11osmikrosmhtsos Δημοσ. Παρασκευή στις 02:31 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:31 μμ 1 λεπτό πριν, haHa είπε Εντωμεταξυ, ενα αυτοκινητο φρεναρει απο τα 50km/h(~14m/s) σε λιγοτερο απο 15μ εγω για αυτο ζηταω πληροφοριες για να κανω πραξεις και υπολογισμους, αυτο ξερω
konc Δημοσ. Παρασκευή στις 02:33 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:33 μμ Δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθείς ακόμα και αν το έκανε προφανέστατα επίτηδες. Επίσης δεν είναι λογικό να δικαιωθείς γιατί θα μπορούσε να μην το είχε κάνει επίτηδες πχ. να πεταγόταν ένας σκύλος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχεις αρκετή απόσταση ώστε να προλάβεις και να αντιδράσεις και να σταματήσεις αν ο μπροστινός κοκαλώσει, απόσταση που εκ του αποτελέσματος δεν είχες. Δεν σου κάνω τον έξυπνο αλλά δυστυχώς έτσι είναι, δεν μπορείς να υποθέτεις τι θα κάνει ο μπροστινός ούτε έχεις πάντα τα ίδια δεδομένα με αυτόν. Βλέπω πολλούς στην εθνική με 120 που πάνε στα 5 μέτρα απόσταση από τον μπροστινό και σφίγγομαι, με αυτά τα χιλιόμετρα αν φρενάρει ο μπροστινός ο πίσω δεν θα προλάβει ούτε το πόδι του στο φρένο να ακουμπήσει. 7 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Παρασκευή στις 02:37 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:37 μμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ringboy είπε Το απολυτως βεβαιο ειναι οτι δεν τηρουσε αποσταση ασφαλειας και ευθυνεται 100% για την συγκρουση. Ειναι το μονο που φωναζω συνεχεια στον γιο μου. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ανεξαρτητα με το πσοσ τρεχουμε. Οι αποστάσεις ασφαλείας είναι σχετικές. Αν αφήσω 100 m, να είμαι σίγουρος, κάποιος θα μπει μπροστά μου, οπότε θα μου μειώσει την απόσταση και θα επιβραδύνω για να την ξανανοίξω. Εεεε… εάν αυτό το κάνεις συνέχεια, δε θα φτάσεις ποτέ... Εγώ πριν 3 μέρες πήγα να πέσω στον μπροστινό μου και είχα απόσταση ασφαλείας. Γιατί; Γιατί στην εξωτερική (δεξιά) πλευρά του οδοστρώματος υπήρχε γαρμπίλι, με αποτέλεσμα να κλειδώσει η εμπρός δεξιά ρόδα και να περιοριστεί η μέγιστη δύναμη πέδησης που μπορούσα να δώσω. Προφανώς και να έπεφτα απάνω του, δε θα έφταιγα, καθώς είχα κάνει όλα τα νόμιμα, απλώς υπήρχε εξωτερικός απρόβλεπτος παράγοντας που δεν μπορούσα να τον σταθμίσω εκείνη τη στιγμή... Γι' αυτό, μην είμαστε τόσο σίγουροι ότι δεν κρατούσε απόσταση... Επεξ/σία Παρασκευή στις 02:37 μμ από 11osmikrosmhtsos 3
Ukforthemoment Δημοσ. Παρασκευή στις 02:37 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:37 μμ 5 λεπτά πριν, ringboy είπε Δεν καταλαβαινω γιατι ασχολουμαστε με το αν ετρεχε 50 60 ή 100 χιλιομετρα την ωρα. Το απολυτως βεβαιο ειναι οτι δεν τηρουσε αποσταση ασφαλειας και ευθυνεται 100% για την συγκρουση. Ειναι το μονο που φωναζω συνεχεια στον γιο μου. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ αναλογες με το ποσο τρεχουμε. γιατί μπορεί να ήταν παράνομος αν είχε παραβιασει το όριο ταχύτητας 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. Παρασκευή στις 02:38 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:38 μμ 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε γιατί μπορεί να ήταν παράνομος αν είχε παραβιασει το όριο ταχύτητας θελει να σου πει οτι αν ετρεχε παραπανω θα επρεπε να αφησει εξτρα αποσταση 2
Black Demis Δημοσ. Παρασκευή στις 02:46 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:46 μμ Για αυτό dashcam, όπως έγιναν τα πράγματα πλυρωνεις εσύ (δεν κρατούσες αποστάσεις και δεν πρόλαβες να κόψεις ) 2
2MM Δημοσ. Παρασκευή στις 02:56 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:56 μμ Μονο αν καταφερει να πεισει ή να αποδειξει, οτι ο μπροστα φρεναρε αποτομα χωρις λογο τοτε θα βγει συνυπευθηνοτητα 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. Παρασκευή στις 03:02 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:02 μμ Ακομα και dashcam να ειχε, θα μπορουσε να πει ο μπροστινος οτι πεταχτηκε (ή πηγε να πεταχτει) μια γατα και φρεναρε. Δεν φαινονται ολα στις dashcams και ειδικα στα 50μετρα με αλλο αμαξι μπροστα κλπ. 2
sphinxgr Δημοσ. Παρασκευή στις 03:13 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:13 μμ 34 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Οι αποστάσεις ασφαλείας είναι σχετικές. Αν αφήσω 100 m, να είμαι σίγουρος, κάποιος θα μπει μπροστά μου, οπότε θα μου μειώσει την απόσταση και θα επιβραδύνω για να την ξανανοίξω. Εεεε… εάν αυτό το κάνεις συνέχεια, δε θα φτάσεις ποτέ... Για αυτό την απόσταση ασφαλείας την μετράμε σε δευτερόλεπτα και όχι σε μέτρα. Πρέπει να είναι πάνω απο 3 δευτερόλεπτα, ΑΝ έχουμε ίδιο αμάξι με τον μπροστινό. Αν έχουμε χειρότερο, αυξάνεται. 9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Ακομα και dashcam να ειχε, θα μπορουσε να πει ο μπροστινος οτι πεταχτηκε (ή πηγε να πεταχτει) μια γατα και φρεναρε. Δεν φαινονται ολα στις dashcams και ειδικα στα 50μετρα με αλλο αμαξι μπροστα κλπ. Αυτό μου θυμίζει το "αν ειναι να σε κλέψουν, θα σε κλέψουν, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα προκαταβολικά για αυτό"
SagoniasSlutRos Δημοσ. Παρασκευή στις 03:15 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:15 μμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αυτό μου θυμίζει το "αν ειναι να σε κλέψουν, θα σε κλέψουν, οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα προκαταβολικά για αυτό" Eχω dashcam στο αμαξι. Μιλαω για τη συγκεκριμένη περιπτωση που πηγε και επεσε πισω απο τον αλλο. Μακαρι να βαλουν ολοι και να επιτραπεί και το ρουφιανεμα σε παραβασεις. Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:17 μμ από SagoniasSlutRos 1
dtk-386 Δημοσ. Παρασκευή στις 03:28 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:28 μμ 5 ώρες πριν, makis269 είπε ίσως θα πρέπει να μάθουμε να κρατάμε αποστάσεις και να μην κολλάμε αν δεν έχουμε τα αντανακλαστικά να φρενάρουμε σε περίπτωση ανάγκης του μπροστά . Σε εσένα και σε όλους όσους λένε για απόσταση κτλ στην Αθήνα αν αφήσεις απόσταση από τον εμπρός σου είναι 110% σίγουρο ότι θα χωθεί κάποιος από άλλη λωρίδα. Just saying ότι δεν είναι πάντα έυκολο. 1
Ntinaras Δημοσ. Παρασκευή στις 03:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:29 μμ Μόλις τώρα, dtk-386 είπε Σε εσένα και σε όλους όσους λένε για απόσταση κτλ στην Αθήνα αν αφήσεις απόσταση από τον εμπρός σου είναι 110% σίγουρο ότι θα χωθεί κάποιος από άλλη λωρίδα. Just saying ότι δεν είναι πάντα έυκολο. Αν όμως πέσεις πάνω σε αυτόν τον μπροστινό δε θα φταις, καθώς θεωρείται πως σε έκλεισε.
dtk-386 Δημοσ. Παρασκευή στις 03:36 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:36 μμ Δεν δικαιολογώ την μη τήρηση απόστασης. Απλά αναφέρω ότι έχουμε και αυτούς που σου κάνουν επιπλέον την ζωή δύσκολη με τις σφήνες τους. Επίσης όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν και το αυτόματο φρενάρισμα. Σώζει ζωές και αυτό.
GodzillaCover Δημοσ. Παρασκευή στις 03:51 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:51 μμ Ρε παιδιά, γιατί το παιδεύετε 4 σελίδες τώρα; Φταιει ο μπροστά καθαρά με βάση τον ΚΟΚ. Αν υπήρχε βίντεο ή μαρτυριες, το πιθανότερο είναι να έβγαινε 100-0. Ίσως όμως συνυπαιτιότητα επειδή ο πίσω δεν κρατούσε αποστάσεις. Δεν έχει νόημα όμως αυτό, καθώς δεν υπάρχει ούτε βίντεο ούτε μάρτυρας. Αφού δεν αποδεικνύεται ότι η τροχοπέδηση ήταν αναίτια, ο TS θα χρεωθεί το 100% της υπαιτιότητας. Ας κάνει αρνητική δήλωση ετσι για το γαμωτο, αλλά στο τέλος αυτό θα βγει. 1
dkstopo Δημοσ. Παρασκευή στις 04:14 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:14 μμ αν ειχες dashcam που να δειχνει ολα οσα περιγραφεις και τα έβλεπε ενας δικαστής μάλλον θα σε δικαίωνε και στον τυπο θα έριχνε και ενα βαρύ προστιμο. Αν αντεχεις οικομικά και ολα ειναι όπως τα περιγραφεις για το γαμώτο μην κανεις δηλωση και πανε στο διακαστηριο ζητώντας και εσυ αποζημίωση. Πες τα όπως ακριβώς τα έζησες και ασε τον δικαστή να αποφασίσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις