Hacker?pcs Δημοσ. Δευτέρα στις 12:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:14 μμ 2 minutes ago, lector said: Το χειροτερο ειναι οτι νομιζεις οτι τα πληρωνει ο επιχειρηματιας αυτα. Θα σου πω ενα μυστικο, δεν το εμαθες απο μενα. Τα καπελα των τραπεζων και του κρατους καταληγεις να τα πληρωνεις εσυ, ο τελικος καταναλωτης. Οι φοροκλεφτες και εκμεταλλευτες επιχειρηματίες κανουν και αισχροκέρδεια με πρόσχημα τις αστείες χρεώσεις των POS που είναι ένα τίποτα μπροστά στα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα μιας επιχείρησης, συμφωνούμε, αυτό έχω πει και σε προηγούμενα μηνύματα μου 1
gpapadakis Δημοσ. Δευτέρα στις 12:18 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:18 μμ 13 hours ago, Free Bird said: Τα μετρητά είναι δύσκολο να καταργηθούν καθώς τα χρησιμοποιούν κυρίως οι εγκληματίες. Μέσα σ' αυτούς υπάρχουν και οι πολιτικοί, βουλευτές που νομοθετούν και ψηφίζουν τους νόμους. Άρα λοιπόν είναι οι πρώτοι που δε θέλουν να καταργηθούν αλλιώς θα δυσκολεύονται να κάνουν τις βρομοδουλειές τους. Οκ, υπάρχουν τρόποι αλλά πολλές φορές πιάνονται και με τη γίδα στην πλάτη. π.χ. Καϊλή (βαλίτσα με 600.000 €) Όσον αφορά τις τράπεζες και όπου τράπεζες μπορείτε να βάλετε τηλεπικοινωνίες, ενέργεια κλπ - καταλαβαίνετε τι εννοώ- είναι απαίσιες στην τιμολόγηση, στην εξυπηρέτηση, σε όλα. Η Πειραιώς ακολουθεί αυτήν την πρακτική με τις ευλογίες του κράτους. Καμία ρυθμιστική αρχή δεν κάνει καλά τη δουλειά της όπως Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΕΤΤ, ΡΑΕ κλπ. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ο μηχανισμός για τους πολίτες, οκ υπάρχει ο συνήγορος του πολίτη αλλά και πάλι καταλαβαίνετε τι λέω, ούτε λειτουργεί η δικαιοσύνη, οπότε ένα πράγμα μένει. Να μπορεί ο καθένας να προσαρμόζεται στις καταστάσεις. Προσωπικά έχω να χρεωθώ συναλλαγή από τράπεζα περίπου 20 χρόνια, ίσως και παραπάνω. Η λύση είναι να υπάρχουν θεσμοί και πρακτικές που να προστατεύουν τον πολίτη. Η Ελλάδα απέχει παρασάγγας από αυτό ... Τα μετρητα παρεχουν ευκολια χρησης παντου, αμεση διαθεσιμοτητα, μη εξαρτηση απο συστηματα που μπορουν να πεσουν, μη δεσμευση χρηματων απο τυπους "δε θα τα βγαλεις απο τη χωρα" και "θα σηκωνεις μεχρι 60€ την ημερα", καμια παρακολουθηση απο κανεναν (π.χ. κυρια ευανθια εφοριακος που εψαχνε τους λογαριασμους και τις συναλλαγες σου για να σε εκβιασει κοκ). Για τους εγκληματιες δεν ειναι το προβλημα τους τα μετρητα, δεν ειναι η εποχη του εσκομπαρ, υπαρχουν κρυπτο και παντα θα υπαρχει τροπος να κρυβονται χρηματα. Η τιμωρια του πολιτη για τη μη χρηση καρτων για το 30% του εισοδηματος ειναι αντισυνταγματικη συμφωνα με την τοτε αρμοδια νομικη επιτροπη της βουλης. Το γιατι η εφορια δεχεται μονο συναλλαγες με καρτες ελληνικων τραπεζων ειναι προφανες. Το μετρο αυτο περα απο τις προμηθειες που εισπραττουν οι τραπεζες, τις οφελησε και μειωνοντας τη χρηση μετρητων αρα και τη χρηση των ΑΤΜ, απλα αυτες θελουν να επεκτεινουν τη ληψη προμηθειων και στα μετρητα. Ο τυπος που ειναι διοικητης της ΤΤΕ πανω απο 10 χρονια, θα πρεπει να ελεγχθει για ποιο λογο δεν ερχονται ξενες τραπεζες στη χωρα και τι κανει (ή δεν κανει) για αυτο. 6 1
safridia Δημοσ. Δευτέρα στις 12:31 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:31 μμ 11 ώρες πριν, geostratis είπε Στο Ηράκλειο της Κρήτης πριν 10 μέρες εκανα ανάληψη απο ΑΤΜ της Πειραιώς, εξω από σουπερμάρκετ, που ομως εμοιαζε ακόμη να ανήκει στο δίκτυό της (κανονικά με τα σήματα, λογότυπα, χρώματα, κλπ όλα πανω), με την κανονική οθόνη "wellcome", που απλά μας προειδοποιούσε ότι "σε λίγες μέρες το μηχανημα θα γίνει ιδιοκτησία της CashFlex". Kαμμία άλλη προειδοποίηση, τα υπόλοιπα λειτούργησαν κανονικά, πήρα τα λεφτά, πήρα και απόδειξη εκτυπωμένη με όλα τα λογότυπα κλπ. της Πειραιώς που ανέφερε το ποσό ανάληψης και καμμία άλλη πρόσθετη χρέωση. Την επομένη τσέκαρα το web-banking μου και βλέπω χρεωση 1.50 υπερ CashFlex και 0.60 υπερ Πειραιώς.... Πήγα πάλι στο μηχάνημα (δεν το άγγιξα) και πήρα φωτογραφίες την όψη του, την οθόνη, κλπ. γιατί η κατάστασή του παρέμενε η ίδια. Εξαπατούσε δηλ. τον κόσμο! Σκέφτηκα να κολλήσω μια προειδοποίηση χειρόγραφη ότι "προσοχή - μας κλέβει", αλλά εχουν τόσες κάμερες και 'γω δεν εχω ξάδερφο τον Δημητρακόπουλο... Που να διαμαρτυρηθώ τωρα με αυτά τα στοιχεία, μπας και ακουστεί καπου λίγο περισσότερο από εδώ που είμαστε μια συνειδητοποιημένη μεν παρέα, αλλά με ελάχιστη (θεωρώ) απήχηση? Γιατί βλέπω ότι γενικά μας πHδ@ν3 και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι στην ευρύτερη κοινωνία. Φυσικά δεν ενδιαφέρομαι για τα 2.10 ευρώ, αλλά για την καταπάτηση των πάντων που κρύβει αυτό το μικροποσό παράνομης χρέωσης. Τραπεζικός διαμεσολαβητής λέγεται η υπηρεσία που θα σε βοηθήσει
zio10 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 μμ 2 ώρες πριν, villasg είπε Αφού λέτε για Πειραιώς, να σας πω για Εθνικη; Τέλος επαγγελματικου λογαριασμού 4 €/μήνα Ενοίκιο κ συντήρηση pos 9€/μηνα Χρέωση συντήρησης λογισμικού διασύνδεσης (νέο φρουτο) 2,90€/μήνα Προμήθειες pos 0.90%. Δε με συμφέρει ως καταναλωτή γιατί κι εγώ χρησιμοποιώ και κάρτα αλλά θα μου φαινόταν δίκαιο η προμήθεια τουλάχιστον να είναι μισή στον έμπορο, μισή στον πελάτη.
Ukforthemoment Δημοσ. Δευτέρα στις 12:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:39 μμ (επεξεργασμένο) No money. No problem Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:42 μμ από Ukforthemoment 1
pontez2 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:50 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:50 μμ Με τον τροπο που λειτουργουν οι τράπεζες και με τη στιριξη που έχουν δεχθεί τα τελευταία 20 χρονια απο το ελληνικο κράτος, ειναι τουλάχιστον αστείο να υπάρχει η οποιαδηποτε προμήθεια σε διατήριση λογαριασμών αποταμιευτικων ή μη, σε συναλλαγές και εμβάσματα εντός Ελληνικών συστημικών τραπεζών και σε ανάληψη μετρητών. Να δεχτω μια χρέωση αν ντε και καλά θες να πληρωσεις τη ΔΕΗ σου απο το ταμείο, αλλά αυτο δεν υφισταται πλέον. Το χρεωνεις σαν υπηρεσία σε ebanking. Εντομεταξυ το επισης γελίο της υποθεσης ειναι οτι ενω υποχρεωνει το κράτος ολα τα καταστηματα να έχουν pos (νομοθετικά έτσι και καλά κάνουν?) δε τους αφαιρεί τη προμηθεια, την οποία τη χρεωνεται το κατάστημα. Απλά δε θα έπρεπε να υπάρχουν προμηθειες για θέματα που απαιτει το κράτος απο τις τράπεζες. Αυτά θα έπρεπε να ειναι ανταποδοτικά. Σε στηριξα οταν έπεσες έξω, δωσε δωρεαν κάτι στον κόσμο. Ούτε αυτο δε σκέφτηκαν. 8 2
sdikr Δημοσ. Δευτέρα στις 01:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:08 μμ 1 hour ago, lector said: Αυτα πρεπει να τα βλεπουν οι καρτακηδες που νοιαζονται μονο για την παρτη τους και για κανεναν αλλο, ιδιωτη ή επαγγελματια. Απο τη μια τους πιανει η πρεμουρα οτι δηθεν οι μαυροι κλεβουν το κρατος (sic) αλλα οταν οι κλεφτες ειναι οι τραπεζες κανουν τουμπεκι ψιλοκομμενο και λενε κι ευχαριστω. Μα αυτοί τα πληρώνουν, όπως και το νοίκια, τους λογαριασμούς ρευμάτος και όλα τα υπόλοιπα πάγια μιας επιχείρησης 1
Grfoxz Δημοσ. Δευτέρα στις 01:21 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:21 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mountains1 είπε Δεν θα ηταν ωραια, να ηταν ολες οι συναλλαγες με μετρητα; Προφανώς δεν σε εχουν κλέψει, δεν έχεις χασει ποτε στη ζωή σου μετρητά και δεν εχεις κάνει ποτέ ταμείο στο τέλος της μερας. Ξέρεις πόσα "ειχα ενα 20αρικο στο πορτοφολι μου, που πηγε ρε Μαρία" εχω γλιτώσει απο οταν αρχισα να χρησιμοποιώ μονο κάρτες? ΥΓ οχι δεν θα ηταν ωραια. Καλώς ή κακως οπου υπάρχει μετρητό γίνεται παρτι φοροδιαφυγης. Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:21 μμ από Grfoxz
gpapadakis Δημοσ. Δευτέρα στις 01:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:30 μμ https://www.protothema.gr/economy/article/1672107/pierrakakis-midenizodai-oi-hreoseis-trapezon-gia-tis-sunallages-sta-atm/ 6
pontez2 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:33 μμ Τι στο διάτανο? Μας διαβάζουν απ τη κυβέρνηση? 6
Ukforthemoment Δημοσ. Δευτέρα στις 01:38 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:38 μμ 4 λεπτά πριν, gpapadakis είπε https://www.protothema.gr/economy/article/1672107/pierrakakis-midenizodai-oi-hreoseis-trapezon-gia-tis-sunallages-sta-atm/ Να θυμίσω ότι οι χρεώσεις ξεκίνησαν το 2019 https://www.liberal.gr/oikonomia/ayxanetai-kostos-analipseon-apo-atm-allon-trapezon τέτοιες μέρες.
dtk-386 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 μμ 24 λεπτά πριν, Grfoxz είπε Προφανώς δεν σε εχουν κλέψει, δεν έχεις χασει ποτε στη ζωή σου μετρητά και δεν εχεις κάνει ποτέ ταμείο στο τέλος της μερας. Ξέρεις πόσα "ειχα ενα 20αρικο στο πορτοφολι μου, που πηγε ρε Μαρία" εχω γλιτώσει απο οταν αρχισα να χρησιμοποιώ μονο κάρτες? ΥΓ οχι δεν θα ηταν ωραια. Καλώς ή κακως οπου υπάρχει μετρητό γίνεται παρτι φοροδιαφυγης. να προσθέσω ότι παίζει και πολύ πλαστό....ΠΟΛΥ! μεγάλη προσοχή οι χαρτονομισματάκηδες. 2
basilis_k6 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:52 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:52 μμ 29 λεπτά πριν, Grfoxz είπε Καλώς ή κακως οπου υπάρχει μετρητό γίνεται παρτι φοροδιαφυγης. καλώς η κακως μετρητα θα υπαρχουν παντα και παντου και καλως η κακως στην ελλαδα δεν θα σωθουμε απο τη χρηση μετρητων. η φοροδιαφυγη απο μετρητα ειναι πταισμα μπροστα στα υπολοιπα. 1
nikx Δημοσ. Δευτέρα στις 01:52 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:52 μμ (επεξεργασμένο) Και οι Καρτακηδες επίσης προσοχή. https://www.protothema.gr/greece/article/1666271/gunaikes-parakolouthousan-ilikiomenes-se-atm-upekleptan-ta-pin-kai-eklevan-ta-portofolia-tous-deite-video/ Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:54 μμ από nikx 1
The_Judas Δημοσ. Δευτέρα στις 01:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:53 μμ 14 λεπτά πριν, pontez2 είπε Τι στο διάτανο? Μας διαβάζουν απ τη κυβέρνηση? Πράκτορες της ΕΥΠ στο ινσομνια 😛 και αυτοί που γράφουν εδώ μέσα "μονο μετρητά" κλπ ας προσέχουν μην τους έρθει κανένα πόθεν έσχες στο inbox 😂 Εντάξει, νομίζω ότι ακούστηκε παντού και έγινε θέμα συζήτησης. Ήταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις