Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον οσο μεγαλωνω τοσο περισσοτερο βαριεμαι να κοιταω τα νεα για νεες καρτες για νεο cpu..το 1 το αλλο...οποτε θα ριξω την ευθυνη πανω σας, plzzz?

εχω μια MSI B550-A Pro Motherboard ATX με AMD AM4 Socket, και θελω gpu και cpu.
γενικα απο οσο εχω καταλαβει am4 ειναι οκ ακομα....τωρα εχω εναν ryzen 3600, καλα βαδιζω προς AMD Ryzen 7 5800X 3.8GHz?
και gpu εχω μια gtx1070....καλα παω προς την πιο φθηνη rtx 5060ti που θα βρω εκει εξω? 

αναλυση 1080p, 240hz, ram 16, psu corsair καλος ειναι...games λιγο απο ολα.
λεφτα...παμε στο ισως ενα κλικ πιο πανω απο το "value for money" δεν εχω ακριβως θεμα.

θενξ ιν αντβανσς

Δημοσ.

Εφόσον κυνηγάς υψηλά  FPS σε 1080p, πας για 5700x3d. Εν ανάγκη κόψε ελάχιστα από την κάρτα.

Κάρτες θα αφήσω άλλον να πει καθώς έχω καιρό να δω τιμές.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για να πάρεις τα μέγιστα από το σύστημά σου, πας (όπως ειπώθηκε από τον nickol-us) στον 5700X3D. Αν το οικονομικό είναι πρόβλημα πας στον 5700Χ (προσοχή, όχι τον 5700) που είναι παρόμοιος με τον 5800Χ που σκέφτεσαι αλλά και πιο οικονομικός.

Στην κάρτα γραφικών, αν με το καλό προτιμήσεις την 5060ti που αναφέρεις διάλεξε την 16αρα (16GB) αν είναι δυνατόν. Σε γενικές γραμμές μην μείνεις στα 8GB VRAM.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστω παιδια.

για την καρτα δεν ειμαι σιγουρος, 5060, 5060ti, 5070 απο amd αν αξιζει κατι? γενικα τι θεωρειται πιο vfm αυτην την περιοδο? 
κοστος δεν υπαρχει τρελο προβλημα με κατι...θα τα βρουμε αλλα δεν θα εδινε πχ λεφτα ποτε για rtx XX90 πχ διοτι θεωρω πως
και πως με κλεβουν και δεν εχω και τις απαιτησεις αυτες για να δωσω 1-2k για καρτα

edit: και μολις ποσταρα ο jay εβγαλε αυτο

Επεξ/σία από panagiotis54
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Value for money κάπως είναι η 9060xt 16gb στα 380, value for money είναι και η 5070ti που έχει 850.
Παίζεις 1080p μεν, στα 240hz δε. Οπότε αυτό πάει ανάλογα με το budget αλλά και τις απαιτήσεις που έχεις.
Αν θες πολλά frames σε online shooters αλλά σε single player και τα ~100 σου είναι αρκετά, μια 5060ti (γύρω στα 450) μπορεί να είναι μια χαρά.
Αν θες να τερματίζεις το monitor σε καινούργιους τίτλους και χωρίς μεγάλες παραχωρήσεις στα settings, θες το λιγότερο 5070 (γύρω στα 580).

Βιντεάκια από άλλες χώρες σε θέματα τιμών είναι δύσκολο να φανούν χρήσιμα. Διαφορετικές διαθεσιμότητες, διαφορετικές τιμές, διαφορετικά συμπεράσματα.
Αναφέρει ο Jay 1000 δολλάρια για 9070xt nitro+, τιμή που δεν έχει και φπα μέσα (διότι κάθε πολιτεία έχει διαφορετικούς συντελεστές) κοντά 1050 ευρώ χοντρικά στο ράφι, ενώ εδώ υπάρχει και κάτω από 800 ευρώ. Και παίζουν και κάποιες υλοποιήσεις gaming oc ή reaper ας πούμε στα ~700.

Κοινή γνώμη πάντως είναι να αποφύγεις 5060 απλή, 5060 ti 8gb, 9060xt 8gb, εκτός αν είναι αρκετά σφιχτοί οι ποποί (που όπως είπες, δεν είναι).

Επεξ/σία από flikifloki
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για 1080p 240hz->Εάν δεν είσαι "ψυχαναγκαστικές" με τις ρυθμισεις πιθανότατα να τα  καταφερεις να την "γεμισεις" με 5060ti 16gb (dlss+ mfg x2~x3).

-ιδιο ισχύει πάνω κάτω και με 9060xt 16gb στο -50ευρω)

Για cpu ανάλογος πως είναι το budget σου δες για 5600 έως τον 5700x3d.

Υ.γ Εγώ θα λεγα να δεις λίγο και την ram σου, να πας δλδη στα 32gb.

• Thanks 1
Δημοσ.

Aμα ειναι να αγοράσεις κσι σκριβο cpu AM4 και ψιλοακριβη μνημη DDR4 και εχεις πει και: "λεφτα...παμε στο ισως ενα κλικ πιο πανω απο το "value for money" δεν εχω ακριβως θεμα.", τοτε πούλα την B550 (και cpu ram που εχεις, χωριστά, ή πακετο), και παρε το φθηνότερο ΑΜ5 πακέτο cpu-mobo-ram που υπαρχει. 

Θα σου βγει στο τέλος και στη σούμα ελάχιστα πιο ακριβά απο το να αγοράσεις 2 "ακριβά" κομμάτια ΑΜ4 και θα ειναι πολυ καλύτερο σε αποδοση, και σε μέλλον, και πάρα πολύ καλύτερο VFM. 

Πλέον εκμηδενιζονται οι χρηματικές διαφορές ΑΜ4-φτηνού ΑΜ5. 

Πλέον, για ΑΜ4 συζητάμε μόνο αν αλλαξει κανείς μόνο 1 από τα 3 κομμάτια.  Μόλις πας να πεις οτι θα αλλάξεις και 2ο, αμέσως βγαίνει ασύμφορο και συμφέρει καλυτερα να πουλήσεις τα παλιά και να πάρεις φτηνό ΑΜ5. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Presenting my case: 😁

Ας πούμε οτι θέλει κάποιος να αγοράσει τον 5700X. Στο skroutz βλέπω να κοστίζει 130Ε. (Τον 5800Χ τον βλέπω στα 140Ε και τον 5700X3D στα 220κατι...).

Σε ΑΜ5, μπορεί κάποιος να αγοράσει τον πιο φθηνό "καλο" 7400f (και όχι "κομμένο" τύπου 8xxx), στα 122Ε

Όλοι χωρίς ψύκτρα, ακόμα και σε box έκδοση, άρα θα χρειαστεί αγορά ψύκτρας, οπότε η ψύκτρα βγαίνει από την εξίσωση. 

Οι πιο φτηνές DDR4 32GB έχουν πάει πλέον στα ~60Ε και είναι 3200, ενώ οι πιο φθηνές DDR5 32GB 6000 cl30 έχουν πέσει στα ~90Ε!

Αμέσως αμέσως βλέπουμε οτι η διαφορά για να αγοράσει κάποιος cpu + ram 32GB είναι μόνο 10-20Ε μεταξύ σχετικά "καλού" ΑΜ4 vs AM5, δηλαδή αμελητέα. 

Υπάρχει καλή μητρική ΑΜ5 mATX B850 με WiFi κι ολας στα 114Ε με όλα τα σύγχρονα καλουδια. (Χωρίς WiFi, η ίδια έχει και 7Ε λιγότερα)

Αμέσως-αμέσως, είτε πει κάποιος ότι θα αγοράσει τα πάντα καινούργια το ΑΜ4 είναι από χέρι χαμένο, είτε σκεφτεί να κρατήσει μόνο μητρική ΑΜ4, άνετα μπορεί να πάει αντίθετα και την πουλάει για λίγα κάποια χρήματα,  (αν είναι καλή Β550 όπως εδώ, κάτι καλό θα πιάσει, ή ίσως πακέτο με το cpu+ram που έχει να πιάσει περισσότερα, υπάρχουν επιλογές), οπότε χρηματοδοτεί αρκετό  μέρος του κόστους αυτής της φτηνής αλλά καλής ΑΜ5 μητρικής. 

Πως συγκρίνεται ενα σύστημα ΑΜ4 με τον "καλό" 5700X vs ένα σύστημα ΑΜ5 με τον "απόλυτα φτηνό" 7400f? 

Ο 7400f ειναι σαφώς καλύτερος! Μαζί με την αναβαθμισημοτητα, πλεον κανει το ΑΜ4 εντελώς obsolete.

Πλεον οι συμβουλές αναβάθμισης ΑΜ4 περιορίζονται στο να αλλάξει κάποιος έναν 2xxx ή έναν 3xxx με έναν 5600. Μόλις πει κάποιος για κάτι ακριβότερο, έρχεται το φτηνό AM5 και τα ακυρώνει όλα! 

Screenshot_20250719_100535_YouTube.jpg

Screenshot_20250719_100426_YouTube.jpg

Επεξ/σία από sattack
  • Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.

H δε διαφορά του πανάκριβου 5700X3D vs 7400f? 

Mονο 4% !!!

0 5700Χ3D ειναι πλέον obsolete σαν αναβαθμιση. Τοσα παραπανω λεφτα  φτανουν για να αγορασει κανεις την υπόλοιπη πλατφόρμα ΑΜ5! 

Screenshot_20250719_112451_YouTube.jpg

Screenshot_20250719_112838_YouTube.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Fak με γ@@...ς,

και οταν τα πρωτογορασα αυτα τα πραγματα τα πηρα με τη λογικη οτι θα ατα αναβθμισω καποια στιγμη, οποτε τωρα ειπα στον εαυτο μου καλα τοσο καιρο το εχεις ξεχασει το θεμα, κανε επιτελους ενα update στο ηδη υπαρχων συστημα, τωρα πρεπει να σκεφτω αν πρεπει καλυτερα να παω να αλλαξω τα παντα σχεδον. 
ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες φυσικα!! 😅

oκ αν κανω ενα μικρο update απο 3600 σε 5600 απο cpu θα εχει νοημα ή θα ειναι πεταμενα λεφτα? γιατι βαριεμαι απιστευτα τη διαδικασια να αλλαξω τα παντα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

oκ αν κανω ενα μικρο update απο 3600 σε 5600 απο cpu θα εχει νοημα ή θα ειναι πεταμενα λεφτα? γιατι βαριεμαι απιστευτα τη διαδικασια να αλλαξω τα παντα

Αν έχεις μια ψύκτρα στον 3600 που να μην είναι για πέταμα, ένας 5600 tray είναι σχεδόν στο ένα τρίτο της τιμής του 5700x3d. Ακόμη και σε κουτί με στοκ ψύκτρα, είναι κάτω από 100 συνήθως. 5600 tray + aftermarket cooler 110-120. Άρα μιλάμε για εντελώς διαφορετική σχέση τιμής/απόδοσης.

Δες κανένα βιντεάκι ryzen 3600 vs ryzen 5600 να δεις τι fps βγάζουν σε διάφορα παιχνίδια για να αποφασίσεις αν αξίζει για σένα.

Κατά τη γνώμη μου, ο 5600 αξίζει (ο απλός, όχι ο 5600x). Ο 5700x3d πλέον, λόγω τιμής καθαρά και εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όχι.

Επεξ/σία από flikifloki
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συμφωνώ. Κι εγώ είπα μέχρι έναν φτηνό 5600 το πολύ. 

Ένα άλλο πρακτικό πράγμα που πρέπει να σκεφτείς, είναι αν ακόμα και μια φθηνή αναβάθμιση, μήπως σε αναγκάσει να βγάλεις τη μητρική έξω για να την πραγματοποίησεις. Πχ αν πρέπει να αλλάξεις την ψύκτρα. 

Αν χρειαστεί να τη βγάλεις, τότε δεν γλιτώνεις τίποτα από τη φασαρία και τη βαρεμάρα του να άλλαζες καινούργια μητρική και καινούργια πλατφόρμα! 😄

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θυμηθηκα γιατι δεν ειχα κανει upgrade τοσο καιρο.... 😅

δεν θελω να τη βγαλω εξω τη ψυκτρα μου....🥲

ευχαριστω πολυ παιδια

Επεξ/σία από panagiotis54
  • Haha 1
Δημοσ.

Συμφωνώ ότι μόνο ο 5600 αξίζει ως αναβάθμιση στο ΑΜ4 (ως μεταχειρισμένος ακόμα πιο πολύ). Ο 5700x3d είναι υπερβολικά ακριβός, σε σημείο που αξίζει να πουλήσεις το ΑΜ4 σετακι που έχεις και να πας σε ΑΜ5.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, sattack είπε

Αν χρειαστεί να τη βγάλεις, τότε δεν γλιτώνεις τίποτα από τη φασαρία και τη βαρεμάρα του να άλλαζες καινούργια μητρική και καινούργια πλατφόρμα! 😄

Κι όμως γλιτώνεις την απεγκατάσταση οδηγών παλιού σετ και εγκατάσταση των οδηγών του νέου. Στην χειρότερη περίπτωση, την φρέσκια εγκατάσταση Windows, προγραμμάτων κλπ. (= μερικές ώρες)! :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...