Προς το περιεχόμενο

Build: Gaming PC —> Tv only!!

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από sattack,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προϋποθέσεις:

1)Δεν με ενδιαφέρει το RT

2)Στόχος είναι το 4K/60 και ν αλλαχτεί ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ η κάρτα στα 3 χρόνια! Οπότε κοιτάζω για μητρική που να βγάλει την 5ετια και αν γίνεται ν αντέξει και ο επεξεργαστής!

3) Όπως γράφει και ο τίτλος η σύνδεση θα γίνει αποκλειστικά σε 4K TV. 

4)Το παρακατω κουτί είναι κομπλέ για την 5070ti ;

5) Για σύνδεση με Tv είναι κομπλέ το παρακάτω καλώδιο ή μπορώ να πάω σε κάτι πιο οικονομικό ;

https://www.skroutz.gr/s/26135380/Audioquest-Pearl-48-HDMI-2-1-Cable-HDMI-male-HDMI-male-1m-Black.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Με βάση τα παραπάνω καταλήγω στα παρακάτω κομμάτια. Θα ήθελα τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας αν έχετε να προτείνεται κάτι πιο efficient σε παρόμοιο budget με το δικό μου.

Ryzen 7 9700x cpu

Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti 16GB

Asus TUF GAMING B850-PLUS WIFI Motherboard ATX with AMD AM5 Socket

Corsair PSU RME 1000 W Cybenetics Platinum (plaisio)

Samsung 990 PRO SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

Thermalright Phantom Spirit 120 EVO Dual Fan CPU Cooling with ARGB for AM4/AM5/1200/115x/1700 Socket

NZXT H5 Flow Midi Tower Computer Case with Side Window Black

NZXT F120Q | 120mm Quiet Airflow PC Case Fan (2 τεμάχια) 

Corsair Vengeance 32GB DDR5 με 2 Modules (2x16GB)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- μπορεις να παρεις την MSI Β850 Gaming που ειναι φθηνότερη, αν θέλεις. 

- ο 990 pro ειναι πολυ ακριβός και δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορα απο την διαφημιζομενη γρήγορη ταχύτητα του. Πιο καλα να παρεις μεγαλύτερη χωρητικότητα, 2ΤΒ, από ένα άλλο φθηνότερο μοντέλο. 

- για τα καλώδια  προσωπικά αμφιβάλω αν υπάρχει διαφορα μεταξύ ενος απλου καλωδίου με ενα πανακριβο. 

- το Πλαισιο συνήθως δεν εχει καλές τιμες.  Συνηθως σε αλλα καταστηματα βρίσκεις καλύτερες. 

- η μνήμη ειναι 6400 CL36? Μου φαίνεται πολυ μεγάλο το 36, ακυρώνει την μεγαλύτερη συχνότητα. 

Νομίζω το καλύτερο ειναι 6000 CL30 ή 6400 CL32. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, sattack said:

- μπορεις να παρεις την MSI Β850 Gaming που ειναι φθηνότερη, αν θέλεις. 

- ο 990 pro ειναι πολυ ακριβός και δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορα απο την διαφημιζομενη γρήγορη ταχύτητα του. Πιο καλα να παρεις μεγαλύτερη χωρητικότητα, 2ΤΒ, από ένα άλλο φθηνότερο μοντέλο. 

- για τα καλώδια  προσωπικά αμφιβάλω αν υπάρχει διαφορα μεταξύ ενος απλου καλωδίου με ενα πανακριβο. 

- το Πλαισιο συνήθως δεν εχει καλές τιμες.  Συνηθως σε αλλα καταστηματα βρίσκεις καλύτερες. 

Η 850 υποστηρίζει m2 ssd gen 5 για αργότερα ; Πάντως  σκεφτόμουν και αυτήν. 
https://www.skroutz.gr/s/38675869/MSI-Mag-B650-Tomahawk-WIFI-Motherboard-ATX-with-AMD-AM5-Socket.html?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios

Σε 2TB σκληρό ποιον προτείνεις ;

Πλαισιο έχω βρει μόνο το τροφοδοτικό 50-80 ευρώ κάτω από οπουδήποτε αλλού. Δεν κοιτάω κάτι άλλο από εκεί. :)

Επεξ/σία από Lotof
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Lotof είπε

Η 850 υποστηρίζει m2 ssd gen 5 για αργότερα ; Πάντως  σκεφτόμουν και αυτήν. 
https://www.skroutz.gr/s/38675869/MSI-Mag-B650-Tomahawk-WIFI-Motherboard-ATX-with-AMD-AM5-Socket.html?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios

Aυτη τη μητρική (Β650 Tomahawk) την πήρα κι εγω πριν 7 μηνες. Στα αληθεια την πήρα γιατί εχει 6 sata, που τα ήθελα, αλλιως θα έπαιρνα την πιο φτηνη Gaming. 

Τωρα όμως, αν δεν ήθελα τα 6 sata, ακόμα περισσοτερο δεν θα έδινα τόσα λεφτα για την Tomahawk B650. Ή θα έπαιρνα την Β650 Gaming για πολυ πιο φτηνά, ή στα ιδια περίπου λεφτα θα έπαιρνα την B850 Gaming. Ή κάποια Asrock. 

Eγω είχα κανει ολόκληρο thread οτι τα pcie5.0 σε NVMe και καρτα γραφικων δεν αξιζουν, με την έννοια δεν αξιζουν να τα χρυσόπληρώσει καποιος.

Αν όμως ειναι παρόμοια τιμη, πχ 10Ε αντε 20Ε, γιατι να μην τα εχει? Γι αυτο δεν θα έπαιρνα τωρα πια την B650 Τοmahawk.

56 λεπτά πριν, Lotof είπε

:)

Έχω μείνει λίγο πίσω, και ίσως κάποιος φίλος προτείνει καλύτερους. 

Ισως Teamgroup MP44, ή WD 7100 black

Ή Samsung 990 Evo plus για πιο οικονομικό απο τον pro. Εγω έτυχε και πήρα αυτόν γιατί πέτυχα την προσφορά του amazon.fr  με κάτω από 100Ε. Αλλά στην κανονική τιμή, οκ, υπαρχουν κι άλλες επιλογές. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
58 minutes ago, sattack said:

Aυτη τη μητρική (Β650 Tomahawk) την πήρα κι εγω πριν 7 μηνες. Στα αληθεια την πήρα γιατί εχει 6 sata, που τα ήθελα, αλλιως θα έπαιρνα την πιο φτηνη Gaming. 

Τωρα όμως, αν δεν ήθελα τα 6 sata, ακόμα περισσοτερο δεν θα έδινα τόσα λεφτα για την Tomahawk B650. Ή θα έπαιρνα την Β650 Gaming για πολυ πιο φτηνά, ή στα ιδια περίπου λεφτα θα έπαιρνα την B850 Gaming. Ή κάποια Asrock. 

Eγω είχα κανει ολόκληρο thread οτι τα pcie5.0 σε NVMe και καρτα γραφικων δεν αξιζουν, με την έννοια δεν αξιζουν να τα χρυσόπληρώσει καποιος.

Αν όμως ειναι παρόμοια τιμη, πχ 10Ε αντε 20Ε, γιατι να μην τα εχει? Γι αυτο δεν θα έπαιρνα τωρα πια την B650 Τοmahawk.

Ή Samsung 990 Evo plus για πιο οικονομικό απο τον pro. Εγω έτυχε και πήρα αυτόν γιατί πέτυχα την προσφορά του amazon.fr  με κάτω από 100Ε. Αλλά στην κανονική τιμή, οκ, υπαρχουν κι άλλες επιλογές. 

Σε ψηκτρα / mid tower κουτί έχεις κάτι καλύτερο από αυτό που βρήκα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Lotof είπε

Σε ψηκτρα / mid tower κουτί έχεις κάτι καλύτερο από αυτό που βρήκα ;

Για ψύκτρες, μέχρι τωρα είχαμε σαν μπούσουλα: 

- την Αrctic Freezer 36 για φθηνή και καλή.

- την Thermalright Peerless Assassin για πιο ακριβή ας πουμε τοπ (η Phantom Spirit λενε ειναι λιγο πιο αθορυβη? Εξαρτάται και απο τα χρηματα. Εγω για αθόρυβη πήρα την ακόμα πιο ακριβή Noctua D15 , αλλά σε "μεταχειρισμένη" απο amazon.de)

- και προσφατα ο @topos γράφει για την ΒeQuiet Pure Rock 3 οτι ειναι εξίσου τοπ και λίγο πιο φθηνη. 

Για κουτιά δεν ξερω να πω. Είναι και προσωπικό γουστο, ειναι και τι θες να χωράει. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Lotof said:

Προϋποθέσεις:

1)Δεν με ενδιαφέρει το RT

2)Στόχος είναι το 4K/60 και ν αλλαχτεί ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ η κάρτα στα 3 χρόνια! Οπότε κοιτάζω για μητρική που να βγάλει την 5ετια και αν γίνεται ν αντέξει και ο επεξεργαστής!

3) Όπως γράφει και ο τίτλος η σύνδεση θα γίνει αποκλειστικά σε 4K TV. 

4)Το παρακατω κουτί είναι κομπλέ για την 5070ti ;

5) Για σύνδεση με Tv είναι κομπλέ το παρακάτω καλώδιο ή μπορώ να πάω σε κάτι πιο οικονομικό ;

https://www.skroutz.gr/s/26135380/Audioquest-Pearl-48-HDMI-2-1-Cable-HDMI-male-HDMI-male-1m-Black.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Με βάση τα παραπάνω καταλήγω στα παρακάτω κομμάτια. Θα ήθελα τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας αν έχετε να προτείνεται κάτι πιο efficient σε παρόμοιο budget με το δικό μου.

Ryzen 7 9700x cpu

Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti 16GB

Asus TUF GAMING B850-PLUS WIFI Motherboard ATX with AMD AM5 Socket

Corsair PSU RME 1000 W Cybenetics Platinum (plaisio)

Samsung 990 PRO SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

Thermalright Phantom Spirit 120 EVO Dual Fan CPU Cooling with ARGB for AM4/AM5/1200/115x/1700 Socket

NZXT H5 Flow Midi Tower Computer Case with Side Window Black

NZXT F120Q | 120mm Quiet Airflow PC Case Fan (2 τεμάχια) 

Corsair Vengeance 32GB DDR5 με 2 Modules (2x16GB)

Οτι ειπε ο sattack + εμενα μου φαινετε πολυ ακριβη η phantom spirit evo στα ~80 ευρω (εχω την ιδια) .Θα προτιμουσα την Be Quiet Pure Rock Pro 3 με τα ~μισα χρηματα

Ειναι εφαμιλλες και τον 9700x τον εχουν ευκολοτατα.

Μην πας να δωσεις 45 ευρω για καλωδιο-ειδικα εαν το θες μονο 1μ), θα σου ελεγα δοκιμασε με κανενα που ηδη εχεις η εναλλακτικα παρε καποιο που να αναφερει 4κ 60hz (λογικα παραπανω δεν θα υποστηριζει κ η tv σου).  π.χ αυτο που ειναι κ "ημιγνωστο"

Εαν υποστηριζει παραπανω hz η tv

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Τελικά αποφάσισα να πάω σε υδροψυξη. 

Έχετε να μου προτείνετε mid tower για να έχει χώρο για υδροψυξη με 2-3 ανεμιστήρες ώστε να μπει πάνω στον επεξεργαστή ;

• Λύση
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Lotof είπε

Τελικά αποφάσισα να πάω σε υδροψυξη. 

Πως και το αποφάσεις αυτο? 

Ο 9700X δεν εχει τιποτα μεγάλη κατανάλωση θερμότητας, αντίθετα έχει από τις μικρότερες που υπαρχουν σε cpu. 

Aκόμα και η Arctic Freezer των 30Ε τον καλύπτει άνετα. 

Για τις υδροψυξεις λένε ότι ίσως και πιο πολύ θόρυβο να κανουν απο μια ήσυχη αεροψυξη. Και δεν θα εχεις να ανησυχείς για διαρροές κλπ. 

Για αυτό μου κάνει εντύπωση πώς αποφάσισες για pc σε σαλόνι με πολυ "κρυο" cpu να πας σε υδροψυξη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, sattack said:

Πως και το αποφάσεις αυτο? 

Ο 9700X δεν εχει τιποτα μεγάλη κατανάλωση θερμότητας, αντίθετα έχει από τις μικρότερες που υπαρχουν σε cpu. 

Aκόμα και η Arctic Freezer των 30Ε τον καλύπτει άνετα. 

Για τις υδροψυξεις λένε ότι ίσως και πιο πολύ θόρυβο να κανουν απο μια ήσυχη αεροψυξη. Και δεν θα εχεις να ανησυχείς για διαρροές κλπ. 

Για αυτό μου κάνει εντύπωση πώς αποφάσισες για pc σε σαλόνι με πολυ "κρυο" cpu να πας σε υδροψυξη. 

Kαι εγω το ιδιο πιστευω,

Γενικα οι καλες αεροψυκτρες την παλευουν μεχρι ~210 watt,και ειναι περιπου εφαμιλλες με default aio 240.

Εσενα ο 9700x ειναι 65watt, αντε πες του ενεργοποιεις και pbo. παλι εισαι στην ~μιση δυναμικη της αεροψυκτρας.

Σε καθε περιπτωση εισαι υπερκαλυμμενος κ δεν σε μπερδευει και με το κουτι.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sattack είπε

- για τα καλώδια  προσωπικά αμφιβάλω αν υπάρχει διαφορα μεταξύ ενος απλου καλωδίου με ενα πανακριβο

Yπαρχει! Στις μετρησεις με οργανα ακριβειας,ισως. Στην πραξη κανεις δεν θα καταλαβει κατι ειτε προκειται για καλωδιο ηχου η εικονας. Ομηρικες συζητησεις και αντιπαραθεσεις για χρονια στα διαφορα σαιτ, για βαθμους καθαροτητας χαλκου κτλ. Ακομα και αγωγους απο χρυσο να εχει το καλωδιο, μονο ψυχολογικα θα νομιζεις οτι ακους η βλεπεις κατι περισσοτερο. (αφου θαχεις ξοδεψει μια περιουσια για καλωδια) θα πιστεψεις οτι εχεις και καλυτερα αποτελεσματα.

Ενταξει ναχει μια σχετικα καλη μονωση το καλωδιο, ιδιως αν ειναι διπλα διπλα με καλωδιο ρευματος. Μην παρετε καλωδιο των 5Ε αλλα και τα 45 ειναι υπερβολη. Ενα καλωδιο 10-15 Ε μια χαρα θα ειναι. Η ungreen ειναι μια σχετικα καλη εταιρεια καλωδιων

• Like 2
Δημοσ.

Στα περισσότερα που έχουν αναφερθεί, συμφωνώ και εγώ. Αλλά θα κάνω μια παρατήρηση όσον αφορά το cpu.

Αφού η χρήση είναι καθαρά 4k, δε βρίσκω πολύ νόημα στον 9700x στη τιμή που έχει.
Μπορείς είτε να πας στον 9600x για να γλυτώσεις κάποια λευτά που θα μπορούσες να βάλεις σε μια καλύτερη υλοποίηση GPU ας πούμε, με μηδαμινή διαφορά σε επιδόσεις gaming, είτε να ανέβεις λίγο ακόμη και να πάρεις 7800x3d που έχει πέσει πλέον στα 340-350.

Προσωπικά θα πήγαινα στον 7800x3d με τις τιμές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

• Like 3
Δημοσ.
On 16/07/2025 at 11:58, sattack said:

Aυτην εδω την μητρικη λες?

https://www.skroutz.gr/s/58252782/MSI-B850-GAMING-PLUS-WIFI-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html

On 16/07/2025 at 21:03, flikifloki said:

Στα περισσότερα που έχουν αναφερθεί, συμφωνώ και εγώ. Αλλά θα κάνω μια παρατήρηση όσον αφορά το cpu.

Αφού η χρήση είναι καθαρά 4k, δε βρίσκω πολύ νόημα στον 9700x στη τιμή που έχει.
Μπορείς είτε να πας στον 9600x για να γλυτώσεις κάποια λευτά που θα μπορούσες να βάλεις σε μια καλύτερη υλοποίηση GPU ας πούμε, με μηδαμινή διαφορά σε επιδόσεις gaming, είτε να ανέβεις λίγο ακόμη και να πάρεις 7800x3d που έχει πέσει πλέον στα 340-350.

Προσωπικά θα πήγαινα στον 7800x3d με τις τιμές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Για τον 7800 θα ειμαι κομπλε με Pure Rock Pro 3?

https://www.skroutz.gr/s/59291308/Be-Quiet-Pure-Rock-Pro-3-PSyktra-Epexergasti-Diplou-Anemistira-gia-Socket-AM4-AM5-1200-115x-1700-Asimi.html

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Lotof είπε

Nαι, βγαινει 40-50Ε φτηνότερα απο την Asus, σωστά? 

Σίγουρα ότι θέλεις παίρνεις, είναι και θέμα γούστου, απλώς συζήτηση κάνουμε, αν πχ δεν υπάρχει καμμία σημαντική διαφορά σε κάποιο εξάρτημα, κάνει κάποιος λίγο οικονομία και ίσως βάζει τη διαφορά υπέρ cpu ή gpu.

Nομίζω ήταν πετυχημένη η παρατήρηση για τον 7800Χ3D. 

Ο @topos που προτείνει αυτήν την ψυκτρα την θεωρεί τοπ. Οπότε δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα. Μάλλον θα το επιβεβαιώσει και ο ίδιος! 

• Like 1
Δημοσ.
34 minutes ago, sattack said:

Nαι, βγαινει 40-50Ε φτηνότερα απο την Asus, σωστά? 

Σίγουρα ότι θέλεις παίρνεις, είναι και θέμα γούστου, απλώς συζήτηση κάνουμε, αν πχ δεν υπάρχει καμμία σημαντική διαφορά σε κάποιο εξάρτημα, κάνει κάποιος λίγο οικονομία και ίσως βάζει τη διαφορά υπέρ cpu ή gpu.

Nομίζω ήταν πετυχημένη η παρατήρηση για τον 7800Χ3D. 

Ο @topos που προτείνει αυτήν την ψυκτρα την θεωρεί τοπ. Οπότε δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα. Μάλλον θα το επιβεβαιώσει και ο ίδιος! 

Για τις μνήμες που μου λες να κατέβω σε CL32.... εχω βρει τις CL36 σε καλύτερη τιμή. Επειδη δεν γνωριζω απο τα τεχνικά θα εχω θεμα με τις 36 και καλύτερα να παω σε 32 η 30?

https://gadgetmart.gr/shop/ddr5-32gb-kit-2x16gb-pc-6400-corsair-vengeance-cmk32gx5m2b6400c36/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...