοτροπίες του. Η επιλογή του έγινε μετά  από διάβασμα των προτάσεων που κάνει η adobe σχετικά με το  Premier Pro και τo hardware που χρειάζεται

Για την ψύξη του θα πρότεινα κατευθείαν υδροψυξη 360 η 420 (κοίτα για arctic cooling απο το επίσημο site).Προφανώς πρέπει να υποστηρίζει την τοποθέτηση της και το κουτι σου.

Αυτές ειναι που προτείνεις?

https://shorturl.at/KWP5a

https://shorturl.at/tzb63

Τώρα, premier του 2021, υποθέτω πως είναι η τελευταία έκδοση που μπορούσες να αγοράσεις μια και έξω?.

To θέμα είναι εάν υποστηρίζει της νέες κάρτες 50x0?

Μετά από αρκετό ψάξιμο και ερωτήσεις στις Ai μηχανές όλα τα αποτελέσματα συγκλίνουν ότι το Premier Pro του 2021 υποστηρίζει κάρτες γραφικών 5 ης γενεάς.

Το μόνο σίγουρο για το καινούργιο pc είναι μια Nvidia 5060 ti 16gb -ή καλυτερη*- και θα έλεγα  64gb ram + να δεις εάν το premier 2021 υποστηρίζει τα features της 50x0 Nvidia.

Χωρίς να κυνηγάμε την ακριβότερη που προφανώς δεν θα είναι κακή, ποια θα πρότεινες  σαν ποιο κατάλληλη για τις ανάγκες που περιγράφονται? Καταλήγουμε στην 5060 16 Gb

Ram τι πρεπει να βρω ακριβως 

Τροφοδοτικό 1 000W  η 850 W ειναι αρκετό?

ΜΗΤΡΙΚΗ ?

Αποθήκευση?

Επεξ/σία από eXrhsots
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 14/07/2025 at 15:22, eXrhsots said:

Να ευχαριστήσω κατά αρχήν όσους συμμετέχουν συμβάλλοντας  στην συζήτηση μας.

Ο επεξεργαστής έχει αγοραστεί και επόμενος χτίζουμε πάνω σε αυτόν. Αλώστε όπως είπες δεν είναι κακός επεξεργαστής αλλά έχει τις απαιτήσεις του και τις ιδιοτροπίες του. Η επιλογή του έγινε μετά  από διάβασμα των προτάσεων που κάνει η adobe σχετικά με το  Premier Pro και τo hardware που χρειάζεται

Ok, ολα εχουν + και - (και εγω ημουν αναμεσα σε αυτον, τον 14700k και τελικα τον 7900x-και στην δικη μου περιπτωση μαλλον ηταν καλυτερη αγορα ο 14700

Spoiler

αλλα πονταρα σε 2 πραγματα οταν εστηνα το pc (πριν ~1,5 χρονο)->

Α) Οτι το am5 θα ειχε αρκετο δρομο μπροστα του και οτι θα μπορουσα να αναβαθμισω σε μια ~5ετια και να παρω τις ~2πλες επιδοσεις του 7900x και ετσι οντως να κρατησω το pc ~10ετια -αυτο φαινετε οτι θα επιτευχθει με το παραπανω μιας και η amd φημολογειτε οτι θα βγαλει 24πυρηνο στην επομενη και τελευταια γενια-

Β)Οτι θα εβγαζε η nvidia/amd gpu με encoders/decoders για 10bit αρχειο(οι intel ειχανε τετοια δυνατοτητα με την igpu τους) κ σε αυτο επεσα μεσα τουλαχιστων για την nvidia-

Αυτές ειναι που προτείνεις?

https://shorturl.at/KWP5a

Ναι, αλλα οχι σε αυτες τις τιμες, παιζανε για καιρο κατω στο ~70ευρω η 360 iii.Περα απο αυτες που ηταν τρομερα καλες για τα χρηματα τους δεν εχω καθολου εικονα για το τι αλλο παιζει(οι συγκεκριμενες ηταν τοσο καλες προσφορες που το σκεφτομουν να παρω μια- παρολο που προτιμω την αεροψυξη και ειμαι οκ με την ψυκτρα που εχω -αν και οριακα τωρα το καλοκαιρι-)

Spoiler

Ο 14900κ πρεπει να ειναι ο πιο ενεργοβωρος "οικιακος"  cpu που εχει βγει ποτε.

Με βαση αυτο + παρατηρωντας τον δικο μου που ειναι 170watt (τραβαει ομως ~210watt)βλεπω η οτι αεροψυξη μου εχει 0 headroom -οριακα δεν ακουμπαω τους 95 βαθμους που ειναι και το thermal limit της cpu  τωρα το καλοκαιρι-.

Εχω την thermalright phantom spirit και παρολο που ειναι σχετικα οικονομικη ειναι απο τις καλυτερες και πρακτικα στην ~ιδια κατηγορια με τις "μεγαλες" noctua.

Μετά από αρκετό ψάξιμο και ερωτήσεις στις Ai μηχανές όλα τα αποτελέσματα συγκλίνουν ότι το Premier Pro του 2021 υποστηρίζει κάρτες γραφικών 5 ης γενεάς

Να σου πω την αληθεια και εγω το ρωτησα, οτι θα δουλευει θα δουλευει, το θεμα ειναι να δουλευει σωστα και προβλεπομενα.Μηπως να εστελνες ενα e-mail στην adobe και να  ρωτουσες?

Χωρίς να κυνηγάμε την ακριβότερη που προφανώς δεν θα είναι κακή, ποια θα πρότεινες  σαν ποιο κατάλληλη για τις ανάγκες που περιγράφονται? Καταλήγουμε στην 5060 16 Gb

"5060 ti 16gb" (εχει και εκδοση με 8 gb που δεν ενδείκνυται για 4κ/πολυκαμερα μονταζ)

Ram τι πρεπει να βρω ακριβως 

Τροφοδοτικό 1 000W  η 850 W ειναι αρκετό?

Αναλογα εαν σκοπευεις να αλλαξεις την καρτα γραφικων αργοτερα.

Για αυτα που συζηταμε εδω-> υπολογιζεις ~250 watt για τον intel stock, περισσοτερα εαν τον "αφησεις". οποτε πες 300

για την 5060ti 16gb  υπολογιζε αλλα 200watt, βαλε τελος αλλα 100watt για ολα τα υπολοιπα (μητρικη/δισκους/nvme/ανεμιστηρακια κοκ) με επωνυμο 650watt εισαι οκ, κοιτας για για 750watt για να ειναι πιο ανετο.Αυτο που εχει περισσοτερη σημασια ειναι να ειναι gold και προφανως επωνυμο(seasonic/bequiet/corsair κοκ).

Τα καλα psu δινουν εγγυηση 10ετιας (μπορει και παραπανω) οποτε ειναι μια ενδειξη και αυτο

Εαν τωρα αναβαθμισεις gpu στο μελλον sky is the limit αλλα τωρα που μιλαμε οι midrange τραβανε~300-350 watt - για να εχεις μια ιδεα-

ΜΗΤΡΙΚΗ ?

Δεν γνωριζω απο z790, παντως πρεπει να σχετικα καλη γιατι ο 14900 εχει απαιτησεις

Αποθήκευση?

Αυτο εξαρτατε απο το τι αποθηκευτικο χωρο χρειαζεσαι,

Παντως μια καλη αφετηρια ειναι ενας nvme 2tb για λειτουργικο/προγραμματα και αρχεια(τα δικα σου ειναι ιδιαιτερα ελαφρια οποτε ακομα  και ολα να τα δουλευεις δεν θα φτασεις να "μπουκωσεις" pci-e 4.0 nvme - ετσι το ξεκινησα και γω με τον kc3000.-

Καλο vfm εχει ο wd sn 7100 στα ~130ευρω και επισης βλεπω να προτεινουν και τον crucial mp44 που ειναι στα ιδια ~χρηματα -αλλα προσωπικα δεν εχω δει review-

-Και οι 2 ειναι dramless αλλα φαινετε πως εκει παει το πραγμα-

Edit βρηκα την προσφορα της υδροψυξης που σου ελεγα- >https://www.arctic.de/en/payback

100 ευρω εχει με τα μεταφορικα την εκδοση "iii" (αυτη που εβαλες link στα 165 απο το skroutz ειναι η παλιοτερη "ιι"

Απλα εχε στο νου σου πως δεν χωρανε ολα τα κουτια aio 420 -ουτε 360-, οποτε εαν κινηθεις προς τα εκει σιγουρεψε το να χωραει στο κουτι που θελεις/εχεις. 

Screenshot 2025-07-14 164117.jpg

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, @topos είπε

Edit βρηκα την προσφορα της υδροψυξης που σου ελεγα- >https://www.arctic.de/en/payback

100 ευρω εχει με τα μεταφορικα την εκδοση "iii" (αυτη που εβαλες link στα 165 απο το skroutz ειναι η παλιοτερη "ιι"

Διάβασα και εγώ για τις θερμοκρασίες που αναπτύσσει ο 14900 και παρόλο που θα προτιμούσα αεροψυξη συμφωνώ μαζί σου ότι εδώ ενδείκνυται η υδροψυξη!

Η συγκεκριμένη υδρόψυξη ζυγίζει 3 κιλά?!?!?!?!?!?!

Την παρήγγειλα και την πλήρωσα κιόλας .

Τελικά με χρέωσε με  6 ευρώ μεταφορικά γιατί λέει δεν μπορούν να την στείλουν με την  DHL που συνεργάζονται. ( άμα είναι και 3κιλά! )

Από Γερμανία την στέλνουν.

Είμαστε βέβαιοι ότι είναι ο σωστός τύπος που ταιριάζει στον 14900 😊

Αν και σίγουρα θα το έψαχνα και εγώ για καλύτερη τιμή, εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι γλύτωσα γύρω στα 55 ευρώ ,και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Για τα (πολλά ) υπόλοιπα τα λέμε αργότερα.

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από eXrhsots
Δημοσ.

Παιδια, μην με πειτε "ρατσιστη", αλλα θεορω τις Asus, υπερτιμημενες. Ποιοτικα δε, καμια σχεση, με αυτες που θεορουσαμε, μακραν κορυφαιες, προ εικοσαετιας και. 

Δημοσ.
3 hours ago, Chris2756 said:

Παιδια, μην με πειτε "ρατσιστη", αλλα θεορω τις Asus, υπερτιμημενες. Ποιοτικα δε, καμια σχεση, με αυτες που θεορουσαμε, μακραν κορυφαιες, προ εικοσαετιας και. 

12 hours ago, eXrhsots said:

Θα ήθελα παρακαλώ την γνώμη σας για αυτήν την μητρική.

https://shorturl.at/OZc98

Είναι αυτή που χρειάζομαι?

Η τιμή της νομίζω  είναι καλή

H συγκείμενο είναι "ειδικής χρήσης" και παρόλο που είναι ακριβή -μαλλον είναι η καλύτερη σε αυτό που προσφέρει.

Επιπλέον δίνει δωρεάν "κουπόνι"  3 μήνες(θαρρώ) της σουίτας της adobe.Εαν έχεις συνδρομή θαρρώ πως κοστίζει ~60ευρω τον μήνα οπότε εάν το πληρώνεις έχεις κέρδος 180ευρω.

Άρα κοστίζει πρακτικά ~220 ευρω, τιμή που είναι τρομερά καλή.

Τώρα ως προς τον ts.

Ειναι όπως είπα η καλύτερη-κυριος όσο αφορά τις συνδέσεις της- αλλά παρολαυτα δεν είναι και απαραίτητη για σένα.Αυτο που χρειάζεσαι είναι η μητρική να έχει καλά vrm's μιας και τα υπόλοιπα features δεν σου είναι τόσο απαραίτητα.

Τέλος εφόσων δεν πληρώνεις μηνιαία την adobe δεν συνυπολογιζεις αυτά τα χρήματα στο κέρδος σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...