Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους. Δεν θυμάμαι να έχω ξαναγράψει στο Auto&Moto αλλά μετά από 19 χρόνια με το πιστό μου Mazda3 ήρθε η ώρα να αναζητήσω κάτι άλλο, μτχ λόγω οικονομικών.

Edit: προσέθεσα και τα Χανιά στην αρχική ερώτηση για Ηράκλειο.

Υπάρχουν κάποια μοντέλα που με ενδιαφέρουν, κυρίως Ηράκλειο και Χανιά, ενώ εγώ βρίσκομαι Λασίθι. Ξέρουμε κάποιον που να κάνει αναλυτικό έλεγχο σε μεταχειρισμένα στις πόλεις αυτές? Ιδανικά να πηγαίνει εκείνος αντί να πρέπει να του το πάνε, επειδή δεν ξέρω αν πχ την ημέρα που θα πάω για test drive θα μπορει κι ο άλλος να του το πας για έλεγχο, οπότε το κύριο "αγχος" μου είναι ο προγραμματισμός των διαδρομών.

Το Car.gr δεν έχει κάποια λίστα πχ με όλους τους συνεργαζόμενους, και πρέπει να πιάσω αναζήτηση σε έναν-έναν τους πολλούς ΤΚ να δω τι επιλογές μου δινει, ενώ κάποιοι λίγοι που βρήκα κάνουν κυρίως "οπτικούς" ελέγχους για 40-50€... Η κύρια λύση που έχω στο μυαλό μου είναι οι αντιπροσωπείες αν δεν βρω κάτι άλλο. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Marcos_Aurilius
Δημοσ.
10 minutes ago, bill999r said:

Κατευθείαν εκεί, δεν χρειάζεται να ψάξεις κάτι άλλο.

Ρώτησα για την περίπτωση που η αντιπροσωπεία αργήσει, ή δεν βολεύει να τους παω εγώ το αυτοκίνητο.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ. Τα ΚΤΕΟ ελέγχουν όμως πολύ λίγα πραγματάκια μηχανικά, ή κάνω λάθος? Επειδή βλέπω τις κανονικές εταιρείες ελέγχων και τσεκάρουν πολλά σημεία (αναλόγως πακέτου βεβαίως).

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Έλεγχος μεταχειρισμένου Ηράκλειο/Χανιά?
Δημοσ.
Στις 14/7/2025 στις 11:47 ΠΜ, Marcos_Aurilius είπε

Ευχαριστώ. Τα ΚΤΕΟ ελέγχουν όμως πολύ λίγα πραγματάκια μηχανικά, ή κάνω λάθος? Επειδή βλέπω τις κανονικές εταιρείες ελέγχων και τσεκάρουν πολλά σημεία (αναλόγως πακέτου βεβαίως).

Απ' όσο ξέρω ναι. Θα σου δούνε τα αμορτισέρ, το σύστημα διεύθυνσης, τα καυσαέρια, τπτ ελαστικά σε τι κατάσταση είναι, φρένα, χειρόφρενο. Για να φανταστείς πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους, με ρημαγμένα ημίμπαρα, πέρασα ΚΤΕΟ. Περίμενα να μου πούνε τίποτα....Όποτε κοίταξα για μεταχειρισμένο αλλά και στο δικό μου μια φορά το χρόνο, κοιτάω τη συμπίεση. Δεν είναι τπτ. Βάζει ο μάστορας ένα μαραφέτι (μανόμετρο πρέπει να είναι) στον κύλινδρο, γυρνάς τη μίζα και βλέπει ο μάστορας τη συμπίεση στον κύλινδρο. 

Δημοσ.
4 hours ago, alex89 said:

Απ' όσο ξέρω ναι. Θα σου δούνε τα αμορτισέρ, το σύστημα διεύθυνσης, τα καυσαέρια, τπτ ελαστικά σε τι κατάσταση είναι, φρένα, χειρόφρενο. Για να φανταστείς πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους, με ρημαγμένα ημίμπαρα, πέρασα ΚΤΕΟ. Περίμενα να μου πούνε τίποτα....Όποτε κοίταξα για μεταχειρισμένο αλλά και στο δικό μου μια φορά το χρόνο, κοιτάω τη συμπίεση. Δεν είναι τπτ. Βάζει ο μάστορας ένα μαραφέτι (μανόμετρο πρέπει να είναι) στον κύλινδρο, γυρνάς τη μίζα και βλέπει ο μάστορας τη συμπίεση στον κύλινδρο. 

Φροντίζοντας πρώτα να μη πηγαίνει καύσιμο στον κινητήρα κατά το τεστ > απόμονωση αντλίας καυσίμου κ μπεκ.

Δημοσ.

Ξέρω πολύ καλό μάστορα στο Ηράκλειο, τον οποίο και εμπιστευόμουν απόλυτα όσο έμενα εκεί, αλλά δεν έχω ιδέα αν αναλαμβάνει αυτό που θες. Αν θέλεις στείλε μου να σου πω ποιος είναι να του κάνεις ένα τηλέφωνο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...