PCharon Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου Εκεί με τα γυαλιά ηλίου: είχα πάρει πολαριζέ γυαλιά από Κίνα με 4€ για την οδήγηση και πήρα κι ένα άλλο ζευγάρι από οπτικά εδώ με 50€ και το κινεζικό είχε πολύ καλή αίσθηση και το άλλο με κούραζε. Επίσης μια μέρα μου ήρθε ιδέα και βάζω ένα UV365nm ισχυρό φακό που έχω και τα τεστάρω πρόχειρα βάζοντας φθορίζον υλικό από την άλλη, στο κινεζικό δε περνούσε τίποτα, στο άλλο περνούσε μεγάλο ποσοστό. 2 1
Cubicolor Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 6 minutes ago, PCharon said: Εκεί με τα γυαλιά ηλίου: είχα πάρει πολαριζέ γυαλιά από Κίνα με 4€ για την οδήγηση και πήρα κι ένα άλλο ζευγάρι από οπτικά εδώ με 50€ και το κινεζικό είχε πολύ καλή αίσθηση και το άλλο με κούραζε. Επίσης μια μέρα μου ήρθε ιδέα και βάζω ένα UV365nm ισχυρό φακό που έχω και τα τεστάρω πρόχειρα βάζοντας φθορίζον υλικό από την άλλη, στο κινεζικό δε περνούσε τίποτα, στο άλλο περνούσε μεγάλο ποσοστό. και εγω το ιδιο αγορασα με 4€ γυαλια ηλιου απο κινα και δεν ειχα κανενα θεμα μεχρι τωρα και ειχα παρει απο εδω γυαλια με 150 ευρω και με κουραζανε 4
kostas12ldb Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 4 ώρες πριν, JcD είπε Δεν ισχύει παιδιά, ούτε στα κινέζικα αυτοκίνητα πόσο δε μάλλον στα ευρωπαικά που κατασκευάζονται στην κίνα. Τα κινέζικα είναι τουλάχιστον εφάμιλλα σε ποιότητα κατασκευής των ευρωπαικών σε πραγματική αίσθηση και χρήση πλέον. Ναι βρε, αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Κίνα μπορεί να παράξει καλά, ποιοτικά, αλλά και μη ποιοτικά προϊόντα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εντολέα. Η οικονομία της Κίνας, καλώς ή κακώς, τα τελευταία 15-20 χρόνια, ανέβηκε εξάγοντας κυρίως σκουπίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι, ακόμα και πιο παλιά (π.χ. 2000), δεν είχαν την δυνατότητα να παράξουν ποιότητα! Ίσα ίσα, που εκείνη την περίοδο, από προσωπική μου εμπειρία, μπορώ να πω ότι στην τοπική αγορά της Κίνας μπορούσες να βρεις εν έτει 2000 πάμφθηνα και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα (παπούτσια, τσάντες εργασίας κλπ). TEMU και SHEIN είναι ο πάτος που δεν μπορούσε να διανοηθεί κανείς ότι μπορούσε να πιάσει οποιοσδήποτε από άποψη ποιότητας. 1
Barbattilas Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 9 ώρες πριν, Alani13 είπε Βρε, μας παίρνουν το μερίδιο αγοράς και κάπως πρέπει να τους φάμε. λολ αυτό δεν θ αλλάξει ποτέ. Μην ξεχνάμε. Οι περισσότερες ευρωπαικές επιχειρίσεις, τα ίδια ακριβώς αγοράζουν και μάλιστα, από τους ίδιους προμηθευτές. Και για αυτό. Δεν φταίει μόνο ο καταναλωτής που τα αγοράζει. Μόνο που αν βρεθεί καρκινογόνος ή βλαβερή ουσία στην ευρωπαϊκή επιχείρηση έχεις ένδιθκα κι άλλα μέσα να τουθς κυνηγήσεις ενώ με τον κινέζο καλή τύχη με τα chat bots.. 1
Arkin Δημοσ. 21 Ιουλίου Δημοσ. 21 Ιουλίου 2 ώρες πριν, Cubicolor είπε φιλε μου εισαι λαθος απο το temu και SHEIN εχω αγορασει παντελονια., βερμουδες κτλ απο ποιοτητα βαμβακι κτλ τα εχω σχεδον 3 χροννια και δεν εχω κανενα θεμα φιλε απο ρουχα./. ειδικα απο παντελονια μπλουζες κτλ που εχω παρει απο ΣΗΕΙΝ ΚΑΙ ΤΕΜΥ μεχρι τωρα κομπλε εισαι ,λαθος φιλε, εχω παρει βαμβακερα πουκαμισα. σακακια.. φανελακια κτλ απο αριστη ποιοτητα απο βαμβακι και ραφη και ειναι τελεια φιλε.. και ανωτερα απο αυτα που πουλάνε στην ελλαδα και τα χρυσοπληρωνεις οκ? συμφωνω μαζι οτι ρουχα εχω παρει απο temu και shein εχω παρει πουκαμισα. κτλ ειναι αριστη ποιοτητα.. οποτε μην το κατακρινουμε το temυ αν ψαξεις στο temy θα βρεις και καλα πραγματα και σαβουρα.. απο παντελονια ,, σακακια , μπλουζες κτλ που εχω παρει ειναι τελειας ποιοτητας και απο βαμβακι κτλ.. τα ελληνικα καταστηματα βαζουν μια ταμπελα ενω ολα τα παιρνουνε απο κινα, Καποτε μιλαμε προ 20ετιας ειχα παρει μαρκες τοτε ενα staff παντελονι 80 ευρω και μια μπλουζα martini 40 ευρω. Ε και τα 2 μετα απο 5-6 πλυσεις μαζεψαν τοσο που παιζει να μικρυναν κανα 2 νουμερα. Τα πεταξα και τα 2 προφανως. Και εχω παρει παντελονια μπλουζες απο πανηγυρι η λαϊκη 10-15 ευρω και 10 χρονια μετα ακομα ειναι σαν καινουργια. Μετα εμαθα οτι ο απατεωνας τα εφερνε απο Βουλγαρια με 5 ευρω εβαζε πανω την σταμπα και τα πουλαγε χρυσαφι. Ειχε και diesel παντελονια με 150 ευρω και αυτα αχρηστα απο αλλου που εμαθα. Εφαγε προστιμο 50 χιλιαδες ευρω τοτε και εννοειται συνεχιζει μεχρι σημερα ακαθεκτος να πουλαει σε κοροϊδα προφανως δεν ξανα πατησα ουτε απο εξω. Εχει 5-6 αμαξια ακριβα σκαφος κτλ κτλ. Οποτε ναι. Τελευταια πηραμε και απο shein ιδια ακριβως ποιοτητα με ρουχα απο καταστηματα εδω στο 1/10 της τιμης και ειναι εξαιρετικα. Τετοια αρθρα γινονται γιατι τους πονανε πολλοι οι Κινεζοι που δεν μπορουν πια να βρουν τοσα κοροϊδα οσο παλιοτερα και να βγαλουν σοβαρο μεροκαματο απλα πουλωντας 2-3 παντελονια τη μερα με 2000% κερδος. 1
Gavoux4 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ανοησίες που θα είχαν ίσως κάποιο νήμα αν η ΕΕ δεν είχε δείξει τόσο έντονα στο παρελθόν ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους κινέζους τόσο στις τιμές όσο και στην ποιότητα σε όλα τα είδη από καρφίτσες μέχρι αυτοκίνητα. Απλά ψάχνουν μανιωδώς τις εξαιρέσεις για να ακυρώσουν τον κανόνα. Τέτοια προϊόντα ελαττωματικά βρίσκονται σε όλες τις πλατφόρμες καμία δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Επεξ/σία 22 Ιουλίου από Gavoux4 1 1
rhtoras Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου Η καλή ε.ε που νοιάζεται για την υγεία μας (για τα τέμπη δεν ειχε πολύ μεγάλες ευαισθησίες) λέει θα καταργήσει το αφορολόγητο για επικίνδυνα προϊόντα. Ούτε που τους πέρασε από το μυαλό να βάλει κανόνες για τα επικίνδυνα προϊόντα? Η επόμενη ερώτηση βέβαια είναι: Απαγορεύονται πιπίλες από το temu αλλά θα επιτρέπονται από τα λογής λογής Jumbo ? Και αν ναι τοτε το πρόβλημα είναι η Κίνα ή μήπως οτι διαφοροι ευρωπαϊοι "μεσάζοντες" δε μπορουν να βγάλουν περισσότερα κέρδη ? Απλές ερωτήσεις είναι αυτές και προφανώς την απάντηση την ξέρετε όλες οι πλευρές. Και αυτοι που συμφωνείτε και αυτοι που διαφωνείτε. Γιατί αν είναι ετσι επειδή ο άλλος σκότωσε τη γυναίκα του με κουζινομάχαιρο να απαγορεύσουμε και τα κουζινομάχαιρα με λάμα Ιαπωνίας. και για να μην το ξεχάσω να σημειωθεί πως δεν ειμαι ιδιαίτερα fan του temu κυρίως από ali αγοράζω αν και εφόσον και με προσεκτική έρευνα αγοράς
dtk-386 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 8 ώρες πριν, Arkin είπε Καποτε μιλαμε προ 20ετιας ειχα παρει μαρκες τοτε ενα staff παντελονι 80 ευρω και μια μπλουζα martini 40 ευρω. Ε και τα 2 μετα απο 5-6 πλυσεις μαζεψαν τοσο που παιζει να μικρυναν κανα 2 νουμερα. Τα πεταξα και τα 2 προφανως. Και εχω παρει παντελονια μπλουζες απο πανηγυρι η λαϊκη 10-15 ευρω και 10 χρονια μετα ακομα ειναι σαν καινουργια. Μετα εμαθα οτι ο απατεωνας τα εφερνε απο Βουλγαρια με 5 ευρω εβαζε πανω την σταμπα και τα πουλαγε χρυσαφι. Ειχε και diesel παντελονια με 150 ευρω και αυτα αχρηστα απο αλλου που εμαθα. Εφαγε προστιμο 50 χιλιαδες ευρω τοτε και εννοειται συνεχιζει μεχρι σημερα ακαθεκτος να πουλαει σε κοροϊδα προφανως δεν ξανα πατησα ουτε απο εξω. Εχει 5-6 αμαξια ακριβα σκαφος κτλ κτλ. Οποτε ναι. Τελευταια πηραμε και απο shein ιδια ακριβως ποιοτητα με ρουχα απο καταστηματα εδω στο 1/10 της τιμης και ειναι εξαιρετικα. Τετοια αρθρα γινονται γιατι τους πονανε πολλοι οι Κινεζοι που δεν μπορουν πια να βρουν τοσα κοροϊδα οσο παλιοτερα και να βγαλουν σοβαρο μεροκαματο απλα πουλωντας 2-3 παντελονια τη μερα με 2000% κερδος. Στηρίξτε τις ελληνικές επιχειρήσεις λένε κάποιοι πατριώτες εδώ μέσα μετά.🤣
Arkin Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 43 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Στηρίξτε τις ελληνικές επιχειρήσεις λένε κάποιοι πατριώτες εδώ μέσα μετά.🤣 Στηρίξτε τα λαμογια τους απατεώνες έπρεπε να λένε. Όχι επειδή νομίζουν ότι όταν κάτι είναι μάρκα είναι και ποιοτικό και όταν κάνει είναι από λαϊκή η Κίνα είναι κακό. Αργά ή γρήγορα θα το πάρουν το μάθημα τους και αυτοί.
jodalar Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Επικίνδυνη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι τα προϊόντα του τεμου... Στις 21/7/2025 στις 12:50 ΜΜ, Huruduru είπε Πλατφόρμες εξαγωγής σκουπιδιών με την σέσουλα. Αν δε σου κάνουν μην αγοράζεις.εμενα με βολεύουν μια χαρά Επεξ/σία 22 Ιουλίου από jodalar 2
sarakats85 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου Τα επικίνδυνα προϊόντα τα είδε κατευθείαν, το ξεσκισμα με τις τιμες στο ρεύμα και στα καύσιμα δεν τις βλέπει.. Ας πληρωσουμε κ τους εξοπλισμους τώρα για να παραγγέλνουμε και τροφιμα απο το temu σε λίγο.. 2
Huruduru Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, sarakats85 είπε Τα επικίνδυνα προϊόντα τα είδε κατευθείαν, το ξεσκισμα με τις τιμες στο ρεύμα και στα καύσιμα δεν τις βλέπει.. Ας πληρωσουμε κ τους εξοπλισμους τώρα για να παραγγέλνουμε και τροφιμα απο το temu σε λίγο.. Ναι σου φταίει η E.Ε. όταν κάποιες χώρες αρνούνται να χρησιμοποιήσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Γερμανία εδώ και χρόνια έκλεισε τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας με τον πανικό που δημιούργησαν οι δήθεν οικολόγοι μετά το Τσερνόμπιλ και οι δεξιοί ακόμα παλεύουν να μπλοκάρουν τις ανεμογεννήτριες και καίνε κάρβουνο, μετά παθαίνει ο κόσμος καρκίνο. Την ίδια στιγμή οι χώρες με την φτηνότερη ενέργεια είναι η Φινλανδία και η Σουηδία που έχουν επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πυρηνική, Υδρογόνο, Ηλιακή και αιολική ενώ ταυτόχρονα έχουν επενδύσει και στις υποδομές τους για να έχουν λιγότερη κατανάλωση. Μην ρίχνουμε τα σφάλματα μόνο εκεί που μας συμφέρει. Να κοιτάμε και λίγο τα δικά μας ατομικά σφάλματα ως άνθρωποι και ως κοινωνία. Δεν είναι τέλεια η Ε.Ε. έχει αρκετά σφάλματα αλλά μην τα βάζουμε όλα σε ένα καζάνι.
sarakats85 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, Huruduru είπε Ναι σου φταίει η E.Ε. όταν κάποιες χώρες αρνούνται να χρησιμοποιήσουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Γερμανία εδώ και χρόνια έκλεισε τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας με τον πανικό που δημιούργησαν οι δήθεν οικολόγοι μετά το Τσερνόμπιλ και οι δεξιοί ακόμα παλεύουν να μπλοκάρουν τις ανεμογεννήτριες και καίνε κάρβουνο, μετά παθαίνει ο κόσμος καρκίνο. Την ίδια στιγμή οι χώρες με την φτηνότερη ενέργεια είναι η Φινλανδία και η Σουηδία που έχουν επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πυρηνική, Υδρογόνο, Ηλιακή και αιολική ενώ ταυτόχρονα έχουν επενδύσει και στις υποδομές τους για να έχουν λιγότερη κατανάλωση. Μην ρίχνουμε τα σφάλματα μόνο εκεί που μας συμφέρει. Να κοιτάμε και λίγο τα δικά μας ατομικά σφάλματα ως άνθρωποι και ως κοινωνία. Δεν είναι τέλεια η Ε.Ε. έχει αρκετά σφάλματα αλλά μην τα βάζουμε όλα σε ένα καζάνι. Το μόνο ατομικό σφαλμα που αναγνωρίζω ειναι οτι δεν εχω 20000 € να βαλω φωτοβολταϊκα στη στέγη μου (που ειναι νοικιάσμενη)..
darkmatinee Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 42 minutes ago, Ukforthemoment said: Λες και διαβάζω σχόλια απο το ΠΘ ........... Αγοράζει από το Temu ο άλλος επειδή η ΕΕ δεν κάνει κάτι για τα Τέμπη. Ούτε στο πρώτο θέμα τέτοιες μπούρδες. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα