johnnyman Δημοσ. Πέμπτη στις 10:51 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 10:51 πμ Καλημέρα παιδιά. Σήμερα μίλησα με τον δικό μου λογιστη κ μου είπε μετράει σαν εισόδημα... Αλλά λέει ο ένας αλλά λέει ο άλλος... Δεν βγαίνει άκρη..
mezger Δημοσ. Πέμπτη στις 11:07 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:07 πμ (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, johnnyman said: Καλημέρα παιδιά. Σήμερα μίλησα με τον δικό μου λογιστη κ μου είπε μετράει σαν εισόδημα... Αλλά λέει ο ένας αλλά λέει ο άλλος... Δεν βγαίνει άκρη.. Για να δει ο λογιστής σου (ή οποιοσδήποτε άνθρωπος) με 100% σιγουριά αν μετράει, θα πρέπει να κάτσει να διαβάσει το ΦΕΚ/ΚΥΑ/εγκύκλιο κλπ που ορίζει τι ακριβώς είναι το συγκεκριμένο επίδομα, να ακολουθήσει όλες τις παραπομπές που έχει μέσα σε άλλη νομοθεσία, και μετά να διασταυρώσει με διάφορες κατα καιρούς εγκυκλίους της ΑΑΔΕ που ορίζουν τι θεωρείται εισόδημα και τι όχι, και να το δει και εμπειρικά παρόμοιες περιπτώσεις πελατών του για επιβεβαίωση. Για αυτή τη δουλειά το λογικό είναι να πληρωθεί κάποιος, τζάμπα δεν γίνεται. Επειδή ο λογιστής σου δε θέλει να σε χρεώσει, και ορθό, πρέπει όμως να σου δώσει μια απάντηση, σκέφτεται αρχικά γιατί κάνεις αυτήν την ερώτηση. Ο μόνος λόγος να σε καίει τόσο πολύ, είναι να παίρνεις ΚΕΑ ή κάποιο άλλο επίδομα που επηρεάζεται από το συνολικό εισόδημα, και δε θέλεις να το χάσεις/να μειωθεί. Αν σου πει λοιπόν με σιγουριά ότι ΔΕΝ μετράει στο εισόδημα και το δέσεις κόμπο, και για οποιονδήποτε λόγο είτε κάνει λάθος είτε δεν κάνει λάθος αλλά γίνει κανένα μπέρδεμα στην επικοινωνία ΔΥΠΑ/ΑΑΔΕ και μπει σε κωδικό εισοδήματος και χάσεις εσύ το επίδομά σου, θα είναι ο κακός και άσχετος λογιστής που σου έδωσε λάθος πληροφορία και έχασες το επίδομα. Η μόνη σοφή επιλογή λοιπόν είναι να σου πει ότι μετράει, και να προστατέψει και εσένα και τον εαυτούλη του. ΥΓ: Δεν στα γράφω αυτά για να σε κατηγορήσω για κάτι ούτε για να δικαιολογήσω τον λογιστή, απλά για να έχεις λογικές προσδοκίες όταν ζητάς δωρεάν (είτε απο λογιστή, είτε απο το φορουμ, είτε από AI) μια πληροφορία που καταλαβαίνεις κι εσύ ότι δεν είναι πολύ εύκολο να επιβεβαιωθεί Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:09 πμ από mezger
johnnyman Δημοσ. Πέμπτη στις 12:21 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 12:21 μμ 1 ώρα πριν, mezger είπε Για να δει ο λογιστής σου (ή οποιοσδήποτε άνθρωπος) με 100% σιγουριά αν μετράει, θα πρέπει να κάτσει να διαβάσει το ΦΕΚ/ΚΥΑ/εγκύκλιο κλπ που ορίζει τι ακριβώς είναι το συγκεκριμένο επίδομα, να ακολουθήσει όλες τις παραπομπές που έχει μέσα σε άλλη νομοθεσία, και μετά να διασταυρώσει με διάφορες κατα καιρούς εγκυκλίους της ΑΑΔΕ που ορίζουν τι θεωρείται εισόδημα και τι όχι, και να το δει και εμπειρικά παρόμοιες περιπτώσεις πελατών του για επιβεβαίωση. Για αυτή τη δουλειά το λογικό είναι να πληρωθεί κάποιος, τζάμπα δεν γίνεται. Επειδή ο λογιστής σου δε θέλει να σε χρεώσει, και ορθό, πρέπει όμως να σου δώσει μια απάντηση, σκέφτεται αρχικά γιατί κάνεις αυτήν την ερώτηση. Ο μόνος λόγος να σε καίει τόσο πολύ, είναι να παίρνεις ΚΕΑ ή κάποιο άλλο επίδομα που επηρεάζεται από το συνολικό εισόδημα, και δε θέλεις να το χάσεις/να μειωθεί. Αν σου πει λοιπόν με σιγουριά ότι ΔΕΝ μετράει στο εισόδημα και το δέσεις κόμπο, και για οποιονδήποτε λόγο είτε κάνει λάθος είτε δεν κάνει λάθος αλλά γίνει κανένα μπέρδεμα στην επικοινωνία ΔΥΠΑ/ΑΑΔΕ και μπει σε κωδικό εισοδήματος και χάσεις εσύ το επίδομά σου, θα είναι ο κακός και άσχετος λογιστής που σου έδωσε λάθος πληροφορία και έχασες το επίδομα. Η μόνη σοφή επιλογή λοιπόν είναι να σου πει ότι μετράει, και να προστατέψει και εσένα και τον εαυτούλη του. ΥΓ: Δεν στα γράφω αυτά για να σε κατηγορήσω για κάτι ούτε για να δικαιολογήσω τον λογιστή, απλά για να έχεις λογικές προσδοκίες όταν ζητάς δωρεάν (είτε απο λογιστή, είτε απο το φορουμ, είτε από AI) μια πληροφορία που καταλαβαίνεις κι εσύ ότι δεν είναι πολύ εύκολο να επιβεβαιωθεί Καλησπέρα. Βρήκα αυτό εδω. https://www.taxheaven.gr/news/41248/apallassetai-ths-eidikhs-eisforas-allhleggyhs-to-epidoma-ekpaideyshs-kai-epaggelmatikhs-katartishs-anergwn?nomobile=1&hl=el Λογικά δεν μπαίνει στον κωδικό 781? Χρηματικά ποσά τα οποία δεν αποτελούν εισόδημα και προέρχονται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές κλπ? Εδω είναι κ το φεκ https://workenter.gr/voucher-750-evro-vgike-to-fek-808507
eidikos33 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:23 μμ 2 λεπτά πριν, johnnyman είπε Καλησπέρα. Βρήκα αυτό εδω. https://www.taxheaven.gr/news/41248/apallassetai-ths-eidikhs-eisforas-allhleggyhs-to-epidoma-ekpaideyshs-kai-epaggelmatikhs-katartishs-anergwn?nomobile=1&hl=el Λογικά δεν μπαίνει στον κωδικό 781? Χρηματικά ποσά τα οποία δεν αποτελούν εισόδημα και προέρχονται από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές κλπ? Εδω είναι κ το φεκ https://workenter.gr/voucher-750-evro-vgike-to-fek-808507 παρτον ξανα τον λογιστη κ ρωτα τον
johnnyman Δημοσ. Πέμπτη στις 12:27 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 12:27 μμ (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, eidikos33 είπε παρτον ξανα τον λογιστη κ ρωτα τον Του το έστειλα στο viber να τα δει.. Για να δούμε. Είναι κ οικογενειακος φίλος τι να πω... 29 λεπτά πριν, eidikos33 είπε παρτον ξανα τον λογιστη κ ρωτα τον Μου είπε μπαίνει στον κωδικό 659-619 που είναι Εισοδήματα που απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο χωρίς ηλεκτρονική πληροφόρηση... Δεν φορολογείται αλλα μετραει στο εισόδημα. Επίσης μου είπε το οριο για το επιδομα ενοίκιο ειναι 14000 . Δες τα ειοδηματα προσθεσε και αυτο και αν το ξεπερνάς αποφασίζεις. Edit :Έν το μεταξύ στο άρθρο 65 του Νόμου 4520/2018 λεει δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιω- μένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση, στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία ή στα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπο- λογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασ- δήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.. Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:52 μμ από johnnyman 1 1
manzana Δημοσ. Παρασκευή στις 06:07 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:07 μμ Άποψή μου ή παρε ένα ΚΕΚ/κεδιβιμ ή ακόμα καλύτερα πάρε στην ΔΥΠΑ και ρώτα.
st@kas Δημοσ. Παρασκευή στις 08:40 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:40 μμ (επεξεργασμένο) Έκανα στο παρελθόν το 2023 κάποια αντίστοιχα προγράμματα που ήταν για εργαζόμενους. Όλοι έλεγαν ότι είναι δεν φορολογείται, να μην αγχωνόμαστε και μάλιστα θα μας επιστραφεί ένα μέρος των κρατήσεων από το επίδομα. Έκανα 3 προγράμματα και πήρα περίπου 1100€, που αθροιστικά με το εισόδημά μου άλλαξα φορολογική κλίμακα. Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώσω την επόμενη χρονιά περίπου 600€. Τα ΚΕΚ προσπαθούν να βρουν κόσμο ώστε να πάρουν την επιδότηση, οπότε δεν το αναλύουν τόσο πολύ γτ θα χάσουν άτομα. Αν είσαι στο όριο δεν θα το πρότεινα να το ρισκάρεις. Υπήρχαν και κάποιες ομάδες στο fb που παρακολουθούσα τότε. Στην αρχή ήταν όλα τέλεια με πληρωμές κλπ και μετά είδα από πολλούς ότι είχαν αντίστοιχα προβλήματα. Κάποιος που είναι με τον κατώτατο μισθό ίσως τον συμφέρει γτ δεν θα αλλάξει κλίμακα. Επεξ/σία Παρασκευή στις 08:43 μμ από st@kas 1
johnnyman Δημοσ. Παρασκευή στις 09:31 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 09:31 μμ 49 λεπτά πριν, st@kas είπε Έκανα στο παρελθόν το 2023 κάποια αντίστοιχα προγράμματα που ήταν για εργαζόμενους. Όλοι έλεγαν ότι είναι δεν φορολογείται, να μην αγχωνόμαστε και μάλιστα θα μας επιστραφεί ένα μέρος των κρατήσεων από το επίδομα. Έκανα 3 προγράμματα και πήρα περίπου 1100€, που αθροιστικά με το εισόδημά μου άλλαξα φορολογική κλίμακα. Το αποτέλεσμα ήταν να πληρώσω την επόμενη χρονιά περίπου 600€. Τα ΚΕΚ προσπαθούν να βρουν κόσμο ώστε να πάρουν την επιδότηση, οπότε δεν το αναλύουν τόσο πολύ γτ θα χάσουν άτομα. Αν είσαι στο όριο δεν θα το πρότεινα να το ρισκάρεις. Υπήρχαν και κάποιες ομάδες στο fb που παρακολουθούσα τότε. Στην αρχή ήταν όλα τέλεια με πληρωμές κλπ και μετά είδα από πολλούς ότι είχαν αντίστοιχα προβλήματα. Κάποιος που είναι με τον κατώτατο μισθό ίσως τον συμφέρει γτ δεν θα αλλάξει κλίμακα. Μάλλον δεν θα ασχοληθώ όχι. Οι μισοί λένε αλλά κ οι άλλοι μισοί άλλα.. Σε ευχαριστώ πολύ για την γνώμη σου.. 1
poulinos Δημοσ. Παρασκευή στις 10:50 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:50 μμ εκανα σεμιναριο 400 ευρω.απο τα 400 μου βγηκαν καπου 320.κανω φορολογικη μου γυρνανε 6 ευρω.σκαει μετα απο λιγο καιρο παρακαλω καντε τροποποιητικη.ειχαν προσθεσει τα 320 .βαζω τα 320.και βγαινει να πληρωσω 60.αρα απο τα 400 πηρα 260 . 1 1
safridia Δημοσ. Σάββατο στις 04:52 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:52 πμ Εδω τωρα λενε οτι θα φορολογηθουν τα 750 και θα φτασουν λιγοτερα χρηματα στον καθε ωφελουμενο 1
poulinos Δημοσ. Σάββατο στις 01:15 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:15 μμ 8 hours ago, safridia said: Εδω τωρα λενε οτι θα φορολογηθουν τα 750 και θα φτασουν λιγοτερα χρηματα στον καθε ωφελουμενο
st@kas Δημοσ. Σάββατο στις 04:47 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:47 μμ 11 ώρες πριν, safridia είπε Εδω τωρα λενε οτι θα φορολογηθουν τα 750 και θα φτασουν λιγοτερα χρηματα στον καθε ωφελουμενο Έτσι ήταν και πριν απλά σου έλεγαν ότι θα τα πάρεις πίσω όταν κάνεις την φορολογική δήλωση. Δεν ξέρω αν τα πήρε κάποιος, εγώ πάντως όχι
Lewnidas1995 Δημοσ. Σάββατο στις 07:20 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:20 μμ μετρανε κανονικα σαν εισοδημα απλα ειναι αφορολογητα εχει κανεις εικονα για εμας που καναμε το ιδιο με τα 400€ αν μπορουμε να μπουμε; Ειχανε πει οτι θα μπορεις να μπεις εαν περασουν 2 χρονια αλλα τωρα που πηρα στο κεκ μου ειπαν οτι δεν δικαιουμε.
glib Δημοσ. Σάββατο στις 09:40 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:40 μμ 2 ώρες πριν, Lewnidas1995 είπε μετρανε κανονικα σαν εισοδημα απλα ειναι αφορολογητα εχει κανεις εικονα για εμας που καναμε το ιδιο με τα 400€ αν μπορουμε να μπουμε; Ειχανε πει οτι θα μπορεις να μπεις εαν περασουν 2 χρονια αλλα τωρα που πηρα στο κεκ μου ειπαν οτι δεν δικαιουμε. Σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής όσων έχουν παρακολουθήσει και πάλι τις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες στο παρελθόν, στη σελίδα 13 της πρόσκλησης ξεκαθαρίζεται ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ δικαίωμα, ανεξάρτητα από το πόσο παλιά το παρακολούθησαν: α. Να μην παρακολουθούν ή να μην έχουν παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο πλαίσιο της ίδιας δράσης (Δράση 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/ reskilling programs to targeted populations), του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU Περιορισμό διετίας ορίζει μόνο για όσους έχουν κάνει κάποιο άλλο σεμινάριο πλην ΔΥΠΑ στο ίδιο αντικείμενο κατάρτισης: β. Να μην παρακολουθούν και να μην έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο (2) έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας Επίσης επιτρέπει παράλληλη παρακολούθηση με άλλο, αρκεί να μη συμπίπτουν οι ώρες κατάρτισής τους: γ. Να μην παρακολουθούν και να μην παρακολουθήσουν κανένα άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που επιδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που συμπίπτει χρονικά, εν όλω ή εν μέρει, με το πρόγραμμα κατάρτισης για το οποίο υποβάλλει αίτηση Θα πρέπει επίσης να έχουν την ιδιότητα του εργαζόμενου του ιδιωτικού τομέα, τόσο κατά την ώρα υποβολής της αίτησης, όσο και την ώρα έναρξης της κατάρτισης και να μην είναι ταυτόχρονα και ελλ. επαγγελματίες: Δικαίωμα συμμετοχής και συνεπώς υποβολής «Αίτησης Συμμετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων που συγκροτεί η Δ.ΥΠ.Α. στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος έχουν [...] εργαζόμενοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής και στη Δήλωση Έναρξης Τμήματος: [...] Για εργαζόμενους: I. Είναι εργαζόμενοι μισθωτοί, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, στον Ιδιωτικό Τομέα, οι οποίοι δεν ασκούν ελεύθερο επάγγελμα [...]
johnnyman Δημοσ. Σάββατο στις 10:54 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 10:54 μμ Στις 25/7/2025 στις 10:50 ΜΜ, poulinos είπε εκανα σεμιναριο 400 ευρω.απο τα 400 μου βγηκαν καπου 320.κανω φορολογικη μου γυρνανε 6 ευρω.σκαει μετα απο λιγο καιρο παρακαλω καντε τροποποιητικη.ειχαν προσθεσει τα 320 .βαζω τα 320.και βγαινει να πληρωσω 60.αρα απο τα 400 πηρα 260 . Ήσουν άνεργος όταν τα έκανες η οχι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα