Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

εχώ τα εξής θέματα αν θέλετε να αφήσετε τον οβολό σας:

Σπίτι αυτή τη στιγμή έχω FTTH 1000mbps. Σύντομα μετακομίζω σε πολυκατοικία που δεν έχει φτάσει ακόμα ίνα. (Έχει φτάσει στο διπλανό σπίτι αν έχεις τον θεό σου.....)

Τέλος πάντων. Δεν θέλω να γυρίσω στην VDSL αν μπορώ να το αποφύγω. Κατά βάση γιατί τρέχω διάφορα services από το σπίτι, και τα 10mbit upload της VDSL δεν φτάνουν για τίποτα.

Οπότε ποιες είναι οι επιλογές μου;

5G router: Τι upload μπορούν να φτάσουν; Τα router που δίνουν αξίζουν; Είναι καλύτερα να πάρω δικό μου και να πάρω μόνο sim (αν σε αφήνουν); 

Starlink: Πέραν του ότι δεν θέλω να δώσω λεφτά στον Musk, αν είδα καλά, το upload δεν είναι σοβαρό.

Γείτονας: Ίσως μπορώ να πείσω κάποιον από τους γείτονες να βάλει ftth σπίτι του και να μου το περάσει ασύρματα.

Line-of-sight: Το κτίριο της εταιρείας μου (που είναι εντός σχεδίου fiber) παίζει οριακά να φαίνεται με γυμνό μάτι. Στην ευθεία είναι 650m, αλλά υπάρχει ένα μικρό λοφάκι στη μέση, αλλά επειδή είμαι τελευταίο όροφο στην πολυκατοικία παίζει να έχω οπτική επαφή. Το έχει επιχειρήσει κανείς; Τι κόστος έχει;

Το τελευταίο ακούγεται fun σαν προτζεκτάκι, αλλά δεν ξέρω αν έχω τον χρόνο να το κάνω τώρα...

Θέμα νο2: Το συμβόλαιο για την οπτική ίνα το έκανα πριν κανένα 6μηνο (Nova). Υπάρχει τρόπος να το διακόψω αφού δεν μπορούν να μου δώσουν ftth στο νέο σπίτι; Ή θα φάω την ρήτρα πρόωρης αποχώρησης όπως και να έχει;

Ευχαριστώ!

grrr.png.5c997e205dcb4dd4c586134dff7cb359.png

Δημοσ.

κοιτα με καποιο tool... wisp   - google earth  να δεις ακριβως αν εχεις οπτικη επαφη

αν ναι απλουστευονται τα πραγματα για δημιουργια ασυρματου δικτυου......

αν ησουν γειτονας θα σου εδινα 2 ubiquiti nanostations να κανεις δοκιμη ...αλλα εισαι μακρυα

Δημοσ.

Κανε δοκιμες με ενα 5G κινητο με cosmote η οποια αλλη εταιρεια εχει καλο σημα στην περιοχη σου.

Εγω εχω upload 60-150MBps (αναλογα την ωρα της ημερας). Συνηθως γυρω στο 100Mbps. Εξαρταται από το ποσο καλο ειναι το σημα.

Εγω εχω δικο μου router με cosmote/frog unlimited. Ολες οι εταιρειες εχουν και ελευθερες sim αλλα και δικα τους πακετα (μαζι με router).

Παντως μπορεις να βρεις vdsl με 200/20 επισης.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, KostisKazan είπε

Κανε δοκιμες με ενα 5G κινητο με cosmote η οποια αλλη εταιρεια εχει καλο σημα στην περιοχη σου.

δοκίμασε αυτό να δεις αν σε εξυπηρετούν οι ταχύτητες. απλά να πω πως στο 5g home internet η nova έχει όριο ορθής χρήσης 1tb και έπειτα 12mbps μέχρι να βγει ο λογαριασμός. η vodafone 300gb ορθής χρήσης σε όλα και μετά 12mbps. μόνο η cosmote δεν βάζει όριο, αλλά δεν δίνει σταθερό.

Δημοσ.

22 ώρες πριν, kostasbm είπε

κοιτα με καποιο tool... wisp   - google earth  να δεις ακριβως αν εχεις οπτικη επαφη

αν ναι απλουστευονται τα πραγματα για δημιουργια ασυρματου δικτυου......

αν ησουν γειτονας θα σου εδινα 2 ubiquiti nanostations να κανεις δοκιμη ...αλλα εισαι μακρυα

Τελικά δεν υπάρχει οπτική επαφή, ίσως αν σηκώσω 20 μέτρα κεραία στο κτίριο της εταιρείας να φαίνεται. Δεν ξέρω βέβαια τι άδειες θέλει αυτό... Άστο καλύτερα. Thanks!

Λέγοντας για WISP ρώτησα την skytelecom τι παρέχει, αλλά λέει στην περιοχή μου το max είναι 50/5.

6 ώρες πριν, slaughter είπε

οι λύσεις που αναφέρεις πρέπει να ξέρεις οτι είναι πίσω απο cgnat οπότε αν θες VPN και άλλα που απαιτουν NAT δεν θα σου δουλεύουν.

Ουφ. Yeah, that's an issue. Θα μπορούσα ίσως να βάλω ένα server στην εταιρεία σαν ενδιάμεσο hop, και να τρέχει ένα vpn μεταξύ τους. Αλλά σίγουρα αυξάνει την πολυπλοκότητα.

16 ώρες πριν, KostisKazan είπε

Εγω εχω upload 60-150MBps (αναλογα την ωρα της ημερας). Συνηθως γυρω στο 100Mbps. Εξαρταται από το ποσο καλο ειναι το σημα.

Εγω εχω δικο μου router με cosmote/frog unlimited. Ολες οι εταιρειες εχουν και ελευθερες sim αλλα και δικα τους πακετα (μαζι με router).

Παντως μπορεις να βρεις vdsl με 200/20 επισης.

29 λεπτά πριν, d_mich είπε

δοκίμασε αυτό να δεις αν σε εξυπηρετούν οι ταχύτητες. απλά να πω πως στο 5g home internet η nova έχει όριο ορθής χρήσης 1tb και έπειτα 12mbps μέχρι να βγει ο λογαριασμός. η vodafone 300gb ορθής χρήσης σε όλα και μετά 12mbps. μόνο η cosmote δεν βάζει όριο, αλλά δεν δίνει σταθερό.

Θα κάνω ένα τεστ με την Vodafone να δω τι ταχύτητες πιάνει. Αλλά ναι, αν το έκανα η  Cosmote θα ήταν μονόδρομος. Θα δω αν έχει κάποιος φίλος μου σύνδεση να έρθει να κάνουμε τεστ.

VDSL 200/20: τα 20 επίσης δεν φτάνουν όταν έχω μάθει με τα 500up... Άσε που δεν ξέρω αν θα τα πιάνει όντως.

Χτες που έριξα ένα βλέφαρο στην περιοχή, μου φαίνεται τελικά πως είναι σκαμμένο για οπτική ίνα. Ίσως απλά να μην έχει παραδωθεί το έργο; Μπορώ κάπως να το επιβεβαιώσω αυτό άραγε;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Xnick είπε

Χτες που έριξα ένα βλέφαρο στην περιοχή, μου φαίνεται τελικά πως είναι σκαμμένο για οπτική ίνα. Ίσως απλά να μην έχει παραδωθεί το έργο; Μπορώ κάπως να το επιβεβαιώσω αυτό άραγε;

θεωρητικά υπάρχει αυτό το site: https://www.broadband-assist.gov.gr/

δεν ξέρω αν όμως τα δείχνει μόνο όταν παραδοθούν στις εταιρίες. η αναζήτηση σε εμένα δεν δουλεύει, πρέπει να βρεις χειροκίνητα το σπίτι στον χάρτη.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, d_mich είπε

θεωρητικά υπάρχει αυτό το site: https://www.broadband-assist.gov.gr/

δεν ξέρω αν όμως τα δείχνει μόνο όταν παραδοθούν στις εταιρίες. η αναζήτηση σε εμένα δεν δουλεύει, πρέπει να βρεις χειροκίνητα το σπίτι στον χάρτη.

Η εικόνα στο αρχικό post από εκεί είναι. Υποθέτω και εγώ πως δεν έχει παραδοθεί ακόμα, οπότε θα μπορούσε να έχει σύντομα. Βέβαια μετά θα πρέπει να γνωριστώ με τους γείτονες στην πολυκατοικία και να μάθω αν θέλουνε να βάλουν...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gkat2829 είπε

Προς ενημέρωση η COSMOTE για το 5G WIFI από αύριο θα δίνει και τηλεφωνία στα 3 πακετα που διαθέτει.

Εχει max 30 MBps upload ομως. Οποτε ειναι καλυτερη μια σκετη sim cosmote/frog 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gkat2829 είπε

Προς ενημέρωση η COSMOTE για το 5G WIFI από αύριο θα δίνει και τηλεφωνία στα 3 πακετα που διαθέτει.

με την ίδια τιμή; αν ναι τότε τεεεελειοοοοο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, d_mich είπε

με την ίδια τιμή; αν ναι τότε τεεεελειοοοοο

Ίδια τιμή και 2 μήνες στα πάγια Δώρο από 24/07 από όσο γνωρίζω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...