Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Κοιτάω να αναβαθμίσω το τωρινό μου Plex server setup που το τρέχω σε ένα ACEPC (Intel Celeron J4125 / 6gb ram) που μου είχε ξεμείνει από μια δουλειά.

https://www.skroutz.gr/s/28037770/ACEPC-GK3V-Celeron-Quad-Core-J4125-6GB-128GB-W10.html

Κοιτάω τώρα μηχανήματα σαν το HP Z420 ή κάτι αντίστοιχο σε σχετικά χαμηλή τιμή που να μου δίνει χώρο για upgradability από πλευράς χώρου για να τρέξω πιθανώς TrueNAS και να το έχω σαν Plex Media server / NAS. Έχω και στο νου μου λίγο την κατανάλωση ρεύματος μιας και το παρών σύστημα παρόλο που είναι πολύ ελαφρύ, τουλάχιστον παίζει με ελάχιστο ρεύμα, απλά δεν έχει κανένα χώρο για ναβάθμιση και ουσιαστικά παίζει με usb 3 σκληρούς.

Πείτε μου αν μπορείτε καμιά γνώμη.

Δημοσ.

Εγώ έχω ένα Synology NAS που τρέχει το Plex native και τρέχω και Jellyfin μέσω docker ταυτόχρονα.
Σίγουρα το hardware στα synology δεν είναι ότι καλύτερο αλλά το λογισμικό τους είναι άπαικτο!
Ένα αρνητικό που έχει είναι ότι τα packages είναι αρκετά πίσω αλλά αν μπεις με το Plex client (ή από web browser) και πας στα settings, έχει επιλογή να κατεβάσει το νεότερο .pkg για να το περάσεις χειροκίνητα μέσα από το Synology Package Manager.
Μετά αν έχεις γνώσεις και θες και λίγο πειραματισμό, μπορείς να κάνεις κάποιο pc με το unraid να γίνει NAS και αυτό έχει επίσης εύκολο store για να βάλεις Plex και Jellyfin και πολλά άλλα πράγματα με 1 κλικ, αλλά δεν είναι δωρεάν.
Τώρα δωρεάν αλλά λίγο πιο brute είναι και το TrueNAS που κάνει πάνω/κάτω τα ίδια

Δημοσ.

Προπερσι παράτησα το Plex μετά απο 12 χρόνια. Θα το είχα κάνει νωρίτερα αλλα δεν εβρισκα χρόνο. Το θεωρώ πλέον απαράδεκτο σε θέμα ευκολίας χρήσης και λειτουργικότητας. Αυτο που ήταν κάποτε το Plex ειναι τωρα το Emby. Απλά παίζει τις ταινίες μου στις τηλεοράσεις του σπιτιού.

To Jellyfin ειναι προφανώς καλύτερο αλλά θέλει να ασχοληθείς.To Emby μπηκε σε λίγα λεπτά και δουλεύει κοντά 2 χρόνια, με χειρισμό απο γυναίκα + κόρη ασχετες χωρις πρόβλημα. 

Ειχα TrueNas για χρόνια με 0 προβλήματα, εχω πλέον Synology + XPE. Αν μπορείς, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο απο το xpenology κατα τη γνώμη μου

Δημοσ.

Eχω truenas στον σερβερ που εχω φτιαξει και δεν το αλλαζω με τιποτα.Εχω plex αλλα θα δοκιμασω παραλληλα και το emby που εχει καποιος συμφουριτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, PanosPCgames said:

Καλησπέρα! Κοιτάω να αναβαθμίσω το τωρινό μου Plex server setup που το τρέχω σε ένα ACEPC (Intel Celeron J4125 / 6gb ram) που μου είχε ξεμείνει από μια δουλειά.

https://www.skroutz.gr/s/28037770/ACEPC-GK3V-Celeron-Quad-Core-J4125-6GB-128GB-W10.html

Κοιτάω τώρα μηχανήματα σαν το HP Z420 ή κάτι αντίστοιχο σε σχετικά χαμηλή τιμή που να μου δίνει χώρο για upgradability από πλευράς χώρου για να τρέξω πιθανώς TrueNAS και να το έχω σαν Plex Media server / NAS. Έχω και στο νου μου λίγο την κατανάλωση ρεύματος μιας και το παρών σύστημα παρόλο που είναι πολύ ελαφρύ, τουλάχιστον παίζει με ελάχιστο ρεύμα, απλά δεν έχει κανένα χώρο για ναβάθμιση και ουσιαστικά παίζει με usb 3 σκληρούς.

Πείτε μου αν μπορείτε καμιά γνώμη.

12th Gen Intel i3-N305 N355 N100 N150 NAS Motherboard 6-Bay 4x i226-V 2.5G 2*NVMe 6*SATA3.0 DDR5 Mini ITX Mainboard PCIex1 - AliExpress

Έχω στήσει Truenas σε αυτή την παλιά Fujitsu μητρική με i3 6100 (έχω και άλλη μια + έναν i3 7100 στο ντουλάπι, σε περίπτωση που ασχοληθώ με Plex, που δεν το βλέπω). 10 Watt όταν "κάθεται", με 1 NVME, 1 SSD για apps και 2 HD για αποθήκευση. Όταν λέω κάθεται, εννοώ ότι τρέχει Adguard Home, Tailscale, Bitwarden και κάτι τέτοια ψιλά.

Επεξ/σία από kirileman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...