TechWeirdo Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου Καλησπέρα σε όλους, Γνωρίζει κάποιος πότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών στην Ελλάδα; Ρωτάω γιατί θέλω να δω πόσο συχνά γίνεται και ποια είναι τα πιο πρόσφατα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον πληθυσμό. Αν υπάρχει και κάποιο σχετικό link, θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων 5
fortenick Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου https://www.statistics.gr/el/2021-census-res-pop-results Η απογραφή πλυθησμού γίνεται κάθε 10 χρόνια. Η τελευταία απογραφή ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 21 και ολοκληρώθηκε τέλος Γενάρη του 22 1
TechWeirdo Δημοσ. 14 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου Εντάξει σε ευχαριστώ πολύ. Γνωρίζει κάποιος γιατί κάποιοι έχουν απογραφεί τότε πριν το 2021 τελευταία φορά;
milos_ Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, TechWeirdo είπε Εντάξει σε ευχαριστώ πολύ. Γνωρίζει κάποιος γιατί κάποιοι έχουν απογραφεί τότε πριν το 2021 τελευταία φορά; Γιατί μετά πέθαναν?
Sablj Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου 4 minutes ago, milos_ said: Γιατί μετά πέθαναν? Η δεν άνοιξαν (εφόσον ήταν εν ζωή) στα άτομα της στατιστικής υπηρεσίας...
animor Δημοσ. Δευτέρα στις 03:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:27 μμ Η τελευταία απογραφή ήταν και λίγο ο,τι να ναι καθώς λόγω πανδημίας την έκανες μόνος σου, αν μπορούσες και ήθελες, κι αν όχι ίσως να σε επισκεπτόταν κάποιος, αν του άνοιγες. Εγω την ειχα κάνει και μετά είδα ότι ο απογραφέας δήλωσε ο,τι να ναι, μέχρι και λάθος διεύθυνση, πήρα τηλέφωνο να το επισημάνω αλλά δε νομίζω να αλλαξε κάτι. 2
basilis_k6 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:44 μμ 16 λεπτά πριν, animor είπε Η τελευταία απογραφή ήταν και λίγο ο,τι να ναι καθώς λόγω πανδημίας την έκανες μόνος σου, αν μπορούσες και ήθελες, κι αν όχι ίσως να σε επισκεπτόταν κάποιος, αν του άνοιγες. Εγω την ειχα κάνει και μετά είδα ότι ο απογραφέας δήλωσε ο,τι να ναι, μέχρι και λάθος διεύθυνση, πήρα τηλέφωνο να το επισημάνω αλλά δε νομίζω να αλλαξε κάτι. Σωστά Την τελευταια απογραφη δεν αξιζει να την λαμβανεις και πολυ υποψιν σου.
VonLoutsos Δημοσ. Δευτέρα στις 05:49 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:49 μμ 2 hours ago, animor said: Η τελευταία απογραφή ήταν και λίγο ο,τι να ναι καθώς λόγω πανδημίας την έκανες μόνος σου, αν μπορούσες και ήθελες, κι αν όχι ίσως να σε επισκεπτόταν κάποιος, αν του άνοιγες. Εγω την ειχα κάνει και μετά είδα ότι ο απογραφέας δήλωσε ο,τι να ναι, μέχρι και λάθος διεύθυνση, πήρα τηλέφωνο να το επισημάνω αλλά δε νομίζω να αλλαξε κάτι. Αν θυμάμαι καλά, δεν μπορούσες να την κάνεις μόνος σου αν δεν είχες τους κωδικούς που έπρεπε να σου αφήσει ο απογραφέας. Δηλαδή πρώτα πέρναγε ο απογραφέας και άφηνε τους κωδικούς και μετά έμπαινες εσύ στην παλτφόρμα και έκανες την απογραφή σου. Σε σπίτια που εβλεπες οτι όντως δεν είχαν κάνει απογραφή (κυρίως γιατί είτε ήταν εξοχικές κατοικίες, κλειστά διαμερίσματα κτλ) δινοταν η δυνατοτητα στον απογραφέα να βάλει ενδεικτικά για την κατοικία (είτε ρωτόντας γειτονες) είτε από ότι έκρινε ο ίδιος, αν μπορούσε να αλλάξει αυτά που είχε καταχωρήσει δεν το θυμάμαι. Πάντως τότε πολλοί δεν δέχονταν γιατί είχαν τον φόβο μην ξέρει πόσα τμ/δωματια έχει η ΕΛΣΤΑΤ/Κράτος και τους στειλουν μετανάστες, είτε γιατί είχαν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα και ότι άλλο φανταστεί ο καθένας.
mariosnik_ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:18 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:18 μμ (επεξεργασμένο) Μια χαρά ήταν η απογραφή του 2021 αν και διεξήχθη με τρομερές δυσκολίες ή για να το θέσω κι αλλιώς, ότι σφάλματα και προβλήματα έχει η κάθε απογραφή στην Ελλάδα, τα ίδια σφάλματα και προβλήματα παρουσίασε και η απογραφή του 2021. Δεν υπάρχει αξιόπιστη και λιγότερο αξιόπιστη απογραφή. Όταν μπαίνεις στην διαδικασία να καταμετρήσεις πληθυσμούς χωρών και σε μεγαλη κλίμακα, η διαδικασία βρίσκεται αντιμέτωπη με σφάλματα που θα τα συναντήσεις οπουδήποτε στον πλανήτη. Σε κάποιες χώρες τα σφάλματα αυτά μειώνονται λόγω καλύτερης οργάνωσης και μεθοδολογίας, ενώ σε άλλες αυξάνονται. Παρόλα αυτά, η απογραφή καταλήγει σε έναν ακέραιο αριθμό, το κράτος και η κοινωνία τον δέχεται ως έχει, τα υπόλοιπα αφορούν τους στατιστικολόγους και τους ερευνητές. Επεξ/σία Δευτέρα στις 06:20 μμ από mariosnik_ 2
ekrepali Δημοσ. Δευτέρα στις 06:21 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:21 μμ 22 minutes ago, VonLoutsos said: Πάντως τότε πολλοί δεν δέχονταν γιατί είχαν τον φόβο μην ξέρει πόσα τμ/δωματια έχει η ΕΛΣΤΑΤ/Κράτος και τους στειλουν μετανάστες, είτε γιατί είχαν κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα και ότι άλλο φανταστεί ο καθένας. Spoiler Υπήρχαν όντως πολλές προσωπικές ερωτήσεις... που δουλεύεις, τι μόρφωση έχεις, πότε είναι χτισμένο το σπίτι, πόσα δωμάτια έχει, αν έχει καζανάκι, μπανιέρα κλπ... 😆 Κάποιοι δε τα συμπλήρωσαν γιατί θεώρησαν ότι παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα. Άλλοι απλά δεν είχαν χρόνο να απαντήσουν σε τόσες ηλίθιες ερωτήσεις. Εμένα με αγκάρεψαν 4 άτομα απ'την οικογένεια να κάνω τα δικά τους, μετά έκανα και του παππού γιατί τον είχε πρήξει η απογραφέας... τον είχε ταράξει στα τηλέφωνα.
VonLoutsos Δημοσ. Δευτέρα στις 06:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:34 μμ 5 minutes ago, ekrepali said: Hide contents Υπήρχαν όντως πολλές προσωπικές ερωτήσεις... που δουλεύεις, τι μόρφωση έχεις, πότε είναι χτισμένο το σπίτι, πόσα δωμάτια έχει, αν έχει καζανάκι, μπανιέρα κλπ... 😆 Κάποιοι δε τα συμπλήρωσαν γιατί θεώρησαν ότι παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα. Άλλοι απλά δεν είχαν χρόνο να απαντήσουν σε τόσες ηλίθιες ερωτήσεις. Εμένα με αγκάρεψαν 4 άτομα απ'την οικογένεια να κάνω τα δικά τους, μετά έκανα και του παππού γιατί τον είχε πρήξει η απογραφέας... τον είχε ταράξει στα τηλέφωνα. Αν σκεφτείς πως ο απογραφέας πληρωνόταν ανά κατοικία αφού είδε παππού διαθέσιμο (θα της είπε μην ανησυχείς θα την κάνουν τα παιδιά μου) χώθηκε. Αλλιώς θα πήγαινε με τον παραδοσιακό τρόπο να συμπληρώσει αυτή απο τον παππού τα στοιχεία και να τα περάσει μετά στον υπολογιστή. Πάντως σου φαίνεται αστείο αυτό με το καζανάκι/μπανιέρα αλλά υπάρχουν σε χωριά ακόμα ελάχιστα σπίτια με τουαλέτα εκτός σπιτιου.
mariosnik_ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:39 μμ 1 ώρα πριν, ekrepali είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Υπήρχαν όντως πολλές προσωπικές ερωτήσεις... που δουλεύεις, τι μόρφωση έχεις, πότε είναι χτισμένο το σπίτι, πόσα δωμάτια έχει, αν έχει καζανάκι, μπανιέρα κλπ... 😆 Κάποιοι δε τα συμπλήρωσαν γιατί θεώρησαν ότι παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα. Άλλοι απλά δεν είχαν χρόνο να απαντήσουν σε τόσες ηλίθιες ερωτήσεις. Εμένα με αγκάρεψαν 4 άτομα απ'την οικογένεια να κάνω τα δικά τους, μετά έκανα και του παππού γιατί τον είχε πρήξει η απογραφέας... τον είχε ταράξει στα τηλέφωνα. Και κάτι άλλες απίστευτα σπαστικές ερωτήσεις που θυμάμαι επειδή έκανα εγώ τόσο δικό μου όσο και της μητέρας μου μέσω του υπολογιστή. Ερωτήσεις που αναλωνοντουσαν στα μέρη που έζησες παλαιότερα και που είχες μόνιμη κατοικία. Αν ζεις στο μέρος που γεννήθηκες, αν ήσουν στο ίδιο μέρος ως ενήλικος η όταν απέκτησες παιδί, ποτε έφυγες από το τάδε μέρος αφού είχες αποκτήσει παιδί και κάτι άλλα που μου είχαν σπάσει τα νευρα. Η μάνα μου από το μέρος που γεννήθηκε μέχρι το μέρος που μένει τώρα έχει αλλάξει 5 περιοχές ενώ σε κάποιες επειδή είχαμε 2 σπίτια έφευγε, γυρνούσε μετα απο χρονια και πήγαινε ξανά. Τέλος πάντων, ένα τσίρκο το όλο θέμα, αλλά για να τα ρωτάνε, θα υπήρχε κάποιος λόγος στατιστικός.
Free Bird Δημοσ. Δευτέρα στις 08:49 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:49 μμ Η απογραφή του πληθυσμού γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Η τελευταία έγινε το 2021. Τα στοιχεία είναι διαθλεσιμα στην ΕΛΣΤΑΤ https://www.statistics.gr/2021-census-pop-hous
Nabuko Δημοσ. Δευτέρα στις 08:54 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:54 μμ (επεξεργασμένο) Πότε έγινε η τελευταία απογραφή στην Ελλάδα; Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:58 μμ από Nabuko
gokuthelegend Δημοσ. Δευτέρα στις 09:45 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:45 μμ Είχε γίνει αρκετός ντόρος το 2021, που ήσουν τότε; δεν πρόσεχες; Ακόμη και ανήλικος να ήσουν σίγουρα θα είχες ακούσει κάτι από γονείς, γείτονες ή καθηγητές και συμμαθητές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις