Προς το περιεχόμενο

Β450-f Asus Roger strix--RAM RAM Τι συχνότητα

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Sheogorath,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας έχω βγει στο κυνήγι για αγορά RAM. Η μητρική μου ο τύπος της οποίας αναγράφεται στο τίτλο μπορεί να φορτώσει 2133, 2400, 2666 ,χωρίς να κάνω κάποιο αλλαγή στα bios , η όπως λένε οι ξένοι οι μαγκες είναι plug and play. Τώρα δυστυχώς στην κατηγορία που κοιτάζω hyperx beast ddr4  δεν υπάρχουν άλλο 2666, και  αν πωλούνται κάπου δεν τους εμπιστεύομαι επειδή η παραγωγή τους έχει καιρό που σταμάτησε και δεν θέλω να αναρωτιέμαι αν αυτό που θα πάρω είναι refurbished . Βλέπω δηλαδή κάτι αναρτήσεις με 2666 στο συγκεκριμένο μοντέλο και το πιο πιθανό είναι να με πάρουν και να μου πουν είναι παλιά καταχώρηση, το προϊόν δεν πωλείται άλλο. Τώρα  βέβαια η μητρική μου υποστηρίζει  2800, 2933, 3000, 3200 και 3466 αλλά Ο.C . Μια σύντομη συζήτηση που είχα με την τεχνητή νοημοσύνη για το πως μπορώ να βάλω τέτοια RAM που δεν είναι plug and play με κάνει να πιστεύω ότι είναι κάτι εύκολο. Τώρα αυτό απλώς που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής αν υπάρχει επιπτώσεις στο υπολογιστή πέρα από την κατανάλωση ρεύματος. Δηλαδή χρησιμοποιώντας μια 3200mhz σε overclock κατάσταση αυτό αυξάνει τη θερμοκρασία των RAM ή και του επεξεργαστή και αν ναι για την άνοδο θερμοκρασίας μιλάμε; έχω stock amd cooler στον επεξεργαστή έναν παλιό πρώτης γενιάς ryzen 3 1200 που αλλάζω τώρα για ryzen 5 3600. Είμαι άσχετος φουλ, αν μπορείτε βάλτε κάνα χεράκι.

• Λύση
Δημοσ.

Καλησπέρα, θα δεις για 3200/3600 μνήμες, και όπου δουλέψουν. Μπορεί και να φτασεις τα 3600 (δύσκολα). Τα 3200 τα έχεις άνετα πιστεύω. Αν δεν δουλέψει 3200 θα κατεβάσουμε 3066 ή κάτι τέτοιο. Μην πας σε 2666.

• Like 4
Δημοσ.

έγινε  σε ευχαριστώ θα σου έχω νεότερα για το τι βρήκα, αν σε ξανάπετυχω ενεργό έχει καλώς, αν όχι έχει καλώς πάλι :)

27 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, θα δεις για 3200/3600 μνήμες, και όπου δουλέψουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν απαντήσω εδώ, κάνε με tag, @[onoma] και θα το δω.

Καλύτερα πάρε 3600 C17 αν βρεις, είναι σχεδόν σίγουρα CJR/DJR. Ή crucial ballistic. 

Επεξ/σία από Sheogorath
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...