Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα!

Είναι από τα πρώτα θέματα που ανοίγω στο φόρουμ και θα χρειαστώ λίγο τα φώτα σας σχετικά με την τελευταία μου αγορά. Είμαι πιτσιρικάς, οδηγώ 2-3 χρόνια κυρίως ένα Mercedes A150 με αέριο (οπότε, καταλαβαίνετε...) και πάντα κάτι με έτρωγε να πάρω κάτι πιο «καγκούρικο». Τελικά, βρήκα και πήρα ένα Toyota Corolla 1.6 (110 hp), μοντέλο 2005, στις 2000 ευρώ. Θεωρώ ότι πήρα καλή τιμή – πείτε μου κι εσείς αν συμφωνείτε.

Το αμάξι έχει 310.000 χλμ, που δεν είναι λίγα, αλλά έμοιαζε να είναι σε καλά χέρια – έχει βιβλίο service με πλήρες ιστορικό. Βέβαια, όπως ξέρετε, αν θέλει κάποιος να κρύψει κάτι, μπορεί… Γενικά αφήνει καλή εντύπωση.

Έχω μερικές απορίες:

Πού υστερεί και τι να προσέξω στο συγκεκριμένο Corolla;

• Έχω ακούσει για κατανάλωση λαδιού, μου το ανέφερε κι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

• Παρατήρησα και ένα τρέμουλο στο ρελαντί, που δεν μου αρέσει καθόλου – ξέρω ότι δεν είναι καλό σημάδι και θα πήγαινα σε μηχανικό, αλλά αν έχει τύχει και σε άλλους, πείτε μου.

• Γενικά, υπάρχουν άλλα γνωστά προβλήματα σε αυτά τα χιλιόμετρα;

Βελτιώσεις – Αξίζει; Τι σηκώνει το Corolla;

• Τι προτείνετε ως μικρές «αναβαθμίσεις» (μηχανικά ή αισθητικά) που να αξίζουν πραγματικά για το συγκεκριμένο μοντέλο και τα χιλιόμετρά του;

• Αξίζει κάποια ελαφριά βελτίωση στη δύναμη ή καλύτερα να το αφήσω stock;

• Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή ή κόλπο, ευπρόσδεκτο!

Κατανάλωση Καυσίμου – Ερώτηση προς τους κατόχους

Επειδή το αυτοκίνητο έχει οθόνη multimedia, δεν μπορώ να δω την κατανάλωση καυσίμου μέσω του εργοστασιακού υπολογιστή ταξιδιού. Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος με αντίστοιχη εμπειρία, μπορεί να μου πει πραγματικά πόσο καίει το αυτοκίνητο; Πραγματικές τιμές σε μεικτή ή αστική χρήση θα με βοηθούσαν πολύ, γιατί τα επίσημα νούμερα συνήθως διαφέρουν από την πραγματικότητα!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Περιμένω γνώμες και εμπειρίες σας!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vxggos είπε

Καλησπέρα στην ομάδα!

Είναι από τα πρώτα θέματα που ανοίγω στο φόρουμ και θα χρειαστώ λίγο τα φώτα σας σχετικά με την τελευταία μου αγορά. Είμαι πιτσιρικάς, οδηγώ 2-3 χρόνια κυρίως ένα Mercedes A150 με αέριο (οπότε, καταλαβαίνετε...) και πάντα κάτι με έτρωγε να πάρω κάτι πιο «καγκούρικο». Τελικά, βρήκα και πήρα ένα Toyota Corolla 1.6 (110 hp), μοντέλο 2005, στις 2000 ευρώ. Θεωρώ ότι πήρα καλή τιμή – πείτε μου κι εσείς αν συμφωνείτε.

Το αμάξι έχει 310.000 χλμ, που δεν είναι λίγα, αλλά έμοιαζε να είναι σε καλά χέρια – έχει βιβλίο service με πλήρες ιστορικό. Βέβαια, όπως ξέρετε, αν θέλει κάποιος να κρύψει κάτι, μπορεί… Γενικά αφήνει καλή εντύπωση.

Έχω μερικές απορίες:

• Έχω ακούσει για κατανάλωση λαδιού, μου το ανέφερε κι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.

• Παρατήρησα και ένα τρέμουλο στο ρελαντί, που δεν μου αρέσει καθόλου – ξέρω ότι δεν είναι καλό σημάδι και θα πήγαινα σε μηχανικό, αλλά αν έχει τύχει και σε άλλους, πείτε μου.

• Τι προτείνετε ως μικρές «αναβαθμίσεις» (μηχανικά ή αισθητικά) που να αξίζουν πραγματικά για το συγκεκριμένο μοντέλο και τα χιλιόμετρά του;

Επειδή το αυτοκίνητο έχει οθόνη multimedia, δεν μπορώ να δω την κατανάλωση καυσίμου μέσω του εργοστασιακού υπολογιστή ταξιδιού. Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος με αντίστοιχη εμπειρία, μπορεί να μου πει πραγματικά πόσο καίει το αυτοκίνητο; Πραγματικές τιμές σε μεικτή ή αστική χρήση θα με βοηθούσαν πολύ, γιατί τα επίσημα νούμερα συνήθως διαφέρουν από την πραγματικότητα!

Άλλαζε της συχνά τα λάδια ( κάθε 5000χλμ το πολύ) γιατί έχει φθορές και βρωμίζουν γρήγορα. Προτίμησε ποιοτικά λάδια με προδιαγραφές.

Σε αυτά τα χιλιόμετρα λογικά θα έχουν αλλαχτεί ήδη κάποια πράγματα αφού λες έκανε όλα τα service, αλλά καλό είναι να τσεκάρεις τα μπουζί σε τι κατάσταση είναι και να τα αλλάξεις πάλι με ποιοτικά.

Κατα τα άλλα αν γίνει προσεχτική συντήρηση μπορεί να βγάλει άλλα τόσα χιλιόμετρα. Δεν θα την πείραζα στην θέση σου, γιατί θα άρχισει να ζητάει όλο και πιο πολλά…..

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vxggos είπε

Καλησπέρα στην ομάδα!

Έχω μερικές απορίες:

Το αμάξι προφανως θα το είδε κάποιος . Συμπίεση Κυλινδρων μετρήθηκε ;

Δές τι έχει αλλάξει τα τελευταία 25.000 χιλιόμετρα .

Προφανως του κάνεις ενα γενικο Service και τακτικό έλεγχο σε λάδια νερά .

Προσωπικά δεν θα έριχνα χρηματα σε ενα ήδη φορτωμενο αμάξι. ( Είμαι σε παρομοια φάση με Opel Corsa , εργατης καθημερινα. Κάνει 100 χιλιόμετρα / ημέρα)

Μαζεψε το να ειναι ασφαλες λάστιχα αναρτήσεις φρενα και όσο το κρατήσεις .

Το μονο που θα βελτίωνα ειναι τα φωτα του , και αντηλιακες μεβράνες το πιο ελαφρυ νουμερο για προσατσία και να κοβει την ζεστη.

Λάδια τακτικές αλλαγες και παρακολούθηση καθε 7500 αλλαγή .

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Vxggos είπε

Καλησπέρα στην ομάδα!

Έχω μερικές απορίες:

Εχω το auris του 2006 1.6 ιδιος κινητηρας 330.000.χιλιομετρα.αρα και το δικο μου κανα 2000 ευρω πιάνει τωρα

Καταναλωση 10-11 πολη, 9 περίπου εθνικη οδο

Μην κανεις καμμια προσθηκη, δεν αξιζει

Εγω κανω προσευχη να μου βγαλει μια τριετία ακομα μπας και πεσουν οι τιμες των αυτοκινήτων 

Εβγαλε διαφορες ζημιες..αντικατασταση ψυγείου, μικρου ψυγείου θερμανσης και δοχειου παραφλου.. τρύπησαν ολα μετα τα 280.000 χιλιομετρα.. περσυ χαλασε το a/c, 500 ευρω ζημια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, atheatos είπε

Άλλαζε της συχνά τα λάδια ( κάθε 5000χλμ το πολύ) γιατί έχει φθορές και βρωμίζουν γρήγορα. Προτίμησε ποιοτικά λάδια με προδιαγραφές.

Σε αυτά τα χιλιόμετρα λογικά θα έχουν αλλαχτεί ήδη κάποια πράγματα αφού λες έκανε όλα τα service, αλλά καλό είναι να τσεκάρεις τα μπουζί σε τι κατάσταση είναι και να τα αλλάξεις πάλι με ποιοτικά.

Κατα τα άλλα αν γίνει προσεχτική συντήρηση μπορεί να βγάλει άλλα τόσα χιλιόμετρα. Δεν θα την πείραζα στην θέση σου, γιατί θα άρχισει να ζητάει όλο και πιο πολλά…..

Καταρχας σε Ευχαριστω για την απαντηση σου! Σκεφτομαι να του κανω ενα σερβις με τα αναλωσιμα του και μου περναει απο το μυαλο να βαλω και μια εξατμιση,ενα φιλτρο μιας και θελει αλλαγη το δικο του για την καγκουρια,Ποια η γνωμη σου για αυτο;(Προφανως και δεν περιμενω αυξηση της υποδυναμης)

18 ώρες πριν, meletis_m είπε

Το αμάξι προφανως θα το είδε κάποιος . Συμπίεση Κυλινδρων μετρήθηκε ;

Δές τι έχει αλλάξει τα τελευταία 25.000 χιλιόμετρα .

Προφανως του κάνεις ενα γενικο Service και τακτικό έλεγχο σε λάδια νερά .

Προσωπικά δεν θα έριχνα χρηματα σε ενα ήδη φορτωμενο αμάξι. ( Είμαι σε παρομοια φάση με Opel Corsa , εργατης καθημερινα. Κάνει 100 χιλιόμετρα / ημέρα)

Μαζεψε το να ειναι ασφαλες λάστιχα αναρτήσεις φρενα και όσο το κρατήσεις .

Το μονο που θα βελτίωνα ειναι τα φωτα του , και αντηλιακες μεβράνες το πιο ελαφρυ νουμερο για προσατσία και να κοβει την ζεστη.

Λάδια τακτικές αλλαγες και παρακολούθηση καθε 7500 αλλαγή .

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου!
Ενα λαθος που εγινε ειναι οτι το αμαξι δεν μπηκε σε συνεργειο,βεβαια πηγε καποιος με μια χ-ψ εμπειρια για να το δει ωστοσο η αγορα του ηταν αναγκαιο κακο - ευκαιρια μια και χρειαζομασταν ενα δευτερο αυτοκινητο στην οικογενεια .
Φωτα εχει λεντ το αυτοκινητο, μεμβρανες σκοπευω να βαλω μονος μου μια και δεν ειναι η πρωτη φορα και μου περναει απο το μυαλο να βαλω και μια εξατμιση και ενα φιλτρο για την καγκουρια χωρις να περιμενω αυξηση την δυναμης του!

6 ώρες πριν, majunior είπε

Σε Ευχαριστω,πολυ βοηθητικο το αρθρο!

6 ώρες πριν, tutuyo είπε

Πολύ καλές οι ερωτήσεις σου, αλλά ο σκοπός είναι να γίνονται ΠΡΙΝ την αγορά 

Ελέγχθηκε από μηχανικό;

Η αληθεια ειναι οτι δεν μπηκε σε συνεργειο και απλα πηγε καποιος με εμπειρια για να το δει,μιας και ολη η αγορα εγινε πολυ γρηγορα διοτι και χρειαζομασταν δευτερο αυτοκινητο στην οικογενεια.
Σκοπευω να παω να το δω χωρις να μπορω να αλλαξω κατι ωστοσο!

4 ώρες πριν, koostas2001 είπε

Εχω το auris του 2006 1.6 ιδιος κινητηρας 330.000.χιλιομετρα.αρα και το δικο μου κανα 2000 ευρω πιάνει τωρα

Καταναλωση 10-11 πολη, 9 περίπου εθνικη οδο

Μην κανεις καμμια προσθηκη, δεν αξιζει

Εγω κανω προσευχη να μου βγαλει μια τριετία ακομα μπας και πεσουν οι τιμες των αυτοκινήτων 

Εβγαλε διαφορες ζημιες..αντικατασταση ψυγείου, μικρου ψυγείου θερμανσης και δοχειου παραφλου.. τρύπησαν ολα μετα τα 280.000 χιλιομετρα.. περσυ χαλασε το a/c, 500 ευρω ζημια

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου  και ευχομαι να μην σου βγαλει κατι αλλο!

Επεξ/σία από Vxggos
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Vxggos είπε

Καταρχας σε Ευχαριστω για την απαντηση σου! Σκεφτομαι να του κανω ενα σερβις με τα αναλωσιμα του και μου περναει απο το μυαλο να βαλω και μια εξατμιση,ενα φιλτρο μιας και θελει αλλαγη το δικο του για την καγκουρια,Ποια η γνωμη σου για αυτο;(Προφανως και δεν περιμενω αυξηση της υποδυναμης

Αν η εξάτμιση ειναι σάπια ναι βάλε άλλη, αλλά μην πειράξεις καταλύτη. Το φίλτρο αέρα δεν θα κάνει την  διαφορά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο , απλά άλλαζε το πιο συχνά με ένα φτηνό aftermarket αν θέλεις να έχεις καλύτερη απόδοση. Να κερδίσεις ένα ίππο από φίλτρο ελευθερας είναι ζήτημα στο συγκεκριμένο κινητήρα και πιθανόν θα έχεις προβλήματα με την πεταλούδα μιας και θα βρωμίζει πιο γρήγορα, αν το φίλτρο δεν κρατάει τα σωματίδια που κρατεί το μαμά φίλτρο.

Επαναλαμβάνω αν θες να παίξεις μαζί του ή θα το καταστρέψεις ή θα σε καταστρέψει….

Οπως είναι , είναι μια χαρα και για να γίνει αυτό που φαντάζεσαι θα χρειαστεί πάρα πολλά χρήματα, που δεν αξίζει να δώσεις. Εχω περάσει και εγώ από αυτό το στάδιο , κάτοχος (και) Impreza , που από 1600 , τώρα είναι 2500 κ.εκ….

Δημοσ.

Το Toyota Corolla εκείνης της εποχής είχε το πρόβλημα με το γκάζι? 

Θυμάμαι είχε γίνει θέμα με την καρπετα και ότι κολλούσε το γκάζι άμα το πήγαινες τέρμα ή κάτι τέτοιο αν και η εταιρεία έστειλε χαρτιά για να γίνει έλεγχος 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mamak1989 είπε

Το Toyota Corolla εκείνης της εποχής είχε το πρόβλημα με το γκάζι? 

Θυμάμαι είχε γίνει θέμα με την καρπετα και ότι κολλούσε το γκάζι άμα το πήγαινες τέρμα ή κάτι τέτοιο αν και η εταιρεία έστειλε χαρτιά για να γίνει έλεγχος 

ναι, εγινε επισκευη σ ολα καπου το 2010-2011

• Like 1
Δημοσ.

ειναι 20 ετων 

να αλλαζεις λαδια και να μην σου μεινει απο αντιψυτκικό υγρό, να εχεις ολα τα φωτα, φρενα και λάστιχα. 

οδήγα συμφωνα με την ηλικια του, μην το πιέζει και μην του κάνεις αναβαθμίσεις, μάζευε λεφτά 

κρατα το 2 με 3 χρόνια και μετα παρε οτι μπορεις 600-800 ευρώ, και βρες ενα με μονοψήφιο αριθμό. 

καλές βόλτες 

• Like 1
Δημοσ.
On 18/07/2025 at 17:52, Vxggos said:

Παρατήρησα και ένα τρέμουλο στο ρελαντί, που δεν μου αρέσει καθόλου – ξέρω ότι δεν είναι καλό σημάδι και θα πήγαινα σε μηχανικό, αλλά αν έχει τύχει και σε άλλους, πείτε μου.

Μην το αφήσεις. 

Γενικά στο ρελαντί είναι πολύ ήσυχο. 

8 hours ago, koostas2001 said:

, 9 περίπου εθνικη οδο

Τρέχεις λίγο. 😝

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...