Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει κάποιος νόμος που να υποχρεώνει τα ιατρεία / πολυϊατρεία να έχουν τιμοκατάλογο, ευκόλως προσβάσιμο από τον ασθενή;

Ρωτάω γιατί έχει ξεφτιλιστεί το πράγμα και βαράνε όλοι στο ψαχνό εκ των υστέρων.

Δεν ενημερώνουν τους ασθενείς στο τηλέφωνο όταν κλείνουν το ραντεβού, ούτε στη γραμματεία πριν μπούνε μέσα.

Ήθελε ο πατέρας μου να κάνει κάτι αξονικές... δεν υπήρχε εννοείται ραντεβού στο νοσοκομείο και πήγε έξω.

Εννοείται πλήρωσε τη συμμετοχή των αξονικών, συν τα 3 για την εκτέλεση του παραπεμπτικού. ΟΚ αυτά.

Και μετά αρχίζουν...

- 5 ευρώ για τη συνταγογράφηση του πόσιμου σκιαγραφικού.

- 10 ευρώ για έγχυση (πεταλούδα)

- 22 ευρώ για το ενδοφλέβιο φάρμακο

Να προσθέσω ότι πλήρωσε μετρητά και του έδωσαν χειρόγραφη απόδειξη είσπραξης χωρίς να αναγράφεται Σειρά / Αριθμός, και χωρίς να έχει σφραγίδα. Είναι νόμιμη αυτή η απόδειξη;

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Να προσθέσω ότι πλήρωσε μετρητά και του έδωσαν χειρόγραφη απόδειξη είσπραξης χωρίς να αναγράφεται Σειρά / Αριθμός, και χωρίς να έχει σφραγίδα. Είναι νόμιμη αυτή η απόδειξη;

Οχι. Τετοια σου κοβω κι εγω, παιρνω ενα μπλοκακι απο το βιβλιοπωλειο και σου κοβω οσες θες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Και μετά αρχίζουν...

Πήγατε σε γνωστό κέντρο; Έχω κάνει μαγνητικές με σκιαγραφικό αλλά αυτά ποτέ δεν μου ζήτησαν να πληρώσω. Μόνο το κόστος που έγραφε η εξέταση συν τα 3Ε. Το σκιαγραφικό το πήγα εγώ από φαρμακείο όταν πήρα τα αποτελέσματα. Μου φαίνονται περίεργες αυτές οι χρεώσεις. Να υποθέσω ότι το κέντρο δεν ήταν μεγάλο τύπου βιοιατρική. Την αναφέρω γιατί εκεί οι χρεώσεις είναι πάντα ό,τι λέει η συνταγή και οι αποδείξεις κανονικές.

Δε νομίζω να υπάρχει νόμος που τους υποχρεώνει σε αναγραφή τιμών, δεν έχω συναντήσει πουθενά. Σίγουρα έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν πριν την εξέταση.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγάλο πολυϊατρείο/κλινική ήταν. Ρώτησα τώρα διευκρινίσεις τον πατέρα μου και νομίζω έβγαλα μια άκρη.

48 minutes ago, ekrepali said:

Και μετά αρχίζουν...

Η χειρόγραφη απόδειξη είναι τελικά 22 ευρώ

Τα υπόλοιπα (κόστος συνταγογράφησης, πεταλούδα, εκτέλεση παραπεμπτικού, συμμετοχή αξονικών) είναι με ηλεκτρονική απόδειξη, με αρ. παραστατικού, σφραγίδα

Το πόσιμο σκιαγραφικό (Gastrografin) κοστίζει 11.89. Το ενδοφλέβιο ultravist 71.46. Σύνολο, 83.35... με 25% συμμετοχή = 20.83 + 1 ευρώ η εκτέλεση συνταγής από το φαρμακείο = 21.83. Ουσιαστικά αντί τρέχει ο πατέρας μου στο φαρμακείο, τού πήρανε 22 ευρώ με μπακαλίστικο τρόπο για να αντικαταστήσουν μόνοι τους τα φάρμακα που χάλασαν.

Για το κόστος συνταγογράφησης 5 ευρώ, άντε να το κάνουμε κι αυτό γαργάρα. Και σε γιατρό να πας να πας να γράψεις ένα χάπι, θα πληρώσεις τη συνταγογράφηση.

Για την ταρίφα 10 ευρώ της πεταλούδας, δεν έπρεπε να ενημερωθεί εκ των προτέρων; Σε άλλα 2 ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της πόλης, δε χρεώνουν σίγουρα. 

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ.

Ίσως έπρεπε να είχατε ψαχτεί περισσότερο για τις τιμές. Προσωπικά δεν αλλάζω τη βιοιατρική για τέτοιες εξετάσεις. Τη θεωρώ φουλ αξιόπιστη και ποτέ κανένα θέμα αναμονής, τιμών κλπ. Ας είναι καλά τα αποτελέσματα και μικρή σημασία έχουν αυτά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καραγκιοζιλικια.... 

Ένα σωστό διαγνωστικό πρέπει να στα έχει όλα αυτά ενσωματωμένα μέσα στην τιμή από την αρχή. Όχι...η εξετάσει κάνει τόσο, αλλά ααα έχουμε και το τάδε και το δεινα που θα πάνε την τιμή τόσο.... 

Βιοϊατρική είχα πάει τον Φεβρουάριο για αξονική στεφανιογραφια και αγφειογρσφια, ακριβές εξετάσεις, με σκιαγραφικα, πεταλούδες κτλ. Βγήκε για όλα μια απόδειξη. Το φάρμακο το έγραψε γιατρός εκείνη την στιγμή και πήγαμε και το πήραμε από ένα φαρμακείο παραδίπλα και τους το δώσαμε. 

Δημοσ.
2 hours ago, mariosnik_ said:

Βιοϊατρική είχα πάει τον Φεβρουάριο για αξονική στεφανιογραφια και αγφειογρσφια, ακριβές εξετάσεις, με σκιαγραφικα, πεταλούδες κτλ. Βγήκε για όλα μια απόδειξη. Το φάρμακο το έγραψε γιατρός εκείνη την στιγμή και πήγαμε και το πήραμε από ένα φαρμακείο παραδίπλα και τους το δώσαμε. 

Ξεκαθάρισα παραπάνω ότι όλα σωστά ήταν εκτός από τη χρέωση πεταλούδας που χρεώθηκε 10 ευρώ σαν υπηρεσία. Και δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση.

Είναι σαν να πηγαίνεις σε οφθαλμίατρο με παραπεμπτικό και να χρεώνουν 10 ευρώ υπηρεσία επειδή σου έβαλαν κολλύριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...