Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Disrespect είπε

Θα το δούμε αυτό. Δεν ξερω αν θα ασχοληθώ γιατί εδωσα ηδη το αυτοκίνητο για επισκευη και δεν με πολυνοιαζει, αλλα μπορει να βαλω και δικηγόρο να του κάνει αγωγη αποζημιωσης ετσι για το γαμωτο γιατί δεν μου εχει ξανατυχει τετοια πουστια και μου την εσπασε πολυ ο καραγκιοζης και ακόμα περισσότερο μου την σπασατε εσεις που πεσατε να  με φάτε.

Χαλάρωσε λίγο.Πολύ τσαντίλα φίλος.

Γιατί να του κάνεις μήνυση;Αφού έχεις ασφάλεια.

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Θα το δούμε αυτό. Δεν ξερω αν θα ασχοληθώ γιατί εδωσα ηδη το αυτοκίνητο για επισκευη και δεν με πολυνοιαζει, αλλα μπορει να βαλω και δικηγόρο να του κάνει αγωγη αποζημιωσης ετσι για το γαμωτο γιατί δεν μου εχει ξανατυχει τετοια πουστια και μου την εσπασε πολυ ο καραγκιοζης και ακόμα περισσότερο μου την σπασατε εσεις που πεσατε να  με φάτε.

Οχι καντο μη το αφησεις ετσι .Πληρωσε και αυτο το χαμενο δικαστηριο .Στο τέλος θα σου βγουν ποιο πολλα τα διαστηρια απο το ατυχημα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Χαλάρωσε λίγο.Πολύ τσαντίλα φίλος.

Γιατί να του κάνεις μήνυση;Αφού έχεις ασφάλεια.

Γιατί με αγωγη θα τα βγάλει απο την τσέπη του το @@@χιδι που πηγε να κάνει κομπίνα για να φτιαξει το αμαξι του. Δεν θελω να τον ξελασπώσει η ασφαλεια. Και ας μην κερδίσω τιποτα απο αυτό γιατί οσα θα εισπράξω θα ειναι σχεδον η αμοιβη του δικηγορου. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Disrespect είπε

Γιατί με αγωγη θα τα βγάλει απο την τσέπη του το @@@χιδι που πηγε να κάνει κομπίνα για να φτιαξει το αμαξι του. Δεν θελω να τον ξελασπώσει η ασφαλεια. Και ας μην κερδίσω τιποτα απο αυτό γιατί οσα θα εισπράξω θα ειναι σχεδον η αμοιβη του δικηγορου. 

Καλή σου τύχη άρχοντα σου είπα;

Ε καλή τύχη 

• Like 1
Δημοσ.
10 minutes ago, Disrespect said:

Μην ξεχάσεις να πεις στο δικηγόρο ότι πήγαινες πάνω από το όριο. Μην βρεθεί προ εκπλήξεως στο δικαστήριο όταν θα θέσει το θέμα η άλλη πλευρά 

• Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε

Μην ξεχάσεις να πεις στο δικηγόρο ότι πήγαινες πάνω από το όριο. Μην βρεθεί προ εκπλήξεως στο δικαστήριο όταν θα θέσει το θέμα η άλλη πλευρά 

Ναι είμαι σιγουρος οτι μπω μέσα ισόβια που πηγαινα με 50 σε δρόμο με οριο τα 60. Θα κάνει κάποιος αλλος τον ειδήμονα/δικαστη/κριτη της ηθικης ή είμαστε κομπλέ για σήμερα;

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, Disrespect said:

Ναι είμαι σιγουρος οτι μπω μέσα ισόβια που πηγαινα με 50 σε δρόμο με οριο τα 60. Θα κάνει κάποιος αλλος τον ειδήμονα/δικαστη/κριτη της ηθικης ή είμαστε κομπλέ για σήμερα;

Κλασικά κριτές ,αλάνθαστοι (μόνο στο φόρουμ…)Σε αντίστοιχη περίπτωση πάντως που και αρκετά κάτω από το όριο ήμουν και ο μπροστά είδε φάντασμα και σταμάτησε (Είδε ειδοποίηση στο κινητό).Το υλικό από μαγαζί στην γειτονιά το δέχτηκαν το ίδιο και από την dashcam(Για καλή μου τύχη φαίνονταν και η ταχύτητα από ένα obd screen που έχω )Ήθελε τρέξιμο αλλά το αποτέλεσμα….δικαιώθηκα…Και εννοείται είχα ακούσει ότι σου σέρνουν και σένα τώρα 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Σπυρος Ζιαβρος είπε

Κλασικά κριτές ,αλάνθαστοι (μόνο στο φόρουμ…)

Ρεαλιστές θες να πεις. Η δική σου περίπτωση είχε αποδεικτικά στοιχεία. Εδώ ο φίλος ούτε τροχαία δεν καλεσε. Είναι ο λόγος του που είναι σαν να μην υπάρχει. Μην τρελαθούμε κιόλας. 

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.

Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μια τάξη. Καταρχήν πουθενά δεν λέει ο ΚΟΚ ότι πάντα φταίει ο πίσω. Ήδη ο ένας συμφορουμίτης παρέθεσε το άρθρο 24 για την αναίτια πέδηση και ο έτερος το άρθρο 19 για την διατήρηση αποστάσεως ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Όπως πολλοί είπαν λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι θέμα αποδείξεως. Επομένως πως αποδεικνύεις ότι ο μπροστά σταμάτησε αναίτια; Όσον αφορά όμως την απόσταση ασφαλείας η πάγια νομολογία των δικαστηρίων της χώρας κάνει δεκτό το εξής αποδεικτικό μέσο που ονομάζεται "διδάγματα της κοινής πείρας". Η κοινή πείρα λοιπόν είναι αυτή που υποδεικνύει πως εφόσον έπεσες στο προπορευόμενο όχημα, ενώ κινούσουν σύννομα και αυτό σταμάτησε απότομα, χωρίς να προλάβεις να κάνεις κι εσύ το ίδιο, δεν την τήρησες. Τόσο απλά. Αντιθέτως το πατάω φρένα απότομα, ως προπορευόμενο όχημα, αναιτιολόγητα, χρήζει αποδείξεως με λ.χ. μάρτυρες κλπ. και δεν προκύπτει ως δίδαγμα, αφού υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα μπορούσε ο καθένας να το έχει κάνει (ο εξυπνότερος ήταν το "τσίμπημα στην καρδιά"). Έχε λοιπόν υπόψη σου ότι ακόμα και αν αποδειχτεί πως το προπορευόμενο όχημα σταμάτησε αναίτια, υπάρχει η πιθανότητα βάσει των παραπάνω να βγει συνυπαιτιότητα. Τα ποσοστά είναι στην διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου.

Όσο για τις κάμερες καλά κάνεις και θα το κυνηγήσεις, απλά έχε υπόψη σου πως για να θεωρηθούν αποδεικτικό μέσο νομίμως κτηθέν θα πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του νόμου και να έχουν μπει με άδεια από την Αρχή, εφόσον μάλιστα κατά πως λέει ο ιδιοκτήτης τους "κοιτάζουν" στον δρόμο. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων βέβαια είναι νόμιμες.

Όσο για την Τροχαία που αναφέρθηκε εφόσον υπάρχουν υλικές ζημιές μόνο, καταγράφει το ατύχημα και τις δηλώσεις των εμπλεκομένων. Μόνο αν δηλωθεί τραυματισμός κάνει σκαρίφημα του ατυχήματος που συνδράμει το δικαστήριο στον σχηματισμό πλήρους δικανικής πεποιθήσεως για τις συνθήκες και την υπαιτιότητα ενός ατυχήματος.

Γενικά η φάση του δικαστηρίου ουσιαστικά θα την αναλάβουν οι ασφαλιστικές και οι οδηγοί ως μάρτυρες. Θα πάρει χρόνο για να τελεσιδικήσει, αλλά εν τοις πράγμασι δεν πληρώνεις εσύ, οπότε δε χάνεις κάτι. Αντιθέτως σε περίπτωση ισχυρισμών ή ακόμα και μήνυσης για "απάτη" και άλλα τέτοια πρόσχαρα, θα γίνει προσωπικό το ζήτημα και ο χαμένος της υπόθεσης θα ευθύνεται εκ των υστέρων με αποζημίωση πέραν της αποκατάστασης της ζημίας. Ίσως είναι καλύτερο να παραμερίσεις το θυμικό σου, αν και σε καταλαβαίνω μιας και είχες το παιδί σου επιβάτη την ώρα του ατυχήματος και να αρκεστείς σε μια δικαστική διαμάχη για την υπαιτιότητα του ατυχήματος και την αποκατάσταση της ζημιάς του αυτοκινήτου που δεν ευθύνεται. Να περιμένεις να κάνει η ασφαλιστική σου πραγματογνωμοσύνη στο αυτοκίνητο του άλλου και εσύ αντίστοιχα η δικιά του σε σένα, πριν το φτιάξεις. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον δεν έχεις νομική προστασία απευθύνσου σε δικηγόρο, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις (υλικές ζημιές) είναι προτιμότερο να αφήνεις την ασφαλιστική να μπει μπροστά αφού ούτως ή άλλως θα καταστεί διάδικος.

Τέλος σε τεχνολογικό φόρουμ είσαι αγαπητέ. Όχι στους Ανώνυμους Αλκοολικούς για να περιμένεις συμπαράσταση από κόσμο που ούτε που τους ξέρεις και ούτε που θα τους δεις. Προφανώς και κάποια σχόλια είναι υπερβολικά "έξυπνα", για να το θέσω κομψά, αλλά όπως είπαμε η κοινή πείρα σε πρώτη φάση υποδείκνυε, μιας και έχουμε μόνο τον λόγο σου εν προκειμένω, πως εσύ ευθύνεσαι. Τι περίμενες δηλαδή να σου πουν; Ναι τρέξ' τον στα δικαστήρια και πάρ' του και τα σώβρακα, γιατί σίγουρα θα δικαιωθείς έτσι όπως μας τα λες; Αλήθεια το πίστευες αυτό; 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κάτσε αδερφέ σε εχω. 

Αν με θες μάρτυρα θα έρθω να πω πως ποτέ δεν υπήρξε μύγα στο αμάξι του μπροστά που μπήκε στο μάτι του, και ουδέποτε δεν ένοιωσε αδιαθεσία κατά την οδήγηση του την συγκεκριμένη στιγμή.

Τι να τις κάνεις τις κάμερες βρε

Δημοσ.
1 hour ago, Disrespect said:

Ισόβια δεν θα μπεις, απλά θα πληρώσεις καθώς έχεις υπαιτιότητα.

Πραγματικά δεν ξέρω γιατί συνεχίζεις να το αρνείσαι.

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ.
19 hours ago, Disrespect said:

Είναι σίγουρο αυτό; Είμαι 100% σίγουρος ότι το έκανε επίτηδες. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος προστασίας από τους απατεώνες δηλαδή αφού ακόμα και οι κάμερες αυτοκινήτου θεωρούνται παράνομες; 

Δεν είναι παράνομες οι κάμερες ασφαλείας στα αμάξια ,είναι παράνομο να καταγράφεις όταν δεν κάνεις χρήση ( πχ να έχεις κάμερα σε αμάξι που δεν το οδηγείς σβηστό ) η χρησιμοποιήσεις ότι καταγράφεις για άλλους σκοπούς πέρα από ασφαλιστικούς 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SOCRATIS1000 είπε

Δεν είναι παράνομες οι κάμερες ασφαλείας στα αμάξια ,είναι παράνομο να καταγράφεις όταν δεν κάνεις χρήση ( πχ να έχεις κάμερα σε αμάξι που δεν το οδηγείς σβηστό ) η χρησιμοποιήσεις ότι καταγράφεις για άλλους σκοπούς πέρα από ασφαλιστικούς

Ας το αποδείξουν πρώτα και βλέπουμε 

Δημοσ.

Εγω αυτο που καταλαβα απο ολη αυτη την ιστορια ειναι, αν εχω ζημια πισω και θελω να τη φτιαξω δωρεαν, να κοιταξω να με τσιμπησει η καρδια μου. 

• Like 2
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...