Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikoschrist είπε

Οk λοιπον...για παμε με ενα σεταπ με AMD να δουμε εδω παρατηρησεις ...

Εχω προσθεσει ψηκτρα

ΥΓ - Στο e-shop για το συγκεκριμενο mobo GIGABYTE B650 EAGLE AX D5 RETAIL λεει "AMD Ryzen 7000/8000 series processors." , ενω στο site της μαμας εταιριας Gigabyte B650 EAGLE AX (rev. 1.0) "AMD Socket AM5:Supports AMD Ryzen™ 7000/ Ryzen™ 8000/ Ryzen™ 9000 Series Processors" - To βασικο ερωτημα ειναι συμβατο με τον 9600Χ ??

ΥΓ2 - περαν του Samsung NVME (που θα μπορουσα να γλυτωσω περιπου 30 ευρω) ,ειναι κατι αλλο πιο vfm ?

PC Config AMD.jpg

Τα βλέπω και ανεβάζω (το budget)! :P 

Με σκεπτικό την μακροζωία:

α) Για ψήκτρα αντί της Pure Rock Slim 2 των 25,90€ προτείνω την ARCTIC FREEZER 36 CO στα 32,88€ που θεωρώ καλύτερη, πιθανόν πιο αθόρυβη και ικανή για τον 9600Χ, ακόμα και με τον έναν ανεμιστήρα από τους δύο που έχει (120mm ανεμιστήρα αντί των 92mm της Be Quiet) και με 6 έτη εγγύηση!

β) Για τροφοδοτικό το SEASONIC CORE GX ATX 3 (2024) 650W 80 PLUS GOLD FULL MODULAR ATX 3.1 & PCIE 5.1 στα 96,90€ ή και το ίδιο σε 750W με ίδια τιμή Crazy Sundays! Το οποίο είναι full modular (το G12 των 82€ δεν είναι modular) και με 7 χρόνια εγγύηση (έναντι 5 του G12).

Επεξ/σία από TopCLR
  • Like 2
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sattack είπε

ΟΛΕΣ οι μητρικές ΑΜ5 παίρνουν ΟΛΟΥΣ τους επεξεργαστές AM5. Για αυτούς που κυκλοφόρησαν μετά από την κυκλοφορία της μητρικής (οπως προφανώς η σειρά 9xxx κυκλοφόρησε μετά την Gigabyte B650 και αυτοί δεν ανανέωσαν την περιγραφή...), απλώς βγάζουν ενα νέο BIOS για να υποστηρίζει τους νέους cpu. 

Σωστο....!    αλλα.... ακομα και για ψυχολογικους λογους -αν θελετε-, καλυτερα η μητρικη να εχει το τελευταιο Chipset. γιατι καποια στιγμη, στο μελλον....,  παντα, τα παλιοτερα τσιπ κοβονται πρωτα απο το support.....!! 

Δημοσ.

για να βαλω 2 προτασεις κι εγω,  θα ελεγα σαν βαση (μητρικη) με κρατημενο μπατζετ..... την  https://www.skroutz.gr/s/58239640/Gigabyte-B850-GAMING-WIFI6-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html#reviews

με επεξεργαστη εναν  https://www.skroutz.gr/s/50305835/AMD-Ryzen-5-8600G-4-3GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM5-se-Kouti-me-PSyktra.html   

Μνημες βασει QVL μητρικης. 

Τροφοδοτικο, αν βρεις σαν αυτο που εχω στην υπογραφη μου, στο ΜΑΙΝ συστημα, ειναι Gold με 7 χρονια εγγυηση.....!! 

Δημοσ.
1 hour ago, cabdik said:

για να βαλω 2 προτασεις κι εγω,  θα ελεγα σαν βαση (μητρικη) με κρατημενο μπατζετ..... την  https://www.skroutz.gr/s/58239640/Gigabyte-B850-GAMING-WIFI6-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html#reviews

με επεξεργαστη εναν  https://www.skroutz.gr/s/50305835/AMD-Ryzen-5-8600G-4-3GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM5-se-Kouti-me-PSyktra.html   

Μνημες βασει QVL μητρικης. 

Τροφοδοτικο, αν βρεις σαν αυτο που εχω στην υπογραφη μου, στο ΜΑΙΝ συστημα, ειναι Gold με 7 χρονια εγγυηση.....!! 

Γιατι "g" cpu για pc γραφειου?

Καλυτερα 7600 -σκετο- που εχει και ψυκτρα μεσα στο κουτι εαν ειναι λογο χρηματων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, @topos είπε

Γιατι "g" cpu για pc γραφειου?

Καλυτερα 7600 -σκετο- που εχει και ψυκτρα μεσα στο κουτι εαν ειναι λογο χρηματων.

Το G -αν θυμαμαι καλα- σημαινει Graphics, εε και απο την στιγμη που δεν θα βαλει εξωτερικη καρτα γραφικων, δεν πρεπει ο επεξεργαστης να εχει  γραφικα...???    και μαλλον -εξ οσων διαβαζω- ο 8600G εχει [πολυ καλυτερα γραφικα απο τους "βασικους"  7600....!! 

εε κι αυτος που εβαλα ειναι 6/12 -υπεραρκετος για δουλειες γραφειου-  με γραφικα ΚΑΙ ψυκτρα.....!!  ετσι κ ιαλλιως περιπου στα ιδια χρηματα παιζουν οι 6πυρηνοι....!! 

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.
10 minutes ago, cabdik said:

Το G -αν θυμαμαι καλα- σημαινει Graphics, εε και απο την στιγμη που δεν θα βαλει εξωτερικη καρτα γραφικων, δεν πρεπει ο επεξεργαστης να εχει  γραφικα...???    και μαλλον -εξ οσων διαβαζω- ο 8600G εχει [πολυ καλυτερα γραφικα απο τους "βασικους"  7600....!! 

εε κι αυτος που εβαλα ειναι 6/12 -υπεραρκετος για δουλειες γραφειου-  με γραφικα ΚΑΙ ψυκτρα.....!!  ετσι κ ιαλλιως περιπου στα ιδια χρηματα παιζουν οι 6πυρηνοι....!! 

Ναι καλύτερα τα γραφικά από τα ενσωματωμένα των 7*00 αλλά σαν cpu είναι κάπως 'κομμενοι".Λιγότερα lanes, λιγότερη cache.

Γενικά αξίζουν μόνο εάν σου είναι απαραίτητη η καλύτερη igpu, γιατί κατά τα άλλα η igpu των 7*00 είναι επαρκης για δουλειά γραφείου(και εγώ αυτην δουλεύω με 4κ+2κ monitors)

Spoiler

-εχω και 5060ti αλλά αυτή δουλεύει μόνο όταν κάνω editing-

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikoschrist είπε

7600 η 9600Χ ? Σε τιμες eshop exoyn ~20 euro διαφορα ο 9600χ πιο ακριβος...

Σε προχειρα συγκριτικα που ειδα τον βγαζει καλυτερο τον 9600Χ και νεοτερο....https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-5-9600X-vs-AMD-Ryzen-5-7600/4170vsm2016198 

Μόνο θεμα χρημάτων είναι. 

Δεν έχει μεγαλύτερες επιδοσεις. Καλύτερο energy efficiency εχει. Θα παράγει ίσως λίγο λιγότερη θερμότητα. 

Όποιος ζορίζεται παίρνει τον 7600. Όποιος έχει άνετα λίγα ευρώ παραπανω, παίρνει τον 9600Χ . 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε προχειρα συγκριτικα που ειδα τον βγαζει καλυτερο τον 9600Χ και νεοτερο....https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-5-9600X-vs-AMD-Ryzen-5-7600/4170vsm2016198 

με τοση διαφορα ?   εννοειται 9600Χ.... 

1 ώρα πριν, @topos είπε

Ναι καλύτερα τα γραφικά από τα ενσωματωμένα των 7*00 αλλά σαν cpu είναι κάπως 'κομμενοι".Λιγότερα lanes, λιγότερη cache.

Γενικά αξίζουν μόνο εάν σου είναι απαραίτητη η καλύτερη igpu, γιατί κατά τα άλλα η igpu των 7*00 είναι επαρκης για δουλειά γραφείου(και εγώ αυτην δουλεύω με 4κ+2κ monitors)

Απόκρυψη περιεχομένων

-εχω και 5060ti αλλά αυτή δουλεύει μόνο όταν κάνω editing-

εε δουλειες γραφειου κανει..... σιγα την διαφορα που θα εχουν.......! πιο πολυ οπως προειπα θα παιξει ρολο ενας καλος NVME......!  

εδω εγω..... εχω ακομα τον 3600 και  δεν μπορω να τον γονατισω σε καθημερινες διεργασιες.........!!! 

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.
20 ώρες πριν, flikifloki είπε

Εγώ τώρα θα κάνω μια "ιεροσυλία" και θα προτείνω φθηνότερες ram.
Για την χρήση που θες, αμφιβάλω αν θα ανοίξεις xmp καν. Ο μόνος λόγος που μπορώ να δω για 6000/cl30 θα ήταν για μεταπωλητική αξία, τίποτα άλλο.

Ναι!... 

Ειναι μόνο επειδή μιλάμε για μια διαφορά μόνο 10Ε, και επειδή δεν υπάρχει και τεράστια πίεση στο χρηματικό.

Αν ηταν πιο πολυ, πχ 20+Ε, και ο αγοραστής ηταν πολυ πιεσμένος στο budget, σίγουρα θα λέγαμε πάρε τις απόλυτα φθηνότερες.  Το ίδιο και στα υπόλοιπα εξαρτήματα.  

Τώρα εντάξει, για λίγα ψιλο-ευρώ, έστω και για υποτιθέμενη μεταπωλητική αξία μόνο,  ή έστω μόνο για την ιδέα, γιατί να μην παρει κάποιος τις κλασσικά προτεινόμενες? 😀

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, nikoschrist said:

Δεν πάει ακριβώς έτσι, εάν μιλάς για 7600 (box) έχει και στοκ ψυκτρα μέσα, ενώ στον 9600x πρέπει να αγοράσεις έξτρα.

Τώρα θα μου πεις και με ψυκτρα του ~10ευρου κάνεις δουλειά με τον 9600x αλλά από την άλλη εάν βάλεις χέρι στην τσέπη λες να πάρω μια "καλή"(όπως την arctic 36) στο 30ευρω.

-Εγώ για pc γραφείου θα παιρνα τον 7600 με την στοκ ψυκτρα και δεν θα το σκεφτόμουν παραπανω-

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sattack είπε

Ειναι μόνο επειδή μιλάμε για μια διαφορά μόνο 10Ε, και επειδή δεν υπάρχει και τεράστια πίεση στο χρηματικό.

Εγώ το είπα επειδή ο OP έχει διαλέξει kingston στα 109 ευρώ. Επιλογή η οποία απ'ό,τι βλέπω τώρα πρέπει να είναι και μονό dimm.

Αν πάει για τις Patriot που είναι και διπλό dimm, και σε τιμές e-shop συγκεκριμένα, η διαφορά με φθηνότερες επιλογές είναι όντως 10-13 ευρώ μόνο. Που και πάλι τσάμπα θα πάνε, αλλά τουλάχιστον δεν είναι 30!

• Like 1
Δημοσ.

Όλα αυτά που λέτε θα τα βάλω κάτω γιατί 10 από δω 30 από κει ,θα βγει μια ουσιώδης διαφορά τελικά και βλεπουμε...

Αλλη μια ερώτηση (ισως και χαζη...)που ίσως να μην ειναι για εδώ αλλά θα έχετε άποψη πιστεύω . Επειδή πρόκειται για γραφείο είχα πάρει πριν 10ετια τα windows 7 τα οποία αναβαθμιστηκαν σε 10ρια κάποια στιγμή. Τώρα με ένα νεο σύστημα θα πρέπει1. Να αγοράσω ξανα 2 windows 🪟  original περιπου 120 ευρω το καθένα? 2. Να εγκαταστήσω τα win 7 με την άδεια που ήδη είχα και να αναβαθμίσω μέχρι τα 11? - γίνεται? 3. Να αγοράσω κάποια "κλειδια" που εχω δει σε κάποια σαιτ (είναι νόμιμα, αυθεντικά άραγε και σαν διαδικασία??). Σε κάθε περίπτωση θελω να ειναι το νεο pc στημένο ΝΟΜΙΜΑ χωρις προβλήματα λογιστικα-εφοριακα...

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, akis951 είπε

Παιδιά τα ενσωματωμένα γραφικα του 7600 θα τρέχουν λολ?

Για οτιδήποτε μη games, θα τρέχουν τέλεια. (Και για απλά games τρέχουν, αλλά δεν είναι αυτό το θεμα μας). 

Όλα αυτά που λέτε θα τα βάλω κάτω γιατί 10 από δω 30 από κει ,θα βγει μια ουσιώδης διαφορά τελικά και βλεπουμε...

Αλλη μια ερώτηση (ισως και χαζη...)που ίσως να μην ειναι για εδώ αλλά θα έχετε άποψη πιστεύω . Επειδή πρόκειται για γραφείο είχα πάρει πριν 10ετια τα windows 7 τα οποία αναβαθμιστηκαν σε 10ρια κάποια στιγμή. Τώρα με ένα νεο σύστημα θα πρέπει1. Να αγοράσω ξανα 2 windows 🪟  original περιπου 120 ευρω το καθένα? 2. Να εγκαταστήσω τα win 7 με την άδεια που ήδη είχα και να αναβαθμίσω μέχρι τα 11? - γίνεται? 3. Να αγοράσω κάποια "κλειδια" που εχω δει σε κάποια σαιτ (είναι νόμιμα, αυθεντικά άραγε και σαν διαδικασία??). Σε κάθε περίπτωση θελω να ειναι το νεο pc στημένο ΝΟΜΙΜΑ χωρις προβλήματα λογιστικα-εφοριακα...

Εγώ θα έλεγα, αφού παρθεί backup των win10 που τρέχουν τώρα,  να δοκιμάσεις αντιγραφή αυτού του backup image στον δισκο του νεου pc και να δεις αν δουλέψουν. Τα win10 ειναι αρκετά εξελιγμένα και εμένα μόνα τους αυτόματα μου δούλεψαν από amd phenomII σε intel core i5 και έκαναν μόνα τους τις αλλαγές σε drivers. 

Μετά, αν δουλέψουν απροβλημάτιστα για καναδυο μέρες, κάνεις αναβάθμιση σε win11. 

Αν θελει νέα ενεργοποίηση, νομίζω ότι από το τηλ κάποιος της Microsoft θα το κάνει, εφόσον τα win10 ηταν ενεργά. Κράτα και screenshot που να φαίνεται η ενεργοποίηση και ο κωδικός. 

Αν δεν τρεξει η παλιά εγκατάσταση, τότε ναι, εγω θα προσπαθούσα έτσι, φρέσκια εγκατάσταση των 7 και μετά αναβαθμισεις σε 10 και 11. Υποτίθεται οτι MS σταμάτησε τη δωρεάν αναβάθμιση από 7 σε 10, αλλά στο youtube και στο internet λένε οτι ακόμα γίνεται και έχει πετύχει λένε σε μερικούς. Είναι λίγο ρίσκο να πάει στράφι η προσπάθεια...

Η αλλη λυση ειναι φρέσκια εγκατάσταση win10 (ή ίσως και 11) και προσπάθεια απο το τηλ να τα ενεργοποιήσει ο αντιπρόσωπος,  με το σκεπτικό οτι ειναι αναβάθμιση του υπάρχοντος επαγγελματικου μηχανήματος που είχε νομιμα ενεργοποιημενα win10. (Με τον κωδικό και τα screenshots αν χρειαστει) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...