Προς το περιεχόμενο

Tray

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από micos000,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά γειά σας. Έχω μια απορία. Όταν κάτι πωλείται και φέρει τίτλο tray από ό,τι έχω καταλάβει δεν έρχεται με την ψήκτρα του. Μήπως σημαίνει όμως ότι είναι και μεταχειρισμένος ο επεξεργαστής;

Επεξ/σία από grenable
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, grenable είπε

Μήπως σημαίνει όμως ότι είναι και μεταχειρισμένος ο επεξεργαστής;

Όχι. Μόνο ότι δεν περιλαμβάνει ψήκτρα και δεν έχει κουτί.

Spoiler

Boxed processors offer the advantage of convenience as they come with a stock cooler, making them suitable for most users. On the other hand, tray processors are sold in bulk to manufacturers and retailers, offering cost benefits but without packaging or a fan.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Micos σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου. Κοίταξα λίγο στο ίντερνετ, ρώτησα το gpt, τώρα θα μου πεις κάτι έκανες, και το AI μου έβαλε αμφιβολίες, γιατί μου έλεγε ότι όταν είναι tray δεν μπορεις να διασφαλίσεις ότι δεν θα είναι χρησιμοποιημένος. Αλλά κάτι θα ξες εσύ καλύτερα. Όντως σε τιμή έρχεται καλύτερα γιατί ο ίδιος επεξεργαστής με όλα παρελκόμενα έρχεται στα 65 κατι σε γνωστή αλυσίδα , ενώ tray  στα 44.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, grenable είπε

όταν είναι tray δεν μπορεις να διασφαλίσεις ότι δεν θα είναι χρησιμοποιημένος.

Αν πρόσεξες τι γράφει στο spoiler, λέει ότι αυτοί οι επεξεργαστές πωλούνται κυρίως σε oem κατασκευαστές καξ επειδή δεν έχουν κουτί δεν έχουν ούτε ταινία ασφαλείας. Αυτό εννοεί το chatgpt όταν λέει ότι μπορεί να είναι μεταχειρισμενος.

Από εκει και πέρα είναι θέμα προσωπικής επιλογής.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ψύκτρα ειναι μια διαφορά, αλλα οχι πάντα. 

Υπάρχουν αρκετοί box επεξεργαστές, κυρίως οι (μεγάλοι) X της AMD που δεν έχουν ψύκτρα. 

Η βασική και στάνταρ διαφορα tray - box είναι η εγγύηση. 

Οι box πωλούνται ως λιανικη απο τον ιδιο τον κατασκευαστή (δηλ την AMD και την Intel) ο οποίος δινει και 3 χρονια εγγύηση. Ως προϊόν λιανικής είναι συσκευασμένο σε κουτί, εξου και το box. 

Οι tray πωλούνται χοντρικη προς αλλες εταιρειες. Το νόημα ειναι να τους βάλουν οι εταιρείες αυτες σε pc που θα κατασκευασουν και θα πουλήσουν. Όμως πολλές απο αυτες τις εταιρείες τους μεταπωλουν σκετους στον τελικό πελάτη.

Οποτε οι tray δεν έχουν καθόλου εγγυηση απο τον κατασκευαστή (δηλ την AMD και την Intel). Έχουν μονο εγγυηση απο τον μεταπωλητή, δηλαδη απο το καταστημα που θα σου τον πουλήσει. 

Επειδή η AMD και η Intel τους πουλανε χοντρικη σε αλλες εταιρειες, χύμα πανω σε κατι πλαστικά σαν δισκους, εξου και το όνομα tray. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 6
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...