lector Δημοσ. Δευτέρα στις 03:31 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:31 μμ 7 λεπτά πριν, Grfoxz είπε και? 9/10 φορες οι ηλεκτονικές απάτες είναι λάθος χρήστη. Και υπάρχουν παρα πολλοι και απλοί τρόποι να φυλαχτείς απο αυτο. (πχ Virtual κάρτες απο ΟΛΕΣ τις pay-εφαρμογές και revolut. 2FA και αλλα. ). Σε αντίθεση με ληστεία κτλ. Ναι, ισως για μενα και σενα που μπορει να σκαμπαζουμε 5 πραματα παραπανω για την ηλεκτρονικη ασφαλεια. Ποσοι ειμαστε εμεις σε σχεση με το συνολο του πληθυσμου που υποχρεουται/εξαναγκαζεται να χρησιμοποιει ηλεκτρονικες συναλλαγες; Χωρια που, εχουμε διαβασει πολλες περιπτωσεις εδω μεσα που την εχουν πατησει ανθρωποι που οι ιδιοι ομολογουν οτι εχουν πεσει θυματα ενω γνωριζαν και προσεχαν. 7 λεπτά πριν, Grfoxz είπε Ο ορθός συλλογισμός ειναι όλοι να ελεχθούν κτλ. Ανεξαρτήτα με το μέγεθος του ψαριού. Καραμέλα εχει γίνει αυτο με τις τυρόπιτες και τους μικρούς που φοροδιαφεύγουν. Οσο υπάρχουν αυτα τόσο καλλιεργείται η κουλτουρα φοραδιαφυγής. Καραμελα ξεκαραμελα ετσι ειναι. Ακομα και σαν επιχειρηματικο μοντελο να το εβλεπες, ειναι σα να μου λες οτι κυνηγαω τα φραγκοδιφραγκα ενω θα μπορουσα να βγαλω εκατομμυρια. Και η κουλτουρα φοροδιαφυγης παλι υπαρχει αλλος παραγοντας που την καλλιεργει με πολυ πιο ισχυρο τροπο: Το οτι δεν υπαρχει ανταποδοση για τους φορους. Οσο και να θελω να ειμαι νομοταγης πολιτης, αν βλεπω οτι τα χρηματα που πληρωνω καταληγουν σε διαφορες τσεπες αντι να χρησιμοποιουνται προς οφελος μου, δεν εχω κανενα κινητρο να μη φοροδιαφυγω. 2
koutport Δημοσ. Δευτέρα στις 03:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:32 μμ 15 hours ago, mariosnik_ said: Άλλος ένας που δεν βλέπει τι γίνεται στην κοινωνία πέρα από το σπίτι του. Έξοδα θα κοιτάξεις να μην έχεις πηγαίνοντας σε ΑΤΜ της τράπεζας σου. Σήμερα περπάτησα χιλιόμετρα στο κέντρο μαζί με μέτρο για να πάρω λεφτά για την μητέρα μου και να ενεργοποιήσω την νέα χρεωστική. Το τι κατάλαβες είναι δικό σου θεμα . Αναφερω την άποψη μου και δεν θέλω να πείσω κάποιον…. δεν έχω και την διάθεση …
Arkin Δημοσ. Δευτέρα στις 03:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:33 μμ 46 λεπτά πριν, sotirioskon93 είπε Προσωπικα δε μπορω να καταλαβω που ακριβως κολλαει το σχολιο σου το οτι ειναι πιο βολικο με αλλο τροπο παει να πει οι υπολοιποι τροποι πρεπει να γινουν τροπος αισχοκερδιας; ΥΓ: Αν τυχον σου κλεψουν/χασεις το κινητο σου μη ερθεις στο φορουμ να κανεις ποστ τυπου : Μα ΚαΛα ΠηΓα ΕτΙεΜ μΕτΑ αΠο ΧΡονιΑ ΚαΙ ΜΕ χΡεΩσε ΠρΙν καν ΚανΩ αναληψη ξυπνατε ελληνες etc etc Γιατι να με κλεψουν το κινητο? Πολυ πιο ευκολα θα σε κλεψουν πορτοφολι μετρητα κτλ παρα κινητο αν ειναι το μονο που πρεπει να προσεχεις. Πια αισχροκερδεια? 23 λεπτά πριν, lector είπε Δε θα σωθουμε διοτι αυτος ο συλλογισμος δε θα πραγματοποιηθει, ενω ειναι ορθος. Οταν το σδοε κυνηγαει τυροπιτες χωρις αποδειξεις την ιδια στιγμη που αλλοι χρωστανε εκατομμυρια και κανουν ζωαρες, πως περιμενεις να σωθεις; Ναι, ολα κομπλε, μεχρι να χασεις το κινητο, να στο κλεψουν, να μεινεις απο μπαταρια, να χαλασει, να πεσει το δικτυο, κλπ. Να τους καρφωσεις ολους αυτους στην εφορια γιατι φοροδιαφευγουν, κλεβουν το κρατος, κλεβουν εμας τους πολιτες, και πως θα σωθουμε ετσι, γι'αυτο παει κατα διαολου η ελλαδα, εμεις δηλαδη που πληρωνουμε τι ειμαστε κοροιδα, κλπ κλπ κλπ ... Μεχρι στιγμης δεν εχει γινει ποτε αυτο στα 10+ χρονια που εχουμε NFC. Αν τυχει και μια φορα οκ δεν εγινε κατι. Να σε κλεψουν κινητο γιατι? Αν το παρατας οπου να ναι ισως. Μετρητα πορτοφολια κλεβουν πολυ πιο ευκολα καθημερινα. 2
dtk-386 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:35 μμ Kαι κινητό να σου κλέψουν δεν μπορούν να μπουν ούτως ή άλλως. 2
pontez2 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:37 μμ 2 λεπτά πριν, Arkin είπε . Να σε κλεψουν κινητο γιατι? Αν το παρατας οπου να ναι ισως. Μετρητα πορτοφολια κλεβουν πολυ πιο ευκολα καθημερινα. Προχθές έβλεπα στις ειδήσεις οτι τα κινητά ειναι τα πρωτα που κλέβουν μαζι με πορτοφόλια.
lector Δημοσ. Δευτέρα στις 03:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:39 μμ 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Μεχρι στιγμης δεν εχει γινει ποτε αυτο στα 10+ χρονια που εχουμε NFC. Αν τυχει και μια φορα οκ δεν εγινε κατι. Να σε κλεψουν κινητο γιατι? Αν το παρατας οπου να ναι ισως. Μετρητα πορτοφολια κλεβουν πολυ πιο ευκολα καθημερινα. Μια φορα γινεται το κακο και βαζουμε τα κλαματα, δε γινεται καθε μερα. Δηλαδη εννοεις οτι αν πχ. δοθει ευκαιρια σε καποιον να σε κλεψει ή να σε ληστεψει, θα πει "αααα αυτος δεν εχει πορτοφολι, εχει κινητο, αστο μωρε πα να φυγουμε";
Arkin Δημοσ. Δευτέρα στις 03:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:44 μμ 4 λεπτά πριν, pontez2 είπε Προχθές έβλεπα στις ειδήσεις οτι τα κινητά ειναι τα πρωτα που κλέβουν μαζι με πορτοφόλια. 1 λεπτό πριν, lector είπε Μια φορα γινεται το κακο και βαζουμε τα κλαματα, δε γινεται καθε μερα. Δηλαδη εννοεις οτι αν πχ. δοθει ευκαιρια σε καποιον να σε κλεψει ή να σε ληστεψει, θα πει "αααα αυτος δεν εχει πορτοφολι, εχει κινητο, αστο μωρε πα να φυγουμε"; Παιδια τα παντα μπορουν να κλεψουν το θεμα ειναι οταν το κινητο ειναι το Α και το Ω πανω μας να το προσεχουμε. Και πορτοφολια κλεβουν και μεσα σε αστικα λεωφορεια γινεται χαμος με κλεφτες θελει προσοχη. Που και παλι εχουμε δαχτυλικο αν γινει κατι δεν ανοιγει το κινητο ουτε με σφαιρες. Οι κλεφτες θα κλεψουν τα παντα δεν τους νοιαζει. Εμεις θα φταιμε ομως αν παρατησουμε το κινητο οπου να ναι. Με το πορτοφολι αν εχεις μεσα 200-300 ευρω τα εχασες τα ξεχνας. Το κινητο εχουμε δαχτυλικο εχουμε απομακρυσμενο ελεγχο κανουμε delete τα παντα κτλ κτλ. Το θεμα ειναι να μην σκεφτεστε πρωτα οτι θα σας κλεψουν κατι και μετα οτι ευκολια σας προσφερει το κινητο με αυτα που ανεφερα. 3
profile Δημοσ. Δευτέρα στις 04:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:23 μμ Μια που μιλάμε για κάρτες, ένα έξυπνο ταινιάκι μικρού μήκους. Δυστοπικό; Υπερβολικό; Εφικτό; Πάντως καλό.
mariosnik_ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:01 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:01 μμ (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, dtk-386 είπε Η 71χρονη μητέρα μου πάντως μια χαρά πληρώνει με NFC μάλιστα. Της το έδειξα το κατανοησε το χρησιμοποιεί συνεχώς. Αλλά και από άλλη εμπειρία μου και γνώση της λιανικής θα εκπλαγειτε από το πόσο πολλά άτομα 3ης ηλικίας χρησιμοποιούν κάρτα και όχι μόνο μετρητά. Όλο και κάπου σε παρόμοιο thread θα διαβάζω ένα τέτοιο σχόλιο. Μπράβο στην μητέρα σου και στον καθέναν ειδικά μεγάλης ηλικίας που έμαθε να προσαρμόζετε. Δεν λειτουργεί το μυαλό όλων των ανθρώπων με τις ίδιες στροφές. Γνωρίζω άτομα με κολλήματα με την τεχνολογία ακόμα και από τα 40, που ως μεγάλοι θα μετεξελιχτουν έτσι. Η μητέρα μου δεν είναι μεγάλη και αδυνατούσε ακόμα και δεκαετίες πριν να προσαρμόζεται με οτιδήποτε καινούργια συσκευή φέρναμε στο σπίτι ή γενικά την νέα τεχνολογία και οτιδήποτε σχετικό με νέους τρόπους χρήσης και λευτεριάς ατελειών. Ναι δεν αποτελεί μια μέση περιπτωση, ακραία θα έλεγα, αλλά υπάρχει. Στον έναν ηλικιωμένο που ξέρει υπάρχει άλλος ένας η και περισσότεροι που είτε αδυνατούν είτε έχουν θέματα πχ που να βάλουν την κάρτα, τι ΡΙΝ να γράψουν, τους τα λες, πάλι ξεχνάνε, μπορεί να πέσουν και σε επιτήδειο που θα προσπαθήσει να τους κλέψει την κάρτα ή να πάρει λεφτά, ε λες άστο φίλε θα κρατάω εγώ την κάρτα να φέρνω λεφτά, δεν γίνεται.... Αυτό που γίνεται με τις τράπεζες τελευταία χρόνια είναι απίστευτο, άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα πληρωμών αναλήψεων και καταθέσεων απο τα ταμεία, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ άμα δεν μάθουν το νέο σύστημα που θέλει η τράπεζα συν χαρτουρα, ηλιθιες επικαιροποιησεις στοιχειων και γρσφειοκρατικα που τα επιβάλλει το κράτος σε αγαστή συνεργασία με την τράπεζα. Εχουμε καταντήσει μια γενιά νέων ανθρώπων πέραν από τα όσα προβλήματα και άγχη έχουμε να φορτωθούμε και το άγχος από όλα αυτά τα προβλήματα που προκαλούνται και τα έχουμε με τους γονείς μας. Τα τελευταία χρόνια έχω και σοβαρά θέματα υγείας και κάθομαι να τρέχω στο κέντρο της Αθήνας να παίζω την γάτα με το ποντίκι με τις τράπεζες για να βρω ΑΤΜ, στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ όχι στο άνω Νευροκοπι και στην κατω ραχουλα, ειναι τραγικό απλα αυτό που γίνεται. Ολόκληρες τράπεζες να έχουν μείνει μόνο με ένα υποκατάστημα για πελάτες και ένα κτίριο γραφείο με ένα ΑΤΜ για ολόκληρη πόλη. Επειδή τα ΑΤΜ μειώνονται αυξάνεται και το φαινόμενο να τελειώνουν τα χρήματα στα υπάρχοντα. Μην αρχίσετε να μου γράφετε πάλι ότι η τράπεζα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αυτο το ξέρουμε. Δεν θα κάτσω να τις δικαιολογήσω, πήρανε δις εκατομμύρια από λεφτά των φορολογούμενων που τα πληρώσαμε μεσω δανείων σε ΕΕ και ΔΝΤ, βγάζουν που βγάζουν και πολλά ακόμα δις καθε έτος και θα μου πείτε τώρα ότι δεν συμφέρει να διατηρείς λίγα καταστήματα και κάποια ΑΤΜ σε μια πόλη, δεν είναι δυνατόν απλά, έπρεπε να ήταν υποχρεωμένες από το κράτος άμα δεν θέλουν. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και όλα πάνε προς κατάργηση μετρητών προκαλώντας περισσότερα προβλήματα. Μην αρχίσετε να λέτε για εξωτερικά και Σουηδιες, πουθενά στο εξωτερικό δεν υπάρχει αυτό το χάλι που συμβαίνει στην Ελλάδα. Στην Γερμανία πουθενά δεν κάθονται να σου πουν ότι σου μπλόκαραν το ebanking επειδή δεν έστειλες νέο εκκαθαριστικό εφορίας και ταυτότητα. Στην Σουηδία και Ολλανδία αν αλλάξεις ταυτότητα και διεύθυνση ενημερώνεται η τράπεζα αυτόματα από την αντίστοιχη κρατική βάση δεδομένων και δεν χρειάζεται να στείλεις τίποτα. Μόνο Ελλάδα όλα αυτά, πας να ανοίξεις λογαριασμό πολυκατοικίας και θέλουν 10 δικαιολογητικά, τα στέλνεις σκαναρισμενα και μετά σου λένε φέρτε τα και μαζί σας όταν έρθει κατόπιν ραντεβού επειδή τα δύο δεν υπάρχουνε, απλά κάτι λάθος έκανε ο υπάλληλος και δεν τα είδε. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και τσάμπα γράφω η γκρινιάζω, αλλά με στεναχωρεί που κάθε χρόνο επιδεινώνει η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, κάποιοι βάζουν το χεράκι τους για αυτό, και έχουμε και κάποιους άλλους να τους υπερασπιζονται. Αλλά αφού τέτοιους πολιτικούς βγάζουμε, καλά μας κάνουνε. 2 ώρες πριν, Arkin είπε Προσωπικά έχω να πάω σε ΑΤΜ πάνω από 10 χρόνια. Ναι κατανοώ την ανάγκη ειδικά πιο μεγάλων ανθρώπων για μετρητο αλλά όταν βλέπω έναν κάτω των 50 να έχει μετρητά μου φαίνεται κάπως. Στο κινητό έχουμε τα πάντα. Nfc gpay gov wallet ταυτότητες δίπλωμα ebanking ολα ανοίγουν με δαχτυλικο σε 1 δευτερόλεπτο. Ούτε κάτσε μέτρα λεφτά ούτε κουβαλα πορτοφόλι με ταυτότητες δίπλωμα κάρτες κτλ. Ενα κινητό στην τσέπη και τέλος τα έχεις όλα. Τεράστια ευκολία σε όλα. Λογαριασμοί πάγια εντολή κάθε μήνα ούτε από εκεί ασχολείσαι αν πλήρωσα αυτό η το άλλο. Τρελό piece of mind για μενα που θέλω την ηρεμία μου να χαρώ αυτά που θέλω και όχι να τρέχω να βγάλω μετρητά και να πληρώσω οτιδήποτε η ξέχασα δίπλωμα κτλ κτλ. Αρκετά τρέχει η κοινωνία σήμερα κρίμα να τα κάνουμε εμείς οι ίδιοι ακόμα χειρότερα. Το ότι βολεύει εσένα αυτό και είσαι ήρεμος έτσι δεν σημαίνει ότι έτσι γίνεται για όλους. Κάτσε να χαθεί το κινητό ή να στο κλέψουν και θα δούμε αν θα έχεις την ίδια ηρεμία. Μετρητα εννοείται ότι έχει στα χέρια του όλος ο κόσμος, μπορεί να χρησιμοποιεί και τα δύο μαζί. Πχ σε περίπτερο και γενικά κάτι που μπορεί να είναι κάτω από 3 ευρώ, δεν παίζει να κάτσω να πληρώσω με καρτα, κέρματα θα δώσω. 3 ώρες πριν, Grfoxz είπε Κλασσικός Αθάνατος Ελληνικός συλλογισμός. "Πιαστε πρώτα τους μεγαλους, μετα τους μικρους", "Ο αλλος κλέβει περισσότερα, εμενα βρηκατε να πιάσετε" και αλλα ωραία. Αυτός ειναι ο λόγος που δεν θα σωθουμε στην Ελλάδα. Κάτσε λοιπόν εσύ να σε αρμεγει το κράτος και να λες και ευχαριστώ. Άσε το αφεντικό σου να σε έχει με απληρωτες υπερωρίες, ενσημα και πολλά άλλα. Πληρωμή με καρτα παντού πάνω από όλα από την μαρίδα, το αφεντικό που φοροκλεβει και φοροδιαφευγει άστο να ελεγχθεί μετα απο την μαρίδα, που μέχρι τότε μπορεί και να έχει παραγραφεί η οφειλή του. Επεξ/σία Δευτέρα στις 05:03 μμ από mariosnik_ 3
Arkin Δημοσ. Δευτέρα στις 05:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:33 μμ 26 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Όλο και κάπου σε παρόμοιο thread θα διαβάζω ένα τέτοιο σχόλιο. Μπράβο στην μητέρα σου και στον καθέναν ειδικά μεγάλης ηλικίας που έμαθε να προσαρμόζετε. Δεν λειτουργεί το μυαλό όλων των ανθρώπων με τις ίδιες στροφές. Γνωρίζω άτομα με κολλήματα με την τεχνολογία ακόμα και από τα 40, που ως μεγάλοι θα μετεξελιχτουν έτσι. Η μητέρα μου δεν είναι μεγάλη και αδυνατούσε ακόμα και δεκαετίες πριν να προσαρμόζεται με οτιδήποτε καινούργια συσκευή φέρναμε στο σπίτι ή γενικά την νέα τεχνολογία και οτιδήποτε σχετικό με νέους τρόπους χρήσης και λευτεριάς ατελειών. Ναι δεν αποτελεί μια μέση περιπτωση, ακραία θα έλεγα, αλλά υπάρχει. Στον έναν ηλικιωμένο που ξέρει υπάρχει άλλος ένας η και περισσότεροι που είτε αδυνατούν είτε έχουν θέματα πχ που να βάλουν την κάρτα, τι ΡΙΝ να γράψουν, τους τα λες, πάλι ξεχνάνε, μπορεί να πέσουν και σε επιτήδειο που θα προσπαθήσει να τους κλέψει την κάρτα ή να πάρει λεφτά, ε λες άστο φίλε θα κρατάω εγώ την κάρτα να φέρνω λεφτά, δεν γίνεται.... Αυτό που γίνεται με τις τράπεζες τελευταία χρόνια είναι απίστευτο, άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα πληρωμών αναλήψεων και καταθέσεων απο τα ταμεία, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ άμα δεν μάθουν το νέο σύστημα που θέλει η τράπεζα συν χαρτουρα, ηλιθιες επικαιροποιησεις στοιχειων και γρσφειοκρατικα που τα επιβάλλει το κράτος σε αγαστή συνεργασία με την τράπεζα. Εχουμε καταντήσει μια γενιά νέων ανθρώπων πέραν από τα όσα προβλήματα και άγχη έχουμε να φορτωθούμε και το άγχος από όλα αυτά τα προβλήματα που προκαλούνται και τα έχουμε με τους γονείς μας. Τα τελευταία χρόνια έχω και σοβαρά θέματα υγείας και κάθομαι να τρέχω στο κέντρο της Αθήνας να παίζω την γάτα με το ποντίκι με τις τράπεζες για να βρω ΑΤΜ, στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ όχι στο άνω Νευροκοπι και στην κατω ραχουλα, ειναι τραγικό απλα αυτό που γίνεται. Ολόκληρες τράπεζες να έχουν μείνει μόνο με ένα υποκατάστημα για πελάτες και ένα κτίριο γραφείο με ένα ΑΤΜ για ολόκληρη πόλη. Επειδή τα ΑΤΜ μειώνονται αυξάνεται και το φαινόμενο να τελειώνουν τα χρήματα στα υπάρχοντα. Μην αρχίσετε να μου γράφετε πάλι ότι η τράπεζα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αυτο το ξέρουμε. Δεν θα κάτσω να τις δικαιολογήσω, πήρανε δις εκατομμύρια από λεφτά των φορολογούμενων που τα πληρώσαμε μεσω δανείων σε ΕΕ και ΔΝΤ, βγάζουν που βγάζουν και πολλά ακόμα δις καθε έτος και θα μου πείτε τώρα ότι δεν συμφέρει να διατηρείς λίγα καταστήματα και κάποια ΑΤΜ σε μια πόλη, δεν είναι δυνατόν απλά, έπρεπε να ήταν υποχρεωμένες από το κράτος άμα δεν θέλουν. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και όλα πάνε προς κατάργηση μετρητών προκαλώντας περισσότερα προβλήματα. Μην αρχίσετε να λέτε για εξωτερικά και Σουηδιες, πουθενά στο εξωτερικό δεν υπάρχει αυτό το χάλι που συμβαίνει στην Ελλάδα. Στην Γερμανία πουθενά δεν κάθονται να σου πουν ότι σου μπλόκαραν το ebanking επειδή δεν έστειλες νέο εκκαθαριστικό εφορίας και ταυτότητα. Στην Σουηδία και Ολλανδία αν αλλάξεις ταυτότητα και διεύθυνση ενημερώνεται η τράπεζα αυτόματα από την αντίστοιχη κρατική βάση δεδομένων και δεν χρειάζεται να στείλεις τίποτα. Μόνο Ελλάδα όλα αυτά, πας να ανοίξεις λογαριασμό πολυκατοικίας και θέλουν 10 δικαιολογητικά, τα στέλνεις σκαναρισμενα και μετά σου λένε φέρτε τα και μαζί σας όταν έρθει κατόπιν ραντεβού επειδή τα δύο δεν υπάρχουνε, απλά κάτι λάθος έκανε ο υπάλληλος και δεν τα είδε. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και τσάμπα γράφω η γκρινιάζω, αλλά με στεναχωρεί που κάθε χρόνο επιδεινώνει η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, κάποιοι βάζουν το χεράκι τους για αυτό, και έχουμε και κάποιους άλλους να τους υπερασπιζονται. Αλλά αφού τέτοιους πολιτικούς βγάζουμε, καλά μας κάνουνε. Το ότι βολεύει εσένα αυτό και είσαι ήρεμος έτσι δεν σημαίνει ότι έτσι γίνεται για όλους. Κάτσε να χαθεί το κινητό ή να στο κλέψουν και θα δούμε αν θα έχεις την ίδια ηρεμία. Μετρητα εννοείται ότι έχει στα χέρια του όλος ο κόσμος, μπορεί να χρησιμοποιεί και τα δύο μαζί. Πχ σε περίπτερο και γενικά κάτι που μπορεί να είναι κάτω από 3 ευρώ, δεν παίζει να κάτσω να πληρώσω με καρτα, κέρματα θα δώσω. Κάτσε λοιπόν εσύ να σε αρμεγει το κράτος και να λες και ευχαριστώ. Άσε το αφεντικό σου να σε έχει με απληρωτες υπερωρίες, ενσημα και πολλά άλλα. Πληρωμή με καρτα παντού πάνω από όλα από την μαρίδα, το αφεντικό που φοροκλεβει και φοροδιαφευγει άστο να ελεγχθεί μετα απο την μαρίδα, που μέχρι τότε μπορεί και να έχει παραγραφεί η οφειλή του. Για αυτο ειπα οτι κατανοω οτι δεν ειναι για ολους ετσι απλα θεωρω οτι αν εισαι κατω απο 50 πρεπει να πηγαινουμε προς NFC gov wallet κτλ απο το να εχουμε ακομα τα μετρητα που ειναι μιας αλλης εποχης προς 10ετιας για μενα. Προφανως αυτο προϋποθετει να ειναι ολα νομιμα και φορολογημενα χωρις μαυρο χρημα. Για να με κλεψουν το κινητο πρωτα πρεπει να παιξουμε μπουνιες με καποιον και μετα να μου το παρει οποτε μονο ευκολη διαδικασια δεν θα ειναι ποτε δεν το αφησα πανω σε τραπεζακι η γενικα οπου να ναι παντα μαζι μου και μου εχει λυσει τα χερια. Ειτε περιπτερο ειτε lidl ειτε φαγαδικο με κινητο NFC και τελος. Δεν επιβαλλω πουθενα τις αποψεις μου απλα λεω τη γνωμη μου πανω στο θεμα και ποσο πιο ευκολη μπορουμε να κανουμε τη ζωη μας σε καποια πραγματα.
mike15 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:45 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:45 μμ 2 ώρες πριν, lector είπε Δε θα σωθουμε διοτι αυτος ο συλλογισμος δε θα πραγματοποιηθει, ενω ειναι ορθος. Οταν το σδοε κυνηγαει τυροπιτες χωρις αποδειξεις την ιδια στιγμη που αλλοι χρωστανε εκατομμυρια και κανουν ζωαρες, πως περιμενεις να σωθεις; Ναι, ολα κομπλε, μεχρι να χασεις το κινητο, να στο κλεψουν, να μεινεις απο μπαταρια, να χαλασει, να πεσει το δικτυο, κλπ. Να τους καρφωσεις ολους αυτους στην εφορια γιατι φοροδιαφευγουν, κλεβουν το κρατος, κλεβουν εμας τους πολιτες, και πως θα σωθουμε ετσι, γι'αυτο παει κατα διαολου η ελλαδα, εμεις δηλαδη που πληρωνουμε τι ειμαστε κοροιδα, κλπ κλπ κλπ ... αν και θελω να υπαρχουν μετρητα ,ειμαι στην κατηγορια αυτων που χανουν χρηματα οποτε η καρτα με βολεψε.ομως δεν την βαζω στο κινητο γιατι εχουμε τοσα μεσα στο κινητο ,ανοιγε-κλεισε ,πολλες μικροπληρωμες στην μερα ,παει η μπαταρια και μετα θα γκρινιαζουμε γιατι δεν κραταει η μπαταρια και θελουμε νεο κινητο.πληρωνω με φυσικη καρτα εκτος εξαιρεσεων με μετρητα.ειμαι υπερ των πολλων επιλογων πληρωμης γιατι δεν εμπιστευομαι το ελληνικο ληστρικο κρατος.οποτε παει να σε κλεισει σε μια επιλογη ,υποτιθεται για το καλο σου ,καταληγεις χρεωμενος. 2
gpapadakis Δημοσ. Δευτέρα στις 06:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:35 μμ "Η 71χρονη μητέρα μου πάντως μια χαρά πληρώνει με NFC μάλιστα. Της το έδειξα το κατανοησε το χρησιμοποιεί συνεχώς." Τις προαλλες ημουν σε ταμειο σουπερμαρκετ και πληρωσα με το κινητο (προκειμενου να καλυφθει το 30% του εισοδηματος, μολις καλυφθει cash is king). Κυρατσα ανω των 70 απο πισω μου (απο αυτες σιγουρα που εχουν παρει συνταξη 50 ετων - 25ετια με ανηλικο, πραγματικα ουτε 15 χρονια δε δουλεψαν, πληρωνουν τα κοροιδα οι νεοι αλλωστε), λεει "πφφφ εσεις με τις καρτες συνεχεια". Αυτες τις εξαιρεσεις για τα εκλογικα τους πελατακια κακως τις κανουν, το ιδιο εκαναν και με τα εμβολια στον κορωνοιο, κυνηγουσαν τους νεους να κανουν εμβολιο με περιορισμους, ενω την ευπαθεια την ειχαν οι γεροι (ενα χρονο τους πηρε να το καταλαβουν και εβαλαν το προστιμο στους γερους).
dtk-386 Δημοσ. Δευτέρα στις 06:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:37 μμ τι να σου απαντήσω τώρα εγώ σε αυτό δηλαδή?
Ukforthemoment Δημοσ. Δευτέρα στις 06:50 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:50 μμ 1 ώρα πριν, mike15 είπε αν και θελω να υπαρχουν μετρητα ,ειμαι στην κατηγορια αυτων που χανουν χρηματα οποτε η καρτα με βολεψε.ομως δεν την βαζω στο κινητο γιατι εχουμε τοσα μεσα στο κινητο ,ανοιγε-κλεισε ,πολλες μικροπληρωμες στην μερα ,παει η μπαταρια και μετα θα γκρινιαζουμε γιατι δεν κραταει η μπαταρια και θελουμε νεο κινητο.πληρωνω με φυσικη καρτα εκτος εξαιρεσεων με μετρητα.ειμαι υπερ των πολλων επιλογων πληρωμης γιατι δεν εμπιστευομαι το ελληνικο ληστρικο κρατος.οποτε παει να σε κλεισει σε μια επιλογη ,υποτιθεται για το καλο σου ,καταληγεις χρεωμενος. Θα σου τελειώσει η μπαταρία επειδή θα πληρώνεις με το κινητό;Σοβαρά τώρα; 5
mountains1 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:20 μμ https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1984297/apo-ton-aygoysto-midenismos-i-meioseis-stistrapezikes-chreoseis-kai-promitheies/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα