Jackv Δημοσ. Τετάρτη στις 10:17 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:17 πμ Έχω fiber γραμμή 500mbps. Ο πάροχος μου είναι η vodafone και μου έχει δώσει το power station. Θέλω να χρησιμοποιήσω το router του τίτλου unifi uxg max. Οι ερωτήσεις μου είναι 2 1) Θα με καλύψει τώρα και για διάστημα μερικών ετών; Υπάρχει κάτι άλλο που είναι καλύτερο στην unifi χωρίς να ξεφεύγει σε χρήματα; 2) Πως θα γίνει η σύνδεση; Υπάρχει λόγος να καταργήσω τελείως το router του παρόχου; Σκέφτομαι να το κρατήσω μόνο για voip αλλά μήπως έτσι έχω double nat;Πως μπορώ να το λύσω αυτό; Κοιτάζω μόνο unifi καθώς έχω και άλλα εξαρτήματα της εταιρείας και θέλω να τα διαχειρίζομαι όλα απο τον controller
slaughter Δημοσ. χθες στις 10:55 πμ Δημοσ. χθες στις 10:55 πμ εγώ γλυκοκοίταζα το Dream Router 7. Δεν ξεφεύγει πολύ και έχει και Wifi μέσα. Εγώ πάντα κρατάω το router του Provider για την τηλεφωνία και περνάω όλες τις πόρτες με DMZ στο δικό μου και κάνω το NAT εκεί. Σίγουρα έχει κάποιο overhead αλλά δεν έχω δει κάποιο θέμα.. δεν θέλω να μπλέξω με Bridge Κλπ. εγώ τώρα έχω ένα TP-Link Omada Router και είμαι μια χαρά για την χρήση που του κάνω.. αλλά τα U είναι άλλη φάση τελικά
Jackv Δημοσ. πριν από 20 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δεν με ενδιαφέρει να εχει wifi το router καθώς θα είναι περιττό και θα το κλείσω. Για αυτό κοίταγα τα uxg τα οποία απο ότι βλέπω είναι καλύτερα απο τα ucg καθώς έχουν αντικατασταθεί. Γιατί όχι bridge; Γενικά θέλω να το στήσω και να μην ασχοληθώ ξανά; υπόψιν έχω vpn και διάφορα άλλα τα οποία μπορεί να επηρεαστούν απο το τρόπο που θα στηθεί το όλο σύστημα
LuckyLook245 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 16/7/2025 στις 10:17 ΠΜ, Jackv είπε Έχω fiber γραμμή 500mbps. Ο πάροχος μου είναι η vodafone και μου έχει δώσει το power station. Θέλω να χρησιμοποιήσω το router του τίτλου unifi uxg max. Οι ερωτήσεις μου είναι 2 1) Θα με καλύψει τώρα και για διάστημα μερικών ετών; Υπάρχει κάτι άλλο που είναι καλύτερο στην unifi χωρίς να ξεφεύγει σε χρήματα; 2) Πως θα γίνει η σύνδεση; Υπάρχει λόγος να καταργήσω τελείως το router του παρόχου; Σκέφτομαι να το κρατήσω μόνο για voip αλλά μήπως έτσι έχω double nat;Πως μπορώ να το λύσω αυτό; Κοιτάζω μόνο unifi καθώς έχω και άλλα εξαρτήματα της εταιρείας και θέλω να τα διαχειρίζομαι όλα απο τον controller Oσον αφορα το VoIP αν αποφασίσεις να καταργησεις το router της vodafone (Εχω καταργησει το router της vodafone) To δίκτυο αποτελείται απο Router (asus) (επιπροσθετως το εχω κ ως VPN server κ client), Grandstream για VOIP, smart switch (απαραίτητο κ αυτο για να λειτουργήσει VoIP) Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από LuckyLook245
slaughter Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 16 hours ago, Jackv said: Δεν με ενδιαφέρει να εχει wifi το router καθώς θα είναι περιττό και θα το κλείσω. Για αυτό κοίταγα τα uxg τα οποία απο ότι βλέπω είναι καλύτερα απο τα ucg καθώς έχουν αντικατασταθεί. Γιατί όχι bridge; Γενικά θέλω να το στήσω και να μην ασχοληθώ ξανά; υπόψιν έχω vpn και διάφορα άλλα τα οποία μπορεί να επηρεαστούν απο το τρόπο που θα στηθεί το όλο σύστημα και εγώ έχω VPN & failover WAN και διάφορα άλλα και μια χαρά είναι με τα 2 router.. μην σου πω οτι έχω ενεργοποιημένο και ένα wifi στο Provider router και όσες συσκευές έχουν 2 συνδέσεις έχω βάλει αυτό για δεύτερο στην περίπτωση που κολλήσει το δικό μου router (μου το έκανε ένα asus που είχα.. με το TP-Link δεν έχω ποτέ θέμα). Για το Bridge θα πρέπει να τους πάρεις να σου πουν πως και τι, να δεις τι θα κάνει με την τηλεφωνία κλπ. κ αν κάτι πάει καλά δεν θα μπορείς εύκολα να βγάλεις άκρη αν είναι απο εσένα ή απο αυτούς. το uxg λεει Managed with a CloudKey, Official UniFi Hosting, or UniFi Network Server ενώ το ucg το έχει embedded αν δεν κάνω λάθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα