Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα πάντως είναι η αντοχή και αν το SW θα αξιοποιεί την μεγαλύτερη οθόνη. Αν είναι για να βλέπουμε μεγαλύτερα γράμματα και να κάνουμε copy/paste δεν νομίζω ότι αξίζει. Επίσης σημαντικό η μπαταρία γιατί αν είναι να θες φόρτιση μες την μέρα για μένα είναι μεγάλο μείον. Τέλος, όλο αυτό με τι θυσίες σε άλλο H/W - Thermals θα έρθει;

Η τσάκιση δεν αρκεί. Και να μπει τώρα που η τεχνολογία είναι πιο ώριμη ,  δεν έχει πείσει ότι είναι αρκετά ώριμη για τον πελάτη που θα δώσει ένα σκασμό χρήματα. Πρέπει να παρουσιάσει κάτι που θα κάνει τον πελάτη να πει το χρειάζομαι. Αλλιώς ότι λέω για το Galaxy Fold ισχύει και για την Apple.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, ethereum said:

πολύ δύσκολο να υπάρξει καλύτερη πτύχωση απο αυτή του Flip 7 και του Fold 7 , θα δούμε

Σιγα το δύσκολο.. Άνετα. Είναι εντελώς βέβαιο ότι τόσο η σαμσουνγκ όσο και οι κινέζοι έχουν πολύ καλύτερες υλοποίησεις στα εργαστήρια. Απλώς τα δίνουν λίγο λίγο τις βελτιώσεις ωστε να πουλάνε κάθε χρόνο.  Στα παντα συμβαίνει αυτό. Πχ πιστεύει κανείς ότι αμα ήθελε η σαμσουνγκ δεν έβαζε τις νέες μπαταρίες που βάζουν και οι Κινέζοι, όπου στο ίδιο μέγεθος θα είχε κάπου 6000 μπαταρία αντι για 4400? Αμα τις έβαζε φέτος του χρόνου τι θα άλλαζε ώστε να ξανα αγοράσεις? Θεώρησε ότι έκανε αρκετές βελτιώσεις και θα το πάρει ο κόσμος με μικρή μπαταρία. Του χρόνου που δε θα βγάζεις μέρα, θα ξανα αγοράσεις κατα 95% την ίδια συσκευή απλώς με τη νέα μπαταρία (αλλά πάλι μικρότερη των Κινέζων για να έχει κάτι να βελτιώσει) . Του παραχρονου θα έχεις μικρότερη τσακιση κλπ. Για μια 10ετια θα έχεις μικρόβελτιωσεις. Μέχρι τότε θα έχεις αγοράσει 10 φορές αντί για 1. Το ίδιο κάνει ηδη στις ναυαρχίδες. Λέγεται μάρκετινγκ και δουλεύει άψογα.. 

19 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Το θέμα πάντως είναι η αντοχή και αν το SW θα αξιοποιεί την μεγαλύτερη οθόνη. Αν είναι για να βλέπουμε μεγαλύτερα γράμματα και να κάνουμε copy/paste δεν νομίζω ότι αξίζει. Επίσης σημαντικό η μπαταρία γιατί αν είναι να θες φόρτιση μες την μέρα για μένα είναι μεγάλο μείον. Τέλος, όλο αυτό με τι θυσίες σε άλλο H/W - Thermals θα έρθει;

Η τσάκιση δεν αρκεί. Και να μπει τώρα που η τεχνολογία είναι πιο ώριμη ,  δεν έχει πείσει ότι είναι αρκετά ώριμη για τον πελάτη που θα δώσει ένα σκασμό χρήματα. Πρέπει να παρουσιάσει κάτι που θα κάνει τον πελάτη να πει το χρειάζομαι. Αλλιώς ότι λέω για το Galaxy Fold ισχύει και για την Apple.

Αμα δουλέψεις fold, iPhone αφου προτιμας iPhone, θα πεις πως δούλευα τοσα χρόνια.. Trust me.. Ειδικα αν κάνεις πράγματα ποιο σοβαρά που θες μεγάλη οθονη, πχ video editing, γράψιμο κώδικα με ai κλπ. 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι πάντα ποιο ευαίσθητη, θέλει λίγο παραπάνω προσοχή, αλλά δε χαλάει και για πλακα που λένε ητε κάποιοι άσχετοι ητε χρήστες που πήραν πολύ νωρίς Fold (έως και το 4).

Ειδικά η apple, στο γράφω εγώ που την έχω θάψει σε πολλά, σε θέματα αξιόπιστιας ειναι σε κορυφαίο επίπεδο, δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει fold που θα χαλάει εύκολα γιατί θα της γυρίσει μπούμερανγκ στο brand name που εχει χτίσει. 

Το software ηδη αξιοποιεί ΤΕΛΕΙΑ το hardware στα fold. Οποίος λεει το αντίθετο είναι απλά άσχετος. 2 χρόνια δουλεύω καθημερινα fold 5, κατι ξέρω.  (δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω σε νορμάλ κινητο δωσμου και ναυαρχίδα τσαμπα). 

Το θέμα είναι σε τι τιμή θα το βγάλει η apple, γιατί όσο καλό και να είναι, και τσακιση καθόλου να μη φαίνεται αμα το βγάλει 3500 (καθόλου απίθανο οταν η σαμσουνγκ ξεκινά 2500 - το 512, το 256 δεν το υπολογίζω καν-) θα αφορά ελάχιστοτατους. Το ίδιο συμβαίνει και στα android Fold. Οι τιμές είναι τραγικές. Απλα εκει μπορείς να πάρεις κατι υποδιαίστερο και με 1000 ευρώ. 

Επεξ/σία από oldnew
Δημοσ.

εδω με μια οθονη και φοβομαστε μην σπασει,να βαλουμε 2 τωρα? και να πληρωσουμε και παραπανω για αυτο το αγχος.μαλλον για εταιρικα θα πανε αυτα λογω κινδυνου σπασιματος και χρησης.

Δημοσ.
3 minutes ago, mike15 said:

εδω με μια οθονη και φοβομαστε μην σπασει,να βαλουμε 2 τωρα? και να πληρωσουμε και παραπανω για αυτο το αγχος.μαλλον για εταιρικα θα πανε αυτα λογω κινδυνου σπασιματος και χρησης.

Ε αμα δεν το χρειάζεσαι και για τις δικές σου ανάγκες σου φαίνεται άχρηστο κατσε όπως είσαι. Δεν αναγκάζει κάνεις κανένα να πάρει φολντ, δε θα καταργήθουν τα κλασικά. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα Fold είναι αν σου πέσει και βρει το πάτωμα το μεντεσε. Εκει είναι η αχίλλειος πτέρνα. Λύσεις υπάρχουν, κατι θήκες τεράστιες που καλύπτουν και το μεντεσε, αλλα αμα ειναι να καταφύγεις σε τέτοιες λύσεις και να κουβάλας ενα τούβλο που ουτε σε τσέπη δεν μπαίνει μετά, κατσε σε νορμάλ κινητα. Στα Fold αναλαμβάνεις ενα ρίσκο παραπανω, αν δεν το δέχεσαι αυτο δεν παίρνεις. Πάντως εμένα 2 χρόνια δεν έπαθε τίποτα. Ουτε γρατζουνια δεν εχει και εχω μια θήκη carbon fiber (μισο χιλιοστο). Είμαι και κωλοφαρδος όμως, 2 φορές που μου έπεσε δεν βρήκε μεντεσε. Και κάμποσες έπεσε στο αμαξι αλλα μισό μέτρο δεν παθαίνει τίποτα. 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

το θεμα ειναι δεν εχουν τι  νεωτερισμο τεχνολογικα και σχεδιαστικα να παρουσιασουν και βρηκαν το παλιο καλο πιασαδικο του φολντ.το ιδιο ειχε γινει και με τα παλια κινητα με τα κουμπια.

Δημοσ.
3 minutes ago, mike15 said:

το θεμα ειναι δεν εχουν τι  νεωτερισμο τεχνολογικα και σχεδιαστικα να παρουσιασουν και βρηκαν το παλιο καλο πιασαδικο του φολντ.το ιδιο ειχε γινει και με τα παλια κινητα με τα κουμπια.

Τα fold είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχουν κάνει στα κινητά εδω και πάρα πολλά χρονιά. Πραγματικά μέρα με τη νύχτα εμπειρία χρήσης. Άλλη συσκευή τελείως απο οποίαδηποτε ναυαρχίδα. Οταν έχεις 2πλασια οθόνη οπότε θες και μέγεθος διπλωμένο μικρότερο απο νορμάλ κινητο είναι game changer για πολλούς. 

Μάρκετινγκ είναι όλα τα υπόλοιπα που πουλάνε βελτίωση κάμερας 10 χρονια τωρα οταν το 90% δε βλέπει καν τη διαφορά ή μπλε και πράσινους κόκκους και τιτάνια... 

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, oldnew είπε

Αμα δουλέψεις fold, iPhone αφου προτιμας iPhone, θα πεις πως δούλευα τοσα χρόνια.. Trust me.. Ειδικα αν κάνεις πράγματα ποιο σοβαρά που θες μεγάλη οθονη, πχ video editing, γράψιμο κώδικα με ai κλπ. 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι πάντα ποιο ευαίσθητη, θέλει λίγο παραπάνω προσοχή, αλλά δε χαλάει και για πλακα που λένε ητε κάποιοι άσχετοι ητε χρήστες που πήραν πολύ νωρίς Fold (έως και το 4).

Ειδικά η apple, στο γράφω εγώ που την έχω θάψει σε πολλά, σε θέματα αξιόπιστιας ειναι σε κορυφαίο επίπεδο, δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει fold που θα χαλάει εύκολα γιατί θα της γυρίσει μπούμερανγκ στο brand name που εχει χτίσει. 

Το software ηδη αξιοποιεί ΤΕΛΕΙΑ το hardware στα fold. Οποίος λεει το αντίθετο είναι απλά άσχετος. 2 χρόνια δουλεύω καθημερινα fold 5, κατι ξέρω.  (δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω σε νορμάλ κινητο δωσμου και ναυαρχίδα τσαμπα). 

Το θέμα είναι σε τι τιμή θα το βγάλει η apple, γιατί όσο καλό και να είναι, και τσακιση καθόλου να μη φαίνεται αμα το βγάλει 3500 (καθόλου απίθανο οταν η σαμσουνγκ ξεκινά 2500 - το 512, το 256 δεν το υπολογίζω καν-) θα αφορά ελάχιστοτατους. Το ίδιο συμβαίνει και στα android Fold. Οι τιμές είναι τραγικές. Απλα εκει μπορείς να πάρεις κατι υποδιαίστερο και με 1000 ευρώ. 

Εδώ δεν έχει πείσει καλά καλά το iPad Pro σαν εναλλακτική θα πείσει το κινητό για γράψιμο κώδικα ; Πιο πολύ με έπειθε το Samsung Dex.

Ακόμα και να ψηνόμουν τρελά δύσκολα θα έπαιρνα την πρώτη έκδοση.

Αν με είχαν ψήσει τα Fold θα είχα πάρει ήδη. Πριν το iPhone είχα 5 Samsung S Series ξεκινώντας από S2. (Έκανα μια παύση με Lumia 😛 ). Σταμάτησα στο S9 που το κράτησα μέχρι που πήρα το 15 Pro με εναλλακτική επιλογή το S23. 

Δεν με πείθεις ότι έχει να μου προσφέρει κάτι. Ίσως δεν κάνει για μένα που για content consumption έχω το Tablet και για δουλειά συνήθως Laptop σε clamshell mode.

Τα χρήματα όντως παίζουν ρόλο αλλά αν ήταν κάτι συνταρακτικό θα πούλαγαν. Μην ξεχνάμε ότι στοχεύουν την premium αγορά και η τιμή πέφτει γρήγορα ώστε αν κάποιος το θέλει μπορεί να το αποκτήσει αντί άλλων flagship. Σκέψου το Fold 6 πλέον το βρίσκεις  σχεδόν όσο το S25 Ultra ή το 16 Pro Max. 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Εδώ δεν έχει πείσει καλά καλά το iPad Pro σαν εναλλακτική θα πείσει το κινητό για γράψιμο κώδικα ; Πιο πολύ με έπειθε το Samsung Dex.

Αν με είχαν ψήσει τα Fold θα είχα πάρει ήδη. Πριν το iPhone είχα 5 Samsung S Series ξεκινώντας από S2. (Έκανα μια παύση με Lumia 😛 ). Σταμάτησα στο S9 που το κράτησα μέχρι που πήρα το 15 Pro με εναλλακτική επιλογή το S23. 

Δεν με πείθεις ότι έχει να μου προσφέρει κάτι. Ίσως δεν κάνει για μένα που για content consumption έχω το Tablet και για δουλειά συνήθως Laptop σε clamshell mode.

Τα χρήματα όντως παίζουν ρόλο αλλά αν ήταν κάτι συνταρακτικό θα πούλαγαν. Μην ξεχνάμε ότι στοχεύουν την premium αγορά και η τιμή πέφτει γρήγορα ώστε αν κάποιος το θέλει μπορεί να το αποκτήσει αντί άλλων flagship. Σκέψου το Fold 6 πλέον το βρίσκεις  σχεδόν όσο το S25 Ultra ή το 16 Pro Max. 

ακριβως αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως πλέον δε θα μπορεί να λέει η apple ότι την αντιγράφει η samsung 

Ίσα ίσα πλέον η samsung θα φτιάχνει iphone  και fold. Μη μπερδευτεί και βάλει κανένα iphone σε κουτί fold

Επεξ/σία από magiaros
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Δεν προσπαθώ να πίσω κανέναν για τίποτα. Μείνετε στα νορμάλ κινητα forever αμα γουστάρετε και δε βλέπετε τη διαφορά. Εγω λέω την εμπειρία μου, και καθένας κάνει διάφορετικη χρήση, οπότε καθένος η εμπειρία δεν είναι ίδια. 

Ταμπλετες εχω και εγω καποσες. Μαζί μου καμιά. Μονο το Fold. Εχω γράψει (με ai) κώδικα 3500 γραμμές στο fold. Και καμια 50ρια βίντεο editing με capcut. Αλλά και για facebook και σερφαρισμα στο ίντερνετ να το είχα μονο, παλι fold θα έπαιρνα. Οπότε χρησιμοποιώ νορμάλ κινητό απλα νιώθω οτι στραβωνομαι σε μια μικρή οθόνη. Πριν πάρω φολντ φυσικά δεν το είχα καταλάβει γιατί δεν ήξερα τι διαφορά.. 

Αυτή τη στιγμή πάντως έχω δίπλα μου ενα Galaxy tab s8 ultra, ενα galaxy tab s6 pro, ενα 2ο κινητό s10 lite και γράφω απο το fold γιατί βολεύει περισσότερο από ολα ητε το πίστευετε ητε οχι. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1
Δημοσ.

ΟΝΤΩΣ θα είναι πανάκριβο αλλά πως θα απαλείψουν τα μηχανικά μέρη και πως θα ανακοινωθεί πόσες φορές χρήσης μπορεί να έχει; Δηλαδή αν το αναδιπλώνεις 100 φορές σε μια μέρα πόσα χρόνια ζωής έχει;

Δημοσ.

Ίσως Samsung θέλει να δει πόσο θα τιμολογήσει η apple και αν πουλήσει καλά θα βγάλει και το δικό της 500 ευρώ  φτηνότερα μιας και δεν έχει τόσο φανατικό πελατολόγιο.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, oldnew είπε

Δεν προσπαθώ να πίσω κανέναν για τίποτα. Μείνετε στα νορμάλ κινητα forever αμα γουστάρετε και δε βλέπετε τη διαφορά. Εγω λέω την εμπειρία μου, και καθένας κάνει διάφορετικη χρήση, οπότε καθένος η εμπειρία δεν είναι ίδια. 

Ταμπλετες εχω και εγω καποσες. Μαζί μου καμιά. Μονο το Fold. Εχω γράψει (με ai) κώδικα 3500 γραμμές στο fold. Και καμια 50ρια βίντεο editing με capcut. Αλλά και για facebook και σερφαρισμα στο ίντερνετ να το είχα μονο, παλι fold θα έπαιρνα. Οπότε χρησιμοποιώ νορμάλ κινητό απλα νιώθω οτι στραβωνομαι σε μια μικρή οθόνη. Πριν πάρω φολντ φυσικά δεν το είχα καταλάβει γιατί δεν ήξερα τι διαφορά.. 

Αυτή τη στιγμή πάντως έχω δίπλα μου ενα Galaxy tab s8 ultra, ενα galaxy tab s6 pro, ενα 2ο κινητό s10 lite και γράφω απο το fold γιατί βολεύει περισσότερο από ολα ητε το πίστευετε ητε οχι. 

τι είναι αυτό ειδικά που σε έχει κερδίσει στο fold ώστε να μην μπορείς να γυρίσεις πίσω σε συνηθισμένο κινητό ? αισθάνεσαι ότι έχεις κάνει ένα βήμα μπροστά στην παραγωγικότητα και στην καθημερινή χρήση ?

Δημοσ.

Δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι η μεγαλύτερη οθόνη σου επιτρέπει να κάνεις περισσότερα και ευκολότερα, αν κρίνουμε τα foldables καθαρά πρακτικά.

Το πρόβλημα είναι οι τιμές γενικότερα που έχουν ξεχειλώσει και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η αγορά τους από τους περισσότερους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το άρθρο είναι λάθος. Το πρώτο αναδιπλούμενο κινητό της Apple ήταν το iphone 6 plus το μακρινό 2014....

Επεξ/σία από giorgosaero
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...