Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 1800-2000ευρω

Χρήση υπολογιστή : Gaming, προγραμματισμος, LLMs (Ollama και ισως Hugging face αν το υποστηριζει)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Δεν χρειαζομαι οθονη, εχω μια MSI 34" 3440x1440, 120hz

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονικη

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν υπαρχει θεμα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Δεν υπαρχει θεμα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο. Θα εχω dual boot (win11 & linux), οποτε ισως χρειαστω windows key

Θελω το pc να ειναι αθορυβο οσο γινεται, να μην ζεσταινεται και να μπορει να τρεξει τα καινουρια παιχνιδια σε ικανοποιητικα γραφικα αλλα και να ειναι καπως future proof. Δεν εχω απαιτηση να παιζω σε ultra high το τελευταιο ΑΑΑ παιχνιδι αλλα θα ηθελα να εχω μια ανεση για τα επομενα 3-4 χρονια. Θα ηθελα επισης η μητρικη να υποστηριζει wifi & bluetooth. Επισης μαλλον κοιταζω προς AMD σε cpu & gpu λογω linux, γιατι στο laptop που εχω nvidia ειχα θεματα με διαφορα distros. Τελος, το budget δε χρειαζεται να εξαντληθει αν δεν υπαρχει αναγκη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εύκολο να πούμε από μνήμης λίγο χοντρικά ένα προσχέδιο: 

- cpu 7800X3D 340Ε 

- ψύκτρα Be Quiet Pure Rock Pro 3 Dual Fan 45Ε

- μητρική MSI Β850 Gaming Plus WiFi 190E

- ram DDR5 32GB 6000 cl30 Patriot Viper Venom 93E

- gpu 9070XT 660-700E 

- NVMe 2TB WD black 7100 120E

- PSU Seasonic Gold ή 750W ή 850W μεταξύ 80-100Ε.

- κουτί ότι σου αρέσει. 

Με τιμές skroutz βγαίνει γύρω στα 1600Ε χωρίς κουτί. 

Win11pro και Office365 θα τα εγκαταστήσεις μόνος σου με δωρεάν ενεργοποίηση με το Github Activation script που έχουμε γράψει πολλές φορές.

Επειδή δεν εξαντλήσαμε το χρηματικό ποσό (γιατί όπως είπες δεν ήταν απαραίτητο),  υπάρχει και ο cpu 9800X3D με 120Ε παραπανω (το skroutz λεει στα 460Ε περίπου?), που δεν ειναι παρά ελάχιστα πιο δυνατός, όμως βγάζει λιγότερη θερμότητα και οπότε ίσως γυρίζει το fan της ψύκτρας ακόμα πιο ήσυχα?

Ανάλογα αν θες να τα ξοδέψεις αυτά τα ~120Ε . 

Θεωρητικά θα μπορούσες να τα ξοδέψεις και σε gpu 5070 Ti 16GB, αλλά είπες δεν προτιμάς την nvidia. 

YΓ.

3η επιλογή για να ξοδέψεις εξτρα 100Ε: 😄  να παρεις το ίδιο μοντέλο μνήμης Patriot Viper Venom 6000 cl30 στα 64GB (2x 32), αν τυχόν νομίζεις ότι θα τα χρειαστείς για τα LLMs (στα games δεν χρειάζονται). 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, sattack είπε

Εύκολο να πούμε από μνήμης λίγο χοντρικά ένα προσχέδιο: 

- cpu 7800X3D 340Ε 

- ψύκτρα Be Quiet Pure Rock Pro 3 Dual Fan 45Ε

- μητρική MSI Β850 Gaming Plus WiFi 190E

- ram DDR5 32GB 6000 cl30 Patriot Viper Venom 93E

- gpu 9070XT 660-700E 

- NVMe 2TB WD black 7100 120E

- PSU Seasonic Gold ή 750W ή 850W μεταξύ 80-100Ε.

- κουτί ότι σου αρέσει. 

Με τιμές skroutz βγαίνει γύρω στα 1600Ε χωρίς κουτί. 

Win11pro και Office365 θα τα εγκαταστήσεις μόνος σου με δωρεάν ενεργοποίηση με το Github Activation script που έχουμε γράψει πολλές φορές.

Επειδή δεν εξαντλήσαμε το χρηματικό ποσό (γιατί όπως είπες δεν ήταν απαραίτητο),  υπάρχει και ο cpu 9800X3D με 120Ε παραπανω (το skroutz λεει στα 460Ε περίπου?), που δεν ειναι παρά ελάχιστα πιο δυνατός, όμως βγάζει λιγότερη θερμότητα και οπότε ίσως γυρίζει το fan της ψύκτρας ακόμα πιο ήσυχα?

Ανάλογα αν θες να τα ξοδέψεις αυτά τα ~120Ε . 

Θεωρητικά θα μπορούσες να τα ξοδέψεις και σε gpu 5070 Ti 16GB, αλλά είπες δεν προτιμάς την nvidia. 

YΓ.

3η επιλογή για να ξοδέψεις εξτρα 100Ε: 😄  να παρεις το ίδιο μοντέλο μνήμης Patriot Viper Venom 6000 cl30 στα 64GB (2x 32), αν τυχόν νομίζεις ότι θα τα χρειαστείς για τα LLMs (στα games δεν χρειάζονται). 

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, μπορώ να πω ότι μου αρέσουν πολύ. Δεν θέλω 5070ti, κυρίως επειδή είχα θέματα με nvidia αλλά και γιατί από ότι βλέπω σε συγκρίσεις, δεν δικαιολογεί 200 ευρώ παραπάνω από την 9070xt. Με βλέπω να γλυτώνω αρχικά τα 120€ του ssd γιατί έχω 2 (1tb & 512gb), οποτε να μπορέσω πιο άνετα να πάω για τον 9800X3D. Επίσης 64αρα μνήμη θα την αφήσω προς το παρόν, ας κάνουν την εκπαίδευση των LLMs οι αρμόδιοι 😅

Θα μπορούσες μήπως να προτείνεις και μερικά κουτιά? Θα ήθελα να είναι κάπως esthetically pleasing και ιδανικά σχετικά μαζεμένο, αλλα αυτό δεν ξέρω πόσο μπορεί να συνδυαστεί με καλές θερμοκρασίες, θόρυβο και με το hardware. Οπότε αν μπορείς είτε να προτείνεις είτε να μου πεις τι χρειάζεται να κοιτάω (διαστάσεις, οτιδήποτε άλλο) για να τα κοιτάξω μόνος μου. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...