Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Ετοιμάζομαι για νέο build και θα ήθελα τη γνώμη σας. Γενική χρήση, coding και λίγο gaming.
Θα ήθελα να δώσω λίγη παραπάνω προσοχή στο κομμάτι του θορύβου, μιας και θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον το κουτί να μπει πάνω στο γραφείο:P.
Γενικά, πάμε για noctua setup.
Επίσης δεν θέλουμε RGB. Αν έχει κάποιο part RGB ή γενικά φως, ιδανικά θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιείται.
Έχω επιλέξει κάποια κομμάτια, για κάποια δεν έχω καταλήξει 100%.
Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη🙂

CPUAMD Ryzen™ 7 9700X 
CPU COOLER: Noctua NH-D15 G2 
Είχα σκεφτεί λίγο για AIO, αλλά νομίζω καλύτερα εδώ. Δεν σκοπεύω να πάω σε πιο ενεργοβόρο CPU ή να ασχοληθώ με overclocking εδώ.

RAM: 64GB 6000 C30 G.Skill Flare X5 EXPO
SSD: 2x 2TB Kingston KC3000
Και οι 2 για OS, ένας Windows ένας Linux.
Πιθανώς να προστεθούν και άλλοι δίσκοι στην πορεία (ίσως και HDD) για storage, αλλά αυτό είναι δευτερεύον, δεν μας απασχολεί σε αυτή τη φάση.

GPU: Sapphire 9070XT Pulse ή Nitro+
Εννοείται πως όποια GPU και να επιλεχθεί, θα γίνει undervolt.
Δεν έχω καταλάβει αν έχουν διαφορά αυτές οι 2 στο κομμάτι του θορύβου (ποιότητα fans κτλ.), γιατί τα reviews τις βγάζουν κοντά γενικά στο κομμάτι αυτό.
Έχουν γίνει σκέψεις και για 5070 Ti αντίστοιχα (Gigabyte Gaming ή MSI Gaming Trio) αλλά κλείνω λίγο περισσότερο προς 9070xt (λίγο το linux, λίγο το extra κόστος)

PSU:
Εδώ μεταξύ των 2 σκέφτομαι περισσότερο.
Vertex PX 850W 
Be-Quiet Dark Power 13 850W 
Είχα διαβάσει κάποιες αναφορές για το Be-Quiet να "ξεχαρβαλώνεται" το fan και να αρχίζει να κάνει θόρυβο...

MOTHERBOARD:
Εδώ δεν είμαι τόσο σίγουρος, αρκετές επιλογές. Αν έχετε γνώμη/feedback εδώ θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.
Ενδεικτικά κάποιες που σκέφτομαι, ίσως με μια μικρή σειρά προτίμησης.

MSI MAG X870E Tomahawk WIFI
ASRock PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
Gigabyte X870E Aorus PRO Wi-Fi

CASE: Fractal Design North Mesh
Εδώ έχουμε καταλήξει, αυτό δεν αλλάζει. Άντε ίσως το χρώμα μόνο:Ρ
CASE FANS:
Είχα πετύχει αυτό εδώ:
https://noctua.at/en/best-fan-setup-fractal-design-north 
το οποίο παραθέτει 1-2 setup, βέβαια αφορούσαν την TG έκδοση του North και όχι τη mesh που θα γίνει το build.
Για την mesh αναφέρει πως τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα, χωρίς ωστόσο να αναλύει περαιτέρω τι σημαίνει αυτό.
Αρχικά μπροστά με βλέπω για 3x12, δηλαδή 3x NF-A12x25 G2.
Έχει νόημα να προτιμήσω 2x14 για μπροστά; Δεν χωράνε 3x14 εκεί δυστυχώς.
Πίσω exhaust θα μπει ένας ακόμα 12άρης (δεν παίρνει μεγαλύτερο κι εκεί).
Στο πάνω μέρος το άρθρο της noctua προτείνει ένα ιδιαίτερο συνδυασμό με έναν 12αρη intake κι έναν exhaust (αν και παίρνει και 14αρηδες πάνω).
Σκέφτομαι να μην βάλω καθόλου για αρχή πάνω ή το πολύ έναν 14αρη NF-A14x25 G2 exhaust στο πίσω slot.
Τι λέτε γενικά;

ΥΓ. Το monitor είναι 4K

Δημοσ.

Aπο τα κορυφαια κοματια που εχεις διαλεξει, μαλλον ξερεις τι θελεις. Επιδει εχω ιδια ψυκτρα, ανεμιστηρες και τροφοδοτικο θα πω δυο λογια για αυτα. Ο επεξεργαστης σου, ουτε πολλα watt τραβαει, ουτε μεγαλες θερμοκρασιες σηκωνει. Θα μπορουσες να βαλεις πιο οικονομικη ψυκτρα. Η συγκεκριμενη ειναι τεραστεια σε μεγεθος, προσοχη να την χωρα το κουτι, και στο υψος των μνημων. Εχω εξι 12ρηδες ανεμιστηρες, αν και το κουτι μου (BeQuiet dark base 700) χωρα και 14αρηδες, 2 Εμπρος + 1 Κατω να βαζουν αερα και 1Πισω +2 Επανω να βγαζουν, δεν εχω καποιο θεμα με ψυξη, αν κι εχω πολυ ζεστη cpu, 14700kf. Πιστευω με 4 12ρηδες θα εισαι μια χαρα. Απο θορυβο με ολα αυτα τα φουρφουρια συν τρια στην gpu, συν ενα στο τροφοδοτικο, για να ακουσω καποιο θορυβο, πρεπει να κολησω το αυτι μου στο κουτι. Το vertex 850w, μια χαρα ανταποκρινεται, η cpu μου ειναι πειναλα σε σχεση με την δικη σου που ειναι λιτοδιαιτη, συν 4070ti, καρτα ηχου, δυο nvme, εναν sata ssd, dvd player. Aν και τωρα που το σκεφτομαι θα μπορουσα να εχω βαλει ενα 1000w, για την περιπτωση, που πεθαινε καποιος μπαρμπας στο Αμερικα και μου αφηνε κληρονομια, καποια 5090 super, ti και injection

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τους ίδιους λόγους ησυχίας, προτίμησα κι εγω την Noctua D15 το αρχικό μοντέλο, και απο PSU το SuperFlower Leadex VII 850W Gold (όχι το PRO) και το βρίσκω αθόρυβο (αν και δεν το εχω φορτώσει γιατί δεν έχω gpu). 

Υπάρχει λόγος που ψάχνεις μητρική Χ870Ε? Ή απλώς επειδή υπάρχει άνεση στο budget? 

Πάντως από απόδοση δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω. Μόνο περισσότερες pcie lanes για περιφερειακά και έξτρα συνδέσεις πχ usb4 δίνουν. Αν είναι πχ επειδή έχουν 4-5 θέσεις για NVMe και τις χρειάζεσαι, ενώ οι απλές έχουν μέχρι 3, οκ. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, trabakoulas said:

Καλησπέρα παιδιά!

Ετοιμάζομαι για νέο build και θα ήθελα τη γνώμη σας. Γενική χρήση, coding και λίγο gaming.
Θα ήθελα να δώσω λίγη παραπάνω προσοχή στο κομμάτι του θορύβου, μιας και θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον το κουτί να μπει πάνω στο γραφείο:P.
Γενικά, πάμε για noctua setup.
Επίσης δεν θέλουμε RGB. Αν έχει κάποιο part RGB ή γενικά φως, ιδανικά θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιείται.
Έχω επιλέξει κάποια κομμάτια, για κάποια δεν έχω καταλήξει 100%.
Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη🙂

CPUAMD Ryzen™ 7 9700X 
CPU COOLER: Noctua NH-D15 G2 
Είχα σκεφτεί λίγο για AIO, αλλά νομίζω καλύτερα εδώ. Δεν σκοπεύω να πάω σε πιο ενεργοβόρο CPU ή να ασχοληθώ με overclocking εδώ.

RAM: 64GB 6000 C30 G.Skill Flare X5 EXPO
SSD: 2x 2TB Kingston KC3000
Και οι 2 για OS, ένας Windows ένας Linux.
Πιθανώς να προστεθούν και άλλοι δίσκοι στην πορεία (ίσως και HDD) για storage, αλλά αυτό είναι δευτερεύον, δεν μας απασχολεί σε αυτή τη φάση.

GPU: Sapphire 9070XT Pulse ή Nitro+
Εννοείται πως όποια GPU και να επιλεχθεί, θα γίνει undervolt.
Δεν έχω καταλάβει αν έχουν διαφορά αυτές οι 2 στο κομμάτι του θορύβου (ποιότητα fans κτλ.), γιατί τα reviews τις βγάζουν κοντά γενικά στο κομμάτι αυτό.
Έχουν γίνει σκέψεις και για 5070 Ti αντίστοιχα (Gigabyte Gaming ή MSI Gaming Trio) αλλά κλείνω λίγο περισσότερο προς 9070xt (λίγο το linux, λίγο το extra κόστος)

PSU:
Εδώ μεταξύ των 2 σκέφτομαι περισσότερο.
Vertex PX 850W 
Be-Quiet Dark Power 13 850W 
Είχα διαβάσει κάποιες αναφορές για το Be-Quiet να "ξεχαρβαλώνεται" το fan και να αρχίζει να κάνει θόρυβο...

MOTHERBOARD:
Εδώ δεν είμαι τόσο σίγουρος, αρκετές επιλογές. Αν έχετε γνώμη/feedback εδώ θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα.
Ενδεικτικά κάποιες που σκέφτομαι, ίσως με μια μικρή σειρά προτίμησης.

MSI MAG X870E Tomahawk WIFI
ASRock PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
Gigabyte X870E Aorus PRO Wi-Fi

CASE: Fractal Design North Mesh
Εδώ έχουμε καταλήξει, αυτό δεν αλλάζει. Άντε ίσως το χρώμα μόνο:Ρ
CASE FANS:
Είχα πετύχει αυτό εδώ:
https://noctua.at/en/best-fan-setup-fractal-design-north 
το οποίο παραθέτει 1-2 setup, βέβαια αφορούσαν την TG έκδοση του North και όχι τη mesh που θα γίνει το build.
Για την mesh αναφέρει πως τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα, χωρίς ωστόσο να αναλύει περαιτέρω τι σημαίνει αυτό.
Αρχικά μπροστά με βλέπω για 3x12, δηλαδή 3x NF-A12x25 G2.
Έχει νόημα να προτιμήσω 2x14 για μπροστά; Δεν χωράνε 3x14 εκεί δυστυχώς.
Πίσω exhaust θα μπει ένας ακόμα 12άρης (δεν παίρνει μεγαλύτερο κι εκεί).
Στο πάνω μέρος το άρθρο της noctua προτείνει ένα ιδιαίτερο συνδυασμό με έναν 12αρη intake κι έναν exhaust (αν και παίρνει και 14αρηδες πάνω).
Σκέφτομαι να μην βάλω καθόλου για αρχή πάνω ή το πολύ έναν 14αρη NF-A14x25 G2 exhaust στο πίσω slot.
Τι λέτε γενικά;

ΥΓ. Το monitor είναι 4K

Psu->Εαν και ειναι κορυφαια αυτα που εχεις βαλει, κατα την γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητα για το συγκεκριμενο build, εγω θα κοιτουσα σε κατι τετοιο με τα μισα χρηματα(παρολο που ειναι μια "κατηγορια" κατω συνεχιζει να ειναι παρα πολυ καλο και εχει 7χρονια εγγυηση).

Cpu Cooler->Και εδω πιστευω πως θα πηγαινα για ~εφαμιλλο με την noctua αλλα οικονομικοτερο μιας και ο 9700 ειναι μολις 65watt και οι καλες αεροψυκτρες "σηκωνουν" γυρω στα ~210watt, οποτε θα δουλευει "ρελαντι" ουτως η αλλως-> Be Quiet Pure Rock Pro 3 με παλι τα ~μισα χρηματα απο Noctua.

SSD-> Νομιζω πως πλεον δεν θα προτιμουσα τον kc3000, ειναι αρκετα θερμος(αυτον εχω και εγω με την ψυκτρα της μητρικης αλλα σκεφτομαι μπας και του παρει μια εξτρα, βλεπω συχνα-πυκνα 60αρια τωρα το καλοκαιρι).Ριξε μια ματια και στον wd sn 7100.Φθηνοτερος και πιο "δροσερος" και γενικα -μαλλον- καλυτερος.

Fans->Εδω στο "test" που εχουν κανει εχουν βαλει τον 13900k που τραβαει 250 watt -3πλασια σε σχεση με τον 9700- και κατα την γνωμη μου του εχουν βαλει και λαθος ψυκτρα -μονου tower-.Λογικο να σκληριζουν οτι και fans να ειχε.

Προσωπικα θα επαιρνα το κουτι (μαλλον αυτο με το τζαμι και οχι το Mesh) και απλα θα το προσθετα αρχικα εναν 12αρη πισω για exhaust. Εαν εβρισκα οτι ειχε θορυβο θα αλλαζα τους μπροστινους σε 2ο χρονο (πιθανοτατα να μην  χρειαζετε εαν τους ρυθμισεις να δουλευουν στις ~800rpm μεσω bios.)

Spoiler

Ολα τα παραπανω σε συναρτηση με την 9070 xt και 9700 βεβαια

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη ενας ανεμιστηρας που δεν λειτουργει καθολου, ειναι πολυ καλυτερος ακομα και απο τον πιο αθορυβο του κοσμου, από την στιγμή που θες ησυχία, θα πρέπει να κοιτάξεις οπωσδηποτε το psu και η gpu να έχουν την δυνατότητα να σταματούν τελείως όταν δεν ζοριζονται. Ακόμη καλύτερα να μπορεί να το κάνει και το CPU cooler.

Με αυτό τον τρόπο, όταν δεν κάνεις βαριές εργασίες, θα έχεις 4-5-6 ανεμιστήρες (ανάλογα τι gpu και CPU cooler θα πάρεις) που δεν θα παράγουν καθόλου θόρυβο. 

Βεβαια, το cpu cooler ειναι λιγο δυσκολο να μεινει ετσι για μεγαλο χρονικο διαστημα, θα πρεπει να εισαι idle. Αλλα τουλαχιστον να γλυτωσεις απο τα αλλα δυο.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1
Δημοσ.
16 hours ago, Chris2756 said:

Aπο τα κορυφαια κοματια που εχεις διαλεξει, μαλλον ξερεις τι θελεις. Επιδει εχω ιδια ψυκτρα, ανεμιστηρες και τροφοδοτικο θα πω δυο λογια για αυτα. Ο επεξεργαστης σου, ουτε πολλα watt τραβαει, ουτε μεγαλες θερμοκρασιες σηκωνει. Θα μπορουσες να βαλεις πιο οικονομικη ψυκτρα. Η συγκεκριμενη ειναι τεραστεια σε μεγεθος, προσοχη να την χωρα το κουτι, και στο υψος των μνημων. Εχω εξι 12ρηδες ανεμιστηρες, αν και το κουτι μου (BeQuiet dark base 700) χωρα και 14αρηδες, 2 Εμπρος + 1 Κατω να βαζουν αερα και 1Πισω +2 Επανω να βγαζουν, δεν εχω καποιο θεμα με ψυξη, αν κι εχω πολυ ζεστη cpu, 14700kf. Πιστευω με 4 12ρηδες θα εισαι μια χαρα. Απο θορυβο με ολα αυτα τα φουρφουρια συν τρια στην gpu, συν ενα στο τροφοδοτικο, για να ακουσω καποιο θορυβο, πρεπει να κολησω το αυτι μου στο κουτι. Το vertex 850w, μια χαρα ανταποκρινεται, η cpu μου ειναι πειναλα σε σχεση με την δικη σου που ειναι λιτοδιαιτη, συν 4070ti, καρτα ηχου, δυο nvme, εναν sata ssd, dvd player. Aν και τωρα που το σκεφτομαι θα μπορουσα να εχω βαλει ενα 1000w, για την περιπτωση, που πεθαινε καποιος μπαρμπας στο Αμερικα και μου αφηνε κληρονομια, καποια 5090 super, ti και injection

Ευχαριστώ, σε γενικές γραμμές ναι έχω στα υπόψη μου μια κατεύθυνση που θέλω να πάει το build.
Απλά για κάποια parts δεν είμαι τόσο σίγουρος ή πιθανώς να μου έχει ξεφύγει κάτι.
Θα μπορούσα να βάλω πιο οικονομική ψύκτρα κτλ, αλλά θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ όσον αφορά τον θόρυβο.
Συν ότι φτιάχνω build μετά από αρκετά χρόνια και μου έχει βγει κάπως να το προσέξω λίγο παραπάνω.
Με 4 12αρηδες βλέπω κι εγώ να αρχίζω (3 μπροστά intake, 1 exhaust πίσω) και βλέπουμε αν θα χρειαστεί κάτι άλλο.
Θετικό που είσαι ικανοποιημένος από το Vertex κι εσύ και από τα υπόλοιπα ίδια parts συνολικά🙂

15 hours ago, sattack said:

Για τους ίδιους λόγους ησυχίας, προτίμησα κι εγω την Noctua D15 το αρχικό μοντέλο, και απο PSU το SuperFlower Leadex VII 850W Gold (όχι το PRO) και το βρίσκω αθόρυβο (αν και δεν το εχω φορτώσει γιατί δεν έχω gpu). 

Υπάρχει λόγος που ψάχνεις μητρική Χ870Ε? Ή απλώς επειδή υπάρχει άνεση στο budget? 

Πάντως από απόδοση δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω. Μόνο περισσότερες pcie lanes για περιφερειακά και έξτρα συνδέσεις πχ usb4 δίνουν. Αν είναι πχ επειδή έχουν 4-5 θέσεις για NVMe και τις χρειάζεσαι, ενώ οι απλές έχουν μέχρι 3, οκ. 

Θα το τσεκάρω και το Super Flower, thanks, δεν είχα ρίξει ματιά προς τα εκεί.
Αν και δεν βλέπω μεγάλη διαθεσιμότητα σε μοντέλα εδώ Ελλάδα ή σε Amazon γερμανικό, χμμ.
Όσον αφορά τη μητρική όπως τα λες περίπου, ας πούμε πως είναι λίγο πιο χαλαρά τα όρια του budget, τα εξτραδάκια που έχουν οι x870e είναι καλοδεχούμενα και πάω προς τα εκεί.
Το γνωρίζω πως πρακτικά από απόδοση δεν θα πάρω κάτι παραπάνω.
Πάντως και στο προηγούμενο build μου είχα αρκετούς δίσκους, οπότε δεν με χαλάει να έχω κι εδώ την επιλογή.

15 hours ago, @topos said:

Psu->Εαν και ειναι κορυφαια αυτα που εχεις βαλει, κατα την γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητα για το συγκεκριμενο build, εγω θα κοιτουσα σε κατι τετοιο με τα μισα χρηματα(παρολο που ειναι μια "κατηγορια" κατω συνεχιζει να ειναι παρα πολυ καλο και εχει 7χρονια εγγυηση).

Cpu Cooler->Και εδω πιστευω πως θα πηγαινα για ~εφαμιλλο με την noctua αλλα οικονομικοτερο μιας και ο 9700 ειναι μολις 65watt και οι καλες αεροψυκτρες "σηκωνουν" γυρω στα ~210watt, οποτε θα δουλευει "ρελαντι" ουτως η αλλως-> Be Quiet Pure Rock Pro 3 με παλι τα ~μισα χρηματα απο Noctua.

SSD-> Νομιζω πως πλεον δεν θα προτιμουσα τον kc3000, ειναι αρκετα θερμος(αυτον εχω και εγω με την ψυκτρα της μητρικης αλλα σκεφτομαι μπας και του παρει μια εξτρα, βλεπω συχνα-πυκνα 60αρια τωρα το καλοκαιρι).Ριξε μια ματια και στον wd sn 7100.Φθηνοτερος και πιο "δροσερος" και γενικα -μαλλον- καλυτερος.

Fans->Εδω στο "test" που εχουν κανει εχουν βαλει τον 13900k που τραβαει 250 watt -3πλασια σε σχεση με τον 9700- και κατα την γνωμη μου του εχουν βαλει και λαθος ψυκτρα -μονου tower-.Λογικο να σκληριζουν οτι και fans να ειχε.

Προσωπικα θα επαιρνα το κουτι (μαλλον αυτο με το τζαμι και οχι το Mesh) και απλα θα το προσθετα αρχικα εναν 12αρη πισω για exhaust. Εαν εβρισκα οτι ειχε θορυβο θα αλλαζα τους μπροστινους σε 2ο χρονο (πιθανοτατα να μην  χρειαζετε εαν τους ρυθμισεις να δουλευουν στις ~800rpm μεσω bios.)

Reveal hidden contents

Ολα τα παραπανω σε συναρτηση με την 9070 xt και 9700 βεβαια

Σίγουρα είναι καλές επιλογές τα CPU cooler και PSU που προτείνεις, απλά το συγκεκριμένο build δεν έχει προκύψει με γνώμονα το VFM.
Οπότε δεν μου πάει π.χ. να βγάλω το Vertex και να βάλω PSU με 12αρι fan, ενώ το Vertex επιπλέον μπορεί να σταματάει εντελώς τον ανεμιστήρα του σε χαμηλά load.
btw αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που αρχικά δεν σκεφτόμουν να πάω σε PSU κάτω από 850W, αν και δεν τα χρειάζομαι τόσο, ώστε να έχω μεγαλύτερο περιθώριο φορτίου, όπου το fan του Vertex να είναι σβηστό (σε σχέση π.χ. με 750W).
Τον KC3000 η αλήθεια είναι τον είχα τσεκάρει παλαιότερα και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα πάλι.
Δεν είχα στα υπόψιν πως ήταν ζεστός, θα τσεκάρω και τον wd sn 7100 κι αν υπάρχει κάτι άλλο δροσερό (το χρειαζόμαστε αυτές τις μέρες:P), thanks.
Κουτί δεν αλλάζει είπαμε, μόνο North και μόνο mesh. Ε και νέο build κρίμα να είναι οι μισοί μόνο fans noctua :P

4 hours ago, ardi21 said:

Επειδη ενας ανεμιστηρας που δεν λειτουργει καθολου, ειναι πολυ καλυτερος ακομα και απο τον πιο αθορυβο του κοσμου, από την στιγμή που θες ησυχία, θα πρέπει να κοιτάξεις οπωσδηποτε το psu και η gpu να έχουν την δυνατότητα να σταματούν τελείως όταν δεν ζοριζονται. Ακόμη καλύτερα να μπορεί να το κάνει και το CPU cooler.

Με αυτό τον τρόπο, όταν δεν κάνεις βαριές εργασίες, θα έχεις 4-5-6 ανεμιστήρες (ανάλογα τι gpu και CPU cooler θα πάρεις) που δεν θα παράγουν καθόλου θόρυβο. 

Βεβαια, το cpu cooler ειναι λιγο δυσκολο να μεινει ετσι για μεγαλο χρονικο διαστημα, θα πρεπει να εισαι idle. Αλλα τουλαχιστον να γλυτωσεις απο τα αλλα δυο.

GPU νομίζω σχεδόν όλες το κάνουν αυτό πλέον, να σταματάνε τα fans όταν είναι idle πρακτικά.
Όσον αφορά το PSU ναι καλό είναι, το Vertex π.χ. το κάνει, όπως και το Super Flower που πρότεινε ο φίλος sattack παραπάνω (αν κατάλαβα καλά στα γρήγορα που το είδα).
Τώρα για το CPU cooler, αν καταφέρει να παίξει και semi-passive, θα δούμε🙂

Κάτι άλλο που δεν ανέφερα, όσον αφορά το NH-D15 G2 σκέφτομαι να πάω καλύτερα στην "normal" έκδοση και όχι στην LBC.
Κάπως να μην είμαι δεσμευμένος τόσο όσον αφορά τον τύπο του CPU και μελλοντικά. Τι λέτε;

Για τις μητρικές κάποια γνώμη ή εμπειρία μεταξύ των MSI και Asrock που έβαλα (ή κάποια άλλη);
Αν υπάρχει και κάποια άλλη πρόταση για SSD, καλοδεχούμενη guys.
Ευχαριστώ🙂

Δημοσ.
5 ώρες πριν, trabakoulas είπε

Θα το τσεκάρω και το Super Flower, thanks, δεν είχα ρίξει ματιά προς τα εκεί.
Αν και δεν βλέπω μεγάλη διαθεσιμότητα σε μοντέλα εδώ Ελλάδα ή σε Amazon γερμανικό, χμμ.

Ναι! Κι εγώ μένω Βέλγιο και σε όλη την Ευρώπη βρήκα να το πάρω μόνο στο skroutz από το Visionstudio  στη Θεσσαλονίκη! Άψογη αποστολή πάντως! 

• Like 1
Δημοσ.

Eνα απο τα πλεονεκτηματα των AMD, ειναι οτι δεν απαιτουν πανακριβες μητρικες και ψυξεις για να αποδοσουν τα "μεγιστα". Τωρα αν θελεις και μπορεις να εχεις κορυφαια κοματια, βεβαιως καλοδεχουμενα. Και ο επεξεργαστης "πυραυλος" ειναι και οι τρεις μητρικες κορυφαιες, και τα υπολοιπα κοματια τοπ.

Δεν θα μετανιωσεις με το vertex, αλλα και για τα superflower (δεν τα ξερω) διαβαζω πολλες καλες κριτικες και για να το προτεινει και ο sattack, θα το δοκιμαζα.

Για ψυκτρα noctua, καλο ειναι να αποφασισεις πρωτα για επεξεργαστη, μητρικη, μνημες και να τους στειλεις ενα μειλ, αναφεροντας τα και θα σου υποδειξουν το καταλληλο μοντελο. Στις τιμες των noctua, συμπεριλαμβανεται και η τοπ υποστηριξη των πελατων τους, προ και μετα την πωληση

18 λεπτά πριν, sattack είπε

Ναι! Κι εγώ μένω Βέλγιο και σε όλη την Ευρώπη βρήκα να το πάρω μόνο στο skroutz από το Visionstudio  στη Θεσσαλονίκη! Άψογη αποστολή πάντως! 

Κριμα ομως, τοσο καλα προιοντα, να μην ειναι διαδεδομενα, στην χωρα μας

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ στο insomnia είδα αρχικά που το πρότειναν. Και στο cybenetics / hwbusters το έχουν στα tier A και αθόρυβο (έχει και αυτοκόλλητο cybenetics επάνω στο κουτί!), γι αυτό το πήρα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, trabakoulas said:

GPU νομίζω σχεδόν όλες το κάνουν αυτό πλέον, να σταματάνε τα fans όταν είναι idle πρακτικά.
Όσον αφορά το PSU ναι καλό είναι, το Vertex π.χ. το κάνει, όπως και το Super Flower που πρότεινε ο φίλος sattack παραπάνω (αν κατάλαβα καλά στα γρήγορα που το είδα).
Τώρα για το CPU cooler, αν καταφέρει να παίξει και semi-passive, θα δούμε🙂

Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι το κανουν σχεδον ολες. Για παραδειγμα κοιταξα αυτες που εβαλες στα γρηγορα και δεν ειδα να αναφερουν καπου για zero fan λειτουργια. Τσεκαρε το και επιβεβαιωσε το πριν αγορασεις, αν σε ενδιαφερει.

Επεξ/σία από ardi21
  • Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, Chris2756 said:

Για ψυκτρα noctua, καλο ειναι να αποφασισεις πρωτα για επεξεργαστη, μητρικη, μνημες και να τους στειλεις ενα μειλ, αναφεροντας τα και θα σου υποδειξουν το καταλληλο μοντελο. Στις τιμες των noctua, συμπεριλαμβανεται και η τοπ υποστηριξη των πελατων τους, προ και μετα την πωληση

Αν και πάνω κάτω έχω καταλήξει, παίζει να στείλω ένα email έτσι να δω τι θα μου πούνε, γιατί όχι.
Αναφέρει και ο sattack πως ξενοιασε με το όποιο θέμα θορύβου με την NH-D15.

13 hours ago, ardi21 said:

Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι το κανουν σχεδον ολες. Για παραδειγμα κοιταξα αυτες που εβαλες στα γρηγορα και δεν ειδα να αναφερουν καπου για zero fan λειτουργια. Τσεκαρε το και επιβεβαιωσε το πριν αγορασεις, αν σε ενδιαφερει.

Ναι μπορεί να μην το γράφουν ρητά αλλά είναι μάλλον το στάνταρ πλέον. Αν δεις κι εδώ π.χ. το πινακάκι πάνω πάνω
https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-9070-xt-pulse/39.html

Δημοσ.
6 ώρες πριν, trabakoulas είπε

Αν και πάνω κάτω έχω καταλήξει, παίζει να στείλω ένα email έτσι να δω τι θα μου πούνε, γιατί όχι.

Την ιδια εχω, αλλα NH-D15S, εχουν λιγο διαφορετικο σχημα τα σωληνακια, ετσι ωστε να αφηνουν περισσοτερο χωρο για τις μνημες. (γι αυτο σου ειπα να αναφερεις μαρκα/μοντελο μνημων)

Οντως ειναι αθορυβη. Εχω δει καποιες φορες να σταματουν και οι δυο ανεμιστηρες, η να σταματα ο ενας και ο αλλος να λειτουργει σε χαμηλες στροφες

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/07/2025 at 08:59, Chris2756 said:

Οντως ειναι αθορυβη. Εχω δει καποιες φορες να σταματουν και οι δυο ανεμιστηρες, η να σταματα ο ενας και ο αλλος να λειτουργει σε χαμηλες στροφες

Με ποια cpu την έχεις την noctua?

Spoiler

(Στην δική μου -phantom spirit- δεν νομίζω πως εχω δει ποτέ να σταματάνε τα fans-εδω πιθανών να παίζει ρόλο βέβαια και o cpu, εγώ έχω idle ~60watt στον 7900x)

Υ.γ Τα 2 ανεμιστηρακια της noctua με splitter δεν συνδέονται στο header "cpu fan"?

Εάν ναι, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να δουλεύει ανεξάρτητα το ένα fan από το άλλο..

Spoiler

Εκτός και εάν είναι διαφορετικά μοντελα?

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, @topos είπε

Με ποια cpu την έχεις την noctua?

Με 14700kf. H μητρικη στο επανω δεξια τμημα εχει δυο υποδοχες, cpu fan και cpu opt. Σε αυτες εχω συνδεσει τους δυο ανεμιστηρες και καποιες φορες βλεπω να λειτουργουν με διαφορετικες ταχυτητες, η ενας απο τους δυο να σταματα. Μοντελο NF-A15 PWM και οι δυο

Επεξ/σία από Chris2756
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/7/2025 στις 1:58 ΠΜ, trabakoulas είπε

Ναι μπορεί να μην το γράφουν ρητά αλλά είναι μάλλον το στάνταρ πλέον. Αν δεις κι εδώ π.χ. το πινακάκι πάνω πάνω
https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-9070-xt-pulse/39.html

Κάτοχος της 9070xt pulse επιβεβαιώνω ότι σταματάει τα fans. Δεν θα τα ακούς στο default fan curve με τίποτα. Αν όμως έχεις λίγο χαλαρό budget πήγαινε για την nitro+. Ναι μεν έχουν παρόμοιες θερμοκρασίες και είναι εξίσου ήσυχες όμως η nitro ανεβάζει συχνότητα πολύ μεγαλύτερη από την pulse και έχει και λίγο καλύτερες επιδόσεις. Ασε που είναι πανέμορφη. Το rgb της κλείνει.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...