Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή και την βοήθεια σου ! Οι προτάσεις σου θα συνεκτιμηθούν και αναλόγως θα αξιοποιηθούν!

3 ώρες πριν, sakis han είπε

...εγω παντως αν ημουν στη θεση σου θα την ακυρωνα και θα επαιρνα αυτη

Σχετικά με την ψύκτρα ….. Η υδρόψυξη που παρήγγειλα έρχεται από Γερμάνια και έχει παραδοθεί στην DHL από 16-7 ,και κάπου γύρω- γύρω από το σπίτι μου θα τριγυρίζει τώρα.

Επομένως θα δω ποια βάση στήριξης δίνει με το contact frame και αναλόγως θα κάνω.

3 ώρες πριν, sakis han είπε

Οσον αφορα το κουτι αυτο https://www.skroutz.gr/s/37217285/Lian-Li-Lancool-III-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mayro.html ξερω οτι την χωραει επανω και εχει καλυτερο airflow απο το bequiet...+ ενα fan παραπανω

To κουτί που προτείνεις είναι Midi Tower ενώ το Be Quiet Full Tower. Kαι ενώ εγώ  θα προτιμούσα ένα Midi Tower δεν συμμερίζονται την επιλογή μου οι μονάδες που πρέπει να μπουν μέσα, και αξιώνουν Full Tower

Θέλει πολύ ψάξιμο….

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, eXrhsots είπε

To κουτί που προτείνεις είναι Midi Tower ενώ το Be Quiet Full Tower. Kαι ενώ εγώ  θα προτιμούσα ένα Midi Tower δεν συμμερίζονται την επιλογή μου οι μονάδες που πρέπει να μπουν μέσα, και αξιώνουν Full Tower

Θέλει πολύ ψάξιμο….

Αυτο μην σε ανησυχει, ασχετα πως το βαφτιζουν, οι διαστασεις τους ειναι παρομοιες.

Screenshot (235).png

Απλα το καθενα εχει τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα του. Με το Lian Li θα εχεις καλυτερες θερμοκρασιες σε CPU αλλα κυριως σε GPU (αν σκεφτεσαι μελλοντικα να βαλεις μια μεγαλυτερη) ομως θα εχεις περισσοτερο θορυβο και σκονη μεσα στο κουτι. Ακριβως το αναποδο συμβαινει στο Be Quiet.
Επειδη εχεις το 14900Κ, που ξερω απο πρωτο χερι ποσο θερμαστρα ειναι, εγω θα επελεγα το Lian Li.
....επισης παιζει ρολο που τοποθετεις το κουτι. Αν ειναι σε κανα κλειστο χωρο κατω απο το γραφειο τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ το Lian Li

Επεξ/σία από sakis han
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Καλησπέρα σας!

Χρειάστηκε να φύγω έκτακτος στην επαρχία για ένα σοβαρό πρόβλημα (στατικότητας) σχετικό με ενα εξοχικό σπίτι που έχουμε στο Πήλιο, και έτσι δεν μπόρεσα και δεν θα μπορώ για κάποιο διάστημα να ασχοληθώ με την νέα μου σύνθεση. Πάντως σήμερα παρέλαβε η κόρη μου στην Αθήνα τις μνήμες RAM και ήρθε από Γερμανία και η υδροψυξη την οποία δεν παρέλαβα γιατί δεν ήμουν Αθήνα. Εκκρεμεί η μητρική που εχει γίνει παραγγελία.

Μας απομένουν κουτι, τροφοδοτικό και αποθήκευση, που με έχετε προϊδεάσει για το τι θα πρέπει να κοιτάω.

Με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθω για να τελειώσουμε αυτό που συνθέτουμε μαζί!

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από eXrhsots
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας και πάλι!

Ακριβώς ένα μήνα μετά από την τελευταία μας επικοινωνία , επανέρχομαι για να μην μείνει ημιτελής μια συζήτηση ,μια έρευνα  , καθώς και μια υλοποίηση μιας σύνθεσης για επεξεργασία κατά κύριο λόγο βίντεο,  που όπως δείχνουν τα 3.800 views ενδιαφέρει αρκετό κόσμο!

Η κατάσταση ως αναφορά την εξέλιξη των μονάδων που έχουν επιλεχθεί μέχρι τώρα έχει ως εξής:

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ – 2025

ΕΙΔΟΣ                                             ΤΥΠΟΣ                                                                                              ΤΙΜΗ        

1)             ΚΟΥΤΙ  : Corsair 7000D Airflow Windowed Full-Tower Case Tempered Glass                    274      √

2)             ΜΗΤΡΙΚΗ   : ASUS PROART Z790CREATOR WIFI                                                                    458,30 √

3)             CPU       : INTEL CORE I9-14900K 3.2GHZ LGA1700 – BOX                                                     360      √

4)            Freezer    : ARCTIC  Liquid Freezer III Pro 420                                                                             105,58 √

5)            GPU         : Zotac GeForce RTX 5060 Ti 16GB                                                                               440,85 √

6)            RAM        : Kingston Fury Renegade Silver 96GB DDR5 2 X 48 Gb                                            296,16 √

7)            PCU         : Corsair RMx Shift Series RM1000x, Gold Rated Power Supply                              184,80 √

8    ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: 1.Λειτουργικό Σύστημα & Προγράμματα---

Samsung 990 Pro 2TB NVMe M.2 SSD                                                                     160,89 

9)            ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: 2. Δίσκος Εργασίας (Ενεργά Projects)---

10)                         Samsung 990 Pro SSD 4TB M.2 NVMe PCI Express 4.0                                             287,89 -

11)         ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ:3. HDD Αποθήκευση έργων κλπ…                                                     Ακόμα δεν κατέληξα…

1-   Κουτί ---- OK.          Στην κατοχή μου

Επέλεξα αυτό το κουτί μετά από πολύ ψάξιμο για πολλούς  εμφανείς λογούς, αλλά και τρεις ειδικούς λόγους : α) Το τροφοδοτικό που αγόρασα είναι  shift και έχει τις εξόδους για τα καλώδια δεξιά , που αν δεν το λάβεις υπ’ όψιν σου μπορεί να μην έχεις χώρο να περάσεις  τα καλώδια . β) Το μπροστινό – εξωτερικό πάνελ ήθελα να μου δίνει πρόσβαση σε πολλές εισόδους  USB  και αυτό έχει 5.(η μια type c )  γ) Ο 14.900 είναι ένας ιδιαίτερα θερμός επεξεργαστής και επέλεξα να έχει τις ανέσεις του ως αναφορά τους χώρους και την κίνηση του αέρα. Το   Lian Li Lancool III    είναι μια χαρά κουτί και φθηνότερο ,αλλά δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο σε μαύρο , θα ήταν στα όρια του στην χωρητικότητα ,και έχει μόνο δυο εισόδους στην πρόσοψη που με ένα εξτρά κιτ μπορούν να γίνουν 4. 

2-   Μητρική ---- OK.          Στην κατοχή μου

Η μητρική όταν ήρθε μου προξένησε μεγάλη εντύπωση γιατί μπορούσε οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση σε αυτήν χωρίς καμία δικλίδα ασφάλειας. Δεν ειχε εξωτερικα σελοφάν, δεν είχε ταινία ασφαλείας στο κλείσιμο της συσκευασίας, όταν άνοιγες το κουτί η μητρική ήταν μέσα σε εκείνο το αντιστατικό περίβλημα-σακούλι(για τον στατικό ηλεκτρισμό) το οποίο δεν ήταν σφραγισμένο. Τα παρελκόμενα και τα έντυπα που είχε μέσα, ήταν ακατάστατα και ανακατεμένα, και όλα μου έδειχναν ότι η μητρική έχει βγει από την συσκευασία της για κάποιο λόγο. Επικοινώνησα με το μαγαζί που την αγόρασα και ζήτησα αντικατάσταση εντός του DOA που κανονικά δικαιούμαι. Οι εκπρόσωποι  που μίλησα ήταν πολύ ευγενικοί και συνεργάσιμοι, και μου ζήτησαν να στείλω φωτογραφίες. Έστειλα ένα βίντεο και τώρα είμαστε στην φάση της αναμονής, περιμένοντας την απόφαση του μαγαζιού καθώς και του αντιπροσώπου.  

3) CPU -          OK.          Στην κατοχή μου

4)  Ψήκτρα :    ΟΚ           Στην κατοχή μου

5)   GPU       :     ΟΚ          Στην κατοχή μου

6)   RAM    :     ΟΚ           Στην κατοχή μου

7)     PCU     :  ΟΚ           Στην κατοχή μου

8         SSD  - 1    :    Σε αναμονή παράδοσης.

9)         SSD-2        :    Σε αναμονή παράδοσης.

10)       HDD          :     Σε εκκρεμότητα.

Το αποτέλεσμα τελικά είναι ένα μίγμα από αυτά που με κατευθύνατε,  και των επιλογών που έκανα με κριτήριο την σταθερότητα και τις καλές επιδόσεις . Ελπίζω το αποτέλεσμα να δικαιώσει όλους μας   για την προσπάθεια μας !

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις απόψεις σας για αυτά που ανάφερα σήμερα, καθώς και για τι  άλλο πρέπει να κάνω και να προσέξω. (ας πούμε ,να βάλω και άλλον ανεμιστήρα στο κουτί? Έχουμε τίποτα ελλείψεις?)

Όταν θα ολοκληρωθούν οι παραλαβές καθώς και όταν συναρμολογηθεί και λειτουργήσει  το PC θα ανεβάσω φωτογραφίες.

Επεξ/σία από eXrhsots
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-Για τους δίσκους hdd δεν κατάλαβα εάν έχεις κάποιο ερωτημα, εάν ναι πες τι θέλεις να κάνεις με αυτούς-

Όσο για αυτά που ηδη παραγγείλες, έχεις διαλεξει  τα καλυτερα, οπότε πέρα από συζήτηση vfm σίγουρα είναι καλά κομμάτια.

Το μόνο που θα πρόσθετα είναι άλλο ένα fan είτε πίσω(και θα έβαζα αυτό που έχει μπροστά για να είναι 3 ίδια) είτε μπροστα.

Όσο αφορά την "ισορροπία" στο build ανέφερα σε προηγούμενο ποστ τους ενδοιασμούς μου για το editing software* που χρησιμοποιείς και για το εάν αυτό μπορεί να εκμεταλλευτεί το hardware σου.

Ίσως και για την κάρτα γραφικών που φαινετε "λίγη" για το συγκεκριμένο σύστημα και τις δυνατότητες του.

Δεν κατάλαβα όμως γιατί ζήτησες να βγάλεις doa την μητρική?

Είναι άλλη διαδικασία από την υπαναχώρηση αγοράς που αυτή δεν θέλει ούτε φωτός ούτε κανείς θα σου πει εάν το δέχετε η όχι(ειδικά εάν τα πήρες μέσω skroutz)

Το αποτέλεσμα είναι ίδιο και για κάποιο λόγο το doa(dead on arrival) έχει περισσότερη περιπλοκότητα παρόλο που είναι δικαιολογημένο.Στην υπαναχώρηση αγοράς απλά αποφασίζεις ότι το προϊόν δεν σου κάνει και το στέλνεις πίσω.

Τώρα και κάτι ημιασχετο, αλλά το βλέπω στα "ζητούμενα" σε διάφορα ποστς->

Τα πολλά USB στο κουτί.Θελω να πω πως τα παραπάνω λύνετε εύκολα με κάποιο USB hub το οποιο το τοποθετείς και σε πιο βολικό σημείο.(Προσωπικα εχω 2, σύνολο 10 USB θύρες)

* Βέβαια με την proart μητρική έχεις δώρο 3 μήνες συνδρομή στην σουίτα της adobe οπότε μπορείς να κάνεις τις συγκρίσεις σου σε σχέση με το offline premiere που έχεις.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, @topos είπε

-Για τους δίσκους hdd δεν κατάλαβα εάν έχεις κάποιο ερωτημα, εάν ναι πες τι θέλεις να κάνεις με αυτούς-

Τους δίσκους HDD δεν τους έχω παραγγείλει ακόμα γιατί δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς πρέπει να πάρω. 8 Tb σκέφτομαι να βάλω ,και η ερώτηση είναι 1 Χ 8Tb η 2 Χ 4Tb για λιγότερες απώλειες σε περίπτωση προβλήματος στον δίσκο?

Το μόνο που θα πρόσθετα είναι άλλο ένα fan είτε πίσω(και θα έβαζα αυτό που έχει μπροστά για να είναι 3 ίδια) είτε μπροστα.

Νομίζω ότι έχει 2 μπροστά και 1 πίσω.  Πίσω δεν παίρνει άλλον ανεμιστήρα. ( αν έχω καταλάβει σωστά. ) Μπροστά μπορούν να μπουν 3 Χ 140 mm και αυτό λέω να κάνω . Από πάνω θα μπει η υδροψυξη που θα απαγάγει αέρα με 3 ανεμιστήρες ,πίσω έχει πάλι για απαγωγή αέρα 1 ανεμιστήρα 140 mm, και μπροστά θα έχει 3 ανεμιστήρες των 140mm για είσοδο αέρα.

Όσο αφορά την "ισορροπία" στο build ανέφερα σε προηγούμενο ποστ τους ενδοιασμούς μου για το editing software* που χρησιμοποιείς και για το εάν αυτό μπορεί να εκμεταλλευτεί το hardware σου.

Για συμβατότητα και πολύ καλή συνεργασία βεβαιώνουν τα αποτελέσματα της ερευνάς που έκανα σχετικά με αυτό το θέμα. Βέβαια από την άλλη προτείνουν την ανανέωση με κάποια νεότερη έκδοση για καλύτερη εκμετάλλευση των συγχρόνων δυνατοτήτων του συγκεκριμένου hardware.

Ίσως και για την κάρτα γραφικών που φαινετε "λίγη" για το συγκεκριμένο σύστημα και τις δυνατότητες του.

Δεν έχω ανοίξει την συσκευασία της κάρτας γραφικών , και το μαγαζι που την πηρα διαθετει την :

Zotac GeForce RTX 5080 16GB Solid Core   1093 ευρω. ( μέχρι εκεί φτάνω….) Αξίζει μια τέτοια αλλαγή?

Μίλησα με το μαγαζί και δεν μπορούν να κάνουν αυτήν την αλλαγή για τυπικούς λόγους..

Δεν κατάλαβα όμως γιατί ζήτησες να βγάλεις doa την μητρική?

Με λίγα λόγια γιατί μοιάζει να έχει βγει από το κουτί της για αγνώστους λόγους. Και αν.......

Δεν την πήρα μέσω Σκρούτζ.

2 ώρες πριν, Aris_ είπε

τα 8 p core του 14900 ειναι λιγα μπροστα στις αλλες λυσεις που υπαρχουν για video

Ο 14900k ήρθε δώρο από ξάδελφο στην Γερμανία, και πάνω σε αυτόν χτίστηκε ο συγκεκριμένος υπολογιστής.  ( σίγουρα δεν είναι κακός) Αυτό που αναφέρεις το είχε επισημάνει  από την αρχή και ο @topos. και το είχα υπόψιν μου αλλά το δεδομένο ήταν ότι υπήρχε ο 14900k.

Τα πολλά USB στο κουτί.Θελω να πω πως τα παραπάνω λύνετε εύκολα

Έχω τον υπολογιστή στα αριστερά μου στο γραφείο – πάγκος , και το επάνω μέρος του έρχεται πρόσωπο με τον πάγκο ( 2 μέτρα ) σαν να είναι προέκταση του πάγκου, και είναι πολύ βολικό να έχω τις εισόδους εκεί και να βάζω βγάζω στικάκια  και σκληρούς χωρίς να χρειάζεται να κρατάω και το hub. Και αφού είχα και την ευχέρεια να επιλέξω τι να πάρω διάλεξα το συγκεκριμένο κουτί. Βέβαια έχω και ένα 6αρι hub επάνω στο γραφείο που δεν είναι τόσο χρηστικό-βολικό  όσο του κουτιού, και το χρησιμοποιώ για πιο μόνιμες συνδέσεις.

Επεξ/σία από eXrhsots
  • Like 1
Δημοσ.

Α)Προσωπική αποψη->

Εγώ δεν πιστεύω στους μικρούς -αναλογικα- δίσκους.Μαζευοντε αρκετοί και είτε θέλουν έξτρα θήκες, είτε "τζάμπα καίει η λάμπα".

Τώρα για την περίπτωση βλάβης ότι θα χάσεις τα μισά αρχεία, ούτε αυτό το αντιλαμβάνομαι.

-Για μένα πάλι- Υπάρχουν 2 τύποι αρχείων.

Αυτά που δεν σε νοιάζουν εάν χαθούν και αυτά που σε νοιάζουν.Τα πρώτα και να χαθούν οκ, οποτε ας τα έχεις και σε 1 δισκο.

Τα 2α όμως είναι άλλη υπόθεση και εκεί χρειάζεσαι 3πλο backup.

Β)Ναι, 2 έχει μπροστά και 1 πίσω.Λογικα ιδιους.

Η πρόταση μου είναι να πάρεις άλλο έναν, αλλά επειδή πιθανότατα να είναι διαφορετικός να τον βάλεις πίσω και τον πίσω να τον βάλεις ως 3ο μπροστά.

Αυτό γιατί οι 3 μπροστά θα λειτουργούν στις ίδιες στροφές.Τωρα εάν βάλεις διαφορετικό μπροστά στην τελική δεν έγινε και τίποτα.

Γ)Για τα προγράμματα editing, μακάρι να ναι έτσι όπως τα λες αλλά όπως σου είπα με την μητρική έχεις δώρο 3 μήνες premiere.

Οπότε δούλεψε ένα project στο παλιό και κάνε κάτι εφάμιλλο και στο καινούργιο και δες το μόνος σου.

Δ)Μείνε με την 5060 ti που έχεις εφόσων την αγοράσεις.Κακη δεν είναι, απλά δεν είναι top όπως τα υπόλοιπα υποσυστήματα.

Υ.γ Την έκανες register στην zotac?

Ε)Και στην δική μου δεν είχε κάποιο σελοφαν/ταινία ασφαλείας (Asus pro x670e prime) και με είχε ξενισει.Αλλα δεν θυμαμε να ήταν "ανακατωμενα" μέσα τα βιβλιαράκια κοκ..

Αλλά η τοποθέτησή μου δεν ήταν το γιατί ήθελες να την επιστρέψεις, ήταν γιατί ζητήσεις doa και όχι υπαναχώρηση αγοράς.

Τυπικό είναι, στην μια περίπτωση πρέπει  πρώτα να την ελέγξει τεχνικός(που θα πάρει χ διάστημα) και πιθανότατα εφόσων δεν έχει βλάβες θα στην ξαναστείλουν πίσω ενώ στην δεύτερη περίπτωση -εντος 14ημερων- δεν ρωτάει κάνεις τίποτα και την παίρνουν.

ΣΤ)Super εφόσων σε βολευουν οι θύρες στην πάνω θεση. και το κουτί προφανώς είναι από τα καλύτερα.

Εγώ από την άλλη έχω το δικό μου κουτί χωμένο κάτω από το γραφείο παράλληλα με τον τοίχο σε ένα ραφακι και ούτε το βλέπω ούτε αλληλεπιδρω μαζί του :-).

Spoiler

Για να το ανάβω έχω πάρει έξτρα διακοπτακι που το έχω βάλει στην βάση της οθόνης 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, @topos είπε

Εγώ δεν πιστεύω στους μικρούς -αναλογικα- δίσκους.Μαζευοντε αρκετοί και είτε θέλουν έξτρα θήκες, είτε "τζάμπα καίει η λάμπα".

Ένα δίκιο δεν μπορώ να πω το έχεις !Εάν κάποιος δεν θέλει να έχει απώλειες τότε κάνει σε 3 διαφορετικά  σημεία αντίγραφα και ησυχάζει! Και έτσι και εγώ παρήγγειλα και το τελευταίο εξάρτημα που είναι ο

HDD Σκληρός Δίσκος Toshiba N300 Bulk 8TB 3.5" SATA III 7200rpm με 512MB Cache για NAS ---170,49 €

Συνήθως οι σκληροί δίσκοι δέχονται και σκληρή κριτική σε περίπτωση αστοχίας τους, γιατί η απώλεια των δεδομένων πονάει πολύ! Για  τον Toshiba N300 διάβασα και λιγότερο σκληρά λόγια .

5 ώρες πριν, @topos είπε

Η πρόταση μου είναι να πάρεις άλλο έναν, αλλά επειδή πιθανότατα να είναι διαφορετικός να τον βάλεις πίσω και τον πίσω να τον βάλεις ως 3ο μπροστά.

Αυτό ακριβώς και θα κάνω, αφού προσπαθήσω πρώτα να βρω του ιδίου τύπου ανεμιστήρα , και έτσι θα αποφύγω και τις μετακομίσεις, και θα λειτουργούν (ελπίζω) συμμετρικά!

5 ώρες πριν, @topos είπε

Οπότε δούλεψε ένα project στο παλιό και κάνε κάτι εφάμιλλο και στο καινούργιο και δες το μόνος σου.

Θα προσπαθήσω να την αποφύγω αυτήν την σύγκριση, ( που δεν το βλεπω) γιατί η περίπτωση να είναι καλύτερη η έκδοση 2025 του Premier είναι πολύ πιθανή, και αυτό στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά!

5 ώρες πριν, @topos είπε

Την έκανες register στην zotac?

Θα κάνω μια προσπάθεια να την πουλήσω και να πάρω την 5080 - 16Gb

Αξίζει  από 5060 να πάω σε 5080 με το διπλό οικονομικό κόστος? Τρελάθηκε ο Gemini όταν το άκουσε!

5 ώρες πριν, @topos είπε

Και στην δική μου δεν είχε κάποιο σελοφαν/ταινία ασφαλείας

Μου  πρότειναν  να μου κάνουν έκπτωση για να την κρατήσω την μητρική. Για αυτό και οι φωτογραφίες. Δελεαστικό δεν λέω αλλά δεν δέχτηκα. Ζήτησα αντικατάσταση!  Τώρα όμως που λες και εσύ ότι και η δική σου κάπως έτσι σου ήρθε, πολύ πιθανό είναι και η αντικαταστάτρια  να είναι τελείως χύμα.

5 ώρες πριν, @topos είπε

)Super εφόσων σε βολευουν οι θύρες στην πάνω θεση

Εννοείται ότι έχει μια κατασκευή(σαν ένα κλειστό μεγάλο συρτάρι) που πατάει επάνω, και έτσι ευθυγραμμίζεται με τον πάγκο – γραφείο. Φυσικά και θα γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις σε αυτή την κατασκευή, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο με το καινούργιο κουτί.

Επεξ/σία από eXrhsots
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, eXrhsots είπε

Μου  πρότειναν  να μου κάνουν έκπτωση για να την κρατήσω την μητρική. Για αυτό και οι φωτογραφίες. Δελεαστικό δεν λέω αλλά δεν δέχτηκα. Ζήτησα αντικατάσταση!  Τώρα όμως που λες και εσύ ότι και η δική σου κάπως έτσι σου ήρθε, πολύ πιθανό είναι και η αντικαταστάτρια  να είναι τελείως χύμα.

Μη φοβασαι, υπαρχουν και χειροτερα😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που το ξετρύπωσες αυτό!?!?!?

Και αφορά την ακριβώς ίδια μητρική!!!

Ας ελπίσουμε ότι ήταν ένα ατυχές περιστατικο και δεν είναι ο κανόνας. 

Η ASUS είναι ένας κολοσσός εταιρία και δεν θα έπρεπε να επιτρεπει στον κάθε εκπρόσωπο - αντιπροσωπο της να την εκθέτει έτσι! 

Επεξ/σία από eXrhsots
Δημοσ.

Η 5060 βγήκε στις αγγελίες και υπάρχει το σοβαρό  ενδεχόμενο να την δώσω ακομα και σήμερα.

Πριν την δώσω όμως θα παρακαλούσα οποίος έχει γνώση και άποψη να μου πει αν η διαφορά μεταξύ της  Zotac GeForce RTX 5060 Ti 16GB Twin και της  Zotac GeForce RTX 5080 16GB Solid Core είναι τέτοια που να αξίζει τον κόπο και τα υπερδιπλάσια χρήματα που κοστίζει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, eXrhsots said:

Η 5060 βγήκε στις αγγελίες και υπάρχει το σοβαρό  ενδεχόμενο να την δώσω ακομα και σήμερα.

Πριν την δώσω όμως θα παρακαλούσα οποίος έχει γνώση και άποψη να μου πει αν η διαφορά μεταξύ της  Zotac GeForce RTX 5060 Ti 16GB Twin και της  Zotac GeForce RTX 5080 16GB Solid Core είναι τέτοια που να αξίζει τον κόπο και τα υπερδιπλάσια χρήματα που κοστίζει ?

Ίσως, ίσως όχι.

Εάν

Α)δουλεύεις πολύ βαριά project

Β)είχες editing software που να αξιοποιεί την κάρτα

Γ)Έχεις πίεση χρόνου να παραδώσεις πολλαπλά project με deadlines

Τότε πιθανότατα.

Εάν όμως τα παραπάνω δεν σε αφορούν μένεις ως έχει.

Που και αυτή είναι και η δική μου συμβουλή προς εσένα.

Στην τελική πόσο πιστεύεις να χάσεις σε χρήματα εάν δεις σε ένα 3μηνο ότι θα σου ήταν χρήσιμη πιο γρήγορη κάρτα?βαριά ένα 50ρικο.

Επιπλέον δεν θεωρώ και την 5080 "future proof" κάρτα για video editing λόγο ίδιας ποσότητας vram με την 5060ti 16gb(εκεί σκαλωνω εγώ -στο davinci τουλαχιστων- οπότε ότι μπορεί να κάνει η 5060 ti το ίδιο μπορεί και η 5080)

Προσωπικό rant->

Spoiler

Ναι,ναι εάν έκανα διαφορετικό project ανα timeline, με διαφορετικά εφέ, χωρίς 2x enhance, δούλευα λιγότερα optical flow και stabilization και δεν ήταν limit τα 16gb vram η 5080 θα ήταν ~2+ φορές πιο γρήγορη.

Αλλα άπαξ και πιάσεις τα 16gb+ vram οποία κάρτα και να εχεις θα αρχίσει να σερνετε.

Τώρα θα μου πεις άλλαξε workflow, απλά δεν θελω.Το ίδιο και με την ram που μου φτανουν-δεν μου φτάνουν τα 96gb στο Photoshop.Εαν ξεπεράσω αυτό το threshold σε τακτική βάση θα έβαζα άλλα τόσα και θα συνεχιζα.

Έχω καταλήξει ως φιλοσοφία ότι όλα τα προβλήματα της δουλειάς μου που λύνονται με χρήματα είναι τελικά τα πιο εύκολα .

Κάποια στιγμή είναι να βγουν οι εκδόσεις super με 24gb vram οπότε το επαναξιολογεις τότε.

Αλλά μην αφήνεις σε 2η μοίρα το editing software.Εαν δεν θες να δώσεις χρήματα δώσε λίγο χρόνο και κάνε transition στο davinci που και στην δωρεάν του μορφή σίγουρα θα έχει πολύ περισσότερα features από το premiere που δουλεύεις.Και εάν σου πάει δίνεις ένα ~300 ευρώ αγοράζεις την έκδοση studio και ξεμπερδευεις(αυτό έκανα και εγώ).

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω σίγουρα το davinci που αν καταλαβαίνω σωστά έχει μικρότερες απαιτήσεις από το hardware. H μήπως κάνω λάθος? Αυτό που διάβασα είναι ότι χρησιμοποιεί – εκμεταλλεύεται περισσότερο την κάρτα γραφικών και την Ram .Ισχύει?

Δημοσ.
29 minutes ago, eXrhsots said:

Θα το δοκιμάσω σίγουρα το davinci που αν καταλαβαίνω σωστά έχει μικρότερες απαιτήσεις από το hardware. H μήπως κάνω λάθος? Αυτό που διάβασα είναι ότι χρησιμοποιεί – εκμεταλλεύεται περισσότερο την κάρτα γραφικών και την Ram .Ισχύει?

Μικρότερες απαιτήσεις δεν έχει, θα έλεγα περισσότερες έχει από την gpu (vram κυρίως)σε σχέση με premiere.

Αλλα ούτως η άλλως με το σύστημα που εχεις δεν πρέπει να σε απασχολεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...