News Editors insomnia.gr Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 πμ News Editors Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 πμ Σήμερα, με ιδιαίτερη τιμή και απεριόριστο ενθουσιασμό, σας παρουσιάζω ένα έργο που γεννήθηκε από μια βαθιά προσωπική ανάγκη και εξελίχθηκε σε ένα πάθος που πλέον μοιράζομαι με όλους εσάς: το LearnPython.gr. Από την Ανάγκη στην Καινοτομία: Η Γέννηση του LearnPython.gr Η ιδέα για το LearnPython.gr άρχισε να ωριμάζει όταν θέλησα να μυήσω τον γιο μου στον μαγικό και διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο του προγραμματισμού. Κατά την αναζήτηση αξιόπιστων, σύγχρονων και, κυρίως, πλήρως διαδραστικών πηγών εκμάθησης της Python στην ελληνική γλώσσα, συνειδητοποίησα μια σημαντική έλλειψη. Δεν υπήρχε ένα κενό στην παροχή ενός ολοκληρωμένου, προσβάσιμου και διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου που να απευθύνεται αποκλειστικά στο ελληνόφωνο κοινό. Αυτή η διαπίστωση αποτέλεσε το έναυσμα για εμένα να δημιουργήσω αυτό που έλειπε: μια πλατφόρμα που θα προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία εκμάθησης της Python, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Το LearnPython.gr δεν είναι απλώς ένας ακόμη οδηγός ή μια συλλογή μεταφρασμένων tutorials. Είναι ένα ολοκληρωμένο, διαδραστικό οικοσύστημα μάθησης, σχολαστικά σχεδιασμένο για να σας πάρει από το χέρι, από το απόλυτο μηδέν, μέχρι να αποκτήσετε την ικανότητα να γράφετε τον δικό σας, λειτουργικό και πολύπλοκο κώδικα Python. Και το πιο σημαντικό; Είναι εντελώς δωρεάν, προσβάσιμο σε όλους, χωρίς κρυφές χρεώσεις ή συνδρομές. Η Στρατηγική μου: Μια Εμπειρία Μάθησης Προσαρμοσμένη στον 21ο Αιώνα Ο στόχος μου ξεπερνούσε κατά πολύ την απλή μετάφραση τεχνικών εγγράφων. Επιδίωξα να δημιουργήσω μια εμπειρία μάθησης που να είναι αποτελεσματική, ελκυστική, διασκεδαστική και, πάνω απ' όλα, να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές της ενεργητικής μάθησης. Για να το επιτύχω αυτό, ενσωμάτωσα μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά: Διαδραστικός Live Editor & Terminal: Η Άμεση Εφαρμογή της Γνώσης Ξεχάστε τις χρονοβόρες και συχνά αποθαρρυντικές διαδικασίες εγκατάστασης περιβάλλοντος προγραμματισμού. Στο LearnPython.gr, η μάθηση γίνεται πράξη αμέσως. Μπορείτε να γράψετε, να εκτελέσετε και να δείτε τα αποτελέσματα του κώδικά σας απευθείας εντός της σελίδας του μαθήματος. Ο ενσωματωμένος live editor και το terminal σάς επιτρέπουν να πειραματιστείτε άμεσα με κάθε παράδειγμα, να τροποποιήσετε τον κώδικα, να δοκιμάσετε τις ασκήσεις και να λάβετε άμεση ανατροφοδότηση. Αυτό μετατρέπει τη μάθηση από μια παθητική διαδικασία ανάγνωσης σε μια ενεργή, βιωματική εμπειρία, ενισχύοντας την κατανόηση και την εμπεδωση. Δομημένο, Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Σπουδών στην Ελληνική Γλώσσα: Έχωαναπτύξει μια πλήρη εκπαιδευτική διαδρομή, σχολαστικά χωρισμένη σε λογικά και αλληλοσυνδεόμενα κεφάλαια. Το πρόγραμμα σπουδών μου ξεκινά από τις πιο θεμελιώδεις έννοιες του προγραμματισμού (π.χ., τι είναι μια μεταβλητή, πώς λειτουργούν οι δομές ελέγχου ροής) και κλιμακώνεται σταδιακά σε πιο προχωρημένα και σύνθετα θέματα, όπως ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός (OOP), η διαχείριση αρχείων, οι ενότητες και τα πακέτα, και η εισαγωγή στις πιο δημοφιλείς εξωτερικές βιβλιοθήκες της Python (NumPy, Pandas, Matplotlib, Requests, Flask/Django). Όλο το περιεχόμενο είναι γραμμένο σε άψογα ελληνικά, με συνέπεια στην ορολογία, διασφαλίζοντας σαφήνεια και ακρίβεια. Ενσωματωμένος Βοηθός Τεχνητής Νοημοσύνης (AI): Ο Προσωπικός σας Μέντορας Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που με κάνει πραγματικά να ξεχωρίζω και αναδεικνύει τη δέσμευσή μου για καινοτομία στην εκπαίδευση. Μέσα σε κάθε μάθημα, έχετε στη διάθεσή σας έναν πανίσχυρο AI Βοηθό, ο οποίος λειτουργεί ως ο προσωπικός σας μέντορας, 24/7. Αυτός ο έξυπνος βοηθός μπορεί: Να σας εξηγήσει τον κώδικα: Δεν καταλαβαίνετε τι κάνει ένα συγκεκριμένο κομμάτι κώδικα; Απλά επιλέξτε το και ζητήστε από την AI να σας το εξηγήσει βήμα-βήμα, με απλά ελληνικά. Να βρει τα λάθη σας: Ο κώδικάς σας δεν τρέχει ή παράγει απροσδόκητα αποτελέσματα; Η AI μπορεί να τον αναλύσει, να εντοπίσει πιθανά σφάλματα και να σας δώσει φιλικές, κατανοητές συμβουλές για το πώς να τα διορθώσετε, επιταχύνοντας τη διαδικασία debugging. Να δημιουργήσει νέα παραδείγματα & κουίζ: Θέλετε περισσότερη εξάσκηση ή μια πιο βαθιά κατανόηση; Ζητήστε από την AI να δημιουργήσει νέα, σχετικά παραδείγματα κώδικα, να σας προσφέρει μια πιο λεπτομερή ανάλυση της θεωρίας ή ακόμα και να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο κουίζ για να τεστάρετε τις γνώσεις σας σε συγκεκριμένες έννοιες. Να απαντήσει στις ερωτήσεις σας:Έχετε απορίες για το μάθημα; Ρωτήστε τον "AI Βοηθό" και λάβετε άμεσες, σαφείς απαντήσεις, προσαρμοσμένες στο επίπεδο κατανόησής σας. Παιχνιδοποίηση (Gamification) & Παρακολούθηση Προόδου: Πιστεύω ότι η μάθηση πρέπει να είναι και διασκεδαστική. Για αυτόν τον λόγο, ενσωμάτωσα στοιχεία παιχνιδοποίησης στην πλατφόρμα. Το LearnPython.gr παρακολουθεί την πρόοδό σας, σας επιτρέπει να μαρκάρετε τα μαθήματα ως ολοκληρωμένα και σας ανταμείβει με ειδικά "παράσημα" (badges) καθώς κατακτάτε νέα κεφάλαια και ολοκληρώνετε προκλήσεις, κάνοντας το ταξίδι σας ακόμα πιο συναρπαστικό και ενθαρρυντικό. Για Ποιους Δημιουργήθηκε το LearnPython.gr; Το LearnPython.gr είναι φτιαγμένο για όλους όσους επιθυμούν να εισέλθουν ή να εμβαθύνουν στον κόσμο της Python: Για απόλυτους αρχάριους που δεν έχουν γράψει ποτέ ούτε μια γραμμή κώδικα και αναζητούν μια φιλική και αποτελεσματική εισαγωγή. Για μαθητές και φοιτητές που χρειάζονται ένα ισχυρό, δωρεάν και διαδραστικό βοήθημα για τις σπουδές τους στην πληροφορική ή σε συναφείς κλάδους. Για επαγγελματίες από άλλους κλάδους που επιθυμούν να προσθέσουν την Python στο βιογραφικό τους, αναβαθμίζοντας τις δεξιότητές τους και ανοίγοντας νέες επαγγελματικές ευκαιρίες. Για περίεργα μυαλά που απλώς θέλουν να μάθουν πώς λειτουργεί ο κόσμος της τεχνολογίας και να αποκτήσουν μια θεμελιώδη κατανόηση του προγραμματισμού. Σας Προσκαλώ στο Ταξίδι! Η Python είναι μια γλώσσα με απεριόριστες δυνατότητες, και με το LearnPython.gr, έχετε την πύλη για να τις ξεκλειδώσετε. Σας προσκαλώ να επισκεφθείτε σήμερα το https://learnpython.gr/, να ξεκινήσετε το πρώτο σας μάθημα, να πειραματιστείτε με τον live editor και να ανακαλύψετε τη χαρά της κωδικοποίησης. Η πλατφόρμα είναι ζωντανή και θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο και λειτουργίες, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες σας. Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις εντυπώσεις, τα σχόλια και τις προτάσεις σας, καθώς η ανατροφοδότησή σας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχή βελτίωση του LearnPython.gr. Καλή κωδικοποίηση και καλή αρχή στο ταξίδι σας στην Python! 14
Donacgreece Δημοσ. Πέμπτη στις 11:11 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:11 πμ 3 λεπτά πριν, x-tra είπε πολυ καλο, μπράβο σας Ευχαριστώ πάρα πολύ, το εκτιμώ!
zazoum Δημοσ. χθες στις 10:29 πμ Δημοσ. χθες στις 10:29 πμ (επεξεργασμένο) Μπράβο! Κάνω το EITCA AI που μου γνωσοποίησε ο @panther_512 και πέρασα το πρώτο EITC που είναι το "Python Fundamentals". Το εγχειρίδιο το οποίο διάβασα ήταν 121 σελίδες και πολύ καλογραμμένο. Η προσπάθεια του νήματος είναι κατά τη γνώμη μου ΠΑΡΑ πολύ σημαντική. Στην Ελλάδα, παρόλη την άρνηση και αδιαφορία, χρειάζονται ακριβώς τέτοιες προσπάθειες, γιατί η γλώσσα είναι κομβική. Funded. Edit: Ασχολουμαι τώρα με τον βοηθό ΑΙ που έχει. Αμα το ξερα αυτο το σαιτ θα είχε περασει το EITC με τη μία, καθως απέτυχα στο exam του 2 φορές. Προταση: Βάλτε ένα checkbox (ή κουμπί extra, δεν ξέρω web design) που η ΑΙ να δίνει την απάντηση για βελτιστοποίηση του κώδικα να εξηγεί την ορολογία στα Ελληνικά και σε παρενθεση στα Αγγλικά π.χ. ...μεταβλητή(variable)... Δεν ξέρω πόση δουλειά θέλει να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, αλλά εγώ προσωπικά θα το αναζητούσα ένα τέτοιο feature. Επεξ/σία χθες στις 10:52 πμ από zazoum 1
Donacgreece Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 10 ώρες πριν, zazoum είπε Μπράβο! Κάνω το EITCA AI που μου γνωσοποίησε ο @panther_512 και πέρασα το πρώτο EITC που είναι το "Python Fundamentals". Το εγχειρίδιο το οποίο διάβασα ήταν 121 σελίδες και πολύ καλογραμμένο. Η προσπάθεια του νήματος είναι κατά τη γνώμη μου ΠΑΡΑ πολύ σημαντική. Στην Ελλάδα, παρόλη την άρνηση και αδιαφορία, χρειάζονται ακριβώς τέτοιες προσπάθειες, γιατί η γλώσσα είναι κομβική. Funded. Edit: Ασχολουμαι τώρα με τον βοηθό ΑΙ που έχει. Αμα το ξερα αυτο το σαιτ θα είχε περασει το EITC με τη μία, καθως απέτυχα στο exam του 2 φορές. Προταση: Βάλτε ένα checkbox (ή κουμπί extra, δεν ξέρω web design) που η ΑΙ να δίνει την απάντηση για βελτιστοποίηση του κώδικα να εξηγεί την ορολογία στα Ελληνικά και σε παρενθεση στα Αγγλικά π.χ. ...μεταβλητή(variable)... Δεν ξέρω πόση δουλειά θέλει να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, αλλά εγώ προσωπικά θα το αναζητούσα ένα τέτοιο feature. Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για το feedback και τον χρόνο σου — το εκτιμώ ιδιαίτερα. Μακάρι να υπήρχε αυτή η δυνατότητα, αλλά το site έχει ανέβει live εδώ και λιγότερο από μία εβδομάδα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα πλήρως την πρότασή σου. Αν θέλεις, μπορείς να μου την εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά; Πάντως, υπάρχει κουμπί με επεξήγηση του κώδικα ακριβώς κάτω από τον editor — είναι ένα από τα τρία AI-powered κουμπιά που βρίσκονται εκεί.
zazoum Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 2 hours ago, Donacgreece said: Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα πλήρως την πρότασή σου. Αν θέλεις, μπορείς να μου την εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά; Τίποτα αυτό που λέω δεν γίνεται. Είδα ότι έρχεται η πλατφόρμα και στα Αγγλικά, οπότε αυτό ζητούσα. Να έχεις το κείμενο στα Αγγλικά να συνηθήσεις την Αγγλική ορολογία για να προετοιμαστεις για άλλα online exams. Το ότι έρχεται το site και στα Αγγλικά είναι πολύ θετικό. 👌 1
Donacgreece Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 9 ώρες πριν, zazoum είπε Τίποτα αυτό που λέω δεν γίνεται. Είδα ότι έρχεται η πλατφόρμα και στα Αγγλικά, οπότε αυτό ζητούσα. Να έχεις το κείμενο στα Αγγλικά να συνηθήσεις την Αγγλική ορολογία για να προετοιμαστεις για άλλα online exams. Το ότι έρχεται το site και στα Αγγλικά είναι πολύ θετικό. 👌 Ααα ΟΚ. Ναι, έχω ξεκινήσει να κάνω τη μετάφρασή και στα αγγλικά μιας και το ζήτησε πολύς κόσμος. Αλλά θα πάρει καιρό, γιατί το τρέχω μόνος μου και δε το είχα σκοπό εξαρχής. Μιας και αυτό φτιάχτηκε αρχικά για να μάθω στον γιο μου προγραμματισμό που είναι 10 χρονών και τα αγγλικά του δεν είναι ακόμα στο επίπεδο να παρακολουθήσει μαθήματα. 1
atypicalcoder Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Ωραίο απλά στο sidebar πρέπει να δώσεις περισσότερο χώρο στα κεφάλαια (1ο section). νομίζω το 3ο section για την προοδο/version ινφο πρέπει να είναι πολύ πιο μικρό ώστε να δοθεί ο χώρος αυτός στο 1ο section.
Donacgreece Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Ωραίο απλά στο sidebar πρέπει να δώσεις περισσότερο χώρο στα κεφάλαια (1ο section). νομίζω το 3ο section για την προοδο/version ινφο πρέπει να είναι πολύ πιο μικρό ώστε να δοθεί ο χώρος αυτός στο 1ο section. Ευχαριστώ πολύ! Θα δώ πως μπορώ να το βελτιώσω αυτό που λες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα