Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους καλό καλοκαίρι και προσοχή στον ήλιο...

Έχω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετές μέρες και όσο και να ψάχνω στο internet / manuals etc.... δεν βγάζω άκρη. 

Έχουμε στην πολυκατοικία (ένα αρχαίο σύστημα από το 1990-2000 μάλλον). Είναι από την εταιρία Fermax. Χάλασε το κουμπί στο θυροτηλέφωνο και έψαχνα να βρω το ίδιο να το αλλάξω χωρίς επιτυχία. 

Αγόρασα ένα CTC ΗT-501 που μου ανέφεραν ότι λογικά ταιριάζει. 

Το θέμα είναι ότι με όποιο τρόπο και να το συνδέσω έως τώρα δεν τα έχω καταφέρει. Παραθέτω σχετικές εικόνες. 

Από το παλαιό Fermax 3 καλώδια ήταν αποσυνδεδεμένα πάντα. Το ένα κίτρινο που σημείωσα ήτανε συνδεδεμένο με την βίδα που φαίνεται στην εικόνα. 

Γνωρίζει κανένας πως γίνεται η ταυτοποίηση και διασύνδεση για αυτή την καλωδίωση?

Thanks! 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Επεξ/σία από MikeyS
Δημοσ.

Υπάρχει fermax  βλέπω στην Ελλάδα.

Τους παίρνεις, τους λες ποιο είναι το παρόν (10613c?) και τους ζητάς να σου δώσουν κάποιο συμβατό.

Το συμβατό που θα σου δώσουν θα έχει και την αντιστοιχία.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να βρεις τα manual, και από τα δύο, να κάνεις αντιστοίχιση και έχει σοβαρές πιθανότητες να μην παίξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ nickol-us. 

I know για την αντιπροσωπεία Ελλάδος και γενικά. Το έχω ερευνήσει αρκετά και δεν με βοήθησαν. Δεν υπάρχει όμως κανένα manual (pdf/doc/etc...) που να διευκρινίζει τις ακριβές αντιστοιχίες που αναζητώ. 

θα κάνω ξανά 1-2 δοκιμές το ΣΚ να ελέγξω τι εστί. 

Σε ευχαριστώ. 

Εάν κα μόλις βρω το solution θα σας ενημερώσω όλους εδώ στο forum. Έχει και ένας άλλος forum member παρόμοιο thread για 8υροτηλεφωνο. Respect to him! Το έφτιαξε. Εγώ είμαι στο step out of 10, στο 2-3 το 10...  

Thank you btw for your interest! 

Best Regards!

5.jpg

Btw again thank you nickol-us and all the forum and internet for any info that i've gathered. 

Just a small quick test I've performed just now following, cables I've connected.

When i plug-in the prown cable on the O interface/plug from the CTC, everything is starting to burn /heat up.... 

If i remove it and leave it not connected, I do hear, the door bell, but have no communication between in-out (appartment / coridor /etc).  I WISH there was a clear diagram between vendors and what exact each abbreiation means.... I cannot touch the main Fermax main board nore can I find out the voltage etc, except if I use a polimeter or something. Didnt want to end on that. Had no time, now even less. And I would like to learn that and share the solutions cause I am sure that many are in similar situations.  

Just and FYI for the know how to ppl and more on this matter.

Thank you and have a good evening ahead all!

Επεξ/σία από MikeyS
Δημοσ.

Κάθε καλώδιο αντιστοιχεί σε μια λειτουργία (κομβίο, μικρόφωνο, ακουστικό κλπ).

Αν δεν βρεις το manual δεν θα ξέρεις τι κάνει κάθε καλώδιο ούτε πως θα το αντιστοιχήσεις με το νέο.

Η μοναδική αναφορά που βρήκα για το τηλέφωνο σου 

https://forocoches.com/foro/showthread.php?t=9358590

Φαίνεται ότι χρησιμοποιεί 4 καλώδια και όχι λιγότερα.

Μήπως το κίτρινο ήταν απλά κομμένο και νομίζεις ότι έφυγε από αλλού;

Εγώ απλά πρότεινα την πιο "ιδανική" μεθοδολογία.

Αν τελικά φτάσεις σε αποτέλεσμα, είναι πάντα ευχάριστο να το μοιραστείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...