svartevarg Δημοσ. Δευτέρα στις 04:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:14 μμ 24 λεπτά πριν, gakost είπε Στο συγκεκριμενο καταστημα εχω χρόνια να πατήσω για πολλους λόγους. Γενικά ο εισαγωγέας (Jumbo) είναι υπεύθυνος για την συμμόρφωση με τους κανόνες της αγορας. Μπορεί η ποιότητα των προϊόντων να ειναι άθλια αλλά να συμμορφώνονται με την νομοθεσία. Οι μεγάλοι εισαγωγείς ξέρουν τι απαιτείται και φροντίζουν να κανουν ότι πρέπει. Αν ξέρεις κάτι αντίθετο μπορείς να κάνεις καταγγελία (νομίζω στην γενική γραμματια βιομηχανιας) Δεν ξέρω αν η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαιτεί και τα προϊόντα να είναι άθλια για να είναι ασφαλή. κακή ποιότητα + μικρή διάρκεια ζωής = ασφάλεια + υγεία για τον Ευρωπαίο πολίτη.
Huruduru Δημοσ. Δευτέρα στις 04:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:25 μμ 4 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Είναι τόσο χαμηλές οι τιμές των προϊόντων που πουλάνε εκεί που εύκολα καταλαβαίνεις ότι υφίσταται θέμα ποιότητας και χρόνου ζωής, αλλά και με κάτι περίεργες fake φωτογραφίες για μαρκετιστικους λόγους. Δεν πρόκειται ποτέ να μπω στην διαδικασία να αγοράσω από εκει. Καλα για παιδικά και βρεφικά ήδη δεν το συζητάμε. Για εμένα ειδικα το temu πρεπει να μπαναριστει τελειως απο την ΕΕ, για το shein δεν έχω άποψη, μετά από τοσο spam που έπεφτε από κάτι bots στο instagramm δεν τους έκανα την χάρη να μπω ποτε μου. Το θέμα δεν είναι μόνο η ποιότητα και η ασφάλεια των καταναλωτών αλλά ταυτόχρονα η ποσότητα σκουπιδιών που εισάγουμε και καταλήγουν στο τέλος στα σκουπίδια γιατί δεν τα χρησιμοποιεί κανείς. Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε 4 φορές το ίδιο προϊόν. Ο κόσμος πρέπει να ξεκολλήσει από τον υπερκαταναλωτισμό. Δώσε μια φορά λίγα παραπάνω χρήματα και πάρε ένα που θα σου κρατήσει χρόνια. Όταν δεν σου χρησιμεύει άλλο μετά από χρόνια, πούλησε το μεταχειρισμένο, γιατί για κάποιον άλλο θα είναι χρήσιμο και μετά αντικατέστησε το. Ζούμε σε μία εποχή που αγοράζουμε φτηνά κακής ποιότητας προϊόντα απλά για να καταναλώνουμε. Υπάρχουν και ποιοτικά κινέζικα δεν αντιλέγω, αλλά αυτά αντιπροσωπεύουν ίσως ένα μικρό ποσοστό των προϊόντων που πωλούνται σε τέτοια καταστήματα. Αγοράζω που και που από το AliExpress; ναι, αλλά ανταλλακτικά που δεν μπορώ να βρω σε ευρωπαϊκά καταστήματα ή γνωστές μάρκες όπως Xiaomi κ.α. 4
godfather0991 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:30 μμ (επεξεργασμένο) Γενικά το temu είναι καλό για προιόντα που δεν έχουν να κάνουν με τρόφιμα κτλ. Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα π.χ. ποτήρι ή κάτι που έρχεται σε άμεση επαφή με τα τρόφιμα. Επίσης ούτε ρούχα κτλ θα ψώνιζα γιατί θεωρώ ότι βρίσκεις καλά φθηνά ρούχα ή τουλάχιστον ρούχα που δίνεις κάτι παραπάνω και κρατάνε. Τώρα για όλα τα άλλα πράγματα που έχει και έχω πάρει ποτέ δεν είχα θέμα (κυρίως κουτιά αποθήκευσης, βάση για κινητό κτλ,) Είναι φθηνά εννοείται, είναι εύκολο να διαλυθούν εννοείται αλλά όσο αντέξουν δεν περιμένεις από 2-3€ πράγματα να κρατήσουν. Όσοι-ες τώρα βλέοπουν το temu κάτι παραπάνω από ένα μαγαζί με προιόντα χαμηλής ποιότητας και φθηνα, τι να πω... 46 minutes ago, gakost said: Στο συγκεκριμενο καταστημα εχω χρόνια να πατήσω για πολλους λόγους. Γενικά ο εισαγωγέας (Jumbo) είναι υπεύθυνος για την συμμόρφωση με τους κανόνες της αγορας. Μπορεί η ποιότητα των προϊόντων να ειναι άθλια αλλά να συμμορφώνονται με την νομοθεσία. Οι μεγάλοι εισαγωγείς ξέρουν τι απαιτείται και φροντίζουν να κανουν ότι πρέπει. Αν ξέρεις κάτι αντίθετο μπορείς να κάνεις καταγγελία (νομίζω στην γενική γραμματια βιομηχανιας) Το jumbo έχει πολλές φορές ίδια προιόντα που θα βρεις στο temu απλά πολύ πιο ακριβά. Αλλά είναι ίδια ακριβώς, έχουν ακόμη και τις ίδιες φωτογραφίες για περιγραφή. Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:33 μμ από godfather0991 2
papoys1 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:55 μμ ακου μακριά κορδόνια σε παιδικό σόρτς.🤪 Τι λέτε μωρέ λαμόγια. Οι περισσότεροι πακέτα 20-30 ευρώ αγοράζουν γιατί μέχρι εκεί φτάνουν, με προιόντα που εδώ για να παραλάβουν θέλουν δύο και τρεις φορές πάνω με τα μεταφορικά γιατί από Κίνα είναι δωρεάν 1
xaerialtwistx Δημοσ. Δευτέρα στις 04:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:58 μμ Είναι κωμικοτραγικό το τι σαβούρες πάνε και αγοράζουν οι ανθρωποι αν τους δώσεις την εντύπωση πως κέρδισαν τη λοτταρία, πιο σιχαμένα γυφτικο καταστημα δεν εχω ξαναδει, και αγοραζω σχεδον αποκλειστικά απο το διαδικτυο 2 δεκαετίες. Να μη ξεχνάμε αντικείμενα όπως μαχαίρια που τα τυλίγουν απευθείας σε σακούλα.
JohnnieGr88 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:58 μμ Το temu πουλάει την σαβούρα των alibaba και aliexpress....αν θέλετε πιο ποιοτικά προϊόντα choice από aliexpress και τέλος ps και μην αγοράζετε τα πιο φτηνά που έχει....τόσα χρόνια που ψωνίζω δεν είχα κανένα πρόβλημα... 1
MikeGR7 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:19 μμ Οτι ακριβώς πουλαει στο amazon και στο Skroutz πουλαει και στο Temu. Βάζουν απροκάλυπτα και τις ιδιες ακριβως φωτογραφίες στις περιγραφές των προϊόντων. Απλο παράδειγμα αναφοράς τα αντρικα δαχτυλίδια που τα δινουν στο Skroutz 15 ευρω το ενα και τα εχει στο temu 5 ευρω τα 60 τεμαχια lol 😆 Καλλυντικά και βρεφικα όχι, νομιζω ειναι κοινη λογικη οτι οπως δεν αγοραζουμε τρόφιμα απο το Lidl, δεν αγοραζουμε και τετοια ειδη απο Κινα. Σε ολα τα υπολοιπα προϊόντα ομως, Temu μεχρι να σβησει ο Ήλιος. 2
JcD Δημοσ. Δευτέρα στις 05:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:19 μμ 3 hours ago, kostas12ldb said: Συμφωνώ με αυτά που λες, όμως εδώ δεν μιλάμε για τις προδιαγραφές, π.χ., για ρύπους, όπου υπάρχουν ζώνες κατηγορίας. Μιλάμε για την ποιότητα της κατασκευής. Δηλαδή, δεν θα πάρεις μια BMW κατασκευασμένη στην Κίνα, και θα σου πέφτει το τζάμι την 10η φορά που θα το χρησιμοποιήσεις. Δεν ισχύει παιδιά, ούτε στα κινέζικα αυτοκίνητα πόσο δε μάλλον στα ευρωπαικά που κατασκευάζονται στην κίνα. Τα κινέζικα είναι τουλάχιστον εφάμιλλα σε ποιότητα κατασκευής των ευρωπαικών σε πραγματική αίσθηση και χρήση πλέον. 1
ScorpioX777 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:22 μμ (επεξεργασμένο) Στο πρωτο μου ποστ στο thread δεν εξηγησα καποια πραγματα, αγορασε καποιος γνωστος μου δοκιμαστικα κατι σαβουρες απο το Temu και οταν ανοιξε το κουτι τον πηρε εκεινη η περιεργη μυρωδια των κινεζικων και μετα απο λιγη ωρα τον ποναγε ο λαιμος φοβερα... Τωρα τι ακριβως ηταν δεν ειμαι γιατρος να ξερω αλλα το να ξεκινησουν τα συμπτωματα λιγο μετα κατι δειχνει... Επεξ/σία Δευτέρα στις 05:27 μμ από ScorpioX777
mariosnik_ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:47 μμ 1 ώρα πριν, Huruduru είπε Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε 4 φορές το ίδιο προϊόν. Ο κόσμος πρέπει να ξεκολλήσει από τον υπερκαταναλωτισμό. Δώσε μια φορά λίγα παραπάνω χρήματα και πάρε ένα που θα σου κρατήσει χρόνια. Όταν δεν σου χρησιμεύει άλλο μετά από χρόνια, πούλησε το μεταχειρισμένο, γιατί για κάποιον άλλο θα είναι χρήσιμο και μετά αντικατέστησε το. Αυτής ακριβώς της λογικής είμαι και εγώ όπου μπορώ. Καλά άμα αγοράζεις προϊόν σκουπίδι που σου χαλάει και παίρνεις πάλι το ίδιο 4 φορές, έχεις καλο στον εγκεφαλο. Εγώ είμαι πολύ αυστηρός σε αυτά, αν βγει σκαρτη μια μάρκα σε κάτι, επιλέγω άλλη η κάνω την έρευνα μου. Επίσης είμαι της άποψης άμα είχα κάτι που βγήκε καλό να το πάρω πάλι. Πχ σε κινητά, έχω το huawei honor P9 από το 18, άμα το αλλάξω του χρόνου θα είναι μόνο λόγω μπαταρίας, θα πάω σε honor magic, αν και υπάρχουν ένα σωρό μοντέλα και κινητάρες θα επιμείνω στην μάρκα. Σε site τύπου temu κτλ, και μόνο που βλέπεις τέτοιες τιμές λες άστο καλύτερα. Φίλος αγόρασε κάτι γυαλιά με ενσωματωμένη κάμερα. Χάλασε η κάμερα και έδειχνε την εικόνα με πράσινο φόντο.... 32 λεπτά πριν, JcD είπε Δεν ισχύει παιδιά, ούτε στα κινέζικα αυτοκίνητα πόσο δε μάλλον στα ευρωπαικά που κατασκευάζονται στην κίνα. Τα κινέζικα είναι τουλάχιστον εφάμιλλα σε ποιότητα κατασκευής των ευρωπαικών σε πραγματική αίσθηση και χρήση πλέον. Η Κίνα παράγει αρκετά ποιοτικά προϊόντα πλέον. Δεν σημαίνει πως ότι είναι από Κίνα είναι σκουπίδι. Παρολα αυτά, μιλώντας ειδικά για temu, η συντριπτική πλειοψηφία είναι σκουπίδια. Ο σοβαρός Κινέζος κατασκευαστής θα διατηρεί και κάποια δική του μεμονωμένη σελίδα, η μπορει και ο ίδιος να έχει λογαριασμό σε ebay, Amazon, AliExpress, alibaba.
safridia Δημοσ. Δευτέρα στις 06:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:08 μμ Απλα οι θιασωτες της ελευθερης αγορας δεν μπορουν να ελεγξουν το αορατο χερι της αγορας (αυτο που θα πρεπει να ειναι ελευθερο ντε) οποτε λενε ο καθενας τα δικα του για να περιορισουν την ζημια. Οι ευρωπαιοι για επικινδυνα υλικα οι αμερικανοι οτι παρακολουθουν σε σερβερ στην Κινα τι αγοραζει ο καθενας η τι βιντεακι βλεπει. Εχουμε επιβλαβη υλικα μας λενε οι δεινοσαυροι της γλυκιας πατριδουλας μας (την ΕΕ φυσικα). Και για να μας σωσουν απλα θελουν να μας βαλουν επιπλεον φορους, γιατι ολοι ξερουμε οτι εαν πληρωνεις λεφτα να τρωνε και να πινουν στις Βρυξελες το προβλημα θα λυθει. Να αυξησουν τους μισθους των ευρωβουλευτων για ακομη καλυτερη επιλυση. ΤΡΑΓΙΑ 1
PLHROPPP Δημοσ. Δευτέρα στις 07:10 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:10 μμ Κάντε το όπως η Ε.Ε πχ το φοινικέλαιο είναι βλαβερό οπότε το βαφτίζουμε λάδι καρύδας και όλα καλά το βάζουμε από κρουασάν μέχρι κρέμες προσώπου αρκεί να πέφτει ο παράς και να γράφει CE 2
Lucifer Δημοσ. Δευτέρα στις 07:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:33 μμ 22 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε Κάντε το όπως η Ε.Ε πχ το φοινικέλαιο είναι βλαβερό οπότε το βαφτίζουμε λάδι καρύδας και όλα καλά το βάζουμε από κρουασάν μέχρι κρέμες προσώπου αρκεί να πέφτει ο παράς και να γράφει CE Ο λόγος που το φοινικέλαιο απαγορεύεται στην ΕΕ δεν είναι επειδή είναι βλαβερό, αλλά εξοργίσου ελεύθερα εσύ. 3 1
magicnumbers Δημοσ. Δευτέρα στις 08:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:17 μμ Πω πω αυτό με το μακρύ κορδόνι με σόκαρε. Πραγματικά επικίνδυνο. 1 2
Cubicolor Δημοσ. Δευτέρα στις 08:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:22 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, godfather0991 said: Γενικά το temu είναι καλό για προιόντα που δεν έχουν να κάνουν με τρόφιμα κτλ. Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα π.χ. ποτήρι ή κάτι που έρχεται σε άμεση επαφή με τα τρόφιμα. Επίσης ούτε ρούχα κτλ θα ψώνιζα γιατί θεωρώ ότι βρίσκεις καλά φθηνά ρούχα ή τουλάχιστον ρούχα που δίνεις κάτι παραπάνω και κρατάνε. Τώρα για όλα τα άλλα πράγματα που έχει και έχω πάρει ποτέ δεν είχα θέμα (κυρίως κουτιά αποθήκευσης, βάση για κινητό κτλ,) Είναι φθηνά εννοείται, είναι εύκολο να διαλυθούν εννοείται αλλά όσο αντέξουν δεν περιμένεις από 2-3€ πράγματα να κρατήσουν. Όσοι-ες τώρα βλέοπουν το temu κάτι παραπάνω από ένα μαγαζί με προιόντα χαμηλής ποιότητας και φθηνα, τι να πω... Το jumbo έχει πολλές φορές ίδια προιόντα που θα βρεις στο temu απλά πολύ πιο ακριβά. Αλλά είναι ίδια ακριβώς, έχουν ακόμη και τις ίδιες φωτογραφίες για περιγραφή. φιλε μου εισαι λαθος απο το temu και SHEIN εχω αγορασει παντελονια., βερμουδες κτλ απο ποιοτητα βαμβακι κτλ τα εχω σχεδον 3 χροννια και δεν εχω κανενα θεμα φιλε απο ρουχα./. ειδικα απο παντελονια μπλουζες κτλ που εχω παρει απο ΣΗΕΙΝ ΚΑΙ ΤΕΜΥ μεχρι τωρα κομπλε 2 hours ago, mariosnik_ said: Αυτής ακριβώς της λογικής είμαι και εγώ όπου μπορώ. Καλά άμα αγοράζεις προϊόν σκουπίδι που σου χαλάει και παίρνεις πάλι το ίδιο 4 φορές, έχεις καλο στον εγκεφαλο. Εγώ είμαι πολύ αυστηρός σε αυτά, αν βγει σκαρτη μια μάρκα σε κάτι, επιλέγω άλλη η κάνω την έρευνα μου. Επίσης είμαι της άποψης άμα είχα κάτι που βγήκε καλό να το πάρω πάλι. Πχ σε κινητά, έχω το huawei honor P9 από το 18, άμα το αλλάξω του χρόνου θα είναι μόνο λόγω μπαταρίας, θα πάω σε honor magic, αν και υπάρχουν ένα σωρό μοντέλα και κινητάρες θα επιμείνω στην μάρκα. Σε site τύπου temu κτλ, και μόνο που βλέπεις τέτοιες τιμές λες άστο καλύτερα. Φίλος αγόρασε κάτι γυαλιά με ενσωματωμένη κάμερα. Χάλασε η κάμερα και έδειχνε την εικόνα με πράσινο φόντο.... Η Κίνα παράγει αρκετά ποιοτικά προϊόντα πλέον. Δεν σημαίνει πως ότι είναι από Κίνα είναι σκουπίδι. Παρολα αυτά, μιλώντας ειδικά για temu, η συντριπτική πλειοψηφία είναι σκουπίδια. Ο σοβαρός Κινέζος κατασκευαστής θα διατηρεί και κάποια δική του μεμονωμένη σελίδα, η μπορει και ο ίδιος να έχει λογαριασμό σε ebay, Amazon, AliExpress, alibaba. εισαι ,λαθος φιλε, εχω παρει βαμβακερα πουκαμισα. σακακια.. φανελακια κτλ απο αριστη ποιοτητα απο βαμβακι και ραφη και ειναι τελεια φιλε.. και ανωτερα απο αυτα που πουλάνε στην ελλαδα και τα χρυσοπληρωνεις οκ? 3 hours ago, MikeGR7 said: Οτι ακριβώς πουλαει στο amazon και στο Skroutz πουλαει και στο Temu. Βάζουν απροκάλυπτα και τις ιδιες ακριβως φωτογραφίες στις περιγραφές των προϊόντων. Απλο παράδειγμα αναφοράς τα αντρικα δαχτυλίδια που τα δινουν στο Skroutz 15 ευρω το ενα και τα εχει στο temu 5 ευρω τα 60 τεμαχια lol 😆 Καλλυντικά και βρεφικα όχι, νομιζω ειναι κοινη λογικη οτι οπως δεν αγοραζουμε τρόφιμα απο το Lidl, δεν αγοραζουμε και τετοια ειδη απο Κινα. Σε ολα τα υπολοιπα προϊόντα ομως, Temu μεχρι να σβησει ο Ήλιος. συμφωνω μαζι οτι ρουχα εχω παρει απο temu και shein εχω παρει πουκαμισα. κτλ ειναι αριστη ποιοτητα.. οποτε μην το κατακρινουμε το temυ αν ψαξεις στο temy θα βρεις και καλα πραγματα και σαβουρα.. απο παντελονια ,, σακακια , μπλουζες κτλ που εχω παρει ειναι τελειας ποιοτητας και απο βαμβακι κτλ.. τα ελληνικα καταστηματα βαζουν μια ταμπελα ενω ολα τα παιρνουνε απο κινα, Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:29 μμ από Cubicolor 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα