eXrhsots Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 24 λεπτά πριν, @topos είπε εσείς μπορείτε να δουλέψετε παραλληλα στο timeline σωστά? Από ότι ξέρω εγώ όχι δεν σ΄ αφήνει να κάνεις τίποτα άλλο μέσα στο πρόγραμμα όση ώρα κάνει export. Η version του 21 που έχω εγώ.
eXrhsots Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Και έτσι έκλεισε (νομίζω…..) ο κύκλος των ερωτήσεων και των απαντήσεων, καθώς και ο κύκλος της έρευνας και των επιλογών. Ακόμα ολοκληρώθηκαν και οι παραγγελίες ( πάλι νομίζω….) και μένουν οι παραλαβές του SSD των 2Tb για το λειτουργικό, ο HDD 8Tb για το παρκάρισμα, και βέβαια η κάρτα γραφικών η οποία έγινε προχθές παραγγελία, και αντιλαμβάνομαι κάποιο ζόρι από το μαγαζί που την παράγγειλα και φυσικά πλήρωσα κιόλας. Αυτό που δεν ρώτησα είναι αν η Zotac GeForce RTX 5080 16GB Solid Core είναι σαν κάρτα αποδεκτή ή έπρεπε να πάρω κάποια άλλη? Σε αυτό το επίπεδο είναι η μια πιο ακριβή από την άλλη, και ότι και αν επιλέξεις καίει! (360 w είναι αυτά…) Την μητρική την έχω στην κατοχή μου (από ότι καταλαβαίνω μάλλον με αυτήν θα μείνω ! ) και περιμένω την ετυμηγορία του μαγαζιού και του προμηθευτή για το αν θα αντικατασταθεί. Ακόμα χρειάζεται ένας ανεμιστήρας για το κουτί (άμεσα γιατί χωρίς αυτόν δεν μπορεί να αρχίσει το στήσιμο του υπολογιστή) που θα τον ψάξω στην αντιπροσωπεία για να είναι ίδιος με τους άλλους για να ελέγχονται και να δουλεύουν συμμετρικά. Κάνοντας τελική ανακεφαλαίωση έχουμε στην σύνθεση αυτή τα εξής: 1) ΚΟΥΤΙ : Corsair 7000D Airflow Windowed Full-Tower Case Tempered Glass 274 € √ 2) ΜΗΤΡΙΚΗ: ASUS PROART Z790CREATOR WIFI 458,30 € √ 3) CPU : INTEL CORE I9-14900K 3.2GHZ LGA1700 – BOX 360 € √ 4) Freezer : ARCTIC Liquid Freezer III Pro 420 105,58€ √ 5) GPU : Zotac GeForce RTX 5080 16GB Solid Core 1093,51 € αναμένεται 6) RAM : Kingston Fury Renegade Silver 96GB DDR5 2 X 48 Gb 296,16 € √ 7) PCU : Corsair RMx Shift Series RM1000x, Gold Rated Power Supply 184,80 € √ 8 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 1 : Λειτουργικό & Προγράμματα--- Samsung 990 Pro 2TB NVMe M.2 SSD 160,89 € √ 9) ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: 2. Δίσκος Εργασίας (Ενεργά Projects)--- Samsung 990 Pro SSD 4TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 287,89 € √ 10) ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 3 : HDD Αποθήκευση έργων κλπ… Toshiba N300 Bulk 8TB 3.5" SATA III 7200rpm με 512MB Cache 170,49 € αναμένεται ΣΥΝΟΛΟ : 3.391,62 € + το ανεμιστηράκι (στο συγκεκριμένο φαίνεται να έχει έλλειψη η αγορά.) Αν αναλογισθούμε τις πολλές υπερβάσεις που έγιναν στα parts εγώ είμαι ευχαριστημένος από οικονομικής άποψης, και ελπίζω και η χρήση του να δικαιώσει την δαπάνη του. Όπως λέει και ο @topos το συνολάκι έχει καλά χαρακτηριστικά και επομένως αξίζει τα λεφτά του. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν ,καθώς και όλους εκείνους που παρακολουθούσαν αόρατοι και σιωπηλοί την εξέλιξη της σύνθεσης, καθώς και τις τεχνολογικές τοποθετήσεις - αναπτύξεις και τους τεχνολογικούς <ψιλό>διαξιφισμούς ! Πάνω από όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον @topos για την συμμετοχή του,(πώς να τον λένε αλήθεια….) και τις πολύτιμες γνώσεις και γνώμες του πάνω στα θέματα που προέκυπταν , και για την υπομονή,επιμονή, αντοχή και ανοχή του, καθώς και την ευπρέπεια που τον χαρακτήριζαν και τον διέκριναν όλο αυτό το διάστημα. Δεν υπήρξε ούτε μια φορά που να μην ανταποκριθεί σε ότι και αν διημείφθη! Σε ευχαριστώ πολύ!!!!! Υ.Γ. -1 Την συναρμολόγηση θα την κάνω εγώ! (προσευχηθείτε μαζί μου)☺️ Υ.Γ. -2 Το κείμενο έχει συνταχθεί σε desktop ,για αυτό και ασσυμετρίες που παρατηρούνται κατά την προβολή του σε κινητό . Αν θέλετε γυρίστε σε landscape το κινητό για καλύτερο αποτέλεσμα. Επεξ/σία 29 Αυγούστου από eXrhsots 1
eXrhsots Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Υ.Γ. – 3 Αναμένοντας την κάρτα γραφικών και τον HDD ,έκανα έναν επανέλεγχο στα κομμάτια που απαρτίζουν την σύνθεση που φτιάξαμε, για καμία έλλειψη η κάποια αντικατάσταση , και κόλλησα στην γραμμή της λίστας που αναφέρει την οθόνη. Η οθόνη που έχω (Dell UltraSharp U2410) αγορασμένη 5-3-2010 ήταν μια καλή οθόνη για την εποχή της ,χωρίς πρόβλημα μέχρι την εποχή μας ,και γερνούσαμε παρέα χωρίς παράπονα ο ένας στον άλλο. Ήμουν της άποψης να μην την αλλάξω και όταν παρουσίαζε πρόβλημα να την αντικαθιστούσα, αλλά όταν συνειδητοποίησα αυτό το χάσμα γενεών που υπάρχει μεταξύ της οθόνης και του υπολογιστή που θα στηθεί τώρα, άλλαξα άποψη γιατί πιστεύω θα αδικούσε πολύ την σύγχρονη υλοποίηση του υπολογιστή ως προς την έξωθεν έκφραση του.🙃 Με συνοπτικές διεργασίες έψαξα και βρήκα αυτήν: Dell G3223Q Monitor 32'' 4K UHD IPS Flat 144Hz 1ms σε προσφορά από μεγάλη αλυσίδα, (569 €) είδα και διάβασα πολλά καλά σε συνάρτηση πάντα με την τιμή της, της έκανα και ένα γρήγορο πέρασμα από το θέμα των οθονών για να έχω γνώμες και από τους εκείθεν ειδήμονες ,και τώρα εκτός από την κάρτα γραφικών και τον HDD περιμένω και οθόνη !
@topos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Εάν έχεις χώρο στο γραφείο μπορείς να γυρίσεις την dell 24 σε portrait mode/κάθετη και να την έχεις ως 2η εφόσων σου περισσεύει.
eXrhsots Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Χώρος υπάρχει άπλετος , αφού το γραφείο ουσιαστικά είναι ένας πάγκος 2 μέτρα μήκος Χ 80 εκατοστά πλάτος. Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι το καινούργιο μόνιτορ μόνιτορ έχει την δυνατότητα να δεχθεί δυο υπολογιστές, και έτσι ο παλιός υπολογιστής θα παραμείνει ενεργός η με το παλιό δικό του μόνιτορ η μοιραζόμενος το καινούργιο. Spoiler ( τι έκανες βρε θηρίο!!!! Έψαξες και βρήκες το παλιό μου μόνιτορ και μάλιστα διάβασες κιόλας ότι η βάση του γυρίζει σε Portrait?!?!?!?!?!?!?! :Ή μηπως το ήξερες? Υ. - Γ. - 4 Παρεμπίπτοντος σήμερα παρέλαβα την οθόνη και την κάρτα γραφικών. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου από eXrhsots
@topos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) On 01/09/2025 at 17:04, eXrhsots said: Χώρος υπάρχει άπλετος , αφού το γραφείο ουσιαστικά είναι ένας πάγκος 2 μέτρα μήκος Χ 80 εκατοστά πλάτος. Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι το καινούργιο μόνιτορ μόνιτορ έχει την δυνατότητα να δεχθεί δυο υπολογιστές, και έτσι ο παλιός υπολογιστής θα παραμείνει ενεργός η με το παλιό δικό του μόνιτορ η μοιραζόμενος το καινούργιο. Hide contents ( τι έκανες βρε θηρίο!!!! Έψαξες και βρήκες το παλιό μου μόνιτορ και μάλιστα διάβασες κιόλας ότι η βάση του γυρίζει σε Portrait?!?!?!?!?!?!?! :Ή μηπως το ήξερες? Υ. - Γ. - 4 Παρεμπίπτοντος σήμερα παρέλαβα την οθόνη και την κάρτα γραφικών. Spoiler Oι dell "ultrasharp" (ως "επαγγελματικες") εχουν ολες αυτο τον βραχιονα Επισης ηξερα οτι ηταν μοντελο του 2010 χωρις να το πεις Spoiler Οι dell το γραφουν στο ονομα ->"U2410" Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου από @topos 1
@topos Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες On 01/09/2025 at 17:04, eXrhsots said: Χώρος υπάρχει άπλετος , αφού το γραφείο ουσιαστικά είναι ένας πάγκος 2 μέτρα μήκος Χ 80 εκατοστά πλάτος. Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι το καινούργιο μόνιτορ μόνιτορ έχει την δυνατότητα να δεχθεί δυο υπολογιστές, και έτσι ο παλιός υπολογιστής θα παραμείνει ενεργός η με το παλιό δικό του μόνιτορ η μοιραζόμενος το καινούργιο. Reveal hidden contents ( τι έκανες βρε θηρίο!!!! Έψαξες και βρήκες το παλιό μου μόνιτορ και μάλιστα διάβασες κιόλας ότι η βάση του γυρίζει σε Portrait?!?!?!?!?!?!?! :Ή μηπως το ήξερες? Υ. - Γ. - 4 Παρεμπίπτοντος σήμερα παρέλαβα την οθόνη και την κάρτα γραφικών. Τελικά το εστησες? Πως σου φαινετε?
eXrhsots Δημοσ. πριν από 1 ώρα Μέλος Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δυστυχώς όχι ακόμα ! Είμαι σε αναμονή αντικατάστασης της μητρικής ,και ενώ έχω στην κατοχή μου όλα τα κομμάτια ,(ακόμα και τον τέταρτο ανεμιστήρα για το κουτί) με καθυστερεί η παραλαβή της αντικαταστάτριας μητρικής κάρτας. Έχω μιλήσει και αλληλογραφήσει αρκετές φορές με το κατάστημα που την πήρα, και η παραλαβή της υπολογίζετε στο τέλος του Σεπτέμβρη. (έχω στην κατοχή μου ακόμα την μητρική που θέλω να αντικαταστήσω , και δυστυχώς με ενημερώνουν ότι και αυτή που θα έρθει πιθανότατα θα είναι στην ίδια κατάσταση με αυτήν που έχω! Η αλήθεια είναι ότι όσο διεξοδικά και αν έψαξα την μητρική που κατέχω , δεν βρήκα κάποιο ίχνος χρήσης η φθοράς, και σκέφτομαι ειδικά μετά το βίντεο που μου έστειλε ο sakis han μήπως είναι χειρότερη αυτή που θα έρθει. Το μόνο που έκανα ήταν ότι έβαλα το καινούργιο μόνιτορ στο παλιό PC, και νομίζω πραγματικά ότι έχω καινούργιο υπολογιστή. Η επεξεργασία βίντεο όμως με επαναφέρει στην πραγματικότητα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα