Jimps Δημοσ. Σάββατο στις 09:44 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:44 μμ Γεια σας. Μετά από πολλά χρόνια ήρθε η ώρα για να πάρω ένα νέο pc και θα ήθελα τις προτάσεις σας για το νέο σύστημα. Θα ήθελα να προτείνεται κάποιο με intel-nvidia ιδανικά, αλλά και amd ίσως αν ξέρετε πχ ότι θα βγει καλύτερο συνολικά το σύστημα και τώρα αλλά και όσο να ναι μελλοντικά. Η μητρική θα ήθελα να έχει wifi αν γίνεται ευχαριστώ εκ των προτέρων Ποσό που διαθέτουμε : 1400-1500 Χρήση υπολογιστή :gaming πχ cyberpunk rdr2 κ.α Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι έχω μια dell 1080p 165hz. Όχι στο τόσο άμεσο μέλλον μπορεί να πάρω κάποια 2k Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα κατάστημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Να συναρμολογηθεί στο καταστημα πχ e-shop που ξέρω ότι έχει η κάποιο άλλο αν συμφέρει καλύτερα και αποστέλει Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 11
sattack Δημοσ. Σάββατο στις 11:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:48 μμ (επεξεργασμένο) Επειδή πάνω κάτω έχουμε κάποια φαβορί που προτιμούμε, εύκολα βγαίνει μια σύνθεση. Απο eshop λοιπόν που προτιμάς λόγω ευκολίας: - cpu 7800X3D - ψύκτρα Be Quiet Pure Rock Pro 3 Dual Fan - μητρική MSI Β850 Gaming Plus WiFi - ram DDR5 32GB 6000 cl30 Patriot - gpu 5060Ti 16Gb - NVMe 2TB WD black 7100 - PSU Seasonic Gold 750W - κουτί ότι σου αρέσει. Βγαίνει 1366Ε (+7 συναρμολόγηση) χωρίς κουτί, για να βάλεις όποιο κουτί σου αρέσει. Θα έχεις σούπερ τοπ πλατφόρμα ΑΜ5 (Ούτε για αστείο intel...) Kαι για κάρτα, η 5060 Ti 16GB είναι ότι πρέπει τώρα για 1080p που έχεις. Θα είναι λάθος να προσπαθήσεις να κόψεις από τα άλλα συστήματα για να πας σε καλυτερη κάρτα για όταν μετά από χρόνια ίσως πάρεις 1440p οθόνη. (Και σε ποια κάρτα πιο πάνω θα πήγαινες? Στην 5070 12GB? Άσε καλύτερα....). Όταν αλλάξεις οθόνη, θα πάρεις τότε καλύτερη κάρτα, που θα έχουν βγει νέα καλύτερα μοντέλα. Το υπόλοιπο pc όμως θα μείνει ως έχει, και θα είναι τοπ. Και η 5060 Ti 16GB αν χρειαστεί τότε να πουληθεί, θα είναι ακόμα αξιόλογη λόγω των 16GB, θα βρεις να την πουλήσεις πανεύκολα. Win11pro και Office365 θα τα εγκαταστήσεις μόνος σου με δωρεάν ενεργοποίηση με το Github Activation script που έχουμε γράψει πολλές φορές. Επεξ/σία χθες στις 12:04 πμ από sattack 2
Jimps Δημοσ. χθες στις 09:07 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 09:07 πμ Ευχαριστώ για την πρόταση. Αρα intel δεν αξίζει καθόλου απ' ότι καταλαβαίνω και επίσης το να πάω με την οθόνη που έχω τώρα σε μια λίγο πιο πάνω κάρτα, επίσης δεν αξίζει γιατί έχει 12gb σε σχέση με την λίγο πιο κάτω κάρτα που έχει 16gb. Αν είχα ήδη 2k οθόνη όμως καλύτερα θα ήταν να πήγαινα στην 5070 και ας έχει 12gb σε σχέση με την 5060ti που έχει 16? Επίσης το τροφοδοτικό δεν είναι modular και εκτός από αυτό τα 750w θα είναι αρκετά τώρα αλλά και μελλοντικά? Θα ηθελα πρόταση και για ένα καλό κουτί ή οποίο και να διαλέξω το "ίδιο" θα ειναι?
sattack Δημοσ. χθες στις 09:48 πμ Δημοσ. χθες στις 09:48 πμ (επεξεργασμένο) (Ο όρος 2K δεν μου αρέσει καθόλου! 4Κ ειναι 3840x2160, οπότε ας πουμε στρογγυλοποιούμε το οριζόντιο 3840 σε 4K που ακούγεται ωραίο αντί να λέμε 2160p ή UltraHD...) Full HD είπανε το 1080p που είναι 1920x1080. H ενδιάμεση αναλυση που τη λενε QHD είναι 2560x1440, ή 1440p Πως στο καλό είναι "2Κ" αν κανεις στρογγυλοποιηση την οριζόντια ανάλυση 2560 και δεν είναι η 1920 ?!!! Κάποιος σκράπας στα μαθηματικά ξεκίνησε να λέει το 2560 = 2Κ και έμεινε... 😁) Aν πας σε οθόνη 1440p, τότε ακόμα περισσότερο θα είναι στο μελλον επίφοβο οτιδήποτε μικρότερο από 16GB, οπότε η 5070 12GB δεν είναι και τόσο καλή πρόταση. Θα ήταν καλύτερα μια 9070ΧΤ ή 5070 Ti 16GB. Οπότε γιατί να ξοδευτείς τώρα για τέτοιες κάρτες χωρίς λόγο? Όταν πάρεις οθόνη 1440p, θα υπάρχουν καλύτερες ή φθηνότερες κάρτες στην αγορά. (Yπόψιν επίσης ότι η απλή 5070 12GB χρησιμοποιεί το ιδιο τσιπάκι με την 5060 Ti 16GB με απλώς λίγα παραπάνω ενεργοποιημενα cuda cores αλλά λιγοτερη μνήμη(!), ενώ η 5070 Ti 16GB χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο τσιπάκι της 5080 με λιγότερα ενεργποιημένα Cuda cores. Δηλαδή η διαφορά 5070 vs 5070 Ti είναι πολυ μεγάλη στις προδιαγραφές...) Το τροφοδοτικό είναι το απόλυτο VFM για να κάνεις οικονομία. Θες modular? Θα πληρώσεις λίγο (έως αρκετα) παραπάνω. 750W είναι αρκετά και για μεγάλες κάρτες. Πχ ο cpu 7800X3D εχει ΤDP 120W και μια 5080 εχει 360W. Το σύνολο 480W, μεγάλο περιθώριο ως τα 750W. Μόνο για 5090 στα αληθεια θα ήθελες μεγαλύτερο. Ή αν κάποιος έχει μαζοχιστές τάσεις και θέλει να ασχοληθεί με σόμπες intel cpu των 250W κλπ.... Τώρα για ψυχολογικούς λόγους, δεν θα ήταν λάθος να πάρεις και 850W, αλλά οκ λίγο αυτό, λίγο το Modular, ανεβαίνει η τιμή και ίσως δεν σου αρέσει το τελικό budget. Οκ, όποιο σου αρέσει παρε, εγώ προτείνω να είναι Seasonic και Gold για να είσαι καλυμμένος από ποιότητα. Από κουτί, εκτός απο το προσωπικό γούστο, η βασική διαφορά είναι στο airflow. (Ενταξει, εννοείται να έχει και διαστάσεις που να χωράει μεγάλες αεροψυκτρες και μεγάλες gpu για το μέλλον. Και ότι front panel υποδοχές προτιμάς.) Εγώ δεν θέλω να προτείνω κουτιά. Ισως σου προτείνουν άλλοι φίλοι. Επεξ/σία χθες στις 10:21 πμ από sattack
Jimps Δημοσ. χθες στις 10:35 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 10:35 πμ Ευχαριστώ για την απάντηση. Αρα η 5070 δεν αξίζει γενικά και κάποιος καλό θα ήταν να πάει στην 5070ti η στην 5060ti στην περίπτωσή μου ανάλογα και το budget. Τροφοδοτικό μόνο seasonic βλέπω προτείνεις και 750w θα είναι αρκετά εκτός αν πάω σε intel. Αρα κάτι τέτοιο μάλλον https://www.e-shop.gr/psu-seasonic-core-gx-atx-3-2024-750w-80-plus-gold-full-modular-atx-31-pcie-51-p-PER.645561 Η αυτό στα 850w https://www.e-shop.gr/psu-seasonic-core-gx-atx-3-2024-850w-80-plus-gold-full-modular-atx-31-pcie-51-p-PER.645562 Οπότε για κουτί πρέπει να δω μέχρι τι ύψος ψήκτρα χωράει και τι μήκος κάρτας γραφικών για να χωράνε άνετα. Ερώτηση για τον επεξεργαστή ειδα στην περιγραφή σε ένα σημείο λέει Liquid cooler recommended for optimal performance. Και Μέγιστη ταχύτητα μνήμης: 2x1R DDR5-5200, 2x2R DDR5-5200, 4x1R DDR5-3600, 4x2R DDR5-3600 Αυτό σημαίνει ότι καλύτερα είναι υδροψυξη? Και οι μνήμες που έβαλες που είναι 6000mhz δεν τις υποστηρίζει? 1
Chris2756 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη, η υδροψυξη ειναι υπερβολη.Μια χαρα θα ειναι η αεροψυξη που σου προτεινου. Για μνημες τα 2x16gb ειναι υπεραρκετα για παιχνιδια. Για AMD επεξεργαστες το 6000/cl 30, ειναι το λεγομενο "sweet spot" Για κουτι ριξε μια ματια και στο BeQuiet purenase 500DX. Αν σου αρεσει η εμφανιση του ειναι ενα ποιοτικο κουτι, ευρυχωρο, με καλο air flow και χωρο για τα καλωδια 2
sattack Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) Οι amd δεν εχουν πολλά W, 120W ειναι χαμηλα, δεν εχουν ανάγκη απο liquid cooler. Τα καλά air coolers ειναι υπεραρκετά. Το 6000ΜΤs ("6000" effective ΜΗz , γιατί είναι 3000 πραγματικά αλλά είναι DDR), μπορει να θεωρείται overclock , αλλα είναι ένα στάνταρ που όλοι οι amd cpu πετυχαίνουν, και ειναι και το "sweet spot" εκει με 6000 cl30. Γιατι και το memory clock (mclk) ειναι 3000MHz (DDR), και το clock του εσωτερικού memory controler πανω στο cpu (uclk) είναι 3000ΜΗz και το infinity fabric clock (fclk) που συνδέει εσωτερικα στη cpu τα κομμάτια της παραμένει χαμηλά και αυτά είναι εύκολα νούμερα για όλους τους AMD cpus. Παραπάνω memory clock, πιθανόν δεν θα το αντέχει το uclk και fclk και θα πέσουν με διαιρέτες πχ 1:2 σε πιο χαμηλά MHz και θα πέσει η απόδοση. Γι αυτό λέμε, όποιος δεν εχει σαν χόμπι να κάτσει να ασχολείται με αυτά και να παλεύει, βάλε "6000 cl30" που δουλευει παντού και είναι πάρα πολύ καλή ρύθμιση και μην ξανασχοληθεις. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από sattack 2
Jimps Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 14 ώρες Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις. Αρα οι 6000mhz μνήμες cl30 είναι μια χαρά για όλους τους ryzen δεν υπάρχει θέμα και με αυτή την αεροψυξη επίσης θα έχει μια χαρά θερμοκρασίες ακόμα και τα ζεστά καλοκαίρια που έχουμε εδώ στην Ελλάδα. 9 ώρες πριν, Chris2756 είπε Για κουτι ριξε μια ματια και στο BeQuiet purenase 500DX. Αν σου αρεσει η εμφανιση του ειναι ενα ποιοτικο κουτι, ευρυχωρο, με καλο air flow και χωρο για τα καλωδια Ευχαριστώ για την πρόταση φίλε ωραίο κουτάκι φαίνεται και έχει και 3 ανεμιστήρες απ' ότι είδα ήδη. Πιστεύεις θα χρειαστούν κι'αλλοι η μια χαρά θα είναι με τους 3? 1
Chris2756 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δεν νομιζω, αλλα στο εμποριo υπαρχουν silent wings 2 ανεμιστηρες με 12-13Ε. Οποτε περνεις αλλον ενα και εχεις 2 να βαζουν και 2 να βγαζουν αερα. Εγω εχω ενα ακομα μεγαλυτερο κουτι της BeQuiet, αλλα το συγκεκριμενο το εχουμε βαλει στα PC δυο φιλων και του εγκονου μου. Δυο συστηματα με AMD και ενα με Intel. Mια χαρα και στα τρια. Εκ των υστερων διαπιστωσα οτι ειταν περιτα τα παραπανω χρηματα που εδωσα για το δικο μου. Γι αυτο και το συστηνω. 1
Jimps Δημοσ. πριν από 11 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 11 ώρες Α ωραία ευχαριστώ για την απάντηση. Αν και δεν το έχεις ο ίδιος το "ξέρεις" το κουτί από τα συστήματα των φίλων και του εγγονού σου. Οι φίλοι και ο εγγονός έβαλαν ανεμιστήρα επιπλέον? Μια ερώτηση ακόμα αν γνωρίζεις βλέπω λέει ότι έχει έναν εγκατεστημένο ανεμιστήρα πίσω έναν πάνω και έναν μπροστά. Ο μπροστά φαντάζομαι βάζει αέρα ο πίσω βγάζει, ο πάνω βάζει η βγάζει? Επίσης αν ξέρεις έχει φίλτρα? Θα καθίσω να το δω λίγο καλύτερα όταν βρω χρόνο
Chris2756 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Tεσσερις ανεμιστηρες εχουμε βαλει σε ολα.Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο, αλλα οταν δινω, για ενα PC καποια π.χ. 1000-1500 Ε τα 12 του εξτρα ανεμιστηρα θα με ενοχλησουν? Οπως αν μου φτανει το 750w τροφοδοτικο και το 850w κοστιζει 20-30Ε περισσοτερο, θα πηγαινα στο δευτερο (για ολους τους γνωστους λογους) Σαν μηχανικος/ψυκτικος, πιστευω οτι, οσο πιο γρηγορα περνα και φευγει ο αερας, απο εναν κλειστο χωρο, τοσο καλυτερη απαγωγη θερμοτητας εχουμε.(υπαρχουν κι αλλες θεωρειες βεβαια, που δεν μπορω να αποριψω). Η διαταξη ανεμιστηρων που προτιμω ειναι ΠΙΣΩ & ΕΠΑΝΩ να βγαζουν αερα και ΕΜΠΡΟΣ & ΚΑΤΩ να βαζουν. Στο δικο μου κουτι εχω εξι ανεμιστηρες, λογω Intel 14700. Aν και θεορω το συγκεκριμενο κουτι μια καλη αγορα, ευτυχως για εμας τους καταναλωτες, κυκλοφορουν δεκαδες εξ ισου η και καλυτερα κουτια υπολογιστων στο εμποριο. Μόλις τώρα, Chris2756 είπε Tεσσερις ανεμιστηρες εχουμε βαλει σε ολα.Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο, αλλα οταν δινω, για ενα PC καποια π.χ. 1000-1500 Ε τα 12 του εξτρα ανεμιστηρα θα με ενοχλησουν? Οπως αν μου φτανει το 750w τροφοδοτικο και το 850w κοστιζει 20-30Ε περισσοτερο, θα πηγαινα στο δευτερο (για ολους τους γνωστους λογους) Σαν μηχανικος/ψυκτικος, πιστευω οτι, οσο πιο γρηγορα περνα και φευγει ο αερας, απο εναν κλειστο χωρο, τοσο καλυτερη απαγωγη θερμοτητας εχουμε.(υπαρχουν κι αλλες θεωρειες βεβαια, που δεν μπορω να αποριψω). Η διαταξη ανεμιστηρων που προτιμω ειναι ΠΙΣΩ & ΕΠΑΝΩ να βγαζουν αερα και ΕΜΠΡΟΣ & ΚΑΤΩ να βαζουν. Στο δικο μου κουτι εχω εξι ανεμιστηρες, λογω Intel 14700. Aν και θεορω το συγκεκριμενο κουτι μια καλη αγορα, ευτυχως για εμας τους καταναλωτες, κυκλοφορουν δεκαδες εξ ισου η και καλυτερα κουτια υπολογιστων στο εμποριο. Ναι εχει φιλτρα (σιτες) στο μπροστινο και στο κατω μερος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα