Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Εχω δύο σκυλάκια :

Jack Russell ημίαιμο 9 ετών (υγιέστατος)

+

Chihuahua ημίαιμο 11.5 ετών ( με μεγαλοκαρδία και φύσημα)

Και τα δυο σκυλάκια τρώνε την ίδια τροφή καθώς τρώνε το ένα από τον άλλον και τσακώνονται. Ακόμα και όταν τους βάζω διαφορετική τροφή.

Αρχικά προσπαθώ να βρω λύση στο να τρώνε ξεχωριστά αλλά είναι λες και περιμένουν να υπερασπιστούν τη τροφή τους για να μαλώσουνε. Έχουν μεγαλώσει μαζί όλα τα χρόνια της ζωής τους. Δεν είχανε τέτοιο τσακωμό παλιότερα , όλα άλλαξαν όταν έλειπα για 4 χρόνια στο εξωτερικό και τα πρόσεχε η μητέρα μου και τους έδινε ότι να ναι.

Αν έχετε κάποια βοήθεια σχετικά με το συμπεριφορικό κομμάτι θα με βοηθούσατε απίστευτα. 

Το σημαντικότερο όμως είναι το εξής: 

Να τρώνε διαφορετική τροφή, σύμφωνα με την  ηλικία και ράτσα τους και αντίστοιχα με τα θέματα υγείας τους.

προς το παρόν τρώνε Royal canin Cardiac.

Τι τροφές προτείνετε; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.

Άμα θες οπωσδήποτε να τρώνε από τα δικά τους μπολ τότε μια λύση αν και ακριβή και όχι τελείως απροβλημάτιστη, είναι αυτή:

https://www.zooplus.gr/shop/gates/mpol_trofis/automates_taistres/automates_taistres_loipa/512589?activeVariant=512589.0

Ανοιγοκλείνει με βάση το μικροτσίπ του κάθε ζώου

Δημοσ.

Νομίζω πως, για αρχή, θα ήταν καλό να τα ταΐζεις σε διαφορετικά δωμάτια. Να πέσουν λίγο οι τόνοι και να μάθει ο καθένας ν' ασχολείται με το δικό του μπολ. Εκτός φαγητού πώς τα πάνε μεταξύ τους; Εσύ πόσο μπορείς να τους επιβάλλεσαι; Αρχικά, πρέπει να μάθουν να υπακούν εσένα, ώστε σταδιακά να τους μάθεις να τρώνε όλο και σε πιο κοντινή απόσταση δίχως προβλήματα. 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Άμα θες οπωσδήποτε να τρώνε από τα δικά τους μπολ τότε μια λύση αν και ακριβή και όχι τελείως απροβλημάτιστη, είναι αυτή:

https://www.zooplus.gr/shop/gates/mpol_trofis/automates_taistres/automates_taistres_loipa/512589?activeVariant=512589.0

Ανοιγοκλείνει με βάση το μικροτσίπ του κάθε ζώου

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου, θα ήθελα μια πιο οικονομική και πρακτική λύση σχετικά με το να σέβονται ο ένας τον άλλον κυρίως. Επιπλέον θα χρειαζόμουν δύο καθώς θα θέλουν διαφορετική τροφή , οπότε θα ήταν πολύ κοστοβόρο.

3 λεπτά πριν, chvnce είπε

Νομίζω πως, για αρχή, θα ήταν καλό να τα ταΐζεις σε διαφορετικά δωμάτια. Να πέσουν λίγο οι τόνοι και να μάθει ο καθένας ν' ασχολείται με το δικό του μπολ. Εκτός φαγητού πώς τα πάνε μεταξύ τους; Εσύ πόσο μπορείς να τους επιβάλλεσαι; Αρχικά, πρέπει να μάθουν να υπακούν εσένα, ώστε σταδιακά να τους μάθεις να τρώνε όλο και σε πιο κοντινή απόσταση δίχως προβλήματα. 

Όταν τους βάζω σε διαφορετικά δωμάτια δεν τρώνε. Περιμένουν τον άλλον να πάει στη δική τους τροφή για να την υπερασπιστούν. Αυτό είναι το πρόβλημα. Η σχέση τους είναι πολύ καλή και αγαπιούνται απλώς όταν το τσιουάουα τον πιάνει δεν αφήνει τον άλλον να ανέβει στο κρεβάτι γρυλίζοντας και ο άλλος φοβάται να ανέβει. Αλλά αυτό είναι κάποιες φορές. Στη γενική εικόνα είναι μια χαρά. Όταν λείπω που τα βλέπω από κάμερα κοιμούνται αγκαλιά φαντάσου. Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να τρώνε κανονικά και να μη τσακώνονται. Δε ξέρω πως να το αλλάξω και αν θα μπορούσαν να αλλάξουν σε αυτή την ηλικία.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nikstifler είπε

Επιπλέον θα χρειαζόμουν δύο καθώς θα θέλουν διαφορετική τροφή , οπότε θα ήταν πολύ κοστοβόρο.

Πιθανώς να μπορείς και με ένα, αν το ένα σκυλί είναι λίγο πιο αθλητικό από το άλλο.

Τοποθετείς την αυτόματη στο πάτωμα και πάνω σε ένα μικρό τραπεζάκι βάζεις απλό μπολ στο οποίο θα ανεβαίνει να τρώει το σκυλί που μπορεί να σκαρφαλώσει/πηδήξει μέχρι εκεί

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nikstifler είπε

Οταν τους βάζω σε διαφορετικά δωμάτια δεν τρώνε. Περιμένουν τον άλλον να πάει στη δική τους τροφή για να την υπερασπιστούν. Αυτό είναι το πρόβλημα. Η σχέση τους είναι πολύ καλή και αγαπιούνται απλώς όταν το τσιουάουα τον πιάνει δεν αφήνει τον άλλον να ανέβει στο κρεβάτι γρυλίζοντας και ο άλλος φοβάται να ανέβει. Αλλά αυτό είναι κάποιες φορές. Στη γενική εικόνα είναι μια χαρά. Όταν λείπω που τα βλέπω από κάμερα κοιμούνται αγκαλιά φαντάσου. Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να τρώνε κανονικά και να μη τσακώνονται. Δε ξέρω πως να το αλλάξω και αν θα μπορούσαν να αλλάξουν σε αυτή την ηλικία.

Με αυτά που λες, εικάζω πως είναι παραμύθι της Χαλιμάς το να μπορέσεις να τους επιβληθείς κείνη την ώρα και να σταματήσουν τον τσακωμό. Πρέπει να μάθουν, όμως, ότι εσύ είσαι ο αρχηγός και ότι δεν θα περνάει το δικό τους.

Για μένα, να επιμείνεις με τα διαφορετικά δωμάτια. Ας μείνουν νηστικοί. Για πόσο θα μπορέσουν να το κρατήσουν; Αν εσύ τους λυπηθείς και πεις "αχ, να μη μείνουν νηστικοί", τότε ενδίδεις κι έχουν κερδίσει. Τίποτα δεν θ' αλλάξει. Κράτα για λίγο αυτή τη στάση, και δες πώς θα πάει.

Για παράδειγμα ταΐζονται δύο φορές την ημέρα; Βάλτους σε χωριστά δωμάτια στις 10 το πρωί. Δεν τρώνε; Ελεύθεροι. Προσπάθεια ξανά το βράδυ. Το ίδιο. Το μπολ να βγαίνει σταθερά βάσει προγράμματος.

Αν δεν σπάσεις τον τσαμπουκά τους, δεν θα μπορέσεις μετά να προχωρήσεις με το να τους επιβληθείς λέγοντάς τους "μη", όταν πάει ο ένας στο μπολ τού άλλου. 

Για μένα, από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις πρώτα. Με το ν' αρχίσουν να τρώνε σε διαφορετικά δωμάτια. 

@nikstifler 

Να προσθέσω πως θα ήταν καλό να τους μάθεις από τώρα να σε ακούνε (με απογορεύσεις, επιβράβευση κτλ), ώστε να σου είναι πιο εύκολο το να σε ακούνε και όταν περάσεις στο ίδιο δωμάτιο. Το λέω σε περίπτωση που δεν έχεις ασχοληθεί και τους έχει αφήσει κάπως πιο ελεύθερους. 

• Like 2
Δημοσ.

Μια συμβουλή σχετική - άσχετη, εσύ θα την κρίνεις. Γράφεις σε κάποιο post ότι οι σκύλοι ανεβαίνουν στο κρεββάτι το βράδυ. Έχω ακούσει από εκπαιδευτή σκύλων οτι ο σκύλος ενός ιδιοκτήτη ποτέ δεν πρέπει να ανεβαίνει και να κάθεται στο κρεββάτι του ιδιοκτήτη του. Αυτό είναι σημάδι ότι ο σκύλος δεν υπακούει τον ιδιοκτήτη του και τον γράφει ας το πούμε έτσι ανθρώπινα. Πολύ πιθανόν να σχετίζεται αυτό και με την αδυναμία σου να τα κάνεις να τρώνε φαγητό σε διαφορετικό δωμάτιο. Προσπάθησε όπως ανέφερε κάποιος πριν να μην τους δώσεις τροφή άμα αρνούνται να την φάνε σε ξεχωριστό δωμάτιο, κλείσε και την πόρτα κιόλας για να μην πάει να μπει ο ένας σκύλος στο δωμάτιο του άλλου την ώρα του φαγητού. 

Δημοσ.

Απλά τα δένεις στο ίδιο χώρο ώστε να μην έχουν σωματική επαφή , αφήνεις μπολ γεμάτα και αν δε τα φάνε σε 10 λεπτά παίρνεις τα μπολ . 
επαναλαμβάνεις όσο χρειαστεί για αρχή 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...