johnnyman Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου Καλημερα παιδια! Εκανα αιτηση για το voucher των 750 ευρώ. Τα χρήματα μετράνε κανονικά στο τελικό εισόδημα της φορολογικής δήλωσης? Ρωτάω γιατί είμαι σχεδόν στο όριο για το επίδομα ενοικίου. 2 φιλους λογιστες που ρωτησα ο ενας ειπε ο δεν μετραει κ δεν φορολογειται κ ο αλλος οτι δεν φορολογείται αλλα μετραει στο τελικο εισοδημα.. Ποιον να πιστεψεις τωρα? Λιγη βοήθεια εαν γινεται. Σας ευχαριστώ πολύ!
StamTheMan Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου 44 λεπτά πριν, johnnyman είπε Καλημερα παιδια! Εκανα αιτηση για το voucher των 750 ευρώ. Τα χρήματα μετράνε κανονικά στο τελικό εισόδημα της φορολογικής δήλωσης? Ρωτάω γιατί είμαι σχεδόν στο όριο για το επίδομα ενοικίου. 2 φιλους λογιστες που ρωτησα ο ενας ειπε ο δεν μετραει κ δεν φορολογειται κ ο αλλος οτι δεν φορολογείται αλλα μετραει στο τελικο εισοδημα.. Ποιον να πιστεψεις τωρα? Λιγη βοήθεια εαν γινεται. Σας ευχαριστώ πολύ! Κλασσικο προβλημα με λογιστες,το παθαμε πριν 3 μερες με μια καθυστερημενη λυση μισθωσης,ο ενας εφερε την καταστροφη,οι αλλοι μας ειπαν τα ιδια. Ρωτας και εναν τριτο μπας και συμφωνησει με εναν απο τους δυο Ή περιμενεις να σου πει καποιος που το εκανε. 1 1
johnnyman Δημοσ. 23 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου Κάποιος παιδιά που να έχει κάνει δήλωση με παρόμοιο voucher να μας πει εαν το μέτρησε στο εισόδημα ? Ευχαριστώ.
johnnyman Δημοσ. 23 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου Μόλις τώρα, mike15 είπε δηλωνονται αλλα δεν μετρανε Είναι σίγουρο 100%? Έχεις κάνει παρόμοιο voucher κ δεν μέτρησαν στο τελικό εισόδημα?
johnnyman Δημοσ. 23 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, mike15 είπε ναι περσυ.ρωτα εναν λογιστη ,θα σου πει. 2 ρώτησα κ καθένας μου είπε διαφορετικά. Κ οι 2 είπαν δεν φορολογείται αλλά ο ένας είπε μετράει κ ο άλλος όχι... Σε πιο πεδίο στην δήλωση μπήκε το voucher που πήρες?
Tsino Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου Το ρομποτ λέει : Τα training vouchers της ΔΥΠΑ (επιταγές κατάρτισης για σεμινάρια και πιστοποιήσεις) δεν δηλώνονται στο έντυπο Ε1 ως εισόδημα και δεν φορολογούνται. Πρόκειται για εκπαιδευτική επιχορήγηση, όχι για εισόδημα από εργασία ή επίδομα. Αυτό ενισχύεται και από το γενικό καθεστώς φορολογικής αντιμετώπισης των επιδοτήσεων —είναι εκτός βάσης φορολόγησης όταν δεν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια φορολογητέας αντιπαροχής(marathon.gr, taxheaven.gr). ⚠️ Αντιθέτως, το επίδομα ανεργίας της ΔΥΠΑ που λαμβάνει κάποιος πρέπει να δηλωθεί στον κωδικό 661‑662 του Ε1 – αν μαζί με άλλα πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα υπερβαίνει το όριο των 10.000 € ετησίως(forin.gr). Συνεπώς: Παροχή Ε1 Φορολογία Training vouchers ΔΥΠΑ Δεν δηλώνονται Δεν φορολογούνται Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ Δήλωση (κωδ. 661-662) Απαλλάσσεται αν συνολικά εισοδήματα ≤ 10.000 €· αλλιώς συνυπολογίζεται Άρα, ναι, είμαι σίγουρος: τα εκπαιδευτικά vouchers δεν συμπληρώνονται στο Ε1 και δεν φορολογούνται. Αν χρειάζεσαι βοήθεια με τη συμπλήρωση των κωδικών για επίδομα ανεργίας ή άλλα εισοδήματα, πες μου!
johnnyman Δημοσ. 23 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Tsino είπε Το ρομποτ λέει : Τα training vouchers της ΔΥΠΑ (επιταγές κατάρτισης για σεμινάρια και πιστοποιήσεις) δεν δηλώνονται στο έντυπο Ε1 ως εισόδημα και δεν φορολογούνται. Πρόκειται για εκπαιδευτική επιχορήγηση, όχι για εισόδημα από εργασία ή επίδομα. Αυτό ενισχύεται και από το γενικό καθεστώς φορολογικής αντιμετώπισης των επιδοτήσεων —είναι εκτός βάσης φορολόγησης όταν δεν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια φορολογητέας αντιπαροχής(marathon.gr, taxheaven.gr). ⚠️ Αντιθέτως, το επίδομα ανεργίας της ΔΥΠΑ που λαμβάνει κάποιος πρέπει να δηλωθεί στον κωδικό 661‑662 του Ε1 – αν μαζί με άλλα πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα υπερβαίνει το όριο των 10.000 € ετησίως(forin.gr). Συνεπώς: Παροχή Ε1 Φορολογία Training vouchers ΔΥΠΑ Δεν δηλώνονται Δεν φορολογούνται Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ Δήλωση (κωδ. 661-662) Απαλλάσσεται αν συνολικά εισοδήματα ≤ 10.000 €· αλλιώς συνυπολογίζεται Άρα, ναι, είμαι σίγουρος: τα εκπαιδευτικά vouchers δεν συμπληρώνονται στο Ε1 και δεν φορολογούνται. Αν χρειάζεσαι βοήθεια με τη συμπλήρωση των κωδικών για επίδομα ανεργίας ή άλλα εισοδήματα, πες μου! Απο chatgpt είναι αυτο? Το ρώτησα κ εγω αλλά είναι σίγουρο 100%?? 😅
panagiotis54 Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου για αυτες τις μ@λ.... καλυτερα ρωτα ενα ΚΕΚ παρα το λογιστη. source: ειμαι λογιστης ποιος ξερει πως ακριβως υλοποιειται το καθε προγραμμα τους, και με βαση σε ποιον νομο παταει. εχω ειχα κανει για μενα το μακρινο 2014 ενα τετοιο σεμιναριο-κατασταση, ετρεχα στο ΚΕΚ στην αλλη ακρη της αθηνας και τα λεφτα ειχαν μπει κανονικα στο 301 τωρα πιστευω πως τα εχουν φτιαξει για να μην χανονται τα επιδοματα αλλα απο την αλλη δεν βλεπω κατι συγκεκριμενο στην εφημεριδα της κυβερνησης οτι το ποσο ειναι αφορολογητο και μλκς....ουτε ειδα καπου αν χανεις για πχ την ανεργια σου, αλλα αυτα ισως ειναι γνωστα με τα χρονια. ενω σεμιναριο λογιστικης πριν 5 χρονια, δεν πηγε πουθενα αλλα εκανα και 2 χρονια να παρω τα λεφτα! θεωρητικα τα voucher ειναι αφορολογητα αυτος που ξερει καλυτερα ειναι ο λογιστης του κεκ, η γραμματεια του κεκ ειναι καποιο επιδοτομενο 18χρονο πιθανοτατα, χαλαρα δεν εχει ιδεα πως λειτουργει το θεμα.
johnnyman Δημοσ. 23 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 3 ώρες πριν, panagiotis54 είπε για αυτες τις μ@λ.... καλυτερα ρωτα ενα ΚΕΚ παρα το λογιστη. source: ειμαι λογιστης ποιος ξερει πως ακριβως υλοποιειται το καθε προγραμμα τους, και με βαση σε ποιον νομο παταει. εχω ειχα κανει για μενα το μακρινο 2014 ενα τετοιο σεμιναριο-κατασταση, ετρεχα στο ΚΕΚ στην αλλη ακρη της αθηνας και τα λεφτα ειχαν μπει κανονικα στο 301 τωρα πιστευω πως τα εχουν φτιαξει για να μην χανονται τα επιδοματα αλλα απο την αλλη δεν βλεπω κατι συγκεκριμενο στην εφημεριδα της κυβερνησης οτι το ποσο ειναι αφορολογητο και μλκς....ουτε ειδα καπου αν χανεις για πχ την ανεργια σου, αλλα αυτα ισως ειναι γνωστα με τα χρονια. ενω σεμιναριο λογιστικης πριν 5 χρονια, δεν πηγε πουθενα αλλα εκανα και 2 χρονια να παρω τα λεφτα! θεωρητικα τα voucher ειναι αφορολογητα αυτος που ξερει καλυτερα ειναι ο λογιστης του κεκ, η γραμματεια του κεκ ειναι καποιο επιδοτομενο 18χρονο πιθανοτατα, χαλαρα δεν εχει ιδεα πως λειτουργει το θεμα. To Gemini μου είπε αυτο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των 750 ευρώ που χορηγείται μέσω του voucher της ΔΥΠΑ για προγράμματα κατάρτισης δεν φορολογείται. Αυτά τα ποσά θεωρούνται επιδοτήσεις για κατάρτιση και αναβάθμιση δεξιοτήτων και, ως εκ τούτου, δεν προσμετρώνται στο τελικό εισόδημα της φορολογικής σου δήλωσης. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη φορολόγησή τους. Για τη φορολογική μεταχείριση των επιδομάτων κατάρτισης και την εξαίρεσή τους από τα εισοδηματικά όρια για τις κοινωνικές παροχές (όπως το επίδομα ενοικίου), η πιο επίσημη και σαφής αναφορά βρίσκεται στον Νόμο 4520/2018 (ΦΕΚ Α 30/22.2.2018) και συγκεκριμένα στο άρθρο 65. Το άρθρο 65 του Ν. 4520/2018 προσέθεσε μια νέα παράγραφο (παράγραφος 5) στο άρθρο 30 του Ν. 4144/2013, η οποία ορίζει ρητά τα εξής (σε ελεύθερη μετάφραση): "Το επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης που καταβάλλεται σε ανέργους είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση, στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία ή στα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα." Αυτή η διάταξη είναι η βάση για την οποία τα επιδόματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), όπως και το voucher των 750 ευρώ, δεν επηρεάζουν το φορολογητέο σου εισόδημα και, κατά συνέπεια, δεν προσμετρώνται για τον υπολογισμό των εισοδηματικών ορίων για το επίδομα ενοικίου ή άλλες κοινωνικές παροχές. Μπορείς να αναζητήσεις τον Νόμο 4520/2018 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) ή σε νομικές βάσεις δεδομένων. Συγκεκριμένα, το Taxheaven, μια έγκριτη πηγή φορολογικής ενημέρωσης, έχει δημοσιεύσει άρθρο που αναφέρεται σε αυτή τη διάταξη: * Taxheaven: "Απαλλάσσεται της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης το επίδομα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων" (https://www.taxheaven.gr/news/41248/apallassetai-ths-eidikhs-eisforas-allhleggyhs-to-epidoma-ekpaideyshs-kai-epaggelmatikhs-katartishs-anergwn?nomobile=1) Σημείωση: Αν και ο τίτλος αναφέρεται στην εισφορά αλληλεγγύης, το άρθρο παραπέμπει ρητά στο άρθρο 65 του Ν. 4520/2018 που καλύπτει τη γενική αφορολόγητη φύση και την μη προσμέτρηση στα εισοδηματικά όρια κοινωνικών παροχών. Επίσης, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει εκδώσει σχετική γνωμοδότηση παλαιότερα που υποστήριζε την αφορολόγητη φύση των επιδομάτων κατάρτισης (βλ. σχετικό έγγραφο: https://old.synigoros.gr/resources/docs/187976.pdf), η οποία οδήγησε και στην ενσωμάτωση της σχετικής διάταξης στη νομοθεσία. Επομένως, μπορείς να είσαι απολύτως βέβαιος/η για την πληροφορία αυτή. https://www.taxheaven.gr/news/41248/apallassetai-ths-eidikhs-eisforas-allhleggyhs-to-epidoma-ekpaideyshs-kai-epaggelmatikhs-katartishs-anergwn?nomobile=1&hl=el
mike15 Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου 5 ώρες πριν, johnnyman είπε Είναι σίγουρο 100%? Έχεις κάνει παρόμοιο voucher κ δεν μέτρησαν στο τελικό εισόδημα? ναι δες στο 619. επισης επειδη ρωτηθηκε,οχι δεν χανεις καρτα ανεργιας,κανονικα ολα.
johnnyman Δημοσ. 24 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, mike15 είπε ναι δες στο 619. επισης επειδη ρωτηθηκε,οχι δεν χανεις καρτα ανεργιας,κανονικα ολα. Σε αυτό το πεδίο βλέπω μπαίνει το επίδομα παιδιού. Το 2023 που η γυναίκα μου πήρε ενα 300αρι απο δυπα το απο το ατομικό σχέδιο βλέπω μπήκε στο πεδίο 781
johnnyman Δημοσ. 24 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, mike15 είπε αυτο ξερω αυτο σου λεω. Κοίτα απο την στιγμή που έκανες παρόμοιο voucher κ δεν πέρασε στο τελικό εισόδημα είναι όπως τα λες. Κ είπες πέρσι οπότε στην φετινή δήλωση δεν φάνηκαν στο σύνολο ετσι? Σε ευχαριστώ πολύ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα