Dimitris_1981 Δημοσ. χθες στις 10:39 πμ Δημοσ. χθες στις 10:39 πμ 1 ώρα πριν, cumulus είπε Όπως έγραψα και στο άλλο παιδί, αφου υπάρχει οδηγια πρέπει να απαξιωσουμε την ενέργεια. Διαφθορά,συμφωνώ 1000% ,αλλα ελευθερία τύπου σοβαρολογείς; Εδω βρίζουν τον πρωθυπουργό από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν ανοίγει μύτη. Εξάλλου υπάρχει και ο democracy index για να δεις που βρισκόμαστε. Ζήταγες πηγή και στην έδωσα. Πιο επίσημη δεν υπάρχει. Αν δεν σου αρέσει δεν φταίω εγώ. Επίσης απάντησα στα περί Κολομβίας. Η ελευθερία τύπου είμαστε στην 89η θέση σε πρόσφατη αναφορά των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF). Πηγή: https://rsf.org/en/index Κι εδώ ο δείκτης διαφθοράς Πηγή: https://transparency.gr/wp-content/uploads/2025/02/CPI2024.pdf Για το democracy index πρεπει να δεις όλους τους δείκτες που συνθέτουν το αποτέλεσμα. Δεν αφορουν μόνο αυτά που ανέφερα. Προφανώς και εχουμε πχ ελευθερία λογου και δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Αντίστοιχα επίσης υπάρχουν και αυτοί που λιβανίζουν τον πρωθυπουργό μέρα - νύχτα. Ανάλογα τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη του μέσου. Αυτό το λες και αρνητικό. Εγώ δεν απαξίωσα την συγκεκριμένη ενέργεια οπότε απευθύνσου αλλού για αυτό.
lost2 Δημοσ. χθες στις 11:16 πμ Δημοσ. χθες στις 11:16 πμ Ουάου, δηλαδή τώρα θα κάνω ψηφιακά τα παράπονά μου για τις τρύπες στο δρόμο ή που δεν έχω φωτισμό στο δρόμο μου και θα παίρνω τα 3α μου πλέον ψηφιακά και άμεσα ; Μπράβο στην Μπανανία 2.0, σωθήκαμε. 1
cumulus Δημοσ. χθες στις 11:19 πμ Δημοσ. χθες στις 11:19 πμ (επεξεργασμένο) 45 minutes ago, Dimitris_1981 said: Ζήταγες πηγή και στην έδωσα. Πιο επίσημη δεν υπάρχει. Αν δεν σου αρέσει δεν φταίω εγώ. Επίσης απάντησα στα περί Κολομβίας. Η ελευθερία τύπου είμαστε στην 89η θέση σε πρόσφατη αναφορά των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF). Πηγή: https://rsf.org/en/index Κι εδώ ο δείκτης διαφθοράς Πηγή: https://transparency.gr/wp-content/uploads/2025/02/CPI2024.pdf Για το democracy index πρεπει να δεις όλους τους δείκτες που συνθέτουν το αποτέλεσμα. Δεν αφορουν μόνο αυτά που ανέφερα. Προφανώς και εχουμε πχ ελευθερία λογου και δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Αντίστοιχα επίσης υπάρχουν και αυτοί που λιβανίζουν τον πρωθυπουργό μέρα - νύχτα. Ανάλογα τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη του μέσου. Αυτό το λες και αρνητικό. Εγώ δεν απαξίωσα την συγκεκριμένη ενέργεια οπότε απευθύνσου αλλού για αυτό. Απαξίωσα κάπου τη .πηγή; Αμα το είπε ο Κουλογλου έτσι θα είναι,θα βάλω εγώ ένα του Άδωνι. Εγώ μιλάω για δείκτες που βγάζουν παγκόσμιοι οργανισμοί. https://ourworldindata.org/grapher/democracy-index-eiu?globe=1&globeRotation=44.37%2C6.98&globeZoom=2.5 https://data360.worldbank.org/en/dataset/EIU_DI Επεξ/σία χθες στις 11:25 πμ από cumulus 1
Dimitris_1981 Δημοσ. χθες στις 12:02 μμ Δημοσ. χθες στις 12:02 μμ 30 λεπτά πριν, cumulus είπε Απαξίωσα κάπου τη .πηγή; Αμα το είπε ο Κουλογλου έτσι θα είναι,θα βάλω εγώ ένα του Άδωνι. Εγώ μιλάω για δείκτες που βγάζουν παγκόσμιοι οργανισμοί. https://ourworldindata.org/grapher/democracy-index-eiu?globe=1&globeRotation=44.37%2C6.98&globeZoom=2.5 https://data360.worldbank.org/en/dataset/EIU_DI Ποιο ακριβώς είναι του Κούλογλου οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που έχει σαν σκοπό την ελευθερία του Τύπου) ή μήπως η Transparency International ; Τον δείκτη που αναφέρεις αν δεν κάνω λάθος τον βγάζει ο EIU που ανήκει στο Group του Economist. Δεν αμφισβητω την πηγη ως μη αξιόπιστη αλλά δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο όπως πχ η Eurostat. Είναι ιδιώτης όπως και οι παραπάνω και εχουν πετύχει είναι κοινα αποδεκτά αυτά που λένε. Και να επαναλάβω Αναφορά σε κείμενο Για το democracy index πρεπει να δεις όλους τους δείκτες που συνθέτουν το αποτέλεσμα. Δεν αφορουν μόνο αυτά που ανέφερα. Προφανώς και εχουμε πχ ελευθερία λογου και δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. 2
manolis940 Δημοσ. χθες στις 12:36 μμ Δημοσ. χθες στις 12:36 μμ 4 ώρες πριν, mike15 είπε δνε διαβασες προσεκτικα τι ειπα..δεν ειπα οτι βγαινουν απο τον δημο.η απαντηση μου ηταν γενικα για την ευκολια που εχουμε τωρα και ποσο χρονο και ψυχικη ηρεμια κερδιζουμε με την ψηφιακη διαδικασια. σωστο αλλα πολυ μακρινο.τωρα δεν εχουμε μειωση γραφειοκρατιας αλλα ευκολια και κερδος δικους μας χρονου για να τα διεκπαιρεωσουμε ολα απο το σπιτι μας. μεχρις στιγμης δεν μου ετυχε σε κατι.τωρα εαν ειναι να αντικαταστησεις το διπλωμα σου λογικο ειναι να πρεπει να παραδωσεις το παλιο,θελει απο κοντα δλδ. καποιου ειδους χειρισμο και συνενοηση.ομως η μεγαλη βελτιωση και εκει ειναι το ηλεκτρονικο ραντεβου. οσοι ειμαστε παιδια της δεκαετιας του "80 αυτο που ζουμε τωρα ειναι ουτοπια.γιαυτο δεν πρεπει να γκρινιαζουμε οταν γινεται και κατι καλο.σιγουρα υπαρχει παντα το καλυτερο αλλα εαν θυμαστε που ημασταν και που εχουμε φτασει ειναι μεγαλη προοδος. Ούτε εσύ διάβασες εξ' αρχής τι έγραψα. Είπα ότι η συγκεκριμένη περίπτωση απλώς δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση στην μείωση της γραφειοκρατίας. Γενικά το gov σε άλλες περιπτώσεις έχει βοηθήσει αλλά τώρα δεν άλλαξε κάτι. Εσύ μου έβαλες μέσα ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία και είναι λογικό να χαθεί η συζήτηση. 4 ώρες πριν, mike15 είπε μεχρις στιγμης δεν μου ετυχε σε κατι.τωρα εαν ειναι να αντικαταστησεις το διπλωμα σου λογικο ειναι να πρεπει να παραδωσεις το παλιο,θελει απο κοντα δλδ. καποιου ειδους χειρισμο και συνενοηση.ομως η μεγαλη βελτιωση και εκει ειναι το ηλεκτρονικο ραντεβου. οσοι ειμαστε παιδια της δεκαετιας του "80 αυτο που ζουμε τωρα ειναι ουτοπια.γιαυτο δεν πρεπει να γκρινιαζουμε οταν γινεται και κατι καλο.σιγουρα υπαρχει παντα το καλυτερο αλλα εαν θυμαστε που ημασταν και που εχουμε φτασει ειναι μεγαλη προοδος. Ξεφεύγουμε από το θέμα αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι λογικό. Γιατί να πρέπει να παραδώσω το παλιό και να μην μπαίνει απλώς το έντυπο σε αχρηστία; Στην ψηφιακή εποχή δεν θα έπρεπε να έντυπα να τα ελέγχουμε με τα μάτια αλλά με ψηφιακά μέσα που θα χτυπούσαν αμέσως καμπανάκι ότι το συγκεκριμένο έντυπο δεν είναι πλέον σε ισχύ. Εγώ δεν γεννήθηκα το 80' αλλά στο 90'. Ούτε εγώ μεγάλωσα με ένα κινητό στο χέρι αλλά βλέπω τις εξελίξεις γύρω μου. Μιας και μιλάμε λοιπόν γενικά για τις υπηρεσίες, όχι δεν θα πω και ευχαριστώ γι αυτό το πράγμα που λέγετε gov. Θα πω ένα ευτυχώς που το έχουμε αλλά θα έφτυνα κατάμουτρα όποιον είχε βάλει το χέρι του για να φτιάξει έστω και ένα μικρό κομμάτι του. Το gov μοιάζει στην καλύτερη με εργασία πρωτοετή φοιτητή. Δες για παράδειγμα το e-alvania και θα καταλάβεις αμέσως πως πρέπει να μοιάζει μία κυβερνητική πλατφόρμα αλλά και τι δυνατότητες έχει η συγκεκριμένη. Οπότε σίγουρα ευχαριστώ γι αυτό το πράγμα δεν θα πω. 3 ώρες πριν, cumulus είπε αλλα ελευθερία τύπου σοβαρολογείς; Εδω βρίζουν τον πρωθυπουργό από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν ανοίγει μύτη. Εξάλλου υπάρχει και ο democracy index για να δεις που βρισκόμαστε. Αν το κριτήριο σου για την ελευθερία του τύπου είναι το να μπορείς να βρίζεις τον πρωθυπουργό, να μαζευτούμε να γιορτάσουμε όταν πέσει ξανά η 21η Απριλίου. Το democracy index δεν έχει να κάνει με την ελευθερία του τύπου. 2
fsbmaniac Δημοσ. χθες στις 01:41 μμ Δημοσ. χθες στις 01:41 μμ "Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF). " σαν να λέμε ...οτι οι ΜΚΟ δεν είναι Bussiness και οτι η μετανάστευση 3κοσμικών έκανε τις γειτονίες μας καλύτερες...ΑΧΧΑΧΑ 2 1
manolis940 Δημοσ. χθες στις 03:45 μμ Δημοσ. χθες στις 03:45 μμ 2 ώρες πριν, fsbmaniac είπε "Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF). " σαν να λέμε ...οτι οι ΜΚΟ δεν είναι Bussiness και οτι η μετανάστευση 3κοσμικών έκανε τις γειτονίες μας καλύτερες...ΑΧΧΑΧΑ Σαν να λέμε πες μας ότι στην καλύτερη είσαι ημιμαθής χωρίς να μας πεις ότι είσαι στην καλύτερη ημιμαθείς. 1
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 04:09 μμ Δημοσ. χθες στις 04:09 μμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, cumulus είπε voltaren και εσυ Όπως έγραψα και στο άλλο παιδί, αφου υπάρχει οδηγια πρέπει να απαξιωσουμε την ενέργεια. Διαφθορά,συμφωνώ 1000% ,αλλα ελευθερία τύπου σοβαρολογείς; Εδω βρίζουν τον πρωθυπουργό από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν ανοίγει μύτη. Εξάλλου υπάρχει και ο democracy index για να δεις που βρισκόμαστε. Στο θέμα της ελευθερίας του τύπου, υπάρχουν διεθνείς κατατάξεις που μας ρίχνουν μερικές θέσεις κάθε χρόνο συγκριτικά με άλλες χώρες. Οπότε κάτι ξέρουν αυτοί. Μιλάμε κυρίως για τα επίσημα κανάλια και εφημερίδες μαζί με τις ιστοσελίδες τους, όχι τον καθέναν που θα ανοίξει ένα social media account και θα κράζει Μητσοτάκη. Έχουν πολλά και διάφορα κριτήρια για το πως διαμορφώνουν την κατάταξη. Ας πούμε τι ρεπορτάζ κάνει η ΕΡΤ που είναι κρατική και ελεγχόμενη ως προς την κυβέρνηση, η πχ η δολοφονία Καραιβαζ που έπαιξε καθοριστικό ρολο για να πέσουμε μερικές θέσεις στην κατάταξη πριν 2 χρόνια. Ακόμα, ένα ιδιωτικό μέσον που ανήκει σε επιχειρηματία, κατά πόσο του ασκεί κριτική σε αυτόν η στην κυβέρνηση στην οποία είναι φιλικά προσκείμενος. Αυτά είναι που τους ενδιαφέρουν και κοιτάνε. 5 ώρες πριν, lost2 είπε Ουάου, δηλαδή τώρα θα κάνω ψηφιακά τα παράπονά μου για τις τρύπες στο δρόμο ή που δεν έχω φωτισμό στο δρόμο μου και θα παίρνω τα 3α μου πλέον ψηφιακά και άμεσα ; Μπράβο στην Μπανανία 2.0, σωθήκαμε. Για αυτό που λες. Υπάρχει εδώ και χρόνια η εφαρμογή Novovile. Κάνεις την καταγγελία, στις περισσότερες περιπτώσεις, 8 με 9 στις 10 λεω εγώ, δεν κάνουν τίποτα και σου λένε ότι έχει ενημερωθεί η υπηρεσία. Από καμιά δεκαπενταριά αιτήματα που έστειλα, το 1 λύθηκε πραγματικά αλλά δεν ήταν και κάτι φοβερό. Το δεύτερο για το οποίο έστειλα πάνω από 10 αιτήματα και με καίει δεν έχει γίνει τίποτα. Το τρίτο λύθηκε εν μέρη μόνο με μια λύση που δεν με ικανοποιεί εντελώς. Επεξ/σία χθες στις 04:21 μμ από mariosnik_ 1 1
mike15 Δημοσ. χθες στις 05:25 μμ Δημοσ. χθες στις 05:25 μμ 4 ώρες πριν, manolis940 είπε Ούτε εσύ διάβασες εξ' αρχής τι έγραψα. Είπα ότι η συγκεκριμένη περίπτωση απλώς δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση στην μείωση της γραφειοκρατίας. Γενικά το gov σε άλλες περιπτώσεις έχει βοηθήσει αλλά τώρα δεν άλλαξε κάτι. Εσύ μου έβαλες μέσα ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία και είναι λογικό να χαθεί η συζήτηση. Ξεφεύγουμε από το θέμα αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι λογικό. Γιατί να πρέπει να παραδώσω το παλιό και να μην μπαίνει απλώς το έντυπο σε αχρηστία; Στην ψηφιακή εποχή δεν θα έπρεπε να έντυπα να τα ελέγχουμε με τα μάτια αλλά με ψηφιακά μέσα που θα χτυπούσαν αμέσως καμπανάκι ότι το συγκεκριμένο έντυπο δεν είναι πλέον σε ισχύ. Εγώ δεν γεννήθηκα το 80' αλλά στο 90'. Ούτε εγώ μεγάλωσα με ένα κινητό στο χέρι αλλά βλέπω τις εξελίξεις γύρω μου. Μιας και μιλάμε λοιπόν γενικά για τις υπηρεσίες, όχι δεν θα πω και ευχαριστώ γι αυτό το πράγμα που λέγετε gov. Θα πω ένα ευτυχώς που το έχουμε αλλά θα έφτυνα κατάμουτρα όποιον είχε βάλει το χέρι του για να φτιάξει έστω και ένα μικρό κομμάτι του. Το gov μοιάζει στην καλύτερη με εργασία πρωτοετή φοιτητή. Δες για παράδειγμα το e-alvania και θα καταλάβεις αμέσως πως πρέπει να μοιάζει μία κυβερνητική πλατφόρμα αλλά και τι δυνατότητες έχει η συγκεκριμένη. Οπότε σίγουρα ευχαριστώ γι αυτό το πράγμα δεν θα πω. Αν το κριτήριο σου για την ελευθερία του τύπου είναι το να μπορείς να βρίζεις τον πρωθυπουργό, να μαζευτούμε να γιορτάσουμε όταν πέσει ξανά η 21η Απριλίου. Το democracy index δεν έχει να κάνει με την ελευθερία του τύπου. φιλε εχεις χασει την μπαλλα.διαβαζεις τα γραπτα των αλλων οπως εσυ θες και απαντας τελειως αλλου.οτι ναναι. η" αυτο η' δνε ξερεις να διαβαζεις η' να κατανοεις..απλως λες αυτο που θελεις να πεις..οκ,ασε τον αλο στην τρελλα του,τι να πω..εχεις διαστρεβλωσει οτι εχω πει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις