pantelis670 Δημοσ. 6 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 40 λεπτά πριν, jpil είπε Ποια τράπεζα στα κάνει αυτά; Πειραιώς.
l3ft3r1s Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Να διευκρινίσουμε πως, εφόσον δεν έχει γίνει κίνηση χρέωσης, δε θα δεις ποτέ αντιλογιστική κίνηση πίστωσης στον λογαριασμό σου, αν είναι αυτό που περιμένεις. Αυτό που θα δεις, είναι το "Δεσμευμένο Ποσό" να μειωθεί κατά το ποσό της αγοράς, και να αυξηθεί το διαθέσιμο υπόλοιπο ισόποσα. Αν το "Δεσμευμένο Ποσό" είναι ήδη 0, ή αν έχει μόνο δεσμεύσεις άλλων αγορών που έχεις κάνει, αυτό σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή. Άρα η ερώτηση είναι, τι βλέπεις στο "Δεσμευμένο Ποσό"? Επεξ/σία 6 Αυγούστου από l3ft3r1s
spinemm Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) On 18/07/2025 at 16:23, pantelis670 said: ...........το chat gtp λέει για δεσμευμένα/παρακρατημένα χρήματα η τράπεζα τα κρατάει 25-30 ημέρες και μετά κάνει εκκαθάριση και στα δίνει εφόσον δεν έχουν επιστραφεί.... Αληθεια τωρα?? Δεν πηρες δηλ ποτε τηλ την τραπεζα και περιμενεις το/την ΑΙ να σου πει τι και πως????? Απο την αλλη βεβαια ειπες και τις μαγικες λεξεις...Τ...Π....να χαιρεσαι (ΝΟΤ) που ειναι μονο (ΝΟΤ) 17Ε... Επεξ/σία 6 Αυγούστου από spinemm
pantelis670 Δημοσ. 7 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 23 ώρες πριν, l3ft3r1s είπε Να διευκρινίσουμε πως, εφόσον δεν έχει γίνει κίνηση χρέωσης, δε θα δεις ποτέ αντιλογιστική κίνηση πίστωσης στον λογαριασμό σου, αν είναι αυτό που περιμένεις. Αυτό που θα δεις, είναι το "Δεσμευμένο Ποσό" να μειωθεί κατά το ποσό της αγοράς, και να αυξηθεί το διαθέσιμο υπόλοιπο ισόποσα. Αν το "Δεσμευμένο Ποσό" είναι ήδη 0, ή αν έχει μόνο δεσμεύσεις άλλων αγορών που έχεις κάνει, αυτό σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή. Άρα η ερώτηση είναι, τι βλέπεις στο "Δεσμευμένο Ποσό"? Έχει περάσει καιρός πλέον, έχουν μπει αρκετά χρήματα στο λογαριασμό και έχει αλλάξει το υπολοιπο μου αρκετές φορές.. Να πω ότι όταν έκανα την παραγγελία θυμάμαι καθαρά ότι μου αφαιρέθηκαν 17Ε και καθολη την διάρκεια του μήνα κοιτούσα συνεχώς το υπολοιπο μου. Δνε μπήκαν ποτέ 17Ε παραπάνω Επίσης η τράπεζα (πειραιώς) δεν δείχνει πότε δεσμευμένα πόσα σε ξεχωριστή κατηγορία, όλα φαίνονται στις κινήσεις. Άρα δεν θα μπορούσα να καταλάβω εαν όντως επιστράφηκαν αφού δεν υπήρχε αντίστοιχα κινηση μεσα στην κατηγορία "κινήσεις" 20 ώρες πριν, spinemm είπε Αληθεια τωρα?? Δεν πηρες δηλ ποτε τηλ την τραπεζα και περιμενεις το/την ΑΙ να σου πει τι και πως????? Απο την αλλη βεβαια ειπες και τις μαγικες λεξεις...Τ...Π....να χαιρεσαι (ΝΟΤ) που ειναι μονο (ΝΟΤ) 17Ε... Όχι φίλε το ΑΙ ειναι ποιο βοηθητικό απο την τράπεζα εαν ψαχνεις αμεση βοήθεια.. και ναι, δεν πήρα εγω ο ίδιος αλλα με είχαν πάρει από την τηλεφ. εξυπηρέτηση τους και μου είπαν ότι λόγω σφάλματος στο σύστημά τους την ημέρα της παραγγελίας, και εφόσον εγώ έκανα ακύρωση έπειτα, μπλόκαρε το συστημα τους, και δεν θα μπορούσαν να δούνε εάν οντως επιστράφηκαν τα κρατημένα χρήματα εν τελη... δλδ τα λεφτα ειναι "φάντασμα" για αυτούς... καθόλου εξυπηρετικοί ούτως ή άλλως....
l3ft3r1s Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, pantelis670 said: Επίσης η τράπεζα (πειραιώς) δεν δείχνει πότε δεσμευμένα πόσα σε ξεχωριστή κατηγορία, όλα φαίνονται στις κινήσεις. Δείχνει συνολικά πόσα είναι τα δεσμευμένα ποσά. Λέγεται "Δεσμευμένο ποσό" ή "Pledged amount" αν το έχεις στα Αγγλικά. Δεν το αναλύει πως προέκυψε, αλλά αν δεν έχει πολλές άλλες εκκρεμείς αγορές μπορείς να καταλάβεις τι αφορά το δεσμευμένο ποσό. Επίσης αν τους πάρεις τηλέφωνο μπορούν να σου πουν μια μια τις συναλλαγές που το απαρτίζουν. Σαν επιπρόσθετη βοήθεια, μπορείς να δεις το λογιστικό και διαθέσιμο υπόλοιπο. Το λογιστικό υπόλοιπο είναι αυτό που προκύπτει αποκλειστικά και μόνο απο τις συναλλαγές που έχουν οριστικοποιηθεί και τις οποίες μπορείς να δεις μια προς μια στο statement. Το διαθέσιμο υπόλοιπο είναι το λογιστικό υπόλοιπο μείον τις δεσμεύσεις. Αν αυτά τα δύο είναι ίσα, ή αν η διαφορά τους οφείλεται αποκλειστικά σε άλλες αγορές, σημαίνει πως έχουν αποδεσμευθεί τα 17 ευρώ. Επεξ/σία 7 Αυγούστου από l3ft3r1s
kostasbm Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 1 hour ago, pantelis670 said: Έχει περάσει καιρός πλέον, έχουν μπει αρκετά χρήματα στο λογαριασμό και έχει αλλάξει το υπολοιπο μου αρκετές φορές.. αν θες επιστημονικη βοηθεια ανεβασε ενα extrait της καρτας αν δεν μπορεις να το καταλαβεις.... η καρτα συνηθως χρεωνεται οταν εκδιδεται αποδειξη δελτιο αποστολης.....και μεχρι να γινει αυτο συνηθως απλα δεμσευεται το ποσο..... δεσμευση ποσου δε σημαινει χρεωση......
pantelis670 Δημοσ. 8 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 23 ώρες πριν, l3ft3r1s είπε Δείχνει συνολικά πόσα είναι τα δεσμευμένα ποσά. Λέγεται "Δεσμευμένο ποσό" ή "Pledged amount" αν το έχεις στα Αγγλικά. Δεν το αναλύει πως προέκυψε, αλλά αν δεν έχει πολλές άλλες εκκρεμείς αγορές μπορείς να καταλάβεις τι αφορά το δεσμευμένο ποσό. Επίσης αν τους πάρεις τηλέφωνο μπορούν να σου πουν μια μια τις συναλλαγές που το απαρτίζουν. Σαν επιπρόσθετη βοήθεια, μπορείς να δεις το λογιστικό και διαθέσιμο υπόλοιπο. Το λογιστικό υπόλοιπο είναι αυτό που προκύπτει αποκλειστικά και μόνο απο τις συναλλαγές που έχουν οριστικοποιηθεί και τις οποίες μπορείς να δεις μια προς μια στο statement. Το διαθέσιμο υπόλοιπο είναι το λογιστικό υπόλοιπο μείον τις δεσμεύσεις. Αν αυτά τα δύο είναι ίσα, ή αν η διαφορά τους οφείλεται αποκλειστικά σε άλλες αγορές, σημαίνει πως έχουν αποδεσμευθεί τα 17 ευρώ. Που να τα θυμάμαι όλα αυτά έχει περάσει ένας μήνας και κοιτούσα το υπολοιπο μου προσεκτικά κάθε μέρα σου λεω.. έγιναν και πολλές άλλες συναλλαγές απο τότε άρα αστο δεν θα μπορώ να βγάλω άκρη. Και ναι δεν φαίνεται ούτε στα δεσμευμένα... ασε που οταν είχα επικοινωνήσει μαζί τους μου είχαν πει ότι ούτε αυτοί μπορούσαν να δούνε εαν είχε σταλεί το ποσό απο σκρουτζ στη τράπεζα μου γιατί είχε πέσει το συστημα εκείνη την ωρα που έγινε η ακύρωση κοκ..
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου 6 λεπτά πριν, pantelis670 είπε Που να τα θυμάμαι όλα αυτά έχει περάσει ένας μήνας και κοιτούσα το υπολοιπο μου προσεκτικά κάθε μέρα σου λεω.. έγιναν και πολλές άλλες συναλλαγές απο τότε άρα αστο δεν θα μπορώ να βγάλω άκρη. Και ναι δεν φαίνεται ούτε στα δεσμευμένα... ασε που οταν είχα επικοινωνήσει μαζί τους μου είχαν πει ότι ούτε αυτοί μπορούσαν να δούνε εαν είχε σταλεί το ποσό απο σκρουτζ στη τράπεζα μου γιατί είχε πέσει το συστημα εκείνη την ωρα που έγινε η ακύρωση κοκ.. Δηλαδή δεν βγαίνει εκτύπωση/excel/κάτι να δεις τις κινήσεις αναλυτικά;Δεν μπορεί,για ψάξε το.
pantelis670 Δημοσ. 8 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 22 ώρες πριν, kostasbm είπε αν θες επιστημονικη βοηθεια ανεβασε ενα extrait της καρτας αν δεν μπορεις να το καταλαβεις.... η καρτα συνηθως χρεωνεται οταν εκδιδεται αποδειξη δελτιο αποστολης.....και μεχρι να γινει αυτο συνηθως απλα δεμσευεται το ποσο..... δεσμευση ποσου δε σημαινει χρεωση...... Έχεις δικιο, απλα με την συγκεκριμένη παραγγελία επειδή η ακύρωση είχε γίνει μέσα σε ενα διάστημα 4-5 ωρών δεν πρόλαβαν να την αποδεχτούν απο το κατάστημα (ενα outlet με ρούχα) και ενίοτε μπλόκαρε εκεί η συναλλαγή και όταν έγινε ακύρωση ή κάρτα μου είχε ήδη δεσμευθεί απλα δεν μπορούσαν να τα στείλουν πίσω στη τράπεζα, λόγω μπλοκαρισματος, έτσι μου είπαν τότε τουλάχιστον.. Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Δηλαδή δεν βγαίνει εκτύπωση/excel/κάτι να δεις τις κινήσεις αναλυτικά;Δεν μπορεί,για ψάξε το. Θα το δω το σκ απο pc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα