eXrhsots Δημοσ. 26 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου Δυσκολευόμουν να αποφασίσω (αν και ήμουν ψυχολογικά έτοιμος να πάρω την 5080) , όταν είδα όμως αυτό το συγκριτικό πίνακα και ειδικά την τελευταία γραμμή μου έφυγαν οι όποιες επιφυλάξεις είχα για την αγορά της 5080. Ωραία θα ήταν να είχε και την διπλάσια VRAM αλλά…… Τα 4k ήταν από τα βασικά ζητούμενα.
flikifloki Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου Αυτό βέβαια αναφέρεται στο gaming και όχι σε επεξεργασία βίντεο. Για διευκρινιστικούς λόγους το λέω, προφανώς θα είναι κλάσεις ανώτερη η 5080 και στην επεξεργασία. Πάντως, με τις super στον σχετικά κοντινό ορίζοντα, σκέψου μήπως πάρεις και μια 5060ti για τώρα και την δώσεις σε μερικούς μήνες (με ελάχιστη χασούρα σε λευτά) όταν μία 5070/5070ti/5080 super με την περισσότερη VRAM θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. 2
eXrhsots Δημοσ. 26 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση που έκανες! Παρατηρώ τoν πίνακα με προσοχή και δυστυχώς για εμένα και τις γνώσεις μου, δεν μπορω να καταλάβω ποια στοιχεία ήταν αυτά που σε βοήθησαν να καταλάβεις ότι είναι μετρήσεις για gaming! Τι εννοείς , αντί την 5080 να πάρω την 5060 για λίγο καιρό μέχρι να βγουν …… Σήμερα την πούλησα την 5060 στις αγγελίες…..
@topos Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου 1 hour ago, eXrhsots said: Δυσκολευόμουν να αποφασίσω (αν και ήμουν ψυχολογικά έτοιμος να πάρω την 5080) , όταν είδα όμως αυτό το συγκριτικό πίνακα και ειδικά την τελευταία γραμμή μου έφυγαν οι όποιες επιφυλάξεις είχα για την αγορά της 5080. Ωραία θα ήταν να είχε και την διπλάσια VRAM αλλά…… Τα 4k ήταν από τα βασικά ζητούμενα. Τι εννοείς την τελευταία γραμμή? Εάν βλέπεις το 4κ vs 2k αυτή είναι προτεινόμενη χρήση για gamming και δεν έχει να κάνει καθόλου με το video editing. Επίσης το 4κ editing και αυτό δεν λέει από μόνο του -σχεδον- τίποτα. -Η 3060 τα κατάφερνε οκ με 1 ροή 4κ h264 8bit.-
eXrhsots Δημοσ. 27 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Στις 24/8/2025 στις 9:55 ΜΜ, @topos είπε Ίσως και για την κάρτα γραφικών που φαινετε "λίγη" για το συγκεκριμένο σύστημα και τις δυνατότητες του. Και εγώ έτσι το βλέπω και για αυτό πούλησα εχθές την 5060 και παράγγειλα την 5080 που οι επιδόσεις και στο video editing είναι κορυφαίες! (Σε λίγο θα βάλω και μια αγγελία για να βρω τον κατάλληλο γνώστη που θα αξιοποιήση αυτόν τον υπολογιστή.)🙃 Επεξ/σία 27 Αυγούστου από eXrhsots 1
eXrhsots Δημοσ. 27 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Spoiler Γελάς @topos εεεε ☺️ Ένα δίκιο να μην πω και δύο τα έχεις! Και εγώ καταλαβαίνω ότι είναι too much για εμένα , αλλά Ferrari η Porsche δεν αξιώθηκα να έχω στην ζωή μου ( και να πηγαίνω με 200 χιλιόμετρα στα στενάκια της Αθήνας…. too much…) και είπα να φτιάξω ένα TOYOTA Land Cruiser σε υπολογιστή, και να παλεύω μαζύ του στους πρόποδες του Υμηττού η αντίστοιχα στους πρόποδες της τεχνολογίας έχοντας την αίσθηση της σιγουριάς και θα είμαι ευχαριστημένος , άσχετα αν μπορούμε μαζί να ανέβουμε στην κορυφή του Ολύμπου! Άλλωστε λόγω ηλικίας δεν προβλέπεται να αντικατασταθεί ποτέ . (μην νομίζεις …..ξέρω που πατάω. ) 😊 Μου στοιχίζει βεβαια λίγο ακριβα το χούι..... Υ.Γ. Αντε το πολύ - πολύ καμμιά αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών.🤣 Επεξ/σία 27 Αυγούστου από eXrhsots
@topos Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, eXrhsots said: Hide contents Γελάς @topos εεεε ☺️ Ένα δίκιο να μην πω και δύο τα έχεις! Και εγώ καταλαβαίνω ότι είναι too much για εμένα , αλλά Ferrari η Porsche δεν αξιώθηκα να έχω στην ζωή μου ( και να πηγαίνω με 200 χιλιόμετρα στα στενάκια της Αθήνας…. too much…) και είπα να φτιάξω ένα TOYOTA Land Cruiser σε υπολογιστή, και να παλεύω μαζύ του στους πρόποδες του Υμηττού η αντίστοιχα στους πρόποδες της τεχνολογίας έχοντας την αίσθηση της σιγουριάς και θα είμαι ευχαριστημένος , άσχετα αν μπορούμε μαζί να ανέβουμε στην κορυφή του Ολύμπου! Άλλωστε λόγω ηλικίας δεν προβλέπεται να αντικατασταθεί ποτέ . (μην νομίζεις …..ξέρω που πατάω. ) 😊 Μου στοιχίζει βεβαια λίγο ακριβα το χούι..... Υ.Γ. Αντε το πολύ - πολύ καμμιά αναβάθμιση στην κάρτα γραφικών.🤣 Spoiler Για να μην παρεξηγηθω. Δεν κορόιδεψα, απλά βρήκα αστείο/πνευματωδες το σχόλιο σου. Να το χαρείς το σύστημα σου όπως εσύ νομίζεις και θέλεις! Επεξ/σία 27 Αυγούστου από @topos
sakis han Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, eXrhsots είπε Και εγώ έτσι το βλέπω και για αυτό πούλησα εχθές την 5060 και παράγγειλα την 5080 που οι επιδόσεις και στο video editing είναι κορυφαίες! Και με την 5060 τη δουλεια του θα την εκανε😜 Περα απο την πλακα, εφοσον ειχες το budget καλα εκανες. Αλλα μην νομιζεις οτι ειναι διπλασια σε αποδοση επειδη εχει διπλασια τιμη. Σε καποιες περιπτωσεις μαλιστα (αναλογα το format και τους codecs) η 5060 μπορει να ειναι και ελαφρως καλυτερη. https://www.pugetsystems.com/pugetbench/results/compare/PugetBench for Premiere Pro/14/GPU/NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti/NVIDIA GeForce RTX 5080/ https://www.pugetsystems.com/pugetbench/results/compare/PugetBench for DaVinci Resolve/27/GPU/NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti/NVIDIA GeForce RTX 5080/ Επεξ/σία 27 Αυγούστου από sakis han
eXrhsots Δημοσ. 27 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, @topos είπε Spoiler Για να μην παρεξηγηθω. Δεν κορόιδεψα, απλά βρήκα αστείο/πνευματωδες το σχόλιο σου. Spoiler Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό! Επεξ/σία 27 Αυγούστου από eXrhsots
@topos Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου 13 minutes ago, sakis han said: Και με την 5060 τη δουλεια του θα την εκανε😜 Περα απο την πλακα, εφοσον ειχες το budget καλα εκανες. Αλλα μην νομιζεις οτι ειναι διπλασια σε αποδοση επειδη εχει διπλασια τιμη. Σε καποιες περιπτωσεις μαλιστα (αναλογα το format και τους codecs) η 5060 μπορει να ειναι και ελαφρως καλυτερη. https://www.pugetsystems.com/pugetbench/results/compare/PugetBench for Premiere Pro/14/GPU/NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti/NVIDIA GeForce RTX 5080/ https://www.pugetsystems.com/pugetbench/results/compare/PugetBench for DaVinci Resolve/27/GPU/NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti/NVIDIA GeForce RTX 5080/ Έχω φάει τα μάτια μου να διαβάζω benchmarks για editing. Δυστηχως όλα είναι υπό προϋποθέσεις. Εάν δεν μπουκωνει από vram θεωρώ ότι θα είναι σχεδόν παντού x2 την 5060 ti σε πραγματική χρήση. Γενικά πέρα από τον πυρήνα(3d) παίζει ρόλο και πόσους encoders/decoders έχει. Η 5060 ti έχει 1/1, η 5080 έχει 2/2 (και η 5070 ti 2/1) Εάν 100αρησει ο encoder η ο decoder όσο και γρήγορος να ναι ο πυρήνας της καρτας κάθετε και περιμένει. Στο deliver αναλόγος τα εφέ που έχεις βάλει κάνει fluctuate αρκετα το τι 100%ριζει. Δηλαδή πρακτικά το σχήμα δεν είναι τόσο γραμμικό. Και με όλα τα παραπάνω -και εφόσων δεν μιλάμε για raw αρχεια αλλά για h264/h265- ο 14900 θα χασμουριετε ασυστολα, εκτιμώ γύρω στο ~50% utilization θα χει ακόμα και με την 5080. Όλα τα παραπάνω από παρατηρησεις στην πληρωμένη έκδοση του davinci 1
sakis han Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, @topos είπε Έχω φάει τα μάτια μου να διαβάζω benchmarks για editing. Δυστηχως όλα είναι υπό προϋποθέσεις. Εάν δεν μπουκωνει από vram θεωρώ ότι θα είναι σχεδόν παντού x2 την 5060 ti σε πραγματική χρήση. Γενικά πέρα από τον πυρήνα(3d) παίζει ρόλο και πόσους encoders/decoders έχει. Η 5060 ti έχει 1/1, η 5080 έχει 2/2 (και η 5070 ti 2/1) Εάν 100αρησει ο encoder η ο decoder όσο και γρήγορος να ναι ο πυρήνας της καρτας κάθετε και περιμένει. Στο deliver αναλόγος τα εφέ που έχεις βάλει κάνει fluctuate αρκετα το τι 100%ριζει. Δηλαδή πρακτικά το σχήμα δεν είναι τόσο γραμμικό. Και με όλα τα παραπάνω -και εφόσων δεν μιλάμε για raw αρχεια αλλά για h264/h265- ο 14900 θα χασμουριετε ασυστολα, εκτιμώ γύρω στο ~50% utilization θα χει ακόμα και με την 5080. Όλα τα παραπάνω από παρατηρησεις στην πληρωμένη έκδοση του davinci Ενταξει, και στην δικια μου περιπτωση που χρησιμοποιω το premiere pro ολα τα benchmarks ειναι εκτος τοπου και χρονου. Απλα μια ιδεα του δινω😉 Βασικα το video editing εχει τοσους πολλους παραμετρους που δεν μπορει να μετρηθει μπακαλιστικα. Επεξ/σία 28 Αυγούστου από sakis han
eXrhsots Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 18 λεπτά πριν, sakis han είπε Περα απο την πλακα, εφοσον ειχες το budget καλα εκανες. Αλλα μην νομιζεις οτι ειναι διπλασια σε αποδοση επειδη εχει διπλασια τιμη. Σε καποιες περιπτωσεις μαλιστα (αναλογα το format και τους codecs) η 5060 μπορει να ειναι και ελαφρως καλυτερη Σε αρκετά βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως οι Πυρήνες CUDA , Memory Bandwidth , Dedicated Media Encoders ,έχει τα διπλάσια χαρακτηριστικά από ότι η 5060, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ,όπως διάβασα και είδα ,σε σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις στην επεξεργασία βίντεο. Βέβαια και αυτό που λες μπορεί να ισχύει, και σε κάποιους τομείς να υστερεί έναντι της 5060. Πολύ συχνά υπάρχει και συμβαίνει αυτό σε όλους τους τομείς! Αυτό το βίντεο εξηγεί γιατί η RTX 5080 και η RTX 5090 είναι η καλύτερη επιλογή για δημιουργούς περιεχομένου.Nvidia RTX 5080 & 5090 - Η ΜΕΓΑΛΗ Κριτική για Δημιουργούς! Τι λεω εγω τωρα......😊
sakis han Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 36 λεπτά πριν, eXrhsots είπε Σε αρκετά βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως οι Πυρήνες CUDA , Memory Bandwidth , Dedicated Media Encoders ,έχει τα διπλάσια χαρακτηριστικά από ότι η 5060, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ,όπως διάβασα και είδα ,σε σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις στην επεξεργασία βίντεο. Βέβαια και αυτό που λες μπορεί να ισχύει, και σε κάποιους τομείς να υστερεί έναντι της 5060. Πολύ συχνά υπάρχει και συμβαίνει αυτό σε όλους τους τομείς! Αυτό το βίντεο εξηγεί γιατί η RTX 5080 και η RTX 5090 είναι η καλύτερη επιλογή για δημιουργούς περιεχομένου.Nvidia RTX 5080 & 5090 - Η ΜΕΓΑΛΗ Κριτική για Δημιουργούς! Τι λεω εγω τωρα......😊 Φιλε μου, δουλευω το premiere pro απο το 2009 και σου λεω με σιγουρια οτι διπλασια αποδοση δεν προκειται να δεις. Και μιλαω για επεξεργασια βιντεο οχι για εξαγωγη (κοινως export) .Το export ειναι η τελευταια τρυπα του ζουρνα και ποσως με ενδιαφερει (ουτε εσενα θα επρεπε) γιατι δεν ειμαστε επαγγελματιες που εξαγουν μεγαλα projects. Το πιο χρονοβορο κομματι ειναι οταν επεξεργαζεσαι τα βιντεο και κυριως οταν βαζεις μερικα εφε, εκει φαινεται ποσα κακαλα εχει η καθε καρτα 😉
eXrhsots Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Σωστός !!!! Εγώ όμως όπως και όλοι μας την απόδοση δεν μπορώ να την μετρήσω αλλά μόνο να την εκτιμήσω. Και οι εκτιμήσεις συνήθως δεν συμπίπτουν μεταξύ τους . Σίγουρα όμως η ενασχόληση σου με το Premier για τόσα χρόνια , δίνει μια ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα στις απόψεις σου! Επεξ/σία 28 Αυγούστου από eXrhsots
@topos Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 22 hours ago, sakis han said: Φιλε μου, δουλευω το premiere pro απο το 2009 και σου λεω με σιγουρια οτι διπλασια αποδοση δεν προκειται να δεις. Και μιλαω για επεξεργασια βιντεο οχι για εξαγωγη (κοινως export) .Το export ειναι η τελευταια τρυπα του ζουρνα και ποσως με ενδιαφερει (ουτε εσενα θα επρεπε) γιατι δεν ειμαστε επαγγελματιες που εξαγουν μεγαλα projects. Το πιο χρονοβορο κομματι ειναι οταν επεξεργαζεσαι τα βιντεο και κυριως οταν βαζεις μερικα εφε, εκει φαινεται ποσα κακαλα εχει η καθε καρτα 😉 Για πολλούς το export/deliver δεν είναι αμεληταιο -ειδικα στο davinci που ενώ γίνετε δεν σε αφήνει να πειράξεις/αλλάξεις τίποτα αλλο-.Στο premiere θαρρώ εσείς μπορείτε να δουλέψετε παραλληλα στο timeline σωστά? Σε απλό scrub πόσο πιο γρήγορα να πάει? Πιστεύω πως εάν βάλεις stabilization η θέλεις να συγχρονισεις τα κλιπ με βάση τον ήχο ότι και εκεί θα είναι x2+ φορές πιο γρηγορη. Επεξ/σία 28 Αυγούστου από @topos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα