dimlevi Δημοσ. 14 Ιουλίου Δημοσ. 14 Ιουλίου Γεια σας, Αντιμετωπίζω ένα μικρό δίλημμα και θα ήθελα τη γνώμη σας. Αυτή τη στιγμή έχω ένα ASUS ROG 17” (Ryzen 7 6800H / 64GB RAM / 2TB SSD / RTX 3060 / FHD IPS), αλλά ζυγίζει περίπου 2.9kg και αρχίζω να νιώθω ότι είναι υπερβολικά ογκώδες για καθημερινή χρήση αν και 90% το χρησιμοποιώ στο σπίτι, σαν σταθερό υπολογιστή. (Δεν έχω άλλο PC στο σπίτι, μόνο αυτό το laptop.) Σκέφτομαι να το αλλάξω με κάτι πιο φορητό και με καλύτερη αυτονομία μπαταρίας. Μου έχει τραβήξει την προσοχή το Surface Laptop 7, κυρίως λόγω του κομψού design, του χαμηλότερου βάρους και της καλής διάρκειας μπαταρίας. Ξέρω ότι δεν είναι gaming machine, αλλά δεν παίζω βαριά παιχνίδια σε PC. Περιστασιακά παίζω PUBG, Last Epoch, Hades, αλλά κυρίως χρησιμοποιώ το Switch 2 και το PS5 για gaming. Μου αρέσει όμως η ιδέα να μπορώ να παίρνω τα παιχνίδια μαζί μου, οπότε σκέφτομαι να αγοράσω ένα Legion Go αργότερα. Η ερώτησή μου είναι: Αξίζει να πουλήσω το ASUS και να αλλάξω στο Surface; Ο προϋπολογισμός μου είναι γύρω στα €1300, και το μόνο Surface Laptop 7 που βρίσκω σ’ αυτή την τιμή είναι το 15” μοντέλο με 16GB RAM και 512GB SSD (Snapdragon X Elite). Θα ήταν αυτό μια καλή ανταλλαγή για μεγαλύτερη φορητότητα και διάρκεια μπαταρίας, ακόμα κι αν σημαίνει ότι θα χάσω λίγη από την απόδοση;
chvnce Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου Για μένα, δεν είναι καλή ιδέα ν' αφήσεις ένα καλό λάπτοπ και να πας σε κάτι πιο περιοριστικό. Να πω ότι υπήρχε πχ ένας σταθερός, οκ. Αλλά, στηρίζεσαι μόνο στο λάπτοπ που έχεις. Θεωρώ πως χρειάζεται ένα καλό λάπτοπ, καίτοι δεν μας είπες τι απαιτήσεις έχεις επαγγελματικά - πέρα από το περιστασιακό gaming στον ελεύθερο χρόνο σου. Κι αφού κατά 90% μένει στο σπίτι, είναι μικρό το πρόβλημα της φορητότητας. Κάνεις λιγάκι υπομονή, γι' αυτές τις λίγες φορές που θα το χρειαστείς εκτός σπιτιού. Όχι; Όσο για τα παιχνίδια, μια χαρά το Legion Go. Ίσως να έριχνες εκεί τα χρήματά σου εξ αρχής, και να μην κάνεις εκπτώσεις για λάπτοπ, που ουσιαστικά είναι το βασικό σου μέσο. Έτσι το βλέπω εγώ, τουλάχιστον.
hawkpilot Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου 14 hours ago, dimlevi said: ... Ο προϋπολογισμός μου είναι γύρω στα €1300, και το μόνο Surface Laptop 7 που βρίσκω σ’ αυτή την τιμή είναι το 15” μοντέλο με 16GB RAM και 512GB SSD (Snapdragon X Elite). ... Προσοχή στα laptop με επεξεργαστές ARM. Υπάρχουν ακόμα θέματα ασυμβατότητας κυρίως με drivers αλλά και παιχνίδια. Είναι εξαιρετικά για δουλειά γραφείου με πάρα πολύ καλή αυτονομία (>10 ώρες). Επίσης, η μνήμη δεν αναβαθμίζεται και επειδή χρησιμοποιείται και από την κάρτα γραφικών, καλό θα ήταν να πας σε 32GB.
dimlevi Δημοσ. 15 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, hawkpilot είπε Προσοχή στα laptop με επεξεργαστές ARM. Υπάρχουν ακόμα θέματα ασυμβατότητας κυρίως με drivers αλλά και παιχνίδια. Είναι εξαιρετικά για δουλειά γραφείου με πάρα πολύ καλή αυτονομία (>10 ώρες). Επίσης, η μνήμη δεν αναβαθμίζεται και επειδή χρησιμοποιείται και από την κάρτα γραφικών, καλό θα ήταν να πας σε 32GB. 49 λεπτά πριν, chvnce είπε Για μένα, δεν είναι καλή ιδέα ν' αφήσεις ένα καλό λάπτοπ και να πας σε κάτι πιο περιοριστικό. Να πω ότι υπήρχε πχ ένας σταθερός, οκ. Αλλά, στηρίζεσαι μόνο στο λάπτοπ που έχεις. Θεωρώ πως χρειάζεται ένα καλό λάπτοπ, καίτοι δεν μας είπες τι απαιτήσεις έχεις επαγγελματικά - πέρα από το περιστασιακό gaming στον ελεύθερο χρόνο σου. Κι αφού κατά 90% μένει στο σπίτι, είναι μικρό το πρόβλημα της φορητότητας. Κάνεις λιγάκι υπομονή, γι' αυτές τις λίγες φορές που θα το χρειαστείς εκτός σπιτιού. Όχι; Όσο για τα παιχνίδια, μια χαρά το Legion Go. Ίσως να έριχνες εκεί τα χρήματά σου εξ αρχής, και να μην κάνεις εκπτώσεις για λάπτοπ, που ουσιαστικά είναι το βασικό σου μέσο. Έτσι το βλέπω εγώ, τουλάχιστον. το θεμα ειναι οτι το 32gb ειναι εκτος budget παει κοντα στα 2k που δε παιζει να τα δωσω. Μια αλλη επιλογη που σκεφτηκα ειναι να παρω απλα το surface pro για ταξιδια κλπ και να κρατησω το λαπτοπ. Επαγγελματικα δε χρησιμοποιω κατι συγκεκριμενο γιατι εχω pc που μου εχει δωσει η εταιρια . Για το legion go περιμενω να βγει το 2 και θα αποφασισω. Επεξ/σία 15 Ιουλίου από dimlevi
hawkpilot Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου Quote το θεμα ειναι οτι το 32gb ειναι εκτος budget παει κοντα στα 2k που δε παιζει να τα δωσω. Αυτό δε σου κάνει?
chvnce Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου 4 ώρες πριν, dimlevi είπε το θεμα ειναι οτι το 32gb ειναι εκτος budget παει κοντα στα 2k που δε παιζει να τα δωσω. Μια αλλη επιλογη που σκεφτηκα ειναι να παρω απλα το surface pro για ταξιδια κλπ και να κρατησω το λαπτοπ. Επαγγελματικα δε χρησιμοποιω κατι συγκεκριμενο γιατι εχω pc που μου εχει δωσει η εταιρια . Για το legion go περιμενω να βγει το 2 και θα αποφασισω. Εφόσον οι απαιτήσεις σου είναι απλούστερες και δεν θα κάνεις βαριά χρήση, μπορείς να δώσεις τον Asus. Είναι υπερβολή να κρατήσεις το λάπτοπ και να πας σε έξτρα. Μιλώντας πάντα για το αν σου είναι τόσο πρόβλημα στη φορητότητα. Αν είναι έτσι, πας σε ένα πιο ελαφρύ λάπτοπ, που να είναι αποδεκτό και σε casual gaming. Θυσιάζοντας ίσως την αυτονομία. Δεν θα βρεις εύκολα κάτι που να τα συνδυάζει όλα άψογα. Και θα το έχεις σπίτι + έξω, ταξίδια. Εξέτασε κι αυτή την επιλογή.
dimlevi Δημοσ. Τρίτη στις 07:51 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 07:51 μμ 40 λεπτά πριν, chvnce είπε Εφόσον οι απαιτήσεις σου είναι απλούστερες και δεν θα κάνεις βαριά χρήση, μπορείς να δώσεις τον Asus. Είναι υπερβολή να κρατήσεις το λάπτοπ και να πας σε έξτρα. Μιλώντας πάντα για το αν σου είναι τόσο πρόβλημα στη φορητότητα. Αν είναι έτσι, πας σε ένα πιο ελαφρύ λάπτοπ, που να είναι αποδεκτό και σε casual gaming. Θυσιάζοντας ίσως την αυτονομία. Δεν θα βρεις εύκολα κάτι που να τα συνδυάζει όλα άψογα. Και θα το έχεις σπίτι + έξω, ταξίδια. Εξέτασε κι αυτή την επιλογή. σε πτησεις το σκεφτομαι οταν θα θελω να δω καμια ταινια να ακουμπαει το 17ιντσο στο τραπεζακι
chvnce Δημοσ. Τρίτη στις 08:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:36 μμ 44 λεπτά πριν, dimlevi είπε σε πτησεις το σκεφτομαι οταν θα θελω να δω καμια ταινια να ακουμπαει το 17ιντσο στο τραπεζακι lol Ναι, είναι θηριάκι, το άτιμο. Μπορεί να εξυπηρετήσει ένα κινητό, ένα τάμπλετ και, τέλος, ένα νέο λάπτοπ. Μια λύση ενδεχομένως να βολεύει στο ένα αλλά όχι στο άλλο. Εσύ ξέρεις τις ανάγκες και τις συνήθειές σου, οπότε αποφασίζεις ανάλογα. 🙂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα