Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σε ολους!

Οπως καθε 10ετια (περιπου) συμβουλευομαι τους ειδικους του φορουμ για "πετυχημενες" αναβαθμισεις. Ετσι λοιπον μετα απο μια 10ετια + στο ιατρειο ηρθε η στιγμη να αλλαξω desktop και το δικο μου και της γυναικας μου (αρα το συστημα θα παει χ2). Θεωρητικα θα μπορουσα να κρατησω κουτι και τροφοδοτικο απ τα υπαρχοντα συστηματα αφου ηταν καλα απο τοτε - το πιθανοτερο ομως να αντικατασταθουν ολα και να τα παρουμε ολα απ την αρχη. Τα υπαρχοντα συστηματα ειναι Intel I3 4130, 8Gb RAM, SSD 1Tb, Onboard GPU, basic stuff δηλαδη ξεκινησαμε με win7 που αναβαθμιστηκαν σε 10 και πλεον εχουν βγει ηδη τα 11.....Αρκετα πραγματα αρχιζουν να κολλανε ειτε σε σελιδες browser ειτε ορισμενα ιατρικα προγραμματα που τρεχουμε (χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις θεωρω απλα μεγαλωνει ολοενα και περισσοτερο η database τους...)

Ετσι θα ηθελα αρχικα να προτεινετε vfm συστημα που να αντεξει για χρηση γραφειου αλλα 10 χρονια πχ - μιλαω μονο για κουτι καθως οθονες και λοιπα περιφερειακα δεν αλλαζω τωρα....Σιγουρα θελω λοιπον κουτι με υποδοχες USB απο πανω, εναν αξιοπιστο συγχρονο επεξεργαστη και μητρικη (παντα προτιμουσα Intel για γραφειο εκτος αν με πεισει καποιος για το αντιθετο!) , πιθανοτατα 32Gb μνημη οσο πιο vfm γρηγορη, GPU onboard λογικα καθως δεν εχω καμια απαιτηση για γραφικα, και σιγουρα καποιον καλο και αξιοπιστο NMVE δισκο με πολυ καλες ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης (μπορει να βαλω ως backup τους υπαρχοντες SSD μου)

Το βασικο δεν ειπα.....budget ...Δεν εχω προβλημα για ενα ΚΑΛΟ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και vfm συστημα να δωσω και κατι παραπανω - μ ενδιαφερει βασικα η σταθεροτητα του για τα επομενα 10 πχ χρονια! Ας θεσω λοιπον εν αρχη ενα οριο των 500-700 ευρω για καθε μηχανημα , αλλα και αυτο ειναι υπο συζητηση ΑΝ προκυπτουν vfm επιλογες που κοστιζουν και κατι παραπανω!

Ευχαριστω ολους για το χρονο που θα αφιερωσετε!

Επεξ/σία από nikoschrist
Δημοσ.

α) Λογικά θα προχωρήσεις σε "μικρομεσαίο" επεξεργαστή. Η ισχύς των σημερινών συστημάτων έχει ανέβει πολύ ψηλά και υπερκαλύπτει (πιστεύω και μελλοντικά) τις όποιες ανάγκες αναφέρεις.

β) Τροφοδοτικό κάποιο gold με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση (μιας και πιάνεις δεκαετία) με λίγα σχετικά Watt (500-550W) εφόσον δεν υπάρχει έξτρα κάρτα γραφικών.

γ) Ίσως θα χρειαστείς κανονικές άδειες για τα Windows (~140€) και όχι κλειδιά των 5-10€, εφόσον πρόκειται για επαγγελματικά συστήματα. Δεν το γνωρίζω σίγουρα, ψάξε το.

Δημοσ.

Για να κανουμε τα πραγματα πιο συγκεκριμενα και μετα απο μια αναζητηση και μεσα σε διαφορα νηματα, ας αρχισουμε με το παρακατω σεταπ με τις οποιες παρατηρησεις /διορθωσεις.....αλλα και ερωτησεις

πχ το συγκεκριμενο motherboard εχει ενσωματωμενο wifi onboard ? η θελει καποια εξτρα κομματι για wifi 6E (ουτε που ξερω τι ειναι αυτο...)

Τροφοδοτικο εχει νοημα καποιο Gold σε σχεση με τα Bronze?

Αυτα που εχω βαλει βγανουν στα 600 ευρω απο eshop - θα το προτιμουσα για να ερθει ετοιμο κιολας...

Οποιαδηποτε παρατηρηση δεκτη...

Ευχαριστω ξανα!

PC Config.jpg

Δημοσ.

α) Το Gold έχει καλύτερη απόδοση από το Bronze Και ίσως λίγο ποιοτικότερα εξαρτήματα και πιθανόν μεγαλύτερη εγγύηση.

β) Γιατί δίσκος ο 990 Pro και όχι κάποιος οικονομικότερος; Ναι, ίσως ο καλύτερος δίσκος αλλά και ακριβός. Γιατί όχι ο WESTERN DIGITAL BLACK SN7100 που κοστίζει 30€ λιγότερα και δεν έχει να ζηλέψει κάτι. Που, λόγω PC γραφείου, μπορείς να βάλεις και οικονομικότερο και να μην δεις διαφορά.

• Like 2
Δημοσ.

Οκ να κοιταξω καποιο Gold τοτε τροφοδοτικο στα ιδια watt πανω κατω δε νομιζω οτι εχει ιδιαιτερες απαιτησεις το συστημα

Οσον αφορα το δισκο παντα samsung προτιμουσα απο ssd εποχη, κοιταω βεβαια και αυτον που προτεινες....

Στα υπολοιπα ειμαι οκ σαν επιλογες? Επεξεργαστη και μητρικη (γιατι αυτα ειναι τα 2 επομενα κρισιμα εξαρτηματα - μνημες ας πουμε οτι εχουμε καταληξει!) ?

Σ ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις

Δημοσ.

Το gold το πρότεινα σαν πιο ποιοτικό γιατί μιλάς για σύστημα δεκαετίας. Όχι για περισσότερα Watt.

Για Ιntel σύστημα δεν ξέρω να σου πω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...