Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σε όλους,

Γράφω εδώ μήπως κάποιος με λυπηθεί και μου προτείνει καμία λύση (εκτός από το να μετακομίσω ξανα)

Είχα Vodafone Fiber 100. Όλα τέλεια, στα 4 χρόνια να έπεσε 2 φορές, δεν είμαι και σίγουρος.
Μετακόμισα. Και εκεί ξεκινάει το μαρτύριο.

Ενώ αρχικά μου είπαν όλα καλά, ξεκίνησε η διαδικασία μεταφορας κτλ τσουπ 3-4 μέρες μετά λαμβάνω μήνυμα ότι ενδέχεται να πάρει μέχρι και 3 μήνες για "τεχνικές εργασίες αναβάθμισης στην περιοχή μου".

Για να μην τα πολυλογώ:

• Πέρασαν οι τρεις μήνες, εχθές με πήραν ότι ακυρώνουν την αίτηση μεταφοράς της γραμμή γιατί συνεχίζει να μην υπάρχει διαθέσιμο στην περιοχή μου
  • Σκέφτηκα να δοκιμάσω σε άλλο πάροχο, ούτε η Cosmote μπόρεσε να μου βρει "port" (υποθέτω όπως μου το εξήγησαν ότι είναι "κοινό" για όλους αυτό, σε όποιον πάροχο και να πάω πάλι δε θα βρίσκει διαθέσιμο αυτή τη στιγμή τουλάχιστον)
  • Σκέφτηκα INALAN οι οποίοι έχουν βάλει κουτάκι στην απέναντι πολυκατοικία και έχουν περάσει 3 μήνες και όποτε τους παίρνω η απάντηση είναι "δεν ξέρουμε πότε θα ληφθεί άδεια για να κάνουν εργασίες επέκτασης μέχρι εσάς"... Αααα και η ΔΕΗ FIBER δεν έχει "φτάσει"
  • Σκέφτηκα το Starlink, η ταράτσα μου όμως (είμαι σε μονοκατοικία) έχει αριστερά δεξιά ψηλότερες πολυκατοικίες και μου βγάζει μήνυμα η εφαρμοή poor signal
  • Σκέφτηκα 5G ίντερνετ αλλά δεν έχει καλό σήμα το 4G/5G (πιάνει σε συγκεκριμένα σημεία εντός του σπιτιού) και ακόμα και έτσι είδα ότι τα "απεριόριστα" πακέτα που κυκλοφορούν είναι μέχρι 300GB το μήνα και μετά σου μειώνουν ταχύτητα. Δηλαδή αν κατεβάσω π.χ. κανα Elder Scrolls και κανα Doοm κλείσαμε για το μήνα.... απαράδεκτο
  • Σκέφτηκα κάτι εταιρείες τύπου Skytelecom αλλά νομίζω ότι πάλι είναι με 5G και άρα θα έχω ό,τι προβλήματα θα είχα και με τη λύση 5.

Μένει τίποτα άλλο;;
(πέραν της μετακόμισης που δε γίνεται αυτή τη στιγμή)

Είμαι σε απελπισία.

Ζω στο κέντρο της Αθήνας και δε μπορώ να έχω Internet. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω.

Επεξ/σία από Wanderlust
Δημοσ.

εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα καλό 5G router και να παίζεις με αυτό μέχρι να βγάλεις ακρη με κάποια FTTH λύση. Μπορείς να πάρεις καρτοκινητά απο διάφορούς παρόχους και να βάλεις κάποιο πακέτο με data και να δεις ποιο είναι το καλύτερο στην περίπτωσή σου. Μετά βλέπεις αν θες να πας σε απεριόριστα ή όχι.

Τώρα για τα 300GB που λες για normal χρήση είναι μια χαρά. Δεν θα κατεβάζεις κάθε μήνα τα παιχνίδια.. μια φορά και μετά κάνα update

Να ξέρεις και η Inalan έχει cap στο 1gbps πακέτο της. Δεν ξέρω αν θα σου φτάνει 😛

Ο όγκος δεδομένων είναι απεριόριστος στα Business και Basic πακέτα της Εταιρείας, εκτός από τα οικιακά πακέτα Basic1000, όπου ισχύει πολιτική μηνιαίας χρήσης 10%, δηλαδή έως 31 ΤΒ τον μήνα.

Δημοσ.

5G router και καποια καρτα απο Vodafone/Cosmote με ολα απεριοριστα δεν παιζει?

Νομιζω αυτες οι δυο εταιριες ειναι οι μονες που προσφερουν πραγματικα απεριοριστα χωρις κοφτη μετα τα 300GB πχ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, slaughter είπε

εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα καλό 5G router και να παίζεις με αυτό μέχρι να βγάλεις ακρη με κάποια FTTH λύση. Μπορείς να πάρεις καρτοκινητά απο διάφορούς παρόχους και να βάλεις κάποιο πακέτο με data και να δεις ποιο είναι το καλύτερο στην περίπτωσή σου. Μετά βλέπεις αν θες να πας σε απεριόριστα ή όχι.

Τώρα για τα 300GB που λες για normal χρήση είναι μια χαρά. Δεν θα κατεβάζεις κάθε μήνα τα παιχνίδια.. μια φορά και μετά κάνα update

Να ξέρεις και η Inalan έχει cap στο 1gbps πακέτο της. Δεν ξέρω αν θα σου φτάνει 😛

Ο όγκος δεδομένων είναι απεριόριστος στα Business και Basic πακέτα της Εταιρείας, εκτός από τα οικιακά πακέτα Basic1000, όπου ισχύει πολιτική μηνιαίας χρήσης 10%, δηλαδή έως 31 ΤΒ τον μήνα.

Δεν ξέρω αν είναι σωστός τρόπος μέτρησης αλλά εχθές π.χ. δοκίμασα σε σημείο που πιάνει το 5G μέσα στο σπίτι  (ειναι Ισόγειο μονοκατοικίας) και είδα στο Oοkla ότι το max που έπιανε ήταν 50Mbps (κάπου ανάμεσα σε 30-40 έπαιζε κυρίως).

Έχει διαφορά ταχύτητας το 5G μεταξύ π.χ. Vodafone και Cosmote; Παίζει δηλαδή να δω 80 με Cosmote; Ή παίζει το 5G router να "δίνει" πιο γρήγορο από ότι δείχνει να πιάνει το Z Fold μου; (ελπίζω να είναι ξεκάθαρο τι εννοω χαχαχα)

Ναι προφανώς δε θα κατεβάζω τόσο, απλά μου τη δίνουν αυτά τα όρια γενικά 😛
Το όριο που λες για το Basic1000 το βρίσκω εξαιρετικά καλό, και λιγότερα tb να ήταν μια χαρά θα ήταν η φάση. Αλλά δε λέει να ξεκουνηθεί η Inalan, τι να κάνω; 😮‍💨

33 λεπτά πριν, petran1790 είπε

5G router και καποια καρτα απο Vodafone/Cosmote με ολα απεριοριστα δεν παιζει?

Νομιζω αυτες οι δυο εταιριες ειναι οι μονες που προσφερουν πραγματικα απεριοριστα χωρις κοφτη μετα τα 300GB πχ..

αν είχα καλές ταχύτητες (όχι τιποτα υπερβολικό, ένα 100άρη ή έστω κοντά εκεί), τότε δε θα το συζητούσα καν, εννοείται θα έβαζα.

Για τη Skytelecom έχουμε καμία άποψη; διαβάζω αρκετά διφορούμενα πράγματα, δεν ξέρω τι να πιστέψω.

Επεξ/σία από Wanderlust
  • Λύση
Δημοσ.
7 minutes ago, Wanderlust said:

Έχει διαφορά ταχύτητας το 5G μεταξύ π.χ. Vodafone και Cosmote; Παίζει δηλαδή να δω 80 με Cosmote; Ή παίζει το 5G router να "δίνει" πιο γρήγορο από ότι δείχνει να πιάνει το Z Fold μου; (ελπίζω να είναι ξεκάθαρο τι εννοω χαχαχα)

Ναι έχουν διαφορά οι πάροχοι.. μπορεί σε ένα σημείο ένας να έχει φουλ σήμα και ο άλλος καθόλου.. εγώ θα δοκίμαζα και τους 3 βασικούς και θα έβλεπα τι αξίζει.. θα έψαχνα και πακετάκια με απεριόριστα για 1-2-7 μέρες που δίνουν για να δω πως πάει.

και τα 50 είναι καλά για απλή χρήση αν σκεφτείς οτι πολύς κόσμος είναι ακόμα με adsl και σκάρτα 12mbps.

όταν με το καλό μπει η FTTH βάζεις την 5G για backup ;)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, slaughter είπε

Ναι έχουν διαφορά οι πάροχοι.. μπορεί σε ένα σημείο ένας να έχει φουλ σήμα και ο άλλος καθόλου.. εγώ θα δοκίμαζα και τους 3 βασικούς και θα έβλεπα τι αξίζει.. θα έψαχνα και πακετάκια με απεριόριστα για 1-2-7 μέρες που δίνουν για να δω πως πάει.

και τα 50 είναι καλά για απλή χρήση αν σκεφτείς οτι πολύς κόσμος είναι ακόμα με adsl και σκάρτα 12mbps.

όταν με το καλό μπει η FTTH βάζεις την 5G για backup ;)

Slaughter σε ευχαριστώ για την πρόταση.
το έψαξα με τους providers και μόνο η Cosmote έδινε το 5G WiFi πάνω από 100Mbps.

Το τσίμπησα σήμερα το πρωί στα 35,90€ με 2ετή σύνδεση και τον εξοπλισμό δώρο και ήδη τώρα μπαίνω με αυτό, με 200+Mbps.

Δεν είναι η τέλεια φάση, θα ήταν προφανώς προτιμότερο να μπαίνω με οπτική ίνα, αλλά με έσωσες γιατί εγώ θεωρούσα ότι δεδομένου ότι η Vodafone πιάνει χάλια το ίδιο θα ήταν όλοι. 

Ευχαριστώ!!!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Wanderlust είπε

Slaughter σε ευχαριστώ για την πρόταση.
το έψαξα με τους providers και μόνο η Cosmote έδινε το 5G WiFi πάνω από 100Mbps.

Το τσίμπησα σήμερα το πρωί στα 35,90€ με 2ετή σύνδεση και τον εξοπλισμό δώρο και ήδη τώρα μπαίνω με αυτό, με 200+Mbps.

Δεν είναι η τέλεια φάση, θα ήταν προφανώς προτιμότερο να μπαίνω με οπτική ίνα, αλλά με έσωσες γιατί εγώ θεωρούσα ότι δεδομένου ότι η Vodafone πιάνει χάλια το ίδιο θα ήταν όλοι. 

Ευχαριστώ!!!

Kαλησπερα φιλε μου!Παρομοιο προβλημα μ'εσενα εχω και εγω (κεντρο Αθηνας με 12.9 cosmote) και μεχρι να μπει οπτικη αστα να πανε!Αξιζει να παω σε ενα καταστημα cosmote να το παρω;Σηκωνει 2 συνδεσεις (η δικια μου και του πατερα μου) απο πλευρας ταχυτητας;Σε ισογειο μενω,οποτε μπορεσεις απαντησε μου,ευχαριστω.

Δημοσ.
Στις 17/7/2025 στις 6:14 ΜΜ, Wanderlust είπε

Σκέφτηκα 5G ίντερνετ αλλά δεν έχει καλό σήμα το 4G/5G (πιάνει σε συγκεκριμένα σημεία εντός του σπιτιού) και ακόμα και έτσι είδα ότι τα "απεριόριστα" πακέτα που κυκλοφορούν είναι μέχρι 300GB το μήνα και μετά σου μειώνουν ταχύτητα. Δηλαδή αν κατεβάσω π.χ. κανα Elder Scrolls και κανα Doοm κλείσαμε για το μήνα.... απαράδεκτο

Η cosmote εχει απεριοριστα πραγματικα προγραμματα χωρις οριο. Το frog ειναι σιγουρα ετσι. Νομιζω και το neo οπως και το gigamax.

Αφου εισαι σε μονοκατοικια βαλε εξωτερικο router. Ανεβα με το κινητο σου στην ταρατσα και δοκιμασε που ειναι το καλυτερο σημα.

22 λεπτά πριν, jimceltic13 είπε

Το τσίμπησα σήμερα το πρωί στα 35,90€ με 2ετή σύνδεση και τον εξοπλισμό δώρο και ήδη τώρα μπαίνω με αυτό,

Frog ειναι 144 ευρω τον χρονο (12 ευρω τον μηνα). Χωρις κανενα οριο (ουτε στην ταχυτητα ουτε στον ογκο των δεδομενων)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jimceltic13 είπε

Kαλησπερα φιλε μου!Παρομοιο προβλημα μ'εσενα εχω και εγω (κεντρο Αθηνας με 12.9 cosmote) και μεχρι να μπει οπτικη αστα να πανε!Αξιζει να παω σε ενα καταστημα cosmote να το παρω;Σηκωνει 2 συνδεσεις (η δικια μου και του πατερα μου) απο πλευρας ταχυτητας;Σε ισογειο μενω,οποτε μπορεσεις απαντησε μου,ευχαριστω.

Κοίτα, ό,τι και να σου πω θα ειναι πρώιμο γιατί και εγώ σήμερα το έβαλα.

Μπορώ να σου μεταφέρω όμως τις πληροφορίες που πήρα από το τεχνικό και το εμπορικό τμήμα της Cosmote όσο ψαχνόμουν σήμερα.

1. Είδα τις ταχύτητες που πιάνει στο site τους αλλά αυτό που μου πρότειναν και έκανα και εγώ πριν το αγοράσω είναι να πάω με το κινητό μου στο σπίτι και να δω τις ταχύτητες που πιάνει με 5G. Βασικά εγώ δεν έχω Cosmote και η Vodafone έπιανε χάλια, οπότε το δοκίμασα με το κινητό φίλου και έπιανε 350 - 450Mbps. Οπότε σαν ταχύτητες (θεωρητικά) ήμουν ΟΚ.

2. Δεν υπάρχει όριο στα GB. Το επιβεβαίωσα και τηλεφωνικά, μου είπαν ότι παλιότερα υπήρχε πλέον όχι (καλά, και να είχε μου αρκούσε να ειναι ψηλά π.χ. 5-10 TB το μήνα και οχι 300GB όπως της Vodafone).

3. Τα πακέτα που τρέχουν ειναι έως 50Mbps και έως 300Mbps με δωρεάν εξοπλισμό και 2ετη δέσμευση και έως 300Mbps χωρίς δέσμευση αλλά και χωρίς εξοπλισμό δωρεαν. Παίρνεις (στα 300άρια) εξωτερικό και εσωτερικό εξοπλισμό γιατι η Cosmote θεωρεί πως χρειάζονται και τα δύο για το σήμα.

4. Δίνουν 2 μήνες συνδρομής δώρο.

Πήγα σε κατάστημα, το πήρα στις 3 το μεσημέρι, το εγκατέστησα σπίτι μόνος μου στις 7 το απόγευμα. Υπάρχει application για να τσεκάρεις πού είναι καλό το σήμα. Και εγώ σε ισόγειο μένω.

Αν δε θες να ασχοληθείς μπορείς να ζητήσεις να έρθει τεχνικός, με κόστος γυρω στα 70€ από ότι κατάλαβα (κυρίως για να σου πει πού είναι καλύτερο να μπει, να κάνει καμιά τρύπα αν χρειάζεται στον τοίχο κτλ φαντάζομαι, διότι η ίδια η συνδεσμολογία είναι αστεία, την κάνει και παιδάκι)

Πολύ λίγες ώρες το δουλεύω.

Η ταχύτητα κάτω από 180Mbps δεν εχει πέσει, δεν είχα διακοπές ή lag spikes (αλλά ξαναλέω, μιλάμε για λίγες ώρες)

1 ώρα πριν, KostisKazan είπε

Η cosmote εχει απεριοριστα πραγματικα προγραμματα χωρις οριο. Το frog ειναι σιγουρα ετσι. Νομιζω και το neo οπως και το gigamax.

Αφου εισαι σε μονοκατοικια βαλε εξωτερικο router. Ανεβα με το κινητο σου στην ταρατσα και δοκιμασε που ειναι το καλυτερο σημα.

Frog ειναι 144 ευρω τον χρονο (12 ευρω τον μηνα). Χωρις κανενα οριο (ουτε στην ταχυτητα ουτε στον ογκο των δεδομενων)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα δω πού ακριβώς θα βάλω το εξωτερικό, για την ώρα και εσωτερικά που το άφησα πιάνει μια χαρά δε δείχνει να έχει θέμα, αλλά βλέπουμε.

χμ...

δοκίμασα να κατεβάσω (έτσι για το τεστ) torrent.

2 φορές δοκίμασα. 2 φορές χάθηκες η σύνδεση ξαφνικά.

Ξέρει κανείς κάτι γι'αυτό;

Επεξ/σία από Wanderlust
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Wanderlust είπε

Κοίτα, ό,τι και να σου πω θα ειναι πρώιμο γιατί και εγώ σήμερα το έβαλα.

Μπορώ να σου μεταφέρω όμως τις πληροφορίες που πήρα από το τεχνικό και το εμπορικό τμήμα της Cosmote όσο ψαχνόμουν σήμερα.

1. Είδα τις ταχύτητες που πιάνει στο site τους αλλά αυτό που μου πρότειναν και έκανα και εγώ πριν το αγοράσω είναι να πάω με το κινητό μου στο σπίτι και να δω τις ταχύτητες που πιάνει με 5G. Βασικά εγώ δεν έχω Cosmote και η Vodafone έπιανε χάλια, οπότε το δοκίμασα με το κινητό φίλου και έπιανε 350 - 450Mbps. Οπότε σαν ταχύτητες (θεωρητικά) ήμουν ΟΚ.

2. Δεν υπάρχει όριο στα GB. Το επιβεβαίωσα και τηλεφωνικά, μου είπαν ότι παλιότερα υπήρχε πλέον όχι (καλά, και να είχε μου αρκούσε να ειναι ψηλά π.χ. 5-10 TB το μήνα και οχι 300GB όπως της Vodafone).

3. Τα πακέτα που τρέχουν ειναι έως 50Mbps και έως 300Mbps με δωρεάν εξοπλισμό και 2ετη δέσμευση και έως 300Mbps χωρίς δέσμευση αλλά και χωρίς εξοπλισμό δωρεαν. Παίρνεις (στα 300άρια) εξωτερικό και εσωτερικό εξοπλισμό γιατι η Cosmote θεωρεί πως χρειάζονται και τα δύο για το σήμα.

4. Δίνουν 2 μήνες συνδρομής δώρο.

Πήγα σε κατάστημα, το πήρα στις 3 το μεσημέρι, το εγκατέστησα σπίτι μόνος μου στις 7 το απόγευμα. Υπάρχει application για να τσεκάρεις πού είναι καλό το σήμα. Και εγώ σε ισόγειο μένω.

Αν δε θες να ασχοληθείς μπορείς να ζητήσεις να έρθει τεχνικός, με κόστος γυρω στα 70€ από ότι κατάλαβα (κυρίως για να σου πει πού είναι καλύτερο να μπει, να κάνει καμιά τρύπα αν χρειάζεται στον τοίχο κτλ φαντάζομαι, διότι η ίδια η συνδεσμολογία είναι αστεία, την κάνει και παιδάκι)

Πολύ λίγες ώρες το δουλεύω.

Η ταχύτητα κάτω από 180Mbps δεν εχει πέσει, δεν είχα διακοπές ή lag spikes (αλλά ξαναλέω, μιλάμε για λίγες ώρες)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα δω πού ακριβώς θα βάλω το εξωτερικό, για την ώρα και εσωτερικά που το άφησα πιάνει μια χαρά δε δείχνει να έχει θέμα, αλλά βλέπουμε.

χμ...

δοκίμασα να κατεβάσω (έτσι για το τεστ) torrent.

2 φορές δοκίμασα. 2 φορές χάθηκες η σύνδεση ξαφνικά.

Ξέρει κανείς κάτι γι'αυτό;

Οκ ευχαριστω πολυ!Θα παω να ρωτησω στην κοσμοτε και εγω και βλεπουμε.

Δημοσ.

Συγκρίνετε ποιότητα δικτύου voda-cote??? Που ζείτε σε σπηλιές???

Η cosmote εδώ και χρόνια είναι τοπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...