dimitris_p Δημοσ. 18 Ιουλίου Δημοσ. 18 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Εχω πολλά αρχεία τα οποία ειναι σε φακέλους οι οποίοι ειναι μέσα σε άλλους και ουτο καθ εξης. Τα windows δείχνουν το μέγεθος άμεσα μόνο για αρχεία οχι για φακέλους. Ναι μεν με δεξι κλικ σε ενα φάκελο (ιδιότητες) η με το mouse πάνω σε φάκελο το βγάζει αλλά αν ειναι πολλοί φάκελοι και μεγάλα σε όγκο αρχεία αργεί πολύ μέχρι να τα φορτώσει και να δείξει το μέγεθος. Υπάρχει κάποια ρύθμιση να κάνω η κατι άλλο ώστε στην εξερεύνηση αρχείων να μου παρουσιάζει άμεσα το μέγεθος των φακέλων??? Δηλαδή θέλω να βλέπω άμεσα οτι πχ ο ταδε φάκελος εχει μέσα του συνολικό μέγεθος αρχείων 1gb. Εχω 10αρια. Επεξ/σία 18 Ιουλίου από dimitris_p
Λύση micos000 Δημοσ. 18 Ιουλίου Λύση Δημοσ. 18 Ιουλίου Δυστυχώς τα windows δεν προσφέρουν αυτό που ζητάς στην εξερεύνηση αρχείων. Θα πρέπει να δεις κάποιον εναλλακτικό file manager (total commander, directory opus κτλ). Δες αν στις δυνατότητες τους αναφέρουν αυτό που θέλεις. Να ξέρεις όμως ότι αυτό θα τραβάει συνέχεια πόρους από το σύστημα και θα έχει τον δίσκο να δουλεύει συνέχεια με αποτέλεσμα να φορτώνει κύκλους εγγραφής/ανάγνωσης στους ssd και ώρες λειτουργίας. Αν θέλεις να ελέγξεις τον χώρο που δεσμεύουν τα αρχεία και οι φάκελοι στον δίσκο σου μπορείς να το κάνεις με το πολύ καλό και δωρεάν windirstat ή με οποιονδήποτε file space analyzer (treesize, folder size explorer κτλ). 1
dimitris_p Δημοσ. 18 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου Τα αρχεία ειναι σε ξεχωριστό μηχανικό δίσκο. Και δεν θα γίνετε συνέχεια αυτό που θέλω. Οκ ευχαριστώ θα κοιτάξω τα προγράμματα που πρότεινες.
micos000 Δημοσ. 18 Ιουλίου Δημοσ. 18 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, dimitris_p είπε Τα αρχεία ειναι σε ξεχωριστό μηχανικό δίσκο. Και δεν θα γίνετε συνέχεια αυτό που θέλω. Τότε windirstat. Θα σε καλύψει απόλυτα. EDIT: Μόλις είδα ότι το αγαπημένο μου q-dir έχει επιλογή (Επιλογές->Γραμμή κατάστασης), όταν επιλέξεις έναν φάκελο, να εμφανίζει το μέγεθος του μαζί με τους υποφάκελους στην γραμμή κατάστασης και αν θέλεις σου δείχνει και το μέγεθος ενός ανοιχτού φάκελου μαζί με τους υποφάκελους. Και αυτό θα μπορούσε να σε βοηθήσει. Χώρια ότι υποστηρίζει μέχρι 4 διαφορετικά τμήματα όπου μπορείς να κάνεις μεταφορές και αντιγραφές με ευκολία. Και φυσικά έχει Ελληνική μετάφραση και Portable έκδοση. Επεξ/σία 18 Ιουλίου από micos000 1
dimitris_p Δημοσ. 21 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου Τελικά αυτό που με βόλεψε ειναι το WinDirStat που δείχνει άμεσα το μέγεθος σε αρχεία - φακέλους και φορτώνει αρκετά γρήγορα φακέλους με μεγάλα αρχεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα